درخواست تشکیل ستاد ویژه اقتصادی به همراه سه پیشنهاد مجلس به دولت، از جمله تشکیل کارگروه مشترک اقتصادی، نتیجهای بود که از نشست غیرعلنی پنج ساعته نمایندگان با شش عضو اقتصادی کابینه به دست آمد.
این جلسه دیروز از ساعت ۸ صبح تا یک بعدازظهر ادامه داشت و در پایان اعلام شد که اعضای اقتصادی دولت اعلام کردهاند، عوامل واسطهای در دامن زدن به گرانیهای اخیر، بیشتر از دیگر عوامل تأثیر داشتهاند؛ این موضوعی بود که در صفحات روزنامههای آخرین روز هفته، بیش از پیش به چشم میخورد.
روزنامه خورشید از نزدیکان طیف دولت، گزارش اقتصادی دولت برای مجلس را قانع کننده خواند و از تیتر «بازگشت ثبات قیمتها به بازار» برای صفحه نخست خود بهره برد.
روزنامه رسالت هم برای گزارش صفحه نخست خود از تیتر «قیمتها به زودی کاهش مییابد» استفاده کرد.
ولی با این حال، روزنامه جهان صنعت از انتقاد نمایندگان از مدیریت اقتصادی دولت خبر داد و نوشت: «به عقیده نمایندگان مجلس، ضعف مدیریتی بیش از تحریمها در گرانیهای اخیر تاثیرگذار بوده است. چه آن که کشور ۳۳ سال بوده در تحریم است و این تحریمها نه تنها اثرگذار نبوده، بلکه باعث شده کشور از لحاظ اقتصادی روز به روز شکوفاتر شود. از این رو، اگر مدیریت صحیح وجود داشته باشد و تحریمها به خوبی مدیریت شوند، میتوان به عنوان یک فرصت از آن استفاده کرده و اقتصاد پویا را پایه و اساس کشور قرار داد».
هرچند در گزارش این روزنامه و روزنامه ملت ما به این نکته اشاره شد که سوءمدیریت، بیش از تحریمها در گرانیها کارآمد بوده، روزنامه ایران در ادامه سلسله گزارشهای چند روز اخیر خود ـ که دیگران را به بزرگنمایی معضلات اقتصادی دولت متهم میکرد ـ این بار با کمک از سخنان دو شب پیش رهبر انقلاب در جمع کارگزاران نظام و با بهره بردن از فرازی از سخنان ایشان درباره رفتار «آرمانگرایی واقع بینانه»، گزارشی با نام «بزرگنمایی مشکلات در تقابل با آرمانگرایی و واقع بینی است» منتشر کرده و در گفتوگوهایی با حجتالسلام ادیب یزدی، قائم مقامی و عباس امیری فرد به بررسی ابعاد مشکلات اقتصادی موجود در کشور پرداخته است. امیری فرد در این گفتوگو اشاره کرده است که: «برخی بر خلاف رویکرد رهبری گفتند به زودی در کشور قحطی میشود».
بحث تغییر قانون انتخابات در روزنامههای صبح این روزهای ایران، دو پایگاه پر قدرت دارد که هر روز از دریچهای به این مسأله میپردازند؛ روزنامههای اصلاحطلب با پوشش اخبار موافقان این امر و روزنامههای نزدیک به دولت با پوشش اخبار مخالفان آن.
در این باره باید گفت که امروز هم ایران در صفحه سیاسی خود، به این موضوع پرداخته و بخشهایی از مصاحبه نماینده پارلمانی دولت با ایسنا را منتشر کرده که میرتاج الدینی در آن در پاسخ به سخنان سخنگوی شورای نگهبان گفت: «طرح این گونه مطالب و مباحث تحت هر عنوانی از جمله کمیسیون ملی انتخابات یا هیأت ملی انتخابات برای نظارت بر عملکرد دولت در امر برگزاری انتخابات، در واقع باعث تضعیف جایگاه قانونی نظارت و جایگاه محترم شورای نگهبان در این خصوص میباشد، چراکه در قانون اساسی، ساز و کارهای لازم جهت نظارت بر امر انتخابات اندیشیده شده است و طرح هر مجموعه نظارتی دیگر موازی با شورای نگهبان بر خلاف قانون اساسی است. کسانی که چنین ایدههایی را مطرح میکنند با انگیزههای سیاسی به طرح چنین مباحثی میپردازند و انتظار از سخنگوی شورای نگهبان این است که در مقابل چنین تفکراتی که باعث تضعیف نظارت شورای نگهبان و همچنین تضعیف جایگاه دولت در امر انتخابات میشود، مواضعی شفافتر و محکمتر اتخاذ کنند».
از سوی دیگر، اعتماد هم گفتوگویی را با چند تن از نمایندگان مجلس از ضرورت تغییر مجری انتخابات نوشت. در گزارش این رونامه آمده است: این روزها مهمترین بحث سیاسی میان اصولگرایان کم و کیف برگزاری انتخابات است، به گونهای که دولت مجری انتخابات نباشد. نمایندگان مجلس پس از اینکه از انتخابات مجلس فارغ شدند و جایگاهشان بر کرسیهای پارلمان محکم شد، قاطعانه تصمیم گرفتند، مشکلات قانون انتخابات را مرتفع کنند و پس از آن پیشنهاد تغییر قانون انتخابات از سوی پارلمان مطرح شد؛ اما دولت واکنش تندی به این امر داشت و اعلام کرد، این طرح مغایر با قانون اساسی است، چرا که اصل ۹۹ قانون اساسی دولت را مجری انتخابات میداند. اما پارلماننشینان میگویند دولت نباید در انتخابات ذینفع باشد و این قانون درباره همه ادوار انتخابات صدق میکند».
مهدی پورفاطمی، نماینده بوشهر در این باره به «اعتماد» گفت: «در قانون آمده است قوه مجریه یعنی دولت میتواند انتخابات را برگزار کند، اما نیامده است که فقط دولت برگزار کند، از این رو به نظر میرسد، تغییر قانون انتخابات هم موضوع مهم و قابل اهمیتی است و مشکلی هم در این مورد وجود ندارد و دولت هم باید از حاشیهپردازی و جنجالسازی در این مورد بپرهیزد، چرا که دولت در انتخابات ذینفع است و همین موضوع شبهاتی را موجب خواهد شد؛ بنابراین، پیشنهاداتی ارائه شد که مجلس و قوه قضاییه علاوه بر نظارت تغییر قانون انتخابات را پیگیری کنند. در این صورت هم دمکراسی بیشتری حاکم خواهد شد، هم انتخابات هدفمندتری خواهیم داشت و هم اینکه یک گروه خاص بر انتخابات نظارت ندارد. فراموش نکنیم در انتخابات گذشته هم مشکلاتی وجود داشت. همین موضوع باعث شد تا امروز نمایندگان در پارلمان به دنبال تغییر قانون و جامع کردن آن برای جلوگیری از ایجاد شبهات احتمالی در انتخابات پیش رو و انتخاباتهای آینده باشند و این کار خوب، مثبت و بهنگامی است».
یک روز پس از اعلام رسمی آمار سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۰ از سوی رئیس مرکز آمار ایران، روزنامه رسالت در بخش سیاسی داخلی خود، مطلبی را با نام «ایران گنجایش ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت را دارد» و در گزارش خود نوشته است: «صدای گریه نوزادان ایرانی در خانهها باید بلند شود! این توصیه و هشداری است که اغلب کارشناسان جمعیت و مسئولین نظام در خصوص روند نزولی جمعیت مطرح میکنند. در سالهای اخیر سیاستهای تعدیل جمعیت در کشورهای جهان سوم طرفداران بسیاری پیدا کرده، این در حالی است که سیاستمداران اروپایی و آمریکایی به علت کاهش زاد و ولد در تلاش هستند، دوباره صدای گریه نوزادان را در جوامع خود بلند کنند. رهبر معظم انقلاب در همین خصوص در دیدار اخیر کارگزاران نظام فرمودند: «سیاست تحدید نسل در یک برههای از زمان درست بود؛ یک اهدافی هم برایش معین کردند».
درگیری روزنامه کیهان و ارگان دولت بر سر پروژه سینمایی لاله همچنان ادامه دارد. کیهان در تازهترین مطلب در این باره به قلم سعید مستغاثی از رد پای «بی.بی.سی» در این پروژه پرده برداشته و آورده است: «چنانچه نمایاندن منزلت زن ایرانی از طریق یک دختر رالی باز حاصل میشود و همه جستجو و سعی فیلمساز متحول شده جناب ریاست در این مسابقه رالی خلاصه میگردد که خیلی زودتر از ایشان حدود ۴ سال پیش تلویزیون «بی.بی.سی» به این مهم پی برده و خود آن بنگاه سخن پراکنی ضد ایرانی، بیکم و کاست تلاش کرد تا این گونه منزلت زن ایرانی را در جهان بسط دهد! به این ترتیب که در سال ۲۰۰۸ داریوش بازرگان از تهیه کنندگان برجسته تلویزیون «بی.بی.سی» فیلمی به نام Girl racer را برای برنامه this world کانال دو «بی.بی.سی» تولید کرد.
در وب سایت «بی.بی.سی»آمده بود که: «... فیلم یاد شده در واقع مستندی از زندگی لاله صدیق به عنوان یک زن اتومبیلران ایرانی است (همین موضوع فیلم «لاله» آقای اسی نیکنژاد). داریوش بازرگان در این فیلم به بررسی چالشها و موانع زنان ایرانی برای شرکت در مسابقات پرداخت و همچنین مشکلات لاله صدیق برای کسب جواز مسابقه با مردان را مورد بررسی قرار داده و او را با آنجلینا جولی مقایسه کرده است!» (نمیدانم آیا این داریوش بازرگان با فردی به نام علیرضا بازرگان که در اولین همایش «هالیوودیسم و سینما» در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر، در کنار اسی نیکنژاد نشسته بود، نسبتی دارد؟!).
آیا اصلا میدانید اساسا رالی اتومبیلرانی که مانند بیسبال و راگبی یک مسابقه اصالتا آمریکایی است، در دهه ۳۰ توسط نظامیان آمریکایی در ایران باب شد و ابتدا مسابقات آن در کوی کن، فرودگاه قلعه مرغی، پارکینگ نمایشگاه بینالمللی برگزار میگردید؟!
پس مشاهده میکنید که ترک مورد نظر جناب ریاست سازمان سینمایی، سالها پیش در ذهن غربیها و امثال «بی.بی.سی» ایجاد شده و دیگر نیاز به زحمت مجدد نیست!».