به گزارش تابناک، دبیرکل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی در گفت و گو با فارس با اشاره به طرح استیضاح رئیس جمهور در مجلس و ایجاد مطالبه در بخشی از جامعه در این خصوص اظهار داشت: جریان دولتی در سال پایانی به دلیل اینکه کارنامه روشن و مشخصی ندارد، علاقهمند به استیضاح است و چه بسا از هرگونه سوال و استیضاح هم استقبال کند چون این سوالها و استیضاحها باعث میشود که از زیر بار کاری خود شانه خالی کند.
وی افزود: ممکن است جای پرسش کننده و پرسششونده در سال پایانی عوض شود؛ هرچند عده ای از مردم و نمایندگان آنها به دنبال سوال و استیضاح از رئیس جمهور هستند ولی باید ببینیم که فلسفه این سوال و استیضاح چیست؟ فلسفهاش این است که دولت را به حرکت وادارد و انگیزه کار برای مردم در دولت افزایش پیدا کند و این حق طبیعی مجلس است.
وکیل پور ادامه داد: با بررسی عمیقی که خود مجلس انجام داده، به این نتیجه رسیده که استیضاح و یا سوال از رییس جمهور قطعاً باعث ایجاد انگیزه برای حرکت نمیشود و این دولت در چند سالی که فرصت و زمان داشته، کاری را انجام نداده بنابراین نمیتواند در این سال پایانی هم گرهگشایی کند؛ کما اینکه ممکن است دولت برای اینکه از مسئولیتها و پاسخگویی شانه خالی کند، علاقهمند سوال و استیضاح هم باشد تا بتواند در این گرد و خاک پیش آمده، از زیر بار پاسخگویی فرار کند.
دبیرکل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی با تاکید بر اینکه اکنون دولتیها به دنبال بهانهای میگردند تا کاسه و کوزه ناکامیهای این چند سال را سر یک نفر بشکنند و چه بسا این اتفاقی مسیر را برای این امر باز کند، گفت: مجلس یازدهم با درایت باید به سمتی برود که از سایر ابزارها و محرکها برای حرکت این دولت استفاده کنند.
وکیل پور با بیان اینکه این سال پایانی پالسهای روشنی از سوی بخش هایی از دولت برای کار دیده میشود که مجلس میتواند از این فرصت هم استفاده کند، اظهار داشت: از طرفی مجلس هم نجابت به خرج میدهد که در بحث سوال و استیضاح از رییس جمهور به عنوان یک محرک و اینکه مطالبهای در جامعه است، مقداری کوتاه می آید ولی از طرفی دیگر دولت هم باید در فرصت به وجود آمده و فضایی که برای همکاری هست، نهایت تلاشش را بکند.
دبیرکل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات جایگزین استیضاح و سوال توسط مجلس برای فعال کردن دولت در راستای حل مشکلات کشور تاکید کرد: دولت باید از فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را بکند و در شرایطی که چنین مجلسی با چنین ویژگی در حوزه پاکدستی شکل گرفته، خود بزرگترین حُسن و فرصتی است که برای دولت دوازدهم پیش آمده است.
وکیل پور با بیان اینکه در مجلس دهم چنین فرصتی نبود و نمایندگان مجلس به دنبال لابی و مطالبههای شخصی، سیاسی و حزبی بودند، گفت: مجلس علاوه بر اینکه باید از ابزارهای قانونی خود که همان نظارت بر کار دولت هست استفاده کند و این را در فضای رسانه ای و ملتهب جامعه پیگیری نکند، میتواند در مواجهه با دولت سه مطلب را مد نظر قرار دهد.
وکیل پور ادامه داد: نکته اول اینکه از همان ابزارهای در اختیار خود که همان کمیسیون اصل ۹۰، دیوان محاسبات و سایر ظرفیتهای قانونی مجلس منهای استیضاح و سوال استفاده کند. کار دوم که میتواند انجام دهد این است که به طور ماهانه گزارش و نتایج مطالبات و پیگیریهای خود از دولت را از طریق رسانهها به استحضار مردم برساند.
دبیرکل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی ضمن تاکید بر اینکه مجلس میتواند و عدههای دولت را در حوزههای اقتصادی، بین المللی، فرهنگی و اجتماعی احصا و دستهبندی کند و بر مدار آن احصا و دستهبندی، نتیجه عملکرد را از دولت مطالبه کند.
وی با بیان اینکه اتفاقی که در مجلس قبل افتاد این بود که برخی نمایندگان مجلس منشأ و مامن فساد شده بودند، گفت: فسادستیزی و مبارزه با فساد اتفاقی بود که در چند سال گذشته در قوه قضاییه افتاد و بر همین اساس مردم در انتخابات گذشته انتخابی در راستای مبارزه با فساد کردند.
وکیل پور تاکید کرد: یکی از ویژگیهای مجلس یازدهم میتواند فساد ستیزی و مبارزه با فساد باشد و این مجلس در مواجهه با دولت و هرکدام از بخشهای کشور نباید هیچ تعارفی در مبارزه با فساد داشته باشند و به طور مشخص گزارش عملکرد مبارزه با فساد خود را بدهند تا هیچ منشاء و کانون فسادی در دولت و بخشهای دیگر احساس امنیت نداشته باشند و بدانند که این مجلس چون یک مجلس فسادستیز و به دور از هرگونه زد و بندی هست، در مواجهه با آنها کوتاه نخواهد آمد و از حقوق ملت به طور جدی دفاع خواهد کرد.