انحصار «صداوسيما» گام‌به‌گام پايان مي‌يابد؟

کد خبر: ۲۴۰۱۵۶
|
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۲ 23 April 2012
|
12399 بازدید
روزنامه شرق نوشت:

پخش سخنراني «آيت‌الله مصباح‌يزدي» از شبكه تلويزيوني اينترنتي راه‌اندازی شده توسط بخشی از اصولگرایان، می‌تواند سرآغاز شكستن گام‌به‌گام طلسم انحصار شبكه‌هاي تلويزيوني در ايران باشد. تصوير ماندگار تلويزيوني از محمدتقي مصباح‌يزدي در اذهان عمومي شايد به سال‌هاي اول انقلاب و شركت او در مناظره‌هاي تلويزيوني با عبدالكريم سروش در يك سوي ميز و فرخ نگهدار و احسان طبري در سوي ديگر برمي‌گشت كه ديروز خبر آمد، «آيت‌الله» اين‌بار در سيماي جديدي در شبكه تلويزيوني ظاهر مي‌شود.

رييس موسسه آموزشي –پژوهشي امام خميني كه اين روزها پدر معنوي «جبهه پايداري» يكي از طيف‌هاي جريان اصولگرا شناخته مي‌شود، ديروز افتتاح‌كننده شبكه‌اي از تلويزيون شد تا با شكستن محدوديت‌ها در فضاي رسانه ملي، شبكه تلويزيوني اينترنتي براي يك جريان سياسي را در كشور استارت بزند. طبق برنامه از قبل اعلام شده «شبكه جهاني پايداري ساعت 19 ديروز با پخش سخنراني «آيت‌الله مصباح‌يزدي» آغاز به كار كرد» و كاربران مي‌توانستند از طريق آدرس اينترنتي نظاره‌گر برنامه‌هاي «شبكه جهاني پايداري» باشند. آن‌گونه كه دست‌اندركاران اين شبكه عنوان كرده‌اند شبكه جهاني «پايداري» به صورت آزمايشي در سالروز اعلام انقلاب فرهنگي از سوي امام خميني(ره) و در آستانه دور دوم نهمين دوره انتخابات مجلس توسط طلاب و دانشجويان حامي جبهه پايداري انقلاب اسلامي راه‌اندازي شده است.

به اين‌ترتيب در آستانه دور دوم انتخابات مجلس نهم جمعي از اصولگرايان (جبهه پايداري) با كارت آيت‌الله محمدتقي مصباح‌يزدي وارد ميدان شده تا به انحصارگرايي صدا‌وسيما در بحث شبكه‌هاي تلويزيوني پايان داده و براي اولين‌بار يك جريان سياسي امكان دستيابي به شبكه خصوصي تلويزيوني اينترنتي را داشته باشد.

گرچه اعتراضات به عملكرد صدا‌وسيما در فضاي سياسي ابتدا از سوي جناح اصلاح‌طلب مطرح و با مخالفت سرسخت جريان اصولگرا مواجه مي‌شد اما در انتخابات‌هاي اخير، اعتراض‌ها به مدافعان ديروز رسيده است.

برخي از جريانات اخير اصولگرايي در انتخابات اخير مجلس عنوان مي‌كنند كه صدا‌وسيما با رويكرد خاصي وارد انتخابات شده و از برخي كانديداها و جناح‌هاي خاص اصولگرايي حمايت و اخبار مربوط به برخي گروه‌هاي ديگر اين جريان را سانسور مي‌كند. در همين رابطه در روزهاي اخير انتقاداتي مبني بر تلاش رسانه ملي براي حمايت از رياست فرد خاص در مجلس آينده مطرح شده است. انتقادات به عملكرد صدا‌وسيما در انتخابات‌هاي گذشته نيز مطرح بوده است. در انتخابات رياست‌جمهوري دوره دهم برخي از نامزدها تغيير در قانون صداوسيما و پيگيري شبكه خصوصي را به عنوان يكي از شعارهاي انتخاباتي خود براي جذب آرا مطرح كردند.

برخي از ستادهاي انتخاباتي نامزدها نيز تلاشي براي راه‌اندازي شبكه‌هاي تلويزيوني اينترنتي داشتند كه اين اقدام خلاف قانون اعلام شد. وابستگان و نزديكان به دولت نيز براي راه‌اندازي شبكه‌هاي تلويزيوني خصوصي، مسير بي‌دردسري را طي نكرده‌اند.

اواسط سال گذشته بود كه روزنامه «كيهان» با ابراز نگراني از «راه‌اندازي تلويزيون خصوصي از سوي حلقه انحرافي» به نقل از برخي منابع خبر داده كه «يكي از دستوركارهاي مذاكرات مشايي در تاجيكستان راه‌اندازي يك شبكه خصوصي با نام «نوروز» است كه قرار است از مبدايي غير از ايران، سياست‌هاي رسانه‌اي جريان انحرافي را پيگيري كند.»شبكه تلويزيوني كه گرچه قرار بوده به صورت مشترك توسط سه دولت ايران، تاجيكستان و افغانستان تاسيس شود اما «كيهان» خبر داده كه «علاقه ويژه برخي مسوولان دولتي به راه‌اندازي يك شبكه فارسي‌زبان بدون نظارت‌هاي موجود در داخل كشور از جمله موضوعاتي است كه هنوز هم به‌طور جدي پيگيري مي‌شود و شايد اين موضوع را بتوان از مهم‌ترين دلايل سفر مشايي به تاجيكستان دانست.»روساي جمهوري ايران، تاجيكستان و افغانستان در سال ۲۰۰۶ درباره تاسيس شبكه تلويزيوني فارسي‌زبانان موسوم به «نوروز» در شهر «دوشنبه»، توافق كردند ولي تاكنون به دلايل مختلف اين شبكه راه‌اندازي نشده است.

در كنار اعتراضات و انتقادات جريانات سياسي، تلاش نمايندگان مجلس نيز براي «اصلاح قانون صدا‌وسيما» تاكنون به سرانجام مشخصي نرسيده است. پس از تلاش نمايندگان مجلس ششم و هفتم، علي مطهري، نماينده تهران نيز براي بازنگري در قوانين مربوط به رسانه‌ملي در مجلس هشتم اقدام كرد. طرحي كه امكان تصويب مقررات خصوصي‌سازي و نحوه اداره راديو و تلويزيون خصوصي را نيز فراهم مي‌كرد.

داريوش قنبري، نماينده ايلام در گفت‌وگو با «شرق» مي‌گويد: «متاسفانه صداوسيما با آنكه عنوان رسانه‌ملي را با خود دارد اما در كشور حالت انحصاري پيدا كرده و در نبود شبكه‌هاي خصوصي، اغلب در اختيار طيف فكري خاصي اقدام مي‌كند.» به گفته قنبري عملكرد صداوسيما در سال‌هاي اخير به نحوي بوده كه موجب بي‌اعتمادي مردم و گرايش آنها به شبكه‌هاي ماهواره‌اي و رسانه‌هاي خارجي شده است. باوجود تصويب فوريت طرح «اصلاح قانون اداره و نظارت بر سازمان صداوسيما» در مجلس هشتم، عمر اين دوره مجلس به تعيين‌تكليف اين طرح نرسيد.

در چنين شرايطي يك‌بار ديگر در آستانه انتخابات مجلس اعتراضات به عملكرد صداوسيما بالا گرفت. خبر راه‌اندازي شبكه تلويزيوني اينترنتي «پايداري» (Shabakepaydari.com) ديروز در شرايطي مطرح شد كه سايت «وبلاگ‌نيوز» به نقل از منابع آگاه گزارش كرد معاونت حقوقي سازمان صدا‌وسيما از ۱۸‌سايت كه در اينترنت فيلم و فايل‌هاي صوتي منتشر مي‌كنند شكايت كرده است. شبكه اينترنتي «نصرتي‌وي»، «راديو ميقات» و شبكه اينترنتي «فارس‌تي‌وي» از جمله سايت‌هايي هستند كه معاونت حقوقي سازمان صدا‌وسيما از آنها شكايت كرده است.

اين سايت در گزارش روز سه‌شنبه (۲۹ فروردين) خود نوشته به نظر مي‌رسد اين شكايت، با استناد به ماده هفتم اساسنامه سازمان صدا‌وسيما صورت گرفته باشد. در اين ماده از اساسنامه آمده است: «تاسيس فرستنده و پخش برنامه‌هاي راديويي و تلويزيوني در هر نقطه كشور در انحصار اين سازمان بوده و چنانچه اشخاص حقيقي يا‌ حقوقي اقدام به تاسيس يا بهره‌برداري از چنين رسانه‌هايي كنند از ادامه كار آنان جلوگيري به عمل آمده و تحت تعقيب قانوني قرار خواهند گرفت.» شكايت صدا‌وسيما گويا نتيجه‌اي نداشته است. اكنون يكي از گروه‌هاي اصولگرا با جديت تصميم به راه‌اندازي شبكه تلويزيوني اينترنتي گرفته و براي شروع قوي در اين مساله با پدر معنوي خود آمده است.

سايت «۵۹۸» از سايت‌هاي خبري اصولگرايان گزارش داده تلويزيون اينترنتي «پايداري» با هدف پوشش اخبار و سخنراني‌هاي «بايكوت» شده از سوي صدا‌وسيما راه‌اندازي شده است. آن‌طور كه «۵۹۸» نوشته اين شبكه به صورت آزمايشي چهار ساعت در روز در فضاي مجازي، سخنراني‌هاي سياسي و مذهبي، گفت‌وگو، ميزگرد، مناظره و خبر پخش خواهد كرد. اين سايت مدعي شده: «با آغاز به كار اين شبكه تا حد قابل توجهي خلأ ناشي از پخش محدود اين‌گونه از برنامه‌هاي سياسي-اجتماعي در رسانه‌ملي، جبران خواهد گرديد.»از طلاب و دانشجويان حامي «جبهه پايداري انقلاب اسلامي» به عنوان بنيانگذاران اين شبكه تلويزيوني نام برده شده اما هنوز واكنش رسمي درباره راه‌اندازي اين شبكه تلويزيوني اينترنتي نشان داده نشده است.

به نظر بايد منتظر ماند و ديد آيا طلسم انحصار در شبكه‌هاي تلويزيوني با ورود آيت‌الله محمدتقي مصباح‌يزدي در لواي جبهه پايداري خواهد شكست؟
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟