سازمان ملل از آواره شدن بیش از هزاران نفر در شمال شرقی سوریه به دلیل حملات ترکیه به شبه نظامیان کرد این منطقه خبر داد. به گزارش این سازمان بسیاری از آوارگان در مدارس شهرهای "تل تمر" و "حسکه" ساکن شدهاند.
به گزارش «تابناک» به نقل از عصرایران، هواپیماهای جنگی و توپخانه ترکیه تا روز جمعه و برای سومین روز پیاپی مناطق مرزی شمال شرقی سوریه را بمباران کردند و به همین دلیل هزاران نفر خانه خود را رها و فرار کرده اند.
به گزارش تایم، این اقدام ترکیه باعث آواره شدن دهها هزار نفر از مردم این منطقه شده است. کابوسی مکرر که با بستن عجولانه ساکها، ترافیک و بسته شدن بزرگراهها شروع شده و با تصور سرنوشتی مبهم پایان مییابد.
تایم نوشت: خانوادههایی که در چند سال گذشته به دلیل حمله "داعش" فرار کردهاند، اینک به دلیل حملات ترکیه به "جنگاوران کرد" فرار میکنند. کردهایی که در شکست گروههای افراطی نقش داشتند. ایالات متحده آمریکا که "دست در دست" با کردهای سوریه کار میکرد، اینک پای خود را پس کشیده و متحدان خود را رها کرده است.
تایم در گزارش خود تشریح کرد: غیرنظامیان مجددا آواره شده و در حال فرار هستند، اما این بار جای کمتری برای رفتن آوارگان وجود دارد. مرزهای شمالی با ترکیه بسته شدهاند. کمپهای آوارگان در حال حاضر گنجایش ندارد و احتمال هرج و مرج در بخشهای سرکوب نشده داعش به عنوان نیروی دشمن وجود دارد.
"فیلیپو گرندی" کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در این باره گفت: صدها هزار غیر نظامی در شمال سوریه در معرض آسیب جدی هستند. وی اضافه کرد: غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی نباید تحت اهداف جنگی قرار بگیرند.
رویترز در این باره نوشت: از زمان آغاز حملات ترکیه به شمال سوریه، خودروها و کامیونهای زیادی در جادهها دیده میشوند. خانوادهها به سختی وسایل و لوازم قابل حمل خود را در کیسههای پلاستیکی بسته بندی کردهاند و با خود جابهجا میکنند.
همزمان گروههای حقوقبشری از کشته شدن دست کم ۱۱ غیرنظامی در جریان این حملات خبر دادهاند.
خبرگزاری سیبیاس نیوز آمریکا نیز به نقل از سازمان ملل تعداد آوارگان کنونی منطقه را بیش از ۷۰ هزار عنوان کرد.
سیبیاس با تشریح وضعیت کنونی شهر کُردنشین "قامشلی" در بخش شمالی سوریه نوشت: دو شب پیش این شهر مورد حملات خمپارهای قرار گرفت و به دلیل برخورد سه خمپاره در این شهر یک نفر کشته و ۲ نفر به شدت زخمی شدند.
قامشلی در نزدیکی مرز ترکیه واقع شده و مرکز اداری کردهای سوریه محسوب میشود. فاصله کم و اهمیت این شهر به معنای آسیب پذیری بیشتر در برابر حملات است.
این نوع از حملات به قامشلی باعث خروج گسترده مردم از شهر و بسته شدن خیابانهای منتهی به جنوب برای دسترسی به مناطق امنتر شده است.