شکست بزرگ طرح رجیستری در یک هدف؛

تا اطلاع ثانوی باز هم تلفن همراهتان را دو دستی بچسبید!

به فاصله ده ماه از اجرای طرح رجیستری گوشی‌های تلفن همراه در کشورمان و در شرایطی که برای مقابله با برخی آثار نامطلوب اجرای آن، به فهرست بلند بالایی از واردکنندگان تلفن همراه «ارز دولتی» پرداخت و البته تخلف‌های فراوانی در این خصوص گزارش شده، شرایط به گونه‌ای است که باید رجیستری را شکست خورده نامید.
کد خبر: ۸۲۴۰۳۴
|
۲۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۴ 11 August 2018
|
30476 بازدید
|
جریمه بیش از ۷۰۰ دانشجوی خوابگاهی در دانشگاه صنعتی شریفطرح رجیستری که قرار بود، مزایای زیادی برای همگان به ارمغان آورد، آنقدر از اهدافش دور شده که عملا جز طرحی دست و پا گیر نیست؛ دست و پاگیر و البته هزینه زا!

به گزارش «تابناک»؛ به فاصله ده ماه از اجرای طرح رجیستری گوشی‌های تلفن همراه در کشورمان و در شرایطی که برای مقابله با برخی آثار نامطلوب اجرای آن، به فهرست بلند بالایی از واردکنندگان تلفن همراه «ارز دولتی» پرداخت و البته تخلف‌های فراوانی در این خصوص گزارش شده، شرایط به گونه‌ای است که باید رجیستری را شکست خورده نامید؛ شکستی که البته نه ناشی از اشکالات این طرح یا حاشیه‌های فراوان اختصاص ارز دولتی به آن و تخلفات رقم خورده در این زمینه، که بیشتر برگرفته از شرایط وخیم اقتصادی کشور است؛ اینکه نرخ ارز به شدت صعود کرده و بالا رفته، بازار‌های مختلف به شدت متلاطم شده و بار دیگر بساط سرقت گوشی‌های تلفن همراه باب شده است.

بله درست خوانده اید. اگر از جمله کسانی هستید که فکر می‌کنید با اجرای طرح رجیستری، عملا گوشی تلفن همراه به مانند دیگر کشور‌ها به ابزاری به درد نخور برای سارقان تبدیل شده که نمی‌توانند از آن استفاده کرده یا با فروشش، برای خود درآمد کسب کنند، سخت در اشتباهید، چون بازار قطعات تلفن همراه هم به مانند بازار‌های دیگر به هم ریخته و قطعات گوشی‌های هوشمندی که از آن بهره می‌بریم، سود به مراتب سرشارتری برای سارقان دارند.

این در حالی است که ظاهرا راهکار‌هایی برای دور زدن رجیستری و استفاده از گوشی‌های رجیستر نشده خلق شده که موجب می‌شود آن دسته از شهروندانی که در غفلت تمام در حال مکالمه با تلفن همراه خود در خیابان یا پشت فرمان خودرو‌های شیشه گشوده هستند، به کیس‌های مناسبی برای کف زنان و حتی زورگیر‌ها تبدیل شوند؛ زورگیرانی که ابایی از فرو کردن چاقو به تن سوژه‌ها برای دزدیدن تلفن همراهشان ندارند.

تا اطلاع ثانوی باز هم تلفن همراهتان را دو دستی بچسبید!

اوضاعی که البته برای همه مان آشناست، به ویژه آن‌هایی که ساکن کلانشهر‌ها هستند یا گذرشان به تهران افتاده و این داغ بزرگ در صف خاطراتشان نقش بسته است. داغ سرقت تلفن همراه به همراه کلیه تصاویر و فایل‌هایی که در آن بود و البته از دست رفتن شماره‌های تلفن و در نهایت زیان مالی؛ زیانی که به برکت سقوط ارزش ریال کشورمان، بسیار هنگفت هم شده است.

همه این‌ها در حالی است که در روز‌های رونمایی از طرح رجیستری و افتتاح اجرای این طرح، یکی از مزایای بزرگ آن، مقابله با سرقت تلفن همراه معرفی می‌شد چراکه با اجرای رجیستری تنها گوشی‌هایی قابل استفاده هستند که شماره IMEI آن توسط مالکش در سامانه ویژه این کار به ثبت برسد و اجازه تغییر سیم کارت بیابد.

اقدامی که مشابه آن در بسیاری از کشور‌های جهان به اجرا درآمده و یکی از مهم‌ترین موانع برای سرقت تلفن همراه است و بنابراین، پیش بینی می‌شد در کشور ما نیز نتایج خوبی به بار بیاورد، ولی سقوط ارزش پول کشورمان و اوج گیری شدید نرخ ارز مانع از تحقق آن شده است؛ وضعیتی که مجبورمان می‌کند از همگان بخواهیم مراقب دزد‌های تلفن همراه باشند و سعی کنند حتی المقدور در معابر و خیابان‌ها از این وسیله استفاده نکنند!

توصیه‌ای که شاید بیان آن در قرن ارتباطات و اطلاعات عجیب به نظر برسد، اما حیاتی جلوه می‌کند، به ویژه اگر بدانیم برخی سارقان به سلاح سرد مسلح هستند و تقریبا (اگر نگوییم هیچ!) کمتر پرونده سرقت تلفن همراه است که به نتیجه منجر می‌شود, سرقت‌هایی که بعید است یکی از دور و اطرافیانمان را سراغ نداشته باشیم که طعمش را چشیده باشد.

همه این‌ها در حالی است که طرح رجیستری به انبوه اشکالات فنی و زیرساختی هم مبتلاست تا جایی که ممکن است یک تعویض سیم کارت ساده، تلفن همراهتان را از کار بیندازد و تماس‌های تلفنی و پیگیری‌های متعدد برای درست کردن این وضعیت هم راه به جایی نبرد. اشکالاتی که موجب می‌شود، نتیجه بگیریم رجیستری به شکست نزدیک از پیروزی است؛ شکست طرحی که برای به ثمر نشستن آن هزینه‌های هنگفتی صرف شده است!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۲
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
گوشی آیفون5 که 7 سال داشتم بعد از این طرح سیم کارت رو میشناسه و به شبکه هم متصل میشه ولی رجیستر نمیشه و عملا تبدیل به اسباب بازی شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
مقصود تویی کعبه بتخانه بهانه !!!

مقصود از اجرای چنین طرحهایی آن هم بصورت کج و معوج ، گذاشتن پول های کلان در کاسه ی پیمانکاران است و بس ..

البته با ایجاد روال های کاری پیچیده ، نارضایتی عمومی و پمپاژ یاس و ناامیدی در جامعه ، برخی یک سیستم را میتونن با روال های خیلی ساده تر و کاربرپسند تر طراحی و پیاده سازی کنن ولی عامدانه این کار را انجام نمیدن تا مردم را ناراضی و ناامید کنند .. در تمام سایت های اینترنتی دولتی و سیستم های اطلاعاتی پیاده سازی شده ، این مشکل دیده میشه و بقول معروف کاربر برای کار با این سیستم ها باید لقمه را صد دور دور سرش بچرخونه .. کاملا مشخصه که عمدی در کاره وگرنه انسان سالم از تجربیاتش درس میگیره و اون ها را تکرار نمی کنه !!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
یه نظر هم بدی کافیه کج ومعوج.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
گل بود به سبزه نیز آراسته شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
متاسفانه یک جریان بسیار مخرب در کشور وجود دارد که دو هدف عمده و بسیار مخرب را دنبال می کند :

1- افزایش نارضایتی عمومی با درگیر کردن مردم در سیستم های اداری و اطلاعاتی با روال های کاری پیچیده و ناقص

2- افزایش یاس و ناامیدی و القای باور "دیدید که ما نمی توانیم" با پیاده سازی سیستم های اداری و آی تی ناقص و کج و معوج و پیچیده و به شکست کشاندن این سیستم ها بعد از یک مدت و در نتیجه القای باور "ایرانی ها نمی توانند" و در نتیجه عقب نگه داشتن ایران با گسترش یک نظام اداری ناقص

ردپای این جریان در تقریبا تمام سیستم های اطلاعاتی و سایت های اداری پیاده سازی شده در ایران دیده می شود و در حالیکه می توان بسیاری از این سیستم ها را با روال های ساده تر و قابل فهم تر برای مردم پیاده سازی کرد ، عمدا آنها را گنگ و پیچیده و کج و معوج و ناقص طراحی و پیاده سازی می کنند .. اینکه می گویم عمدا به این دلیل است که این اشتباهات مرتب تکرار می شود و حتی یک فارغ التحصیل تازه کار هم می تواند این سایت ها و روال ها را بسیار ساده تر و کاربرپسند تر طراحی کند

یک کارشناس ارشد نرم افزار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
در أين مملكت گل و بلبل ،كه حضرات مدعى أمنيت هستند،
ماه قبل جلو درب منزل ،گوئي ام را با تهديد چاقو گرفتن
سین جیم
|
Netherlands
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
خاک بر سرمون
پاسخ ها
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
واقعت که
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
واقعا یاداشت بی محتوا و خالی از منطقی بود. هدف اصلی ریجستری جلوگیری از قاچاق تلفن همراه بود که تا حالا با توجه به واردات قانونی از گمرکات کشور موفق بوده پس بی جهت افزایش دزدی موبایل را به این طرح ربط ندهید .اگر این طرح عیبی هم دارد (نظیر آن چیزی که بیان شد)دلیلی بر محکومیت این طرح نیست .البته توصیه میکنم حداقل مسائل را سیاه و سفید نبینید و منطقی قضاوت و تحلیل کنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
... نفرين ديجيتالي!
سیروس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
اگر طرحی به نتیجه رسید باید متعجب بشی .
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
گوشی سونی مدل c4 مدت دوسال استفاده میکردم ولی وقتی سیم کارت دیگری خریده بودم در تلفن وارد کردم با اعلام چند پیامک متاسفانه اول در کار آنتن دهی اختلال ایجاد شد و یک هفته بعد کلا سریال گوشی از بین رفت و در شهرستان قابل درست شدن نیست آیا کاربران اطلاعی از چنین وضعیتی دارند . فعلا با گوشی دیگری استفاده میکنم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟