تناقض در گفته‌های معاون استاندار تهران و وزیر صنعت؛

سیل خروج پیاز و سیب زمینی از مرز‌های غربی کشور، قانونی بود یا قاچاق؟

هشتم فروردین ماه ۱۳۹۸ یکی از مسئولین استانداری تهران از ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی از ۱۵ اسفندماه سال گذشته تا ۱۵ فروردین ماه سال جاری خبر داد. این در حالی بود که وزیر صمت در دهم فروردین ماه ۱۳۹۸ طی نامه‌ای به رئیس کل گمرک صادرات این دو قلم کالای کشاورزی را از ۱۵ فروردین ماه ممنوع اعلام کرد. مهدی میراشرفی رئیس کل گمرک در گفت وگو با تابناک اقتصادی به این ابهام ایجاد شده پاسخ داد.
کد خبر: ۸۸۸۸۶۳
|
۱۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۹ 02 April 2019
|
20756 بازدید
|
تابناک اقتصادیدر هشتم فروردین ماه ۱۳۹۸ یکی از مسئولین استانداری تهران از ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی از ۱۵ اسفندماه سال گذشته تا ۱۵ فروردین ماه سال جاری خبر داد. این در حالی بود که وزیر صمت در دهم فروردین ماه ۱۳۹۸ طی نامه‌ای به رئیس کل گمرک صادرات این دو قلم کالای کشاورزی را از ۱۵ فروردین ماه ممنوع اعلام کرد. مهدی میراشرفی رئیس کل گمرک در گفت وگو با تابناک اقتصادی به این ابهام ایجاد شده پاسخ داد.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ سال گذشته، سالی پر از نوسان برای قیمت اقلام خوراکی بود و هر بار دومینوی افزایش قیمت به یک کالا می‌رسید. در روز‌های ابتدایی سال قیمت گوشت قرمز شروع به افزایش کرد و کارشناسان دلیل آن را صادرات بی رویه گوسفند و گاو به کشور‌های همسایه به دلیل افزایش نرخ ارز می‌دانستند. از این روی، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت طی نامه‌ای فرمان ممنوعیت صادرات گوسفند و گاو را صادر کرد. سپس قیمت هنداونه در زمان تولید آن اوج گرفت که عده‌ای آن را به اعتصاب کامیوندار‌ها نسبت دادند. در مقاطع دیگری از زمان در سال گذشته نیز قیمت ماهی، برنج، رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی، کاهو و شکر افزایش چشمگیری پیدا کرد. حالا با آغاز سال ۱۳۹۸ قیمت پیاز اوج گرفته و از کیلویی ۳ تا ۴ هزار تومان در روز‌های پایانی سال گذشته به کیلویی ۸ تا ۲۰ هزار تومان در روز‌های ابتدایی سال جاری رسیده است. حالا پرسش این است که دلیل این افزایش قیمت پیاز چیست؟

یقیناً میزان تولید پیاز در مقایسه با سال گذشته کاهش پیدا نکرده، چون بنا بر مصاحبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ حسین اصغری، مدیر کل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی، میزان تولید پیاز در کشور حدود ۲.۲ میلیون تن در سال است که نسبت به سال گذشته رشد داشته است. پس دلیل افزایش قیمت پیاز را باید در عوامل دیگری جستجو کرد.

اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی طی مصاحبه‌ای در ششم فروردین ۱۳۹۸ علل افزایش قیمت پیاز را بارندگی‌های اخیر و صادرات این کالا عنوان کرد و گفت: بارندگی و سیل اخیر در این موضوع، کمی تأثیرگذار بوده، اما دلیل اصلی کاهش عرضه و افزایش قیمت پیاز در بازار داخلی صادرات است.

در روز‌های اخیر نیز کلیپی در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است که نشان می‌دهد، ۴۰۰ کامیون پیاز از پایانه‌های مرزی استان کرمانشاه طی روز‌های اخیر خارج شده است.

سیل خروج پیاز و سیب زمینی از مرز‌های غربی کشور، قانونی بود یا قاچاق؟

معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار قصرشیرین در گفت وگو با ایرنا اظهار داشته است: صادرات ۴۰۰ کامیون پیاز از مرز رسمی پرویزخان طی روز‌های اخیر و همچنین انتشار کلیپ مربوط به این موضوع در فضای مجازی صحت ندارد. همچنین رئیس گمرک پرویزخان طی مصاحبه دیگری با فارس در دهم فروردین ماه ۱۳۹۸ عنوان نموده است: طبق آمار‌های موجود گمرک از ابتدای نوروز امسال تاکنون در مجموع ۱۱۰ کامیون سیب زمینی و ۶۴ کامیون هم پیاز به عراق صادر شده است و میزان صادرات به صورت عادی در جریان است و صادرات این محصول به صورت انبوه صورت نگرفته است.

شایان ذکر است که طبق آخرین آمار منتشر شده توسط گمرک، میزان صادرات پیاز در یازده ماهه سال گذشته ۳۰۵ هزار و ۵۰۴ تن به ارزش ۱۰۹ میلیون و ۵۸۲ هزار و ۵۹۹ دلار بوده است. این میزان در مقایسه با کل صادرات پیاز در سال ۱۳۹۶ به لحاظ ارزشی و وزنی به ترتیب ۱۷۳ درصد و ۱۱۷ درصد رشد داشته است.

به هر صورت، سرانجام همین آمار رشد صادرات و کمبود و گرانی قیمت این محصول کشاورزی در بازار‌های داخلی موجب شد تا در روز‌های اخیر رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت طی نامه‌ای به رئیس کل گمرک، به منظور مدیریت و تنظیم بازار داخلی دستور به ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی از پانزدهم فروردین ماه بدهد.

 
معاون استاندار تهران: ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی تا ۱۵ فروردین امسال/ وزیر صنعت: ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی از ۱۵ فروردین امسال

البته نکته قابل تأمل در موضوع ممنوعیت صادرات پیاز این است که دو روز قبل از تاریخ نامه فوق یعنی در هشتم فروردین ماه ۱۳۹۸، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، محمد امامی امین، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران، ضمن اشاره به وضعیت افزایش نرخ پیاز و سیب زمینی در بازار، اظهار داشت: ممنوعیت صادرات محصولات پیاز و سیب زمینی جهت تنظیم بازار از پانزدهم اسفند سال گذشته لغایت پانزدهم فروردین ماه سال جاری از پیش اعلام شده، اما متأسفانه شاهد خروج غیرقانونی و قاچاق این محصول از کشور هستیم.

حالا پرسش اساسی این که آیا واقعا صادرات پیاز و سیب زمینی از پانزدهم اسفندماه سال گذشته ممنوع بوده است؟ اگر این گونه باشد چرا از اول تا دهم فروردین ماه سال جاری طبق مصاحبه رئیس گمرکات پرویزخان ۱۱۰ کامیون سیب زمینی و ۶۴ کامیون پیاز به عراق صادر شده است؟ اگر هم این موضوع صحت نداشته باشد و ممنوعیتی برای صادرات پیاز و سیب زمینی در بازه مذکور نبوده است، چرا این مسئول استانداری تهران از ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی از پانزدهم اسفندماه سال گذشته تا پانزدهم فروردین ماه سال جاری خبر داده است؟

مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک ایران ضمن تکذیب ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی از پانزدهم اسفند ماه سال گذشته تا پانزدهم فروردین ماه سال جاری گفت: نه تنها تا به امروز (سیزدهم فروردین ماه ۱۳۹۸) صادرات پیاز و سیب زمینی ادامه داشته و ممنوع نبوده است، بلکه طبق نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت این صادرات تا پانزدهم فروردین ماه ۱۳۹۸ نیز ادامه خواهد داشت و از این تاریخ به بعد صادرات پیاز و سیب زمینی ممنوع است. میراشرفی افزود: نکته قابل ذکر در این ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی این است که بر خلاف سایر ممنوعیت‌هایی که قبلاً برای برخی کالا‌ها ابلاغ می‌شد، این بار چند روز زودتر این موضوع به گمرک ابلاغ شده است.

همچنین نکته دیگری که در زمینه این ممنوعیت‌های صادراتی مطرح می‌شود این که بسیاری از کارشناسان و صادرکنندگان معتقدند که این ممنوعیت‌های صادراتی، باعث از دست رفتن بازار‌های صادراتی ایران و واگذاری آن‌ها به رقبا می‌شود.

نظر افضلی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس و نماینده مردم نهبندان و سربیشه طی گفت وگویی با تابناک اقتصادی، ضمن تأیید این موضوع که در این ممنوعیت‌های صادراتی، باید صادرکنندگان و تولیدکنندگان را نیز در نظر گرفت، گفت: به هر حال هنگامی که در بازار داخلی با کمبود یک کالا مواجه می‌شویم دیگر صادرات معنایی پیدا نمی‌کند. باید در ابتدا مصرف داخلی را تنظیم کنیم و سپس اگر مازادی وجود داشت، این حق صادرکننده است که آن را صادر کند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پاسخ به این پرسش که از نظر شما چقدر این ممنوعیت‌ها می‌تواند بر قیمت‌های داخلی محصولات کشاورزی از جمله پیاز تأثیر بگذارد گفت: قطعاً این ممنوعیت‌ها باعث می‌شود که بازار‌های داخلی مدیریت و تنظیم شوند و در نتیجه قیمت محصولات کشاورزی کاهش خواهد یافت. نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس در پایان صحبت‌های خود گفت: باید در زمینه کالا‌های کشاورزی قانونمند عمل شود و این طور نباشد که هر آنچه تولید می‌شود صادر شود و یا این طور نباشد که صادرات آن همیشگی ممنوع اعلام شود. برای جلوگیری از این وضعیت باید برنامه ریزی‌های لازم صورت گیرد و میزان تولید و مصرف سالانه دقیق توسط نهاد‌های ذیربط مشخص شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
قاچاق؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مگه میشه مگه داریم؟؟؟

کسانی که حداقل یکبار سفر خارج از کشور تشریف برده باشند متوجه هستند که نمیتوان یک مولکول جنس از مرزها به راحتی خارج کنند و یا وارد کنند، حالا کامیون کامیون پیاز را از مرز به راحتی خارج میکنند از طرف دیگه خاک مملکت را از طریق مرز ابی به راحتی خارج میکنند به نظرتون قاچاق میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

عمرا اگر قاچاق بشه، اینا با مجوز رسمی خارج میشه مطمئنا اونوقت شما میایید و میگید قاچاقه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
سفره شان دارد جمع میشود و تا ۱۴۰۰ مسابقه رانت و قاچاق و گرانی ادامه دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
اخه قبل از این دولت همه چیز گل و بلبل بود نه اختلاس بود نه دکلی گم میشد نه هیچ چیزی کم بود فقط یا ادرس مغازه سر کوچه میدادند و یا الکی دستور پخت اشگنه میدادند
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
خیلی وقته که کنترل از دست مسولین کشور در رفته
و هر شخص بانفوذ و قدرتمندی در حوزه کار خودش هر کاری بخواهد به راحتی و آزادانه انجام می دهد
و متاسفانه مسولین اکثرا گرفتار رانت و اختلاس و درآمدهای خلاف هستند
و اجبارا با هم کاری ندارند و هزینه های آنرا مردم و کشور میپردازند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۵
بعضی ها میفهمن ولی خودشون رو ب نفهمی زدن مثل ناشناس 21:42
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
چه تنظیم بازار شده!!! همه چیمون به همه چی میاد. با سپاس فراوان از دولت تدبیر و امید. فقط پیاز نجومی ندیده بودیم که اونم دیدیم.
پاسخ ها
علی رضا
| France |
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
تا زمانی که مشکل کاهش روز به روز پول ملی ادامه داشته باشد این داستان برای تمام کالا و خدمات اتفاق خواهد افتاد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
این دلوتی ها خلیج فارس فروختن به چینی ها همه چیزم که دارن صادر میکنن بدون اینکه به فکر مردم باشن صادرات خوبه ولی نه به هر قیمتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
یا باید پذیرفت مدیران کشور کم دان و نااگاه هستند و یا تفکراتی ضد ایرانی دارند. والا چرا باید در شرایطی که مردم در مضیقه هستند با ارسال مواد غذایی و یا عدم نظارت بر مرزها موجبات ناراضیتی مردم را فراهم کنند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
عزیز جان عمه من و جنابعالی که صادرات و واردات نمیکنه بالاخره باید هوای دوست و اشنا و اقوام دور و نزدیک را داشت پیاز و سیب زمینی ممنوع نشده گوجه فرنگی ازاد شده البته ممنوعیت بعد از تعطیلات انشاالله شروع خواهد شد که عزیزان فرصت داشته باشند کامیون های پر را از مرز عبور دهند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
هر دو مورد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
چه در جنگ و چه در دوران صلح وچه به صورت تحمیلی و چه به ظاهر دوستانه همیشه از ناحیه این کشور ملت ما باید خسارت و خسران ببینند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
بالاخره باید از برادران عراقی بابت هشت سال جنگ و ویرانی و شهید کردن عزیزانمان تشکر کنیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
عربستانی ها رفتن اونجا به یه شمت بعثی پول دادن این کارا میکنن چرا دولت تعرفه روی کالای صادراتی نمیذاره پس ایراد از دولته
پرویز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
دیگه طوری شده که به زندگی مردم کشورهای جنگ زده هم حسودیمون میشه ،ماقشرکارگرتوایران بدبخترازمردم همه کشورهاهستیم
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
پرویز جان دوست عزیز ، در بدبخت بودن قشر کارگر تنها نیست و در کنار شماها همه کارمندان -بجز خودیها البته-بدبخت و تیره روز هستند. در ضمن شما کجاشو دیدی تا چند ماه دیگه به بدبختهای گرسنه آفریقایی هم حسودی خواهیم کرد چون حتما در آینده نزدیک وضع ما از اونها خیلی وخیم تر میشه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
از کجا فهمیدی بد بخت تری؟
من می تونم نمونه های زیادی مثال بزنم که اتفاقا انها بدبختر از شما هستند
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
در این اوضاع احوال بجای اینکه این اقلام را برای مردم سیل زده که خونه وزندگیو عزیزاشون را ازدست دادند بفرستید خاورخاور بارمیزنید و صادر میکنید.
کارگر ساده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
تاکی می خواهید با این بی عرضگی مدیریتی مردم رو امتحان کنید ؟ آیا کار شما خیانت به مردم و خون شهدا نیست ؟ شما مملکت داری بلد نیستید این همه آدم بی گناه رو هم بی اعتقاد نکنید خواهشا"
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
نه دیکه فقط رعایت نکردن حجاب توهین به خون شهادست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
ما تابحال حرف راست ازمسولين بيمسوليت نشنيده ايم
راننده تاکسی شوش_راه آهن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
کار خودشونه
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۰:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
دمت گرم داش
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
وقتی ارزش پول ملی رو با خاک کوچه یکی کنی اینجوری میشه تازه اولشه چنان بدبختی ومصیبی بکشیم تو تاریخ ثبت شه وقتی سر سوزنی به فکر منافع ملی نباشی اینجوری میشه
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
خاک کوچه ارزشمندتر از ریاله!!!
شما برو ۵ کیلو خاک بخر ببین چند ریال باید بپردازی!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟