سخنگوی وزارت بهداشت

عدم ابتلای مجدد به کرونا قطعی نیست/ نحوه بازگشایی بقاع متبرکه بعد از عید فطر/ قطعا با اجرای مجدد طرح ترافیک مخالفیم/ بحث تمدید قراردادهای ۸۹ روزه‌، قانونی است نه اخلاقی/ موارد بستری ناشی از کرونا کاهش یافته است

این‌که قرارداد ۸۹ روزه تمدید شود در حدود اختیار وزارت بهداشت نیست و نیازمند مجوز است. هر لحظه که مجوز‌ها برای استخدام صادر شود، اولویت قطعا با این افراد است. این قرارداد برای انجام کار در ۸۹ روز و سپس پایان قرارداد است و هیچ کدام از طرفین ملزم به تمدید نیستند، مگر این‌که شرایط فراهم شود. البته بحث اخلاقی متفاوت است و امیدواریم که همه این افراد جذب شوند.
کد خبر: ۹۷۹۹۰۱
|
۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰ 21 May 2020
|
19987 بازدید
|
تابناک اجتماعیسخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بحث استخدام شدن یا نشدن آن دسته از کارکنان نظام سلامت که با شروع کرونا با قرارداد‌های موقت و ۸۹ روزه مشغول به کار شدند و حالا قراردادشان به پایان رسیده، بحث قانونی است نه اخلاقی یعنی اگر قانون اجازه دهد استخدام خواهند شد.

به گزارش «تابناک»، دکتر کیانوش جهانپور در نشست آنلاین خبری با اصحاب رسانه در این باره افزود: قرار شد پرستارانی که اشتغال نداشتند و در اسفند ماه خواستند به کادر درمان اضافه شوند، قرارداد ۸۹ روزه منعقد کنند. وزارت بهداشت تصمیم گرفت که برای هرگونه استخدام که در آینده انجام می‌شود، این افراد در اولویت استخدامی باشند. این موضوع همچنان به قوت خود باقی است و هرگونه مجوز استخدامی جدید صادر شود، اولویت با افرادی است که در بسیج ملی مقابله با کرونا همکاری داشتند.

وی افزود: این‌که قرارداد ۸۹ روزه تمدید شود در حدود اختیار وزارت بهداشت نیست و نیازمند مجوز است. هر لحظه که مجوز‌ها برای استخدام صادر شود، اولویت قطعا با این افراد است. این قرارداد برای انجام کار در ۸۹ روز و سپس پایان قرارداد است و هیچ کدام از طرفین ملزم به تمدید نیستند، مگر این‌که شرایط فراهم شود.
 
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: البته بحث اخلاقی متفاوت است و امیدواریم که همه این افراد که در روزهای سخت در کنارمان بوده اند، قراردادشان تمدید شود یا استخدام مقدور شده و در اولویت قرار گیرند و جذب شوند اما بحث قانونی اولویت دارد که در حوزه اختیارات وزارت بهداشت نیست.
 
نحوه بازگشایی بقاع متبرکه بعد از عید فطر/ قطعا با اجرای مجدد طرح ترافیک مخالفیم/ بحث تمدید قراردادهای ۸۹ روزه‌، قانونی است نه اخلاقی

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره زمان بازگشایی صحن‌ها و اماکن متبرکه گفت: بعد از عید فطر، بقاع متبرکه بازگشایی می‌شوند اما این بازگشایی در حد صحن است تا افراد به صورت عبوری در صحن حاضر شوند و فعلا تصمیمی برای بازگشایی رواق ها نداریم. رواق ها تا اطلاع ثانوی قرار نیست باز شوند.
 
وی افزود: البته این موضوع بستگی به بررسی و ارزیابی ها بعدی دارد. بعد از 17 خرداد بررسی های دیگری خواهیم داشت و درباره امور مختلف از جمله این تصمیم گیری خواهد شد.
 
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی در خصوص شمار شهدای سلامت گفت: کمیته ویژه‌ای موضوع شهدای سلامت را بررسی می‌کند و معیار‌هایی در این زمینه وجود دارد. صرف پزشک یا پرستار بودن ممکن است با همه معیار‌ها منطبق نباشد. این‌که افراد درگیر کرونا باشند و در بسیج ملی حضور داشته باشند یکی از ملاک‌هاست. برخی از همکاران که بر اساس این بیماری فوت کردند ممکن است درگیر امر درمان نبودند. آنچه رییس سازمان نظام پزشکی از شهدای سلامت مشخص کرده تاکنون ۱۰۷ نفر شامل کلیه پزشکان و پرستاران و بهورزان و داروسازان و بهیاران و کارکنان و خدمه بیمارستان‌ها هستند.

وی در ادامه درباره آمار مبتلایان به کرونا از میان کادر درمانی گفت: بر اساس گزارش سازمان نظام پزشکی موارد مبتلا حدود ۷۹۰ نفر هستند که در همه رده‌ها و مشاغل هستند.

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره آمار جان باختگان کادر درمانی قراردادی (89 روزه ها) گفت: تا جایی که اطلاع دارم و بررسی کرده ام، هیچ کدام از این افراد فوت نشده و در زمره شهدای سلامت قرار ندارند.
 
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص آغاز طرح ترافیک گفت: نظر وزارت بهداشت به صراحت این است که فعلا تا اطلاع ثانونی چیزی به نام طرح ترافیک در هیچ کدام از شهر‌های بزرگ منطقی نیست و قطعا با آن مخالفیم و این موضوع کمکی به پیشگیری از انتقال کرونا نمی‌کند.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: نمی‌دانیم منطق برقراری مجدد ترافیک چیست. کشور در وضعیت عادی نیست و تهران وضعیت فراز و نشیب در هفته‌های اخیر داشته و نمی‌توانیم بگوییم حتی وضعیت سفید دارد. اولویت ما رعایت فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی است نه آلودگی هوا؛ سوق دادن مردم به سمت ناوگان حمل و نقل عمومی می‌تواند مشکلاتی در شهر تهران ایجاد کند. بنابراین نظر وزارت بهداشت در مورد اجرای مجدد طرح ترافیک مشخص و صریح است و با آن مخالفیم.
 
نحوه بازگشایی بقاع متبرکه بعد از عید فطر/ قطعا با اجرای مجدد طرح ترافیک مخالفیم/ بحث تمدید قراردادهای ۸۹ روزه‌، قانونی است نه اخلاقی

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره ادامه فعالیت سامانه ۴۰۳۰ بیان کرد: فعلا سامانه ۴۰۳۰ در مرحله دوم غربالگری کرونا به کار خود ادامه می‌دهد. البته تلاش ما این است که مردم را به سمت ثبت نام و خوداظهاری مجدد در سامانه salamat.gov.ir ببریم. سامانه ۱۶۶۶ بیمه سلامت هم همچنان به کار خود ادامه می‌دهد. تا زمانی که بار تماس‌ها به حدی کاهش پیدا کند که بتوانیم به سامانه ۱۹۰ برگردیم و تعداد افراد نیازمند به مشاوره به حد عادی قبل از اسفند ماه برسد. در مورد ادامه همکاری ۴۰۳۰ هم می‌تواند بعدتر صحبت کرد. تا زمانی که تعداد تماس‌ها بیش از وضعیت عادی است، ۴۰۳۰ به کار خود ادامه می‌دهد.

جهانپور در ادامه با تاکید بر کاهش آمار بستری های کرونایی گفت: حدود دو ماه پیش اگر می‌خواستیم آمار بستری و سرپایی را به تفکیک اعلام کنیم، روز‌های اول اسفند موارد ارجاعی صد در صد از بیمارستان‌ها بود و بعد ۹۵ درصد. در حال حاضر ۱۵ درصد موارد ارجاعی از بیمارستان‌هاست و کمترین درصد و عدد بستری را در دو ماه گذشته شاهد هستیم. در موارد سرپایی نکته‌ای که در هفته‌های اخیر در استان‌های مختلف پیگری می‌شود، رهگیری موارد تماس نزدیک و مجاوران با افراد مبتلاست و هر روز بهتر از گذشته این اقدام انجام می‌شود.
 
وی افزود: ممکن است موارد مثبت در ظاهر بالاتر از روز‌های گذشته باشد، اما در عمل موارد بستری به شدت در حال کاهش است و امیدواریم با همین شیب در روز‌های آتی ادامه داشته باشد. موارد فوت هم نسبت به روز‌های پیک، تقریبا یک سوم شده است. افرادی که فوت می‌کنند اغلب کسانی هستند که بین ۳ تا ۵ هفته در آی سی یو تحت مراقبت بودند.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره عبور از مرحله مدیریت کرونا گفت: چند هفته است که در مرحله مدیریت بیماری ناشی از ویروس کرونا هستیم. در استان خوزستان بین ۷ تا ۱۰ روز اخیر وضعیت مدیریت شده بیماری نداریم، اما با گذر از این مرحله با توجه به این‌که در استان‌های مختلف شاهد کاهش موارد فوت و ابتلا و بستری هستیم، مرحله مدیریت شده بیماری در اغلب استان‌ها حفظ شده است. در اغلب استان‌ها در آستانه کنترل بیماری هستیم، اما نمی‌توانیم با توجه به فراز و نشیب‌ها در برخی استان‌ها، این واژه را درباره همه کشور به کار ببریم.

وی ادامه داد: در حال حاضر در آستانه کنترل هستیم و به سمت مهار بیماری حرکت می‌کنیم. اگر چند استان با ثبات دیگر اضافه شده و خوزستان هم از بحران خارج شود در آستانه کنترل خواهیم بود.
 
نحوه بازگشایی بقاع متبرکه بعد از عید فطر/ قطعا با اجرای مجدد طرح ترافیک مخالفیم/ بحث تمدید قراردادهای ۸۹ روزه‌، قانونی است نه اخلاقی

رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره عدم ابتلای مجدد بهبود یافتگان کرونا اظهار کرد: این‌که هر فرد بهبود یافته به کرونا مبتلا نمی‌شود را نمی‌توان به طور قطعی اعلام کرد. اکثر افرادی که به این ویروس مبتلا می‌شوند، اگر آنتی بادی آن‌ها از سطح قابل قبولی بیشتر باشد، به طور موقتی ابتلای مجدد نخواهند داشت. این‌که عدم ابتلا چند سال یا ماه خواهد بود، مشخص نیست. اکثر افراد حداقل تا چند ماه آینده مبتلا نمی‌شوند و این ممکن است شامل همه نباشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره ماجرای اخراج یک پزشک از هواپیما که در هفته‌های گذشته گفت: هنوز وزارت راه در این زمینه موردی را به ما اعلام نکرده است. آنچه پیگیری کردیم این است که اقدام بسیار غیرحرفه‌ای بوده و رفتار‌های بعد از آن هم غیرحرفه‌ای بود و جدیدالتاسیس بودن باعث تاثیر در این رفتار‌ها شده است. در ایران هم با وجود شرکت‌های قدرتمند در هواپیمایی، این رفتار دیده نمی‌شود. این رفتار غیرحرفه‌ای را در واکنش‌های دیگر این شرکت هم دیده‌ایم و گزارش را به وزیر بهداشت ارائه می‌کنیم. رفتار‌های بعدی هم دست کمی از برخورد اولیه نداشت و این گونه رفتار با مردم درست نیست و شرکت‌های جدید باید دوره‌هایی ببینند تا ارکان درگیر با موضوع بتوانند رفتار مناسبی با مردم داشته باشند. حتی در مورد رفتار رسانه‌ای هم نیازمند آموزش هستند.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
برید امار جهانی را ببنید .
از همه جا ایران بدتر است
اسمش امریکا و روسیه بدتره .
ایتالیا و اسپانیا که اول بودند ولی امارشون خیلی خوب کنترل شد برعکس ایران به دلایل سیاسی و اقتصادی کشور را رها کردند و برای ملت عادی شده و هیچ کسی نه ماسک میزنه و نه مراعات میکنند .
انشا ا... مشکلی پیش نیاد ولی من تا جایی که مشاهده میکنم و تحلیل میکنم اوضاع کرونا ایران از همه کشورها بدتر است و امار دقیق و تحلیل درستی نمیشود و دو سه ماه دیگه از کنترل خارج میشه که امیدوارم ان زمان دیگه دیر نباشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
مطمئنی که آما جهانی رو خوندی؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
چقدر شما تحلیل گر فوق العاده ای هستید! خخخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
با سلام و احترام خدمت تابناک و مسئولین محترم وزارت بهداشت. بنده در طول روز چندین نوبه ناچار به تردد در سطح شهر تهران با حمل و نقل عمومی مترو و اتوبوس هستم و با نظر وزارت بهداشت در خصوص عدم اجرای طرح ترافیک در شهرهای قرمز از جمله تهران کاملا موافقم. چرا که اگر طرح اجرا شود قطعا فاصله گذاری اجتماعی با توجه به انبوه جمعیت مسافر در مترو و اتوبوس محکوم به شکست می شود و انتقال ویروس مسلم است. واقعا بایستی بعضی افراد مسئول در شهرداری و شورای شهر را نسبت به تعهد اجتماعی شان توجیه کرد تا با جان همشهریان بازی نکنند.
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
متاسفم برای خودم و همکارام بعداز اینکه خرشون از پل گذشت شد قانونی بعداز 65روز شیفت پیوسته از اسفند تا به امروز کل دریافتی بعنوان پرستار مرکز 16 ساعته 150 تومان کارت هدیه بوده چه برسه به این عزیزان قراردادی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
اقای دکتر مجددا باید یک سر به جزوه های ایمنی شناسی دانشگاه شان بزند بعد از ابتلا به یک بیماری هرکس می تواند نسبت به آن سویه ویروس یا باکتری مقاوم شود الا زمانیکه جهش ژنتیکی در عامل بیماری. یا پاتوژن رخ دهد یا فرد مشکل ایمونولوژیک داشته باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
چیزی که میگی اصلا صحت علمی نداره،حتی بیماریهایی که علیهشون واکسن تولید شده هم بعد از چند سال با پایین اومدن سطح انتی بادی علیهشون ممکنه فرد مبتلا بشه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
کسانی که در طول سال چندین بار دچار انفلوانزا میشوند چی؟ صحبت شما منطقی بنظر نمید.
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
بلاخره شهرداری چجوری کسب درآمد کنه برا ساخت ویلا تو شمال برا مدیراش؟! برا همین هم اسرار دارن که طرح ترافیک رو دوباره شروع کنن، هر فردی میدونه که آلودگی هوا به خاطر خودروهای فرسوده و داغون و البته سوخت بی کیفیت هست، خودرویی که با فناوری چل سال پیش داره کار میکنه آب هم بریزی تو باکش دود و دی اکسید میده بیرون.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
بانک خانه وویلا میخرند پول مردم را بالا می کشند
.باشگاه .خانه وویلا می خرند.. قیمت را بالا میکشند
.هرکه دستش می رسد دلار و ارز را با لا می کشند .
همه دلالان با دولت انها را یک جا بالا میکشند
کرونا امده گفتند نیست در خانه ما
به دروغ بر روی کرونا ماسک نعنا میکشند
کشته اند مردم .گویند همه چیز عادی است
مهمان چین وایران .درب خانه رابالا میکشند
..ای خدا رحمی بکن بر حال ما .
مسئولین بنا شده اند بر همه چیزماله میکشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
مسئولین وزارت تمام پو لهایی که کشورهها کمک کردند بین کارمندان خود در وزار خانه که اکثرا بیکار نشسته اند ... مثل گوش قربانی قسیم کردن به هر کارمند میلیونی پول دادند ...هنوز هم که کارمندان شیفتی و در هر هفه یک روز می روند حقوق های کلان .پاداش های کلان و اضافه کاری های کلان می دهند ...شما پرستار ناراحت نباش کارمندان وزار خانه دارند کلیه حق شما را میگیرند با ان پولها عشق میکنند ...خیال راحت
محمد رضا
|
Norway
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
واقعا متاسفم برای این شیوه اعلام آمار که باعث اعتماد به نفس کاذب و عدم رعایت نکات بهداشتی و شوخی گرفتن این بیماری توسط مردم شده است. موارد خفیف یا بدون علامت میتوانند ناقل بیماری باشند و آزادانه در جامعه تردد می‌کنند.

مردم هنوز نمیدانند که استفاده از ماسک برای دو علت است:
- از آنجایی که انسان به صورت ناخودآگاه هر ساعت چندین بار به صورت خود دست میزند، با استفاده از اینکار به صورت مداوم به فرد یادآوری میشود که در شرایط عادی نیست و نباید به صورت خود دست بزند و همچین اینکه یادآوری میکند تا فاصله اجتماعی را با سایرین حفظ کند. لزومی ندارد حتما ماسک طبی خریداری کنید و حتی یک تکه پارچه دلخواه هم کارساز خواهد بود. هر شب بعد از استفاده آن را برای روز بعد بشورید.

- دومین علت این است که مبادا به صورت بدون علامت ناقل بیماری باشند و آن را در جامعه پخش کنند.

متاسفانه، هیچ آموزشی هم در جامعه در این رابطه داده نمی‌شود و خداوند واقعا عاقبت همه ما را به خیر کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۹
سلام من هم جز قرارداد ۸۹ روزه هستم البته نه پرستار نه دکتر ونه کادر درمان یه بهداشت محیطی که در بدترین جا که هر روز تقریبا با صد ودویست بیمار کرونایی بدون تجهیزات روبهرو میشویم ولی اسمی از ما برده نمی شه از مسئولان محترم خواهش میکنم فکری به حال قراردادهای ما بکنن
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟