نقدی بر رفتار طیف‌های خاص جامعه؛

وظیفه تجار و افراد سرمایه‌دار در شرایط کنونی چیست؟/ منتظر دولت نمانیم؛ باید از خودمان شروع کنیم

او عنوان کرده است: «لزومی ندارد منتظر دولت بنشینند. پزشکان هر کدام می توانند یک روز مریض مجانی ببینند. تاجر چای و شکر می تواند بسته صد گرمی چای و شکر در مناطق محروم توزیع کند. تاجر کاغذ می تواند در بعضی مدارس روستاهای محروم دفتر به تعدادی بدهد و... من مطمئنم آنها امکان مادی دارند. ملت باید حس کند همه هستیم. در آتش سوزی کلیسای نوتردام چند ثروتمند مبلغ هنگفتی برای بازسازی آن اعلام کردند.»
کد خبر: ۸۹۸۰۷۹
|
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۰ 10 May 2019
|
8587 بازدید
|

مردم ایران همیشه در شرایط سخت کنار هم بوده اند و همبستگی آنها به اندازه ای بوده که هیچ گاه نگذاشته اند بخشی از مردم خود را جدای از دیگران بدانند و رفتار متفاوتی داشته باشند. آنها در حقیقت همواره معناگر قطعه‌ شعر مشهور گلستان سعدی که می گوید: «بنی آدم اعضای یک پیکرند» بوده اند؛ شعری که به دلیل مضمون انسان‌دوستانه‌اش بسیار مورد توجه واقع شده‌ و در سختی ها همواره مردم از آن برای کمک به یکدیگر سخن گفته اند.

به گزارش «تابناک»؛ همبستگی و ایستادن مردم ایران در کنار یکدیگر را همواره در موقعیت ها و شرایط سخت نظیر 8هشت سال جنگ تحمیلی، حوادثی مانند سیل و زلزله و اتفاقات غیرمترقبه ای که بخشی از مردم ایران از ناحیه آن ضربه و آسیب دیده اند، به خوبی می توان مشاهده کرد؛ اما در سال های اخیر، بخش هایی از مردم در بین این همه نوع دوستی و مهربانی پیدا شده اند که صرفا به فکر جیب خود و خانواده شان بوده و فراموش کرده اند باید در شرایط سخت کنار مردمشان بیاستند.

با بروز اختلافات و بداخلاقی های سیاسی در بین دولتمردان و چهره های سیاسی که از سال 88 آتش آن تندتر شده است، این بخش از جامعه هم تلاش کرده خود را تافته جدابافته از مردم و ملت ایران بداند. نوع رویکرد رفتاری که در قالب پدیده هایی نظیر لاکچری ها، آقازاده ها، ژن های خوب، اختلاسگران، محتکران و ... بروز و ظهور کرده و بیشترین آسیب ها را به جامعه ایرانی وارد کرده اند.

البته در کنار این افراد همچنان بخش زیادی از مردم و جامعه ایرانی دست از نوع دوستی و همبستگی با هموطنانشان برنداشته اند و در مواقع بحران که یکی از نمونه های آن را می توان در حوادث غیر طبیعی ابتدای سال 98 و سیلی که زندگی بخشی از مردم کشورمان را نابود کرد، به روشنی دید.

یکی از کاربران شبکه های اجتماعی در مطلبی پیرامون همین رفتارها به ویژه در شرایط سخت اقتصادی و فشارهای بین المللی که مردم دچار آن هستند، نوشته است: «متأسفانه من قبول دارم که بدبین شده ام، ولی در این شرایط دولت و بخش خصوصی باید بنشینند و برای یک دوره یک یا دو ساله برنامه گذار تهیه کنند و هدف، حفظ و نجات اقتصاد کشور باشد، ما از سرمایه داران بزرگ که از این خاک قبلا بهرمند شده اند، انتظار داریم خود مستقل در جهت تخفیف مشکلات مردم اقداماتی انجام دهند، نه اینکه مرتب قیمت ها را بالا برده و هر روز کالاها را احتکار کنند.

او عنوان کرده است: «لزومی ندارد منتظر دولت بنشینند. پزشکان هر کدام می توانند یک روز مریض مجانی ببینند. تاجر چای و شکر می تواند بسته صد گرمی چای و شکر در مناطق محروم توزیع کند. تاجر کاغذ می تواند در بعضی مدارس روستاهای محروم دفتر به تعدادی بدهد و... من مطمئنم آنها امکان مادی دارند. ملت باید حس کند همه هستیم. در آتش سوزی کلیسای نوتردام چند ثروتمند مبلغ هنگفتی برای بازسازی آن اعلام کردند.»

در این نوشتار که انتقادی به افرادی است که دستشان می رسد و باید کاری بکنند، آورده شده که «این رفتار بخش خصوصی در زمان سختی اقتصاد بسیار بد است که مردم فقط از گله و احتکار، نیاوردن ارز، گرفتن ارز فروختن به قیمت بالا، افزایش قیمت بشنوند. اینها روحیه ملی را ضعیف می کند و مردم آنها را از خود نخواهند دانست. آنها باید برای مردم کار خود را نشان دهند و نه خودشان و مطبوعات وابسته شان یک کله دولت را زیر سؤال ببرند. این حرف که بخش خصوصی همواره باید دنبال سود باشد، بعضی وقتها درست نیست، این گونه رفتارها در بلند مدت حتی در سود و امنیت دارایی آنها اثر منفی می گذارد.»

باز هم بنا به آنچه از گذشته و توسط بزرگان ادب و حکم فارسی برای ما باقی مانده است، می توان به قطعه شعر دیگری از سعدی اشاره کرد که می گوید: «ای که دستت می‌رسد کاری بکن...پیش از آن کاز تو نیاید هیچ کار». در حقیقت این خلاصه ای از نوشتار بالاست که به افراد توانمند خطاب می کند اکنون وقت آن است که شما دست مردم به ویژه طبقه آسیب پذیر و مستضعف جامعه را بگیرید تا آنها زیر فشارهای اقتصادی کنونی از بین نروند.

این روزها و ماه ها یکی از همان ایام سخت و ویژه برای مردم ما به حساب می آید؛ روزهایی که ما به دلیل فشارهای ناشی از تحریم های ظالمانه آمریکا و فشار ناجوانمردانه آنها در یک شرایط جنگ اقتصادی قرار گرفته ایم و این باعث شده قشرهای متوسط و طبقات محروم، مستضعف و آسیب پذیر جامعه به شدت تحت فشار باشند و حتی معیشت آنها نیز در خطر بیفتد. در این شرایط سوءاستفاده برخی در داخل اوج ناجوانمردی است و هیچ وجدان آگاهی آن را نمی پذیرد.

حالا که دولت نمی تواند یا به دلیل فشارهای بیرونی بیش از این کاری از دستش برنمی آید، باید بخش خصوصی و افرادی که تولید کننده هستند، تاجرند، درآمدهای خوب و بالایی دارند و افرادی از این دست باید پا پیش بگذارند و مانع از این بشوند که هر روز طبقاتی از جامعه محروم تر و ضعیف تر بشوند؛ این رویکردی است که می توان آن را در راستای همان همبستگی در شرایط سخت ارزیابی کرد.

این حرف کاملا درست است که بخش خصوصی همواره باید دنبال سود باشد. چرا هر روز مردم باید شاهد یک قیمت بر روی کالاها باشند و بعضا حتی کالاهایی که با قیمت های قبلی و بسیار پایین خریداری شده را با قیمت بالا و گزاف حتی بیش از آنچه باید باشد، خریداری کنند؛ فقط به خاطر اینکه فرد یا افرادی به دنبال سودجویی از شرایط کشور هستند؟ بعضی وقتها درست نیست، این گونه رفتارها در بلند مدت حتی در سود و امنیت دارایی آنها اثر منفی می گذارد، چون اگر خطری مردم ما را تهدید کند، همه با هم باید پذیرای آن خطر باشیم و در چنین شرایطی دیگر مال اندوزی به کارمان نخواهد آمد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۷۸
ناشناس
|
Singapore
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
زدن پول بیشتر به جیب از طریق سرکیسه کردن رعیت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
اول آقازاده ها برگردند بعد رجز خوانی کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
این حرفها بصورت کلی درست است، اما مردم در بوجود آمدن این شرایط و تصمیم گیریهایی که منجر به این شرایط شده اند، نقش زیادی نداشته اند. چرا فقط موقع کمک خواستن، به فکر مردم می افتند؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
نه بابا؟؟ ... ديگه چي؟ اُرد و سفارش ديگه اي نداريد؟
پاسخ ها
هاشم رجایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
گیرم کسی هم پیدا شد خواست کمکی بکنه چه تضمینی هست از رفتارش برداشت نادرست نکنند و با تهمت پشیمونش نکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
دیروز رفته بودم یکی از فروشگاه های زنجیره ای پرشعبه در کشور، با کمال تعجب و شوک گونه دیدم مردم چنان شکر، روغن، ماکارونی، برنج و اقلام دیگر را درو می کنند انگار قراره از همین فردا قحطی بیاد واقعا متاسف شدم اون از اوایل انقلاب که همه به خاطر هم جان می دادند مال که سهله، این هم از امروزمان که طوری به فکر خویش هستند که انگار آخر دنیا رسیده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
بعد هم ۸ سال جان دادیم دیدیم چه گلی به سرمان زدند. حتی یه گزارشگر ساده تلویزیون رو هم که مورد علاقه ملت بود تحمل نکردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
از قدیم گفتن جون دادن برای اهل ثروت سخت تر از پول دادنه.
ادم ها رو از میزان سخاوتشون می توان شناخت وگرنه همه خوب بلدن شعارهای قشنگ و زیبا و حرف های خوب خوب بزنن
از کار به عمل براید به سخن دانی نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
چرا شعر را خراب میکنی؟
به عمل کار براید به سخندانی نیست
ناشناس
|
Australia
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
خيلي خدايي باحالين . بودجه هزار و يك ارگان و سازمان مفتخور رو قطع كنين . ... پولهايي كه اختلاس شده رو هم بگیرید خرج مردم كنين. ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
بانک مرکزی به تجار و کسب و کار ضربه زد و متاسفانه اکثر تجار و سرمایه داران را از همکاری با ملت فراری داد .بدون هیچ پشت ضمینه ای به یکبار جلوی واردات هزاران قلم کار را گرفت می گفت شما دلار را بدهید به بانک دلاری که برای انها حداقل20 تومان برایشان در می اید.او خیال کرده تجار پتروشیمی است که همه چیز برایش مجانی باشد .ولی بهتر است بازار از دست دولت گرفته شود و به بازار ازاد و تجار و مردم سپرده شود .با بگیرو ببند هیچ وقت به جای نمی رسد
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
تابناک عزیز دولت خودش تاجر و سرمایه داره با تصمیم های غلط و رانت سازی واسه یه عده خاص تصمیم خوب میگیره
مشاور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
احسنت تابناک
همانطور که شاهد بودیم زمان جنگ همین اقایون می گفتن دولت بودجه جنگ نداره و از رزمندگان در شان انها پشتیبانی نمی کردن
رزمندگان بودن و خون در بدن با صدامیان جنگیدن
حالا پیشنهاد می کنم تمام اختیارات دولت در زمینه تعرفه های گمرگی و دستورات دولتی کسب و به مردم واگذار گردد
مالیات در این شرایط معنی ندارد ... از شرکت ها بگیریم بدهیم در دولت حیف و میل شود
عوارض گمرگی صفر شود
حنس وارد کشور شود به بانک مرکزی و گمرگ چه مربوطه در این شرایط ارز چگونه تامین شده
همه کار رو خود ما ملت انجام میدیم و حتی شرکت های خارجی مجاب به کار با خودمان می کنیم
فقط تو رو خدا این کلید رو از رییس جمهور و وزرای نابود گر گرفته شود
لطفا لطفا
دولت هم میخواد کار کنه کار کنه ولی بطور مساوی و تو کار ما دخالت نکنه
لطفا لطفا
این اتش به اختیار رو به ما بدید
فقط گمرگ و عوارض و این چیزا نباشه
هم جنس صادر می کنیم هم وارد .. ارز هم خودمون تامین می کنیم فقط بانک دخالت نکنه گمرگ دخالت نکنه وزرات صنعت دخالت نکنه
این ها روسای دلان و باج گیران بازار هستند .. لطفا اختیارات این وزرا محدود شود
ببینید ایران چه پیش رفت می کنه... احدی قادر نخواهد بود جلوی اقتصاد ما رو بگیره
فقط جلوی این باجگیران را بگیرید....
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟