روزه داری باعث ایجاد خشکی در بدن میشود و به دلیل غلبه خشکی، به تامین رطوبت بدن باید توجه شود. در این شرایط افرادی که مزاج گرم وتر یا سرد وتر دارند، کمتر تحت تاثیر خشکی ناشی از روزه داری هستند.
تصویر پیشنهادهای طب سنتی برای کاهش تشنگی در ماه رمضان
به گزارش «تابناک» به نقل از میزان، روزه داری فرصت خوبی برای پاکسازی بدن و حفظ سلامت است؛ البته مشروط بر اینکه به اصول تغذیه صحیح و تامین نیازهای بدن توجه کنید. یکی از مهمترین مسائل مربوط به روزه داری، خشکی و کاهش رطوبت بدن است که با افزایش طول روز و گرم شدن هوا بیشتر میشود. در ادامه توضیحات معصومه السادات کابلی فرشچی، دکترای طب سنتی ایرانی را در این باره آورده ایم:
غلبه خشکی
به طور کلی روزه داری باعث ایجاد خشکی در بدن میشود و به دلیل غلبه خشکی، به تامین رطوبت بدن باید توجه شود. در این شرایط افرادی که مزاج گرم وتر یا سرد وتر دارند، کمتر تحت تاثیر خشکی ناشی از روزه داری هستند، اما افراد دارای مزاج گرم و خشک یا سرد و خشک بیشتر متاثر میشوند. لازم است روزه داران برای تامین رطوبت مورد نیاز بدن به چند نکته مهم توجه کنند: از مصرف مواد غذایی به شدت خشک از جمله ادویه پرهیز یا کمتر مصرف کنند. امروزه استفاده از ادویهای مانند فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران، زردچوبه و نمک کاربرد دارد. در حالی که ادویه در واقع داروست و نباید در مصرف آنها افراط کرد.
بهترین منابع تامین کننده رطوبت بدن
مصرف رطوبت بخشها، از دیدگاه طب سنتی مهم است. شیر و لبنیات جزو بهترین منابع تامین رطوبت بدن محسوب و افرادی که هنگام مصرف دچار مشکل میشوند، بهتر است از فرآوردههای شیر مانند شیربرنج و فرنی استفاده کنند. شیربرنج یکی از بهترین خوراکیهای توصیه شده برای افراد لاغر با مزاج خشک خواهد بود.
اشتباه نوشیدن آب زیاد در وعده سحری!
یکی از اشتباهات رایج این است که در وعده سحری تنها آب به مقدار فراوان نوشیده میشود. در حالی که آب به سرعت دفع میشود و موجب تشنگی در طول روز خواهد شد. برای جلوگیری از تشنگی توصیه میشود، بین وعده افطار تا سحر، علاوه بر مصرف آب و نوشیدنی ها، میوههای آبدار فصل مانند هندوانه، طالبی پرتقال، لیموشیرین، آلو و... بسته به مزاج هر فرد میل شود، زیرا فیبر بالای موجود در این میوهها موجب تامین و حفظ رطوبت بافتی در طولانی مدت میشود.
شربتهای سنتی
همچنین شربت سکنجبین و شربت تخم شربتی و شربتهای تهیه شده از میوهها نظیر شربت آلبالو، ریواس، لیمو و ... از نوشیدنیهای مناسب برای جلوگیری از تشنگی است. شربت مناسب در این ایام باید با توجه به شرایط گوارشی هر فرد انتخاب شود. به عنوان مثال در صورت وجود درد و سوزش معده، استفاده از شربتهای ترش و حاوی سرکه توصیه نمیشود.
سبزیجات مفید
نوشیدن آب دوغ خیار، شربت سکنجبین و خیار، دوغ طبیعی همراه با تخم خرفه نیز در فاصله افطار تا سحر مناسب است.
انواع سوپها و آشهای رقیق حاوی سبزیجات فصل مانند کرفس، هویج، کدو، گشنیز، خرفه، اسفناج و جعفری همراه با قدری مرغ و استفاده از جو یا ماش، نمونه خوبی از سوپهای مناسب افطار خواهد بود. افزودن کمی آب نارنج، زرشک یا آب لیمو در انتها توصیه میشود. بهتر است در تهیه خورشها از سبزیجات سرخ نشده و آب پز مانند کرفس، هویج، ریواس، کدو اسفناج و دیگر سبزیجات استفاده کنید.
روزه خود را با یک نوشیدنی افطار کنید بهترین گزینهها برای باز کردن روزه چای کم رنگ، شیر گرم و آب جوش است. مایعات به سرعت قوای بدن را باز میگردانند، همچنین دستگاه گوارش را برای دریافت مواد غذایی آماده میکنند. به هیچ عنوان از نوشیدنیهای سرد و تگرگی استفاده نکنید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.