معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده از تدوین شاخصهای عدالت جنسیتی در قالب هشت محور خبر داد.
به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در نهمین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران با اشاره به اینکه برقراری عدالت از بعد سیاسی و اجتماعی تا عدالت جنسیتی در فراز و نشیبهای مختلف قرار گرفته است، گفت: به دلایل مختلفی نتوانستیم به همه شاخصهای مدنظر دست پیدا کنیم. اگر چه پیشرفتها و تحولات خوبی تاکنون داشتهایم. برای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گزارشی از پیشرفتها تهیه کردیم که تمام شاخصها مثبت بود، ولی در بعضی از موارد نیز عقبماندگی جدی داشتهایم و در خصوص عدالت جنسیتی عقبماندگیهایی داریم و فاصله بین آن و اهداف متعالی در وضعیت زنان کاملاً مشهود است.
وی افزود: در سطح ملی برای هر استان یک سند مبتنی بر اطلس سرزمینی آن استان ایجاد کردهایم و در این استانها، سندها نهایی شده و در ۱۵ استان سند زنان در شورای برنامهریزی و توسعه به تصویب رسیده است و این گامی رو به جلو است. در حوزه زنان و خانواده بیشتر مناسبتی عمل کردهایم، ولی از این به بعد اگر بخواهیم شکاف و عقبماندگیها را برطرف کنیم، چارهای نداریم جز اینکه هدفگذاری و برنامهریزی کنیم.
ابتکار ادامه داد: انتظار از جمهوری اسلامی این است که مسؤولان در عمل با کارآمدی، پاکدستی و تلاش بتوانند مشکلات را برطرف کنند و به سمت اهداف متعالی کشور پیش بروند. با توجه به شرایط خاصی که در آن قرار داریم کشور در وضعیت جنگ اقتصادی و جنگ روانی قرار دارد و ایجاب میکند قویتر و مصممتر در مسیر اهداف حرکت کنیم و با دقت بیشتری با توجه به وظایف و تکالیفی که داریم این مسیر را پشت سر بگذاریم.
وی تاکید کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون یکی از آرمانهایی که مورد توجه قرار گرفته است و هیچ وقت نتوانستهایم آن را بهطور کامل اجرایی کنیم بلکه گاهی نگاه سطحی به آن داشتهایم موضوع عدالت بوده که باید همیشه سرلوحه کار قرار گیرد. سند ارتقای وضعیت زنان تفاوتی که دارد این است که مبتنی بر دادهها، آمار و اطلاعات پیش رفته و جالب این است که از ابتدای انقلاب تاکنون زنان در انتخابات نقش ویژهای داشتند و ۵۰ درصد آرا را زنان دادهاند، اما ما به تفکیک جنسیت آمار دقیقی به غیر از دو انتخاب اخیر نداشتهایم بنابراین از دستگاههایی که در حوزه آمار فعالیت میکنند درخواست میکنیم که آمارها را به صورت تفکیک جنسیتی استخراج کنند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه از ابتدای دولت دوازدهم بر اساس سیاستهای ابلاغی رئیس جمهوری و در راستای شاخصهای عدالت جنسیتی اقداماتی صورت گرفت است، گفت: بهداشت، اشتغال، امنیت، مشارکتهای اجتماعی و سیاسی در حوزه زنان از شاخصهای عدالت جنسیتی است که بهزودی شناسنامه آن را ارائه میدهیم. در حوزه ورزش برای بانوان کارهای خوبی در شهر تهران اتفاق افتاده است، ولی هنوز بهحد مطلوب برخورداری دختران و زنان از فضاهای ورزشی نرسیدهایم و با شرایط مطلوب فاصله داریم.
وی افزود: در بحث افزایش وزن دختران و دانشآموزان روند نگرانکنندهای در پیش داریم و اگر بر همین اساس پیش برویم هزینه درمان زیادی را متقبل میشویم. باید پارکهای مناسب برای بانوان راهاندازی کنیم. پارکهایی که در شهر تهران است کافی نیست و باید افزایش یابد. بسیاری از مدارس ما باید با امکانات ورزشی و تفریحی برای دختران مناسبسازی شوند و در این خصوص نیز با شهرداری تهران تفاهمنامهای داشتهایم و امیدواریم در حوزه بهبود فضای مدارس نیز با آموزش و پرورش نیز تفاهمنامهای منعقد شود تا بیشتر دختران در فضای مدرسه بتوانند ورزش و تفریح کنند و از آفتاب بهره ببرند.
ابتکار درباره اشتغال بانوان نیز گفت: در حوزه اشتغال خانمها فعالیت خوبی را داشته و ۴۰ درصد تسهیلات روستایی در حوزه اشتغال را خانمها دریافت کردهاند و توانستهاند اقدامات خوبی در این زمینه انجام دهند. ۳۷۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار در استان تهران و ۱۲ هزار نفر در کل کشور شناسایی شدهاند که به آنان آموزشهای مشاغل خانگی داده خواهد شد تا بتوانند بنگاهداری، بازاریابی و توسعه اشتغال خود را داشته باشند.
وی ادامه داد: طرح ارتقای تابآوری اجتماعی را در حوزه زنان اجرایی کردهایم و این طرحی است که میتواند جامعه را در برابر مخاطراتی که پیش میآید تابآورتر کند. سیاستهای مقام معظم رهبری در خصوص خانواده در برنامههای معاونت امور زنان ریاست جمهوری آورده شده است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده تاکید کرد: گفتوگوی ملی با خانواده بینالنسلی اجرایی میشود چراکه یکی از مهمترین آسیبها در خانوادهها نبود مهارتهای ارتباطی است و به دلایل مختلف امکان این ارتباطات در خانوادهها وجود ندارد.
ابتکار در پایان گفت: در حال حاضر در خصوص اختصاص ۳۰ درصد پستهای مدیریتی استان تهران رتبه نهم، استان بوشهر رتبه اول و استان قم رتبه آخر را دارد و بر اساس مصوبه هیأت دولت ۳۰ درصد پستهای مدیریتی تا پایان دولت دوازدهم باید بر عهده زنان باشد و هم اکنون ۶۱ نفر از زنان در دولت دوازدهم معاون وزیر و یا همتراز معاون وزیر به فعالیت خود ادامه میدهند. ۴۱ درصد از کارمندان دولت زن هستند و خیلی از آنان تحصیلات و سابقه لازم را برای سطوح مدیریتی دارند.