ابوالغیط: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب منوط به توافق عربی است

دبیرکل اتحادیه عرب تأکید کرد که سوریه بی‌تردید به این اتحادیه باز خواهد گشت اما این مساله منوط به توافق عربی در این باره است. وی نسبت به تصمیم خروج آمریکا از سوریه ابراز تردید کرد.
کد خبر: ۸۷۰۴۲۵
|
۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۵ 16 January 2019
|
2423 بازدید

دبیرکل اتحادیه عرب تأکید کرد که سوریه بی‌تردید به این اتحادیه باز خواهد گشت اما این مساله منوط به توافق عربی در این باره است. وی نسبت به تصمیم خروج آمریکا از سوریه ابراز تردید کرد.

به گزارش تابناک، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه در مصاحبه با شبکه ماهواره‌ای "DMC" مصر گفت: ما ناگزیر باید تحلیل و تفسیر طرف‌هایی که با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب مخالفند، درک کنیم. آنها طرف‌های معتبری در تحلیل و تفسیرشان از اوضاع سوریه هستند. برخی طرف‌ها می‌پرسند اگر سوریه بدون توافق بر سر یک زمینه‌سازی داخلی درباره عملکرد حکومت سوریه به اتحادیه عرب بازگردد پس نتیجه هشت سال قتل و آوارگی و جنگ و ویرانی چه می‌شود؟ خصوصا که در طول این سال‌ها قدرتی در صحنه سوریه حضور داشت که برای تغییر یا به رسمیت شناخته شدن تلاش می‌کرد.

وی گفت: برخی طرف‌های عربی می‌پرسند: چه تضمینی‌هایی وجود دارند چیزی که ما درباره آن در داخل اتحادیه عرب صحبت می‌کنیم و ما را به عنوان اعراب گردهم می‌آورد در صورت بازگشت سوریه (از طریق دمشق) به اطلاع دشمنانمان‌ نرسد؟

وی افزود: بازگشت دمشق به اتحادیه عرب منوط به توافق عربی است و رای‌گیری درباره مسائل بزرگ انجام می‌گیرد و توافق به معنای اجماع نیست مثلا اکثریت ۲۰، ۱۸ یا ۱۷ نفری از بین ۲۱ عضو اتحادیه عرب وجود دارد در حالی که دیگر کشورها در این باره شروطی دارند.

ابوالغیط همچنین مفهوم رابطه ایران با کشورهای عربی را توضیح داد و گفت: ایران دوستانی در جهان عرب دارد. عمرو موسی، دبیرکل سابق اتحادیه عرب قبلا مفهوم "کشورهای همجوار" و رابطه ایران و ترکیه با عضویت در اتحادیه عرب را توضیح داد و تلاش کرد که روابط عربی با کشورهای همجوار برپایه ساختار مؤسساتی باشد. کشورهای عربی اما گفتند که این مساله خطرناکی است که اجازه تغییر ماهیت نظام امنیتی و نظام عربی را بدهیم و به تدریج بدون اینکه به عواقبش فکر کنیم آن را به یک نظام منطقه‌ای که شامل اسرائیل باشد، تبدیل کنیم.

ابوالغیط تأکید کرد: به رغم اینکه دولت سوریه با هم‌پیمانان روس و ایرانی پیشروی خوبی داشته و مساحت‌های وسیعی را پس گرفته است اما اوضاع به دلیل مداخله‌های بین‌المللی از جمله تهدیدات ترکیه همچنان پیچیده است.

ابوالغیط ادعا کرد: وضعیت سوریه در آینده نزدیک حل نمی‌شود و به دلیل حضور ایران و اهدافش در منطقه این مساله در آینده نزدیک حل نمی‌شود.

دبیرکل اتحادیه عرب همچنین اظهار کرد، لیبی به سه اقلیم طرابلس، بنغازی و فزان در جنوب تقسیم شده بود و بعد از اشغال این کشور از سوی انگلیس در سال ۱۹۴۳ به صورت یک کشور یکپارچه درآمد.

وی افزود، مداخله خارجی در امور داخلی هر کشوری تاثیر ویران‌کننده‌ای دارد و معمر قذافی رهبر سابق لیبی اشتباهات فاحشی داشت که منجر شد برخی کشورهای عربی در جریان اتفاقات ۲۰۱۱ از او حمایت نکنند.

ابوالغیط‌ ادامه داد: طرف‌های بین‌المللی و جهان غرب تمایل داشتند از دست حکومت لیبی رهایی یابند. اعلام منطقه پرواز ممنوع در لیبی در سال ۲۰۱۲ مشابه اتفاقات بوسنی بود که منجر به ورود غیرقانونی سلاح به این کشور شد.

دبیرکل اتحادیه عرب افزود: بعد از اعلام منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی کانتینری شامل ۲۰ هزار سلاح و تفنگ که از ترکیه و دیگر کشورها می‌آمد، کشف شد. برخی تصمیمات جامعه جهانی از سوی قدرت‌های بین‌المللی گرفته شده بود که آینده را می‌بینند و برای آن زمینه‌سازی می‌کنند و به دنبال تدبیری برای توطئه‌هایی در کشورهای عربی هستند.

وی نسبت به خروج آمریکا ابراز تردید کرد و گفت: تناقضات بسیاری در عملکرد آمریکا و دونالد ترامپ مشاهده می‌شود ترامپ می‌گوید فردا خارج می‌شود بعد موسسات او را وادار می‌کنند در حساب‌گری‌هایش بازنگری کند در حالی که مسؤول سومی می‌آید و برای خروج شروطی می‌گذارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟