بازار ارز پس از ریزش قیمتها در هفتههای اخیر، شاهد ورود تقاضا بود و بر این اساس، رشد نسبی قیمتها به ویژه دلار و یورو رقم خورد. به گونهای که هر اسکناس دلار آمریکا پس رسیدن به کف کانال ۱۱ هزار تومان، دوباره با افزایش قیمت به کانال ۱۲ هزار تومان بازگشت، هرچند با مدیریت بازارساز، شاهد عقب نشینی شاخص ارزی بودیم.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ روند بازار ارز در ماههای اخیر با توجه به نزدیکی نرخ ارز در سامانه نیما به نرخ ارز در بازار آزاد و همچنین چشم انداز مثبت از راه اندازی بازار متشکل ارزی در هفتههای آتی، نشان از ایجاد نوعی ثبات در معاملات ارزی داشته است، به گونهای که دلار پس از پنج ماه دوباره در میانه کانال ۱۱ هزار تومانی خرید و فروش شد و فاصله خود را با دلار نیمایی به کمترین میزان رساند. اما از سویی دیگر، باید یادآور شد که این نزدیکی نرخ نیما و آزاد، نقطه حساسی است که بایستی سیاست گذار ارزی و بازارساز به آن توجه ویژه داشته باشند. در مقطعی شاهد ریزش نرخ ارز در بازار آزاد به کمتر از نرخ نیما بودیم، موضوعی که بر اساس نظر فعالان این بازار، غیر منطقی بود. زیرا به باور آنها، قیمت دلار در بازار باید از قیمت این ارز در سامانه نیما بیشتر باشد؛ چراکه در صورت پایین بودن، واردکنندگان برای خرید ارز به جای نیما میتوانند به بازار آزاد مراجعه کنند.
در نهایت آنچه حاصل شد، ورود تقاضای جدید به بازار ارز و شروع دوباره رشد قیمتها به ویژه دلار و یورو بود. از سویی دیگر عرضه ارز به سامانه نیما به گونهای میباشد که در حال حاضر نرخ دلار در این سامانه در محدوده ۱۱۵۰۰ تومان نوسان دارد و عملا مانعی برای کاهش نرخ دلار در بازار آزاد به کمتر از این رقم میباشد.
بر اساس این گزارش، در هفتهای که گذشت، قیمت دلار در صرافیهای مجاز و بانکی کشور، از محدوده ۱۱۵۰۰ تومان پنج شنبه بیست و هفتم تیرماه ۹۸، به محدوده ۱۱۹۵۰ تومان پنج شنبه سوم مردادماه ۹۸، افزایش یافت. هرچند در این میان، شاهد رشد قیمت دلار به محدوده ۱۲۳۰۰ تومان نیز بودیم، اما با افزایش عرضه در روزهای پایانی هفته، اندکی نرخ ارز با عقب نشینی همراه شد.
یورو نیز به عنوان دیگر ارز پرطرفدار بازار، از نرخ ۱۳۴۰۰ تومان در تاریخ پنج شنبه بیست و هفتم تیرماه ۹۸ به نرخ ۱۳۷۵۰ تومان در پایان هفته گذشته رسید. در مجموع هفته، بازار ارز با افزایش قیمتها مواجه شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.