به زودی با برگزاری جشنی در وزارت آموزش و پرورش کشورمان، پرونده یکی از مشکلات این مجموعه بسته خواهد شد؛ یکی از انبوه مشکلات که تا مدتی خبری از آن نخواهد بود.
به گزارش «تابناک»؛ سال ۱۳۹۱ زمانی که وزیر آموزش و پرورش وقت راهی نیشابور شده بود تا دو مدرسه هوشمند را افتتاح کند و در شرایطی که این نقد به وزارت خانه وارد بود که چرا هزینه هوشمندسازی مدارس را در امور ضروریتر هزینه نمیکند، طرح ادعایی عجیب از طرف وزیر توجهها رو به خود جلب کرد.
آن روز حاجی بابایی مدعی شد، مدارس غیراستاندارد در کشور را حذف کرده اند و اگر معدود مدرسه کپری در برخی نقاط دیده میشود، دلیلی ندارد جز شرایط آب و هوایی مناطق گرم و خشک که ایجاب میکرده از این دست مدارس بهره ببرند؛ مدارسی که وزیر تأکید بر جایگزینی شان داشت.
این سخنان آنقدر عجیب بود که به سرعت با واکنش بسیاری مواجه شد و سیلی از تصاویر را در فضای مجازی به دنبال داشت که از مدارس غیراستاندارد، فرسوده و پر عیب و اشکال تهیه شده بودند. پاسخی مصور به وزیر و ادعای عجیبش که کمی بعد کوشید تصحیحش کند.
او بعدها مشکلات وزارت آموزش و پرورش را وسیع خواند و تأکید کرد، هرچند برخی مناطق را از فرسودگی و شرایط غیراستاندارد نجات میدهند، همزمان در مناطقی دیگر برخی مدارس به فرسودگی و وضعیت غیراستاندارد سوق پیدا میکنند؛ اعتراف تلویحی وزیر به عدم صحت ادعایش.
حالا سالها از طرح آن ادعا میگذرد و در این مدت آنقدر اتفاق ریز و درشت در مدارس غیراستاندارد آموزش و پرورش رخ داده و از مدارس کپری و کانکسی و فرسوده منتشر شده که کسی تردیدی ندارد آن ادعا هیچ قرابتی با واقعیت نداشته است، اما دنیا در این وزارت خانه تغییر چندانی نکرده است.
این را مقدمه چنینی برگزاری جشنی ویژه در وزارت آموزش و پرورش نشان میدهد که از چندماه پیش در جریان است و قرار بوده پیش از این برگزار شود، اما با تغییراتی به انتهای این ماه موکول شده است. جشن برچیده شدن مدارس خشت و گلی در کشورمان؛ مدارسی که در تعریف کلی در زمره مدارس غیراستاندارد قرار میگیرند.
آن گونه که در طرح برگزاری این جشن آمده، نزدیک یک هزار مدرسه خشت و گلی در کشورمان داشتیم که «چهره نظام تعلیم و تربیت را مخدوش کرده بود؛ اما حالا قرار است دانش آموزان سراسر کشور در جشنی ملی شاهد برچیده شدن کامل این مدارس باشند.»
مدارسی که بر اساس توضیحات وزیر آموزش و پرورش، تنها شمار محدودی از آنها باقی مانده و به همین دلیل، برگزاری جشن به تعویق افتاده تا این تعداد نیز برچیده شوند. «قرار ما این بود که این مدارس تا پایان آبانماه برچیده شود که ما این کار را در همه استانها به جز سیستان و بلوچستان انجام دادهایم. در این استان نیز تا پایان آبانماه مدارس خشت و گلی جمع خواهد شد.»
ادعایی که هرچند کوچکتر از ادعای مطرح از سوی وزیر اسبق است، اگر فرض را بر صحت آن بگذاریم، این پرسش را به دنبال خواهد داشت که دلیل دسته بندی مدارس غیراستاندارد به مدارس خشت و گلی و انواع دیگر چیست؟ آیا برنامه ریزیهای متفاوتی برای برچیدن انواع مدارس کانکسی و کپری و سنگی در دست اقدام است؟!