توصیه یک استراتژیست آمریکایی؛

«شوروی دوم» در خاورمیانه را چگونه زمین گیر کنیم!؟

این نیروهای جدید در دیرالزور چه کسانی هستند؟ بنا بر این گزارش، این نیروها شامل بخشی از نیروهای جدا شده از ارتش آزاد و همچنین باقی مانده های نیروهای القاعده و داعش در سوریه هستند که قرار است در قالب «شورای نظامی دیرالزور» فعالیت کنند. به نظر می رسد، واشنگتن قصد دارد با زنده نگاه داشتن گروه های مسلح در سوریه و درگیر نگه داشتن ایران در این کشور، سیاست زمین گیر کردن ایران در جنگ سوریه به مانند آنچه در افغانستان علیه شوروی انجام داد را دنبال کند.
کد خبر: ۷۷۵۱۱۵
|
۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰ 17 February 2018
|
22258 بازدید
|

چندی پیش، ائتلاف ضد داعش رسما اعلام کرد به دنبال تشکیل یک نیروی «امنیتی مرزی» در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه با حضور سی هزار تن است.

به گزارش «تابناک»؛ اما پس از اعتراض شدید ترکیه، پنتاگون تا حدودی از اظهارات خود عقب ‌نشست و گفت: ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا، نیروهای دموکراتیک سوریه را برای استقرار ثبات در منطقه آموزش می‌دهد، ولی با توجه به بودجه پیشنهادی در سال 2019 مبنی بر درخواست پنتاگون برای اختصاص یافتن 250 میلیون دلار به نیازهای امنیت مرزی برای مقابله با داعش در سوریه به نظر می‌رسد، هنوز پنتاگون به دنبال سرمایه‌گذاری در این گروه است.

با این حال و به رغم اینکه آمریکایی ها سعی در آموزش نیروهای جدیدی در سوریه به بهانه مبارزه با عناصر باقی مانده داعش دارند، خبرها حاکی از آن است که آمریکایی ها در حال ایجاد نیروی جدیدی در دیرالزور هستند.

در همین راستا، پایگاه آمریکایی«lewrockwell» به نقل از دو منبع خبری نوشته است، نیروهای «اتحاد دموکراتیک»(PYD) در حال عقب نشینی و خروج از دیرالزور و حرکت به سمت عفرین هستند و قرار است ائتلافی از نیروهای تندرو تحت عنوان «شورای نظامی دیرالزور» جایگزین نیروهای اتحاد دموکراتیک ـ که اکثر کرد هستند ـ تشکیل شود.

این نیروهای جدید در دیرالزور چه کسانی هستند؟ طبق این گزارش، این نیروها شامل بخشی از نیروهای جدا شده از ارتش آزاد و همچنین باقی مانده های نیروهای القاعده و داعش در سوریه هستند که قرار است در قالب «شورای نظامی دیرالزور» فعالیت کنند.

چگونه باید ایران را در سوریه به مانند شوروی در افغانستان زمین گیر کرد؟

پرسش مهم این است که آمریکا از تشکیل این نیروی جدید در دیرالزور چه اهدافی را دنبال می کند؟

هدف نخست: مقابله با نیروهای ارتش سوریه در کوتاه مدت: بدون شک یکی از عمده ترین وظایف این نیروها حمله به مواضع ارتش سوریه و جلوگیری از پیشروی نیروهای سوری به سمت دیرالزور است. در واقع، از آنجایی که نیروهای کرد با توجه به وضعیت کنونی میدانی در سوریه و حملات ترکیه به عفرین نه قصد رویارویی با ارتش سوریه را دارند و نه توانایی آن را، به همین جهت شورای نظامی دیرالزور، نیرویی است که قرار است به نیابت آمریکا برای مقابله با پیشروی های ارتش سوریه و تسلط بر چاه های نفتی دیرالزور فعالیت کند. کما اینکه هفته گذشته نیز این نیروها با ارتش سوریه درگیر شدند.

هدف دوم: هدف دیگر از این تصمیم آمریکایی ها بلندمدت تر و راهبردی تر است و به نظر می رسد در راستای مقابله با نفوذ ایران و درگیر نگه داشتن آن در سوریه خواهد بود. در واقع، از آنجایی که تمامی نیروهای عمده مسلح و معارض شکست خورده و دچار فروپاشی شده اند، اکنون زمان آن رسیده که آمریکایی ها علاوه بر نیروهای کرد، نیروی جدیدی را در سوریه به وجود آورد تا ایران و محور مقاومت همچنان بخشی از نیرو و توان خود را برای مقابله با آن ها هزینه کنند.

در واقع به نظر می رسد، واشنگتن قصد دارد با زنده نگاه داشتن گروه های مسلح در سوریه و درگیر نگه داشتن ایران در این کشور، سیاست زمین گیر کردن ایران در جنگ سوریه به مانند آنچه در افغانستان علیه شوروی انجام داد را دنبال کند.

در همین زمینه، «کنث پولاک»، کارشناس اندیشکده اِمریکن اِنتپرایز و بروکینگز و یکی از نویسنده های گزارش مهم و ضد ایرانی «کدام راه به ایران» در آخرین یادداشت خود در مورد حضور ایران در سوریه، شفاف نوشته است: با توجه به شرایط فعلی، آمریکا باید مطمئن شود که ایران روند بازگشت آرامش به سوریه را کامل نکند، دشمنان ایران و متحدینش آموزش ببینند و مسلح شوند. ایران باید همچنان در سوریه خون بدهد. این استراتژی همان روش مقابله آمریکا در افغانستان با استفاده از مجاهدین در دهه 80 میلادی است.

بر اساس این استراتژی، ایران باید آنقدر در سوریه نگه داشته شود و هزینه کند تا به مانند شوروی که در افغانستان زمین گیر شد، گرفتار شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۴۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
با این فشار اقتصادی که بر دوش مردم ایران هست بخصوص قشر کم درامد وضیعف که اگر اینطور بخواد در سوریه هزینه کند وسالیان سال این جنگ داخلی سوریه ادامه داشته باشد واقعا سخته معلوم نیست اخرش هم به کجا ختم میشه
مرتضی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
جامعه جهانی که این نیروهای جدید را هرگز به عنوان یک کشور نخواهد شناخت.پس باید آنها را به حال خود ول کرد و با حمایت نیروهای مخالف کردها عملیاتهای چریکی آنها بر علیه کردهای سوریه انجام دهند و ایران و روسیه به وقتش دخل آنها را بیاورد
ناشناس
|
Canada
|
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
همین اتفاق هم خواهد افتاد.شک نکنید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
ما همین الان هم چنین شده ایم و لازم نیست آمریکایی ها پول خود را برای چنین هدفی هدر دهند. در خاورمیانه درگیری ها آسان آغاز می شوند و دشوار پایان می یابند، و ما اکنون در سوریه و عراق و افغانستان و یمن و جاهای دیگری درگیر هستیم، ضمن اینکه حتی در صورت بازگشت آرامش به این کشورها باز هم باید در آنها هزینه های بازسازی را از جیب مبارکمان بدهیم تا این کشورها مثل میوه رسیده ای در دامن دشمنانمان نیافتند، و سرانجام پس از همه هزینه ها، حکومت هایی که وجهه مردمی و توان مدیریتی خود را کاملا از دست داده اند، یا به ناچار به ما پشت می کنند، یا به تدریج جای خود را به حکومت های میانه روتری می دهند که محترمانه عذر ما را بخواهند، شاید هم غیر محترمانه.!! همه هزینه های گزاف ایران در کشورهای همساه خود تنها نتیجه ای که تا کنون در بر داشته است، نارضایتی شدید داخلی بوده است، و حتی اندک قدردانی این کشورها را هم به همراه نداشته است، چنانکه آنها حتی به عهدنامه های گمرکی ساده خود با ایران نیز پایبند نیستند و قانونی را که بامداد تصویب می کنند، شامگاه برای ما آن را اجرایی می کنند!!! و بارها نمونه آن را دیدیم. فداکاری های ایران در کشورهای عربی دشمنی چند جانبه ای را سبب شده است. دشمنی مردم این کشورها با حکومت هایشان، دشمنی آنها با ایرانیان، رنجش شدید ایرانیان از مسولانشان و دامن زدن به نفرت پیشینه دار آنها از همسایگانشان. شب آبستن است تا چه زاید سحر!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
نکته ای که هست اینه که درگیری شوروی در افغانستان در دهه 80 یکبار تجربه شده.در ضمن الان فقط ایران در سوریه درگیر نیست خود روسیه هم حضور دارد.روسیه هم حاضر نیست بعد از این همه هزینه در سوریه آن را دودستی تقدیم امریکا کند.اگر امریکا بخواهد سیاست زمین گیر کردن رو استفده کنه خود آمریکا هم درگیر این سیاست میشه.به هرحال این مطلب خودش از اهمیت زیادی برخورداره که قطعا محور روسیه ایران سوریه نیز به این قضایا اشراف دارن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
مطلقا اشتباه می کنید، روسیه از مداخله پشیومن شده، و به داره به دنبال راهی برای خروج می گرده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
يكى اين گزارشاتو به اطلاع مسولين برساند،مردم،
كه از قبل مى دانستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
وقت آن رسیده ایران با معارضین سوری وارد مذاکره شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
آینده سوریه را باید بسازیم مطابق با منافع ملی خودمان
داریوش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
متاسفانه ما ضربه پذیر هستیم .چون اقتصاد مولد ودرونزا نداریم.امریکا وعربستان وترکیه اقتصاد قویتر وذخیره ارزی بسیار بیشتری دارند.وهر چه جنک درسوریه طولانی تر شود ما اسیب بیشتری خواهیم دید..اول باید قوی میشدیم بعد به فکر نفوذ در منطقه وگرفتن حق وسهم تاریخی خودمی افتادیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
ترکیه اقتصادش توخالی هست و میلیاردها به آمریکا بدهکاره، و هیپ پشتوانه صنعتی و یا منابع زمنی نداره، اما اقتصاد عربستان رو قبول دارم که خیلی قویه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
شما خودتون ميگين بيشتر اين نيروها كورد هستن و باقيمانده داعش ! يعني بطور واضح ميگين كه كوردها داعش هستن . اين موضوع جديدي نيست ، همانطور كه تو خود ايران در حمله به مجلس همه تروريستها كورد داعشي بودند . پس نتيجه ميگيريم كه نبايد از تروريستهاي كورد حمايت كرد چون در آينده نزديك نيروهاي مقاومت بايد تروريستهاي كورد بجنگند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
امیدوارم مثل شورو در انتها تجریه نشیم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟