علی مطهری:

این سخنان بوی اومانیسم می‌دهد...

آقای رییس‌جمهور به تازگی مطالبی گفتند که هرچند بسیاری از آنها درست و مفید بود، من را به یاد سخنرانی‌های آقای خاتمی در دوره ریاست جمهوری‌‌شان انداخت. در آن دوره، امثال بنده به ایشان انتقاد می‌کردیم که رئیس جمهور، ایدئولوگ و نظریه‌پرداز نیست، بلکه در درجه نخست، مجری سیاست‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نظام است...
کد خبر: ۱۸۹۴۳۲
|
۱۸ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۸ 09 September 2011
|
36180 بازدید
|
سرویس فرهنگی ـ دکتر علی مطهری با بیان اینکه انکار جنگ فرهنگی، انکار امر بدیهی است، گفت: مسأله استعمار فرهنگی در قرون اخیر که از طرف غربی‌ها در کشورهای جهان سوم صورت گرفته، یک واقعیت تاریخی است؛ بنابراین، مسأله تهاجم فرهنگی و بلکه به تعبیر رهبر انقلاب «شبیخون فرهنگی» انکار‌شدنی نیست.

به گزارش «تابناک»، نماینده اصولگرای مردم تهران در مجلس، درباره موضع اخیر رییس جمهور در رد وجود تهاجم فرهنگی، گفت‌وگویی با فارس انجام داده که اهم نکات آن به شرح زیر است:

رییس‌جمهور طبق قانون مجری است، نه ایدئولوگ

ـــ آقای رییس جمهور به تازگی مطالبی گفتند که هرچند بسیاری از آنها درست و مفید بود، من را به یاد سخنرانی‌های آقای خاتمی در دوره ریاست جمهوری‌ شان انداخت. در آن دوره، امثال بنده به ایشان انتقاد می‌کردیم که رئیس جمهور ایدئولوگ و نظریه‌پرداز نیست، بلکه در درجه نخست، مجری سیاست‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نظام است، زیرا بالاترین مقام اجرایی کشور است.

اکنون این ایراد به آقای احمدی‌نژاد هم وارد است که گاهی و البته کمتر از آقای خاتمی، خود را در قامت یک ایدئولوگ و نظریه‌‌پرداز می‌بیند و طبعا چون تحصیلات ایشان در علوم اسلامی و انسانی نبوده است، دچار خطا می‌شوند
.

موضع قابل تقدیر رییس‌جمهور در حفظ عزت ملت ایران

ـــ چون نمی‌خواهم از ایشان تنها انتقاد کرده باشم، این را اضافه می‌کنم که مصاحبه‌های اخیر ایشان با خبرنگاران خارجی درباره مسائل داخلی و خارجی کشور، به ویژه نهضت‌های اسلامی منطقه و به دست دادن ملاک مردمی بودن یا نبودن این نهضت‌ها، بسیار خوب و حافظ عزت و صلابت ملت ایران بود و تقدیرشدنی است.

نمی‌توان جنگ فرهنگی غرب با اسلام را انکار کرد

ـــ در پاسخ به پرسش شما عرض می‌کنم که آقای رئیس جمهور در آن دیدار با اشاره به موضوع جنگ فرهنگی فرمودند: «‌بنده به این موضوع اعتقاد ندارم، زیرا جنگ فرهنگ با بی‌فرهنگی و تعالی با سکون است، وگرنه هیچ‌گاه دو نظام فکری و ارزشی که در راستای کمال انسان باشند، جنگی در آن معنا پیدا نمی‌کند».

این سخن زمانی درست است که قایل به یک پیش فرض باشیم و آن این که «همه فرهنگ‌ها درست و متعالی هستند» و به اصطلاح قایل به پلورالیسم فرهنگی باشیم، به این معنا که هر فرهنگی در جای خود درست است و هیچ فرهنگی نمی‌تواند ادعای برتری کند.

ـــ این سخن آقای رئیس‌جمهور که «بنده به جنگ فرهنگی اعتقاد ندارم»، انکار یک امر بدیهی است، چون این گونه نیست که همه فرهنگ‌ها متعالی باشند، بلکه فرهنگ متعالی داریم و فرهنگ منحط، و همیشه میان فرهنگ‌های متعالی و فرهنگ‌های منحط جنگ و نزاع و درگیری و لااقل رقابت است. مسأله استعمار فرهنگی در قرون اخیر که از طرف غربی‌ها در کشورهای جهان سوم صورت گرفته، یک واقعیت تاریخی است، برای همین، مسأله تهاجم فرهنگی و بلکه به تعبیر رهبر انقلاب «شبیخون فرهنگی» انکارشدنی نیست.

انبیای الهی برای رفع موانع توحید مجبور به جنگ می‌شدند

ـــ آقای احمدی‌نژاد در ادامه گفته‌اند: «‌انسان‌های فرهنگی با کسی جنگ ندارند، همچون پیامبران که با کسی جنگ نداشتند». این هم از آن حرف‌های روشنفکری و حاکی از نظریه صلح کل بودن انبیا و شبیه نظریه مسیحیت تحریف شده است که در اخلاق صرفا بر محبت تأکید می‌کنند و می‌گویند اگر به یک طرف صورتت سیلی زدند، آن طرف دیگر را بیاور. در حالی که این تعلیم با اسلام سازگار نیست. آیا پیغمبر اسلام با کسی جنگ نداشت؟ انبیا مامور بودند که موانع توحید را از سر راه بردارند و لاجرم منجر به جنگ می‌‌شدند.

ـــ همین نوع نگاه دولت به فرهنگ و امور فرهنگی است که متأسفانه باعث شده است در این دوره با انحطاط فرهنگی در کشور روبه‌رو باشیم. البته آقای احمدی‌نژاد این فکر خود را مثل بسیاری از افکار دیگرش از آقای مشائی گرفته است. چند روز پیش خبری داشتیم که رئیس جمهور سخن از تغییر نام «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» به «وزارت فرهنگ و هنر» به میان آورده بودند. این هم نظر آقای مشائی است، چون خودم سال گذشته که در شورای نظارت بر صدا و سیما بودم، این مطلب را از آقای مشائی شنیدم.

انسان تنها به قدرت الهی قادر به انجام امور است

ـــ آقای رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنانشان گفتند: «‌‌انسان می‌تواند مظهر خالقیت خداوند شود، یعنی هر‌چه خداوند خلق کرده، انسان هم می‌تواند خلق کند»، در این مورد باید گفت: اولیای خدا می‌توانند به اذن خدا کارهای خارق عادت انجام دهند، مثل معجزات پیامبران، ولی به طور مستقل هیچ بنده‌ای نمی‌تواند کار خارق عادتی انجام دهد. البته در این گونه کارها شخصیت و نیروی روحی انسان فاعل نیز دخالت دارد؛ یعنی این گونه نیست که اگر یک انسان عادی هم جای حضرت موسی(س) بود و عصایش را می‌‌انداخت، اژدها می‌شد یا اگر جای حضرت عیسی(س) بود مرده را زنده می‌کرد، بلکه قدرت روحی آنها به اذن خدا آن کارها را انجام می‌دهد.

اگر مقصود آقای رئیس‌جمهور چنین چیزی باشد، حرف درستی است، ولی جمله ایشان مبهم است و بوی اومانیسم و اصالت انسان از آن به مشام می‌رسد. بهتر است یک رئیس جمهور وارد این‌گونه مسائل نشود، مگر در موارد بسیار خاص و در جمع متخصصان حوزه الهیات.

این سخن بوی اومانیسم می‌دهد...

ـــ حرف‌های دیگری هم ایشان گفته‌اند. مثلا فرموده‌اند: «‌انسانیت انسان پر شدن قلب از عشق به انسان است». این سخن هم ابهام دارد. عشق به انسان بدون عشق به خدا نمی‌تواند مقدس باشد. به عبارت دیگر، منظور از انسان در اینجا انسان به اضافه ایمان است یا انسان منهای ایمان؟

انسان از آن جهت که انسان است و به تعبیر فلاسفه، انسان بما هو انسان احترامی ندارد، بلکه انسان به اضافه ایمان به خدا و ارزش‌های الهی و انسانی دارای احترام است. به بیان دیگر، این گونه نیست که هر موجود راست اندام پهن ناخنی که روی دو پا راه می‌رود، دارای احترام است، همان گونه که ارزش و احترام علی ـ علیه السلام ـ و معاویه را یکسان نمی‌دانیم و همین طور ارزش و احترام امام خمینی (ره)‌ و صدام را. ‌به هر حال این سخن آقای رئیس جمهور هم بوی اومانیسم می‌دهد.

اینها افکار آقای مشایی است

ـــ جمله دیگری ایشان گفته‌اند؛ به این عبارت: «‌اگر ما بشر را به نقطه کمال فاقد همه قالب‌ها دعوت کنیم، بدانید که فوج فوج خواهند آمد». این هم جمله مبهمی است. می‌توان این گونه برداشت کرد که مثلا از قالبی به نام اسلام ذکری به میان نیاوریم، بلکه از عدالت و مهرورزی و امثال اینها سخن بگوییم که مورد پذیرش همه است. این می‌شود همان دین انسانیت «اگوست کنت» و دیگر اسلام نیست. عدالت و مهرورزی و سایر ارزش‌ها منهای توحید و نبوت و بدون پشتوانه دین ارزش عملی و کارآیی ندارد. اینها افکار آقای مشائی است که بر زبان آقای احمدی‌نژاد جاری می‌شود.

متن کامل این گفت‌وگو را اینجا بخوانید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
حال آدم بد میشه از این همه به هم پریدن. بابا بس کنین دیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
آقای مطهری قدرت خرید و رفاه زندگی روز به روز داره بدتر میشه اونقت شما به فکر ایدئولوژی و اینجور حرفایین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
اگر در جامعه مبنا عدالت و راستگویی باشد کافی است. مگه میشه بر مبنای دروع و بی عدالتی رفتار کرد و با فریب و به نام اسلام برای خود و اطرافیانتان حاشیه امن درست کرد. آنکه انسانها میطلبند عدالت و راستگویی است.
یک ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
متاسفانه ما خیلی وقت است به حرف های اومانیستی ایشان عادت کرده ایم.
hadi
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
aghaye motahari... ziad jedi nagirid!
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
ایشون گفتند از طریق علم وعمل منظورشون معجزه و اذن الهی نبود
سیدمهدی موسوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
گویا جناب احمدی نژاد به دلیل مشغله زیاد دچار حواس پرتی شدیدی شده طوری که برخی واکنش ها و سخنان دشمنان قسم خورده این سرزمین را نادیده می گیرد
جناب احمدی نژاد بد نیست جناب عالی سخنان وارن کریستوفر وزیر امور خارجه اسبق امریکا که گفته بود باید ریشه ملت ایران را خشکاند را فراموش کرده یا سخن جالب اخیر ریاست جمهوری فرانسه مبنی بر حمله پیش دستانه و سخنانی از این دست که ایشان مدعی عدم جنگ غرب با اسلام هستند
راستی از کاریکاتورها و کاریکاتوریست موهن به رسول اکرم و سلمان رشدی هم خیلی ساده گذشت کرده اند
جناب احمدی نژاد شما که سهل است اگر تمام بنی بشر و بنی اجنه جمع شود هرگز حتی یک آیه همانند قرآن را هم نمی توانید بسازید خلق بشر یا موجود زنده که دارای شعور ویا حتی احساس باشد را پیش کش
آخر برادر من پرت گفتن هم حدی دارد ما هنوز اورهال کردن هواپیما را در ایران نمی توانیم انجام دهیم توهم پیدا کرده دنبال خلق موجود زنده هستیم.؟
محمد علی قریشی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
جناب آقای مطهری دلسوز بدل نگیرید.این چیزا داره عادی میشه.
nima
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
آقای مطهری ظاهرآ راه شهرت را پیدا کرده است: سیاه نمایی علیه هر اقدام و موضع دولت و شخص رئیس جمهور محترم.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
ما باید اسلام را به عنوان دین کامل به همه معرفی کنیم نه اینکه فقط کمالات را نشان بدهیم.
واینکه خداوند در آیه 73 سوره حج می‌فرماید: «یا ایها الناس ضرب مثل فاستمعوا له ان الذین تدعون من دون الله لن یخلقوا ذبابا ولو اجتمعواله و ان یسلهم الذباب شیئا لایستنقذوه منه ضعف الطالب والمطلوب»

یعنی ای مردم برای شما مثالی زده شده است کسانی که غیر از خدا آنها را می‌خوانید و پرستش می‌کنید، اینها هرگز نمی‌توانند حتی یک پشه یا مگسی بیافرینند گرچه برای این کار همه جمع شوید و دست به دست هم دهید و آنچه که طلب می‌‌شود و طالب آن چقدر ضعیف است.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟