مرور روزنامه‌های چهارشنبه دوم بهمن ماه؛

آیا تحریم جشنواره فجر شکست خورد؟ /اگر تغییری در رد صلاحیت‌ها انجام نشود، اصلاح طلبان لیست نمی‌دهند/صداو سیما مدعی کدام تولید ملی است؟

افشای رد پای طبری در یک پرونده دیگر، ۹۰ نماینده رد صلاحیت شده در مجلس چکار می‌کنند؟ گزارش شرق از شاهدان عینی سقوط هواپیمای اوکراینی، چه کسانی با سخنرانی ظریف در مجمع جهانی اقتصاد مخالف بودند؟ پیامد‌های مصرف بالای گاز، فوتبال در پی دستور موقت، وزیر جنجالی گزینه جانشینی عبدالمهدی، اولین نشانه‌های کنترل تورم، توجیه کمک ۸ میلیاردی شهرداری تهران به جشنواره فجر! اعتراف به دود شدن ۳۰ میلیارد لیتر بنزین با حذف کارت سوخت و بازتاب سلام نظامی بازیکنان تیم‌ملی هندبال به پرچم ایران، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۹۵۳۶۰۹
|
۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۵ 22 January 2020
|
23127 بازدید
|

آیا تحریم جشنواره فجر شکست خورد؟ /اگر تغییری در رد صلاحیت‌ها انجام نشود، اصلاح طلبان لیست نمی‌دهند/صداو سیما مدعی کدام تولید ملی است؟

به گزارش «تابناک» روزنامه‌های امروز چهارشنبه دوم بهمن ماه در حالی چاپ و منتشر شد که عدم حضور ایران در اجلاس داووس و گزارش میدانی از حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی و حادثه کرمان از یک سو و بازتاب سلام نظامی بازیکنان تیم ملی هندبال و استیضاح ترامپ در صفحات نخست روزنامه‌های امروز از سوی دیگر برجسته شده اند.
ادامه بحث‌ها و تحلیل‌ها درباره رد صلاحیت ۹۰ نماینده مجلس و چگونگی ادامه حضور آن‌ها در مجلس و افشای رابطه سری اکبر طبری و دیواندری نیز در تعدادی از روزنامه‌ها مورد توجه روزنامه نگاران قرار گرفته اند.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

صداو سیما مدعی کدام تولید ملی است؟

روزنامه ایران در ستون درنگ شماره امروز خود با عنوان صداو سیما مدعی کدام تولید ملی است؟ نوشت: صدا‌وسیما در روز‌های اخیر باز هم خبرساز شده است. موضوعاتی مانند خبر کذب آلوده بودن شیر و لبنیات به سم «آفلاتوکسین» یا جنجال بر سر توقف پخش زنده برخی از برنامه‌های تلویزیونی مهم‌ترین دلایل این اتفاق بودند. اتفاقاتی که بررسی آن‌ها می‌تواند تأکیدی دوباره باشد بر وجود آسیب‌هایی جدی در ارتباط با فراگیرترین رسانه کشور که سؤالاتی قدیمی، اما بی‌پاسخ را برای بار دیگر زنده می‌کند.
آیا تحریم جشنواره فجر شکست خورد؟ /اگر تغییری در رد صلاحیت‌ها انجام نشود، اصلاح طلبان لیست نمی‌دهند/صداو سیما مدعی کدام تولید ملی است؟
موضوع آلوده بودن شیر و لبنیات کشور به سم آفلاتوکسین در زمان کوتاهی آنچنان بر جامعه تأثیر گذاشت که به‌گفته محسن نقاشی، دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی کشور «از زمان پخش مصاحبه غیرکارشناسی که در صداوسیما پخش شد، میزان خرید شیر تا ۳۰ درصد کم شده است.» این البته جدای از تشویشی است که برای چند روز در افکار عمومی و در رابطه با یکی از اساسی‌ترین اقلام سبد غذایی خانوار‌ها ایجاد شده است. وجه دیگر ماجرا هم ضربه‌ای است که از جانب سلب اعتماد ناشی از انتشار این خبر کذب، از لحاظ اقتصادی و همین‌طور اعتماد عمومی به صنایع غذایی کشور وارد شده است. در شرایطی که شاهد هستیم انتشار اخبار نادرستی به مراتب ضعیف‌تر و کم اثرتر از این مورد در رسانه‌های مکتوب یا سایت‌ها با جدی‌ترین برخورد‌های قضایی مواجه می‌شود، دلیل مصونیت صداوسیما و برنامه‌سازان آن از این دست برخورد‌ها چیست؟ آن هم در حالی که شایعه پرداخته شده توسط این رسانه در شرایط تحریم فزاینده، مستقیم اعتبار تولید داخلی را هدف قرار گرفته است. با این دست اتفاقات، صداوسیما چگونه می‌خواهد خود را مدافع «تولید ملی» نشان بدهد؟


مسأله دیگر، اما بعد حرفه‌ای کار است. آیا برای فراگیرترین و تأثیرگذارترین رسانه کشور که بر وجه «ملی» بودن خود اصرار دارد پذیرفتنی است که با کمترین بررسی و تخصص فنی در برنامه‌های خود موضوعاتی را مطرح کند که اینچنین جامعه و صنایع کشور را درگیر التهاب سازد؟ چرا باید در دستگاهی که بیشترین سهم را از بودجه فرهنگی کشور دارد و علاوه بر آن از صندوق توسعه ملی نیز کمک می‌گیرد، شاهد بی توجهی به ابتدایی‌ترین اصول کار رسانه باشیم؟ منظر دیگر این موضوع می‌تواند منظر «امنیتی» باشد. سال‌هاست که به کرات دیده‌ایم در رسانه‌های مختلف نشر برخی مطالب و اخبار از سوی دستگاه‌های ذی ربط با ظن ضد امنیتی بودن و پشت پرده داشتن مواجه می‌شوند. آیا این ظن صرفاً مخصوص رسانه‌های کوچک و عموماً بخش خصوصی است یا می‌تواند شامل نهادهایی، چون صداوسیما هم بشود؟ آیا برای انتشار خبری که اینگونه التهابی چند روزه را در کشور رقم بزند و علاوه بر تشویش اذهان عمومی، ضربه اقتصادی هم برای صنایع کشور در پی داشته باشد، نمی‌توان ظن اقدام ضد امنیتی داشت؟ از نگاهی دیگر این دست موارد تنها یک چیز را نشان می‌دهند و آن سوء مدیریت حاکم بر صدا و سیماست.

یعنی ارگانی که خود مدام و بی‌وقفه مشغول نقد بی‌پروا و عموماً یکطرفه نهاد‌های دیگر و توزیع برچسب «سوء مدیریت» بین مجموعه‌های مختلف نظام در قامت یک مصلح کل نشسته است. مسأله این نیست که سوء مدیریت غیر طبیعی است یا جایی جز صداوسیما نمی‌توان آن را یافت. مسأله این است که رسانه‌ای که خود در این سطح و با این میزان تأثیر، دچار مشکل سوء مدیریت است بهتر است مدتی هم به جای حملات یکطرفه، وقتش را صرف نقد خود کند. حداقل انصاف چنین حکم می‌کند.

 

آیا تحریم جشنواره فجر شکست خورد؟

روزنامه خراسان طی یادداشتی با موضوعیت جشنواره فجر و بلیت فروشی موفق آن در ۲۴ ساعت نخست نوشت: مدتی بعد از موج تحریم جشنواره فجر که با درخواست یک منتقد تازه‌مهاجرت‌کرده انجام شد، حالا به نظر می‌رسد کار این پویش تحریمی پایان یافته است؛ به ویژه با استقبال علاقه‌مندان از پیش‌فروش بلیت‌های جشنواره که منجر به فروش حجم زیادی بلیت، در تنها چند ساعت شد.


ظهر سی ام دی، پیش‌فروش بلیت‌های جشنواره در حالی آغاز شد که ظرفیت سینما‌های مردمی، حدود ۳۰ درصد در هر سئانس افزایش پیدا کرده است. یازده دقیقه پس از شروع بلیت‌فروشی، ظرفیت تمام سئانس‌های پرمخاطب تکمیل شد و تا یک ساعت بعد، در مجموع ۸۰ هزار قطعه بلیت به فروش رسید. این استقبال فوق‌العاده که قابل پیش‌بینی هم بود، دست‌اندرکاران جشنواره را به این فکر انداخته که بخشی از بلیت‌های سازمانی را نیز به مردم اختصاص دهند. در سی‌وهفتمین دوره جشنواره ۷ هزار و ۲۲۹ صندلی و در این دوره ۹ هزار و ۳۸۲ صندلی در هر سئانس، پذیرای مخاطبان جشنواره فجر در تهران است. در تهران ۳۵ سالن سینما فیلم‌ها را برای مردم نمایش می‌دهند. تا صبح دیروز از مجموع ظرفیت ۱۱۹ هزار بلیت، حدود ۱۰۵ هزار بلیت به فروش رسیده بود و بعید به نظر می‌رسد تا پایان زمان پیش‌فروش، بلیتی باقی مانده باشد. پیش‌فروش بلیت‌های جشنواره، تا ساعت ۱۸ امروز در سایت سینماتیکت ادامه دارد.

آیا تحریم جشنواره فجر شکست خورد؟ /اگر تغییری در رد صلاحیت‌ها انجام نشود، اصلاح طلبان لیست نمی‌دهند/صداو سیما مدعی کدام تولید ملی است؟
گفتنی است تحریم جشنواره فیلم فجر، نه فقط در میان مردم بلکه در میان هنرمندان نیز به نتیجه چندانی نرسید و به جز یک فیلم مستند، هیچ تهیه‌کننده‌ای حاضر نشد فیلم خود را از جشنواره بیرون بکشد؛ اقدامی که طبیعی هم به نظر می‌رسید. به هر حال سینماگران تنها چند بازیگر نقش اول نیستند و عوامل زیادی برای تولید یک فیلم در کار هستند. آن‌ها حاضر نیستند برای پویشی که عقبه‌ای ندارد، زحمات خود را هزینه کرده و دیده نشوند. در سال‌های اخیر تقریباً هیچ فیلم غیرکمدی که موفق به راهیابی به جشنواره فجر نشده، نتوانسته است در گیشه به موفقیت برسد. مسیر دیده شدن فیلم‌های سینمایی جدی، بدون تردید از جشنواره می‌گذرد.


در این میان و پس از بازگشت برخی از گروه‌های نمایشی به رقابت جشنواره تئاتر فجر، بازار انصراف از تحریم داغ شده است. شنیده شده دو سینماگر سرشناس که جشنواره را تحریم کرده‌اند، به دنبال بازگشت به رقابت و داوری کارشان در جشنواره هستند. گفته می‌شود یکی از این دو چهره باسابقه، بازیگری است که شانس اول دریافت یکی از جوایز بازیگری امسال است و به دلیل آن که فهمیده رقبای چندان قدری ندارد، نمی‌خواهد سیمرغ را از دست بدهد. ظاهراً تهیه‌کننده فیلم نیز با این تصمیم موافق است، ولی هنوز به تصمیم نهایی درباره چگونگی بازگشت به رقابت نرسیده‌اند.

اگر تغییری در رد صلاحیت‌ها انجام نشود، اصلاح طلبان لیست نمی‌دهند

اشرف برجردی در بخشی از یادداشتی در شماره امروز روزنامه اعتماد با عنوان در انتظار تایید صلاحیت نوشت: شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با توجه به تجربه خاص مجلس دهم در بیانیه خود اعلام کرده که اصلاح‌طلبان بنا ندارند لیستی مبتنی بر ائتلاف ارایه دهند، صرفا از کاندیدا‌های خود حمایت خواهند کرد و اگر کاندیدایی نداشته باشند، ناگزیر لیستی هم ارایه نخواهند کرد. به نظر می‌رسد، کسانی که در انتخابات دوره پیش از ائتلاف و لیست ائتلافی با اصولگرایان میانه‌رو حمایت می‌کردند، دچار نوعی کژاندیشی نسبت به مباحث سیاست خارجی، داخلی، نقش انتخابات در پیشرفت کشور و البته تعیین جایگاه مملکت در عرصه بین‌الملل بودند. این عزیزان به هر حال احساس می‌کردند، جامعه بسیار سرد و بی‌تفاوت شده و به همین دلیل تلاش کردند تا مشارکت مردم در انتخابات را افزایش دهند. در نتیجه مجموعه اصلاح‌طلبان روی مشارکت حداکثری مردم و حضور کاندیدا‌هایی که اگرچه استاندارد حداقلی داشتند، اما فکر می‌کردند که تا حدودی می‌توانند از جامعه و جناح اصلاحات نمایندگی کنند، تاکید داشتند.
آیا تحریم جشنواره فجر شکست خورد؟ /اگر تغییری در رد صلاحیت‌ها انجام نشود، اصلاح طلبان لیست نمی‌دهند/صداو سیما مدعی کدام تولید ملی است؟
در مقابل، اما کسانی که در اردوگاه رقیب، تصور می‌کنند با تک صدا کردن مجلس، آن هم از جنس اصولگرایی می‌توانند از این نظام صیانت کنند، دچار اشتباه فاحش و جدی هستند. کمترین نتیجه این تک‌صدایی بی‌تفاوتی مردم است نسبت به تصمیماتی که برای کشور گرفته می‌شود. بی‌تفاوتی یکی از زیان‌بارترین وجوه فعالیت‌های مدنی و سیاسی است زیرا علاوه بر اینکه جامعه را دچار شکاف می‌کند، باعث به وجود آمدن جامعه‌ای غیرپویا و منفعل می‌شود بنابراین طرف متضرر در این غائله، کشور است؛ نه مردم. چراکه مردم به هر حال زندگی‌شان را می‌کنند و کار خود را پیش می‌برند؛ حال یا خود را با وضعیت جامعه تطبیق می‌دهند یا سعی می‌کنند، بی‌تفاوت باشند و زندگی عادی خود را دنبال کنند. کسانی که در رد صلاحیت‌ها به این شکل عمل می‌کنند.

باید به واقعیت جامعه برگردند و بر اساس یک کار مطالعاتی مورد اعتماد و وثوق که همه مردم را در نظر داشته باشد، اقدام به نظرسنجی عمومی کرده سپس تصمیم‌گیری کنند. در این میان، اما وقتی شناخت کافی از کاندیدا‌ها ندارند به صراحت می‌گویند، صلاحیت فرد برای ما احراز نشده است، اما نمی‌گویند، کاندیدا‌های انتخابات را رد صلاحیت کرده‌ایم. صلاحیت فرد وقتی احراز نمی‌شود که شما شناخت نداشته باشید. این مساله نشانه عدم شناخت قانون است. شما نمی‌توانید بگویید که من قوانین را می‌دانم ولی سعی می‌کنم به شناخت خود عمل کنم. در این صورت هرج و مرج و شکاف عمیق میان آحاد جامعه به وجود می‌آید. اما اگر قرار باشد که در روی همین پاشنه بچرخد، راهبرد اصلاح‌طلبان دعوت به مشارکت نخواهد بود. این رویکرد البته به معنی تحریم نیست؛ چون معتقدیم که تحریم انتخابات درنهایت به زیان جامعه است. اما اصل حرف اصلاح‌طلبان این است که اگر تغییری در رد صلاحیت‌ها انجام نشود، لیستی ارایه نمی‌دهند. صدای اصلاح‌طلبان مبنی بر اینکه حفظ کشور و تمامیت ارضی و یکپارچگی کشور واجب است همواره رسا بوده، هست و خواهد بود؛ بنابراین همه ما برای تعیین سرنوشت کشور باید در تمامی فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مشارکت کنیم. پیچیدگی این ماجرا، اما این است که اصلاح‌طلبان در شرایط کنونی عملا مهره‌ای ندارند که در این بازی انتخابات ایفای نقش کند. به بیان دقیق‌تر وقتی اصلاح‌طلبان در رقابت انتخاباتی پیش‌رو، کاندیدایی ندارند عملا نمی‌توانند لیستی ارایه کنند و از شهروندان بخواهند با اتکا به این فهرست انتخاباتی به کاندیدا‌های مورد نظرشان رای دهند. پس شاید در شرایط کنونی تنها کاری که از جریان اصلاحات ساخته است، تلاش برای گرفتن تایید صلاحیت کاندیدای اصلاح‌طلب و انتظار تا زمان اعلام نتایج نهایی از سوی شورای نگهبان است. باید منتظر ماند و دید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۲۸
ناشناس
|
United States of America
|
۰۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
جشنواره فجر با تهدید و ارعاب نیمه شکسته شد ,
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
باشه هر وقت تیرتون به سنگ میخوره بایستی یه جور توجیه شه
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
اصلاحطلبان منتظر تایید صلاحیت نباشند و ناراحت هم نباشند چون از اساس اکثریت مردم اصلاحطلبان را مثل اصولگراها کنار گذاشته اند .

.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
مطمئنم که تو اصولگرایی هستی که خودت رو مخالف سیستم نشون میدی تا مردم رو از رای دادن منصرفکنی.
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
تحریم جشنواره زیاد مهم نبود ولی رسانه ملی حدود ۱۵ ساله که به کمک ماهوارها توسط ۸۰ درصد مردم تحریم شده بود .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
شما این 80 درصد را از کجا آوردی اکثریت مردم اخبار شبکه خبر و سریال های پر مخاطب را نگاه می کنند اگر صداو سیما مخاطب نداشت مطمءناافرادی مثل شما صدا و سیما را تخریب نمی کردید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
شما این ؛ اکثریت مردم؛ را ازکجا آوردی؟
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
ارعاب و تهدید همیشه جواب نمیده

جشنواره فجر در نهایت توسط چند صد نفر استقبال میشه ولی صدا و سیما در کنار سینما و بازیگران نان له نرخ روز خور آنها توسط دهها میلیون نفر ایرانی تحریم شدند تا هنربندان بفهمند در جیب مردم جایی ندارند پس در قلب مردم هم نیستند !!!!!!!!!
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
جشنواره ای که مشوق آن شهاب حسینی و بیشتر هنرمندانش تابعیت آمریکا و کانادا را دارند چرا در آمریکا برگزار نشه ؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
نه تنها امروز بلکه زمان پیغمیر هم مهاجرت برای مکیان به مدینه آزاد بود. مگر پیامبر به مدینه نرفت و دوباره به مکه بازنگست؟حالا این چه سرشکستگی داره که شما از آن چماقی برای کوبیدن مهاجران استفاده می کنید خوا می دونه احتمالا از اون جماهت حسرت به دلی هستید که می خواهید برید اما نمی توانید!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
بعد از نظر امثال تو یه فردی مثل مهناز افشار که الان اون طرفه و تز میده میشه زننده حرف دل مردم
ناشناس
| Netherlands |
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
ناشناس ۱۱:۲۴
چرا هنرپیشه ها مثل مسلمانان زمان پیغمبر به کشورهای مراکش ، نیجریه ، عراق ، پاکستان و ..... مهاجرت نمیکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
مالیات خروج ازکشور؟
عوارض خروج ازکشور کم بود مالیات هم بهش اضافه شد؟!!!مگر برای مسافر با خروج از کشور درامدی ایجاد میشودکه مالیات میخواهندبگیرند؟!!! همان هوارض راهم اکثرکشورها نمیگیرند
پول زور که میگن همینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
((اگر تغییری در رد صلاحیت‌ها انجام نشود، اصلاح طلبان لیست نمی‌دهند))
کی هستند مگر؟خودشان را اصلاح کنند اصلاح کشور پیشکششان.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
اصلاح طلبان لیست نمیدهند چون میدانند که خودشون ضایع میشوند و کسی دیگه گول آنها را نمیخوره1 و حالا از شگرد عوض کردن رنگ و نفوذ استفاده کرده و بصورت نامحسوس وارد میدان میشوند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
باید سوابق کاندیداها و تمایل جناحیشان در گذشته برای مردم روشن شود . تا با تغییر رنگ بر اذهان تاثیر نگذارند .
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
تنها خروجی و نتیجه جلسه دولت ها در ایران برای مردم گرانی مالیات عوارض جریمه مصادره بازداشت و خلاصه اینگونه خدمات است و واقعاً دارن به مردم خدمت میکنن بخاطر همونم همشون با شعار دولت خدمتگزار میان سر کار مردم دیگه خسته شدن از این همه خدمات و خدمت میشه لطف کنید دیگه هیچ خدماتی به مردم ارائه نکنید و به حال خودشون رها کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
وقتی در شروع یک بازی بین المللی هند بال در خاک کویت ، بازیکنان در زمان پخش سرود ملی کشور ، سلام نظامی میدهند !؟
در حالی که نظامی نیستند ، این خودش نوعی دخالت سیاست در ورزش است .
نمیتوانیم ، خودمان کارهای خطا بکنیم ، ولی از بقیه انتظار داشته باشیم تا اینکار را نکنند .
از آنطرف توقیف و دستگیری چند قایق ماهیگیری کویتی را که ملوانان اجاره ای فقیر ، و تابع دولت کویت نیستند
را درست چند روز پس از اعلام انصراف حضور تیم کویتی به خاک ما برای بازی فوتبال بدلیل عدم وجود امنیت آسمان کشور
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
این حرفا فقط برای افراد ناآگاه مصرف داره سیاست سال هاست در ورزش دنیا دخیله
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟