کارت زرد ۱۰ میلیارد دلاری مجلس به وزیر نفت

تکمیل نشدن فاز ۱۴ پارس جنوبی پای وزیر نفت را به مجلس کشاند. زنگنه پیشرفت‌های پارس جنوبی را بی‌سابقه خواند، اما نمایندگان توضیحات زنگنه را قانع کننده ندانستند و اولین کارت زرد مجلس یازدهم به دولت دوازدهم را به نام وزیر نفت ثبت کردند.
کد خبر: ۱۰۰۶۱۲۶
|
۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۴ 30 September 2020
|
12162 بازدید
|

تکمیل نشدن فاز ۱۴ پارس جنوبی پای وزیر نفت را به مجلس کشاند. زنگنه پیشرفت‌های پارس جنوبی را بی‌سابقه خواند، اما نمایندگان توضیحات زنگنه را قانع کننده ندانستند و اولین کارت زرد مجلس یازدهم به دولت دوازدهم را به نام وزیر نفت ثبت کردند.

به گزارش «تابناک»؛ امروز آخرین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی قبل از شروع تعطیلات دو هفته‌ای پارلمان برای سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه برگزار شد و ابراهیم رضایی، نماینده دشستان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از بیژن زنگنه، وزیر نفت سوالی درباره علت عدم بهره برداری از فاز ۱۴ پارس جنوبی مطرح کرد.

رضایی در توضیح سوالش، ابتدا در باب اهمیت پارس جنوبی، آن را بزرگترین میدان گازی جهان و مشترک بین ایران و قطر با ۲۹ فاز پالایشگاهی خواند که ۱۴ تریلیارد مترمکعب گاز در جا، بیش از ۱۰ میلیارد میعانات گازی و ۷.۵ میلیارد نفت خام در این میدان وجود دارد. همچنین ۵۰ درصد ظرفیت منابع گازی کشور، ۸ درصد گاز دنیا، ۸۰ درصد تأمین گاز کشور، بیش از ۹۰ درصد صادرات گازی کشور از این میدان تامین می‌شود و ارزش صادراتی آن حداقل ۶ درصد تولید ناخالص کشور است.

او تاخیر در اجرای فاز ۱۴ پارس جنوبی را ناشی از تفکر غرب گرایی و تحمیل خسارت ۱۰ میلیارد دلاری به کشور و هزینه سنگین به ۸۰ میلیون ایرانی دانست و یادآور شد: «در تیرماه سال ۹۲ آقای زنگنه گفت گروهبان‌ها که سرکار هستند، باید بروند و جای خود را به ژنرال‌ها در وزارت نفت بدهند؛ اما ظاهرا گروهبان‌ها در اجرای پروژه‌های پارس جنوبی موفق‌تر بوده اند و هیچگاه از کمبود بودجه گلایه نکردند. ملت هزینه غرب گرایی را پرداخت می‌کنند و اگر امروز بازار بی ثبات، سفره‌ها خالی تر، سکه ۱۳ میلیون تومان و پراید بیش از ۱۰۰ میلیون تومان شده، همه نتیجه این تفکر است؛ تفکر جعلی با دوقطبی معیشت و پیشرفت که اگر مردم به دنبال رفاه هستند، باید دست از پیشرفت بردارند و ایرانی جز درست کردن آبگوشت کار دیگری بلد نیست.»

وزیر نفت در مقام پاسخگویی از عملکردش در پارس جنوبی دفاع کرد و اقدامات انجام شده را بی سابقه و حاصل تلاش مردان و سربازان گمنام خواند. او این توضیح را هم داد: «در حال حاضر تمام طرح‌های حوزه دریایی پیشرفت داشته و در فاز ۱۴، چهار سکو در دریا فعال شده و دو خط لوله گاز را به خشکی منتقل می‌کند و ده‌ها چاه نیز در فاز ۱۴ حفر شده که فعال هستند. از اردیبهشت ماه ۹۷ کار آغاز شده و از ظرفیت اضافه فاز‌های ۱۲ و ۱۹ استفاده و گاز تصفیه می‌شود، به طوری که ۲۲ میلیارد مترمکعب گاز استخراج و تصفیه شده است. قبول کنید وقتی ده نفر برای مدیریت یک پروژه در نظر گرفته‌اید، پروژه دچار مشکل خواهد شد.

متأسفانه شرکتی برای مدیریت پروژه انتخاب شد که سابقه اجرای چنین پروژه‌هایی را نداشت. به همین دلیل تفکیک در پروژه صورت گرفت و بخش دریا از خشکی جدا شد و خوشبختانه در حوزه دریا به موفقیت رسیدیم؛ البته در چنین شرایطی خلع ید از پروژه، که عنوان می‌شد ۵۰ درصد پیشرفت داشت، کار منطقی نبود.»

زنگنه در حسن ختام صحبت هایش گفت: «قطعاً تأخیر در اجرای پروژه دلایلی داشته و علت اصلی آن نیز تحریم‌ها بوده که حتی برای واردات یک قطعه نیز با مشکل مواجه بودیم. این موارد خارج از اراده مدیریتی است، اما کار انجام شده در پارس جنوبی بی‌سابقه است. برخی می‌خواهند القا کنند کاری در پارس جنوبی صورت گرفته و همه چیز نمایشی و قلابی است، حال اینکه تولید ما از همسایه بیشتر است.»

همچنین امروز مجلس چند مصوبه داشتند؛ نمایندگان ایراد شورای نگهبان به طرح مربوط به واگذاری سهام مازاد بانک رفاه کارگران را اصلاح کردند و کلیات طرح اصلاح قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی را به تصویب رساندند؛ طرحی که در صورت تصویب نهایی، شرکت در آزمون داخلی برای استخدام در آموزش و پرورش حذف می‌شود.

تعداد نمایندگان مجلس یازدهم نیز با تایید اعتبارنامه ده منتخب به ۲۸۴ نفر رسید؛ مجتبی بخشی‌پور نماینده اسلام‌آباد غرب، شبیب جویجری نماینده اهواز، علیرضا زندیان نماینده بیجار، بهراد علیزاده نماینده دهلران، مهدی باقری نماینده زنجان، اصغر سلیمی نماینده سمیرم، علیرضا عباسی نماینده کرج، عبدالجلال ایری نماینده کردکوی و بندرترکمن، ابراهیم عزیزی نماینده کرمانشاه و حسین رضایی نماینده لنجان، ده نماینده جدید مجلس یازدهم هستند که در دور دوم انتخابات دوره یازدهم وارد بهارستان شدند.

در پایان جلسه نیز نمایندگان در تذکر‌های متعددی از وضعیت گرانی‌های روزافزون، کمبود امکانات پزشکی، وضعیت مسکن گلایه کرده و ضمن تاکید بر لزوم حمایت از زنان سرپرست خانوار، خواستار بهبود وضعیت معیشتی مردم و اقتصاد کشور شدند.

مجلس شورای اسلامی تا ۲۷ مهر ماه یعنی در دو هفته آینده، برای سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه، جلسه علنی نخواهد داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
یک سوال دارم، مگه یک قطره نفت و یک متر مکعب گاز میتونیم صادر کنیم که دل نگران توسعه میادین شدین؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۰
این بینش سیاسی واقتصادیت منو کشته که میای نظر اولم می دی . بابا اصلا یه دونه ای شما باید همه کاره باشی تا اوضاعمونو از این وضع در بیاری
کمالخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
توی بدترین شرایط تحریم هیچگونه تجهیزاتی وارد نمی شود و اگر هم بشود با قیمت گزاف. حال وزارتخانه ای که فروش نفت آن به نزدیک صفر رسیده از کجا بیاره تکمیل کنه.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
اون همه بودجه رو به جای اینکه حیف و میل کنه باید با ایجاد زیر ساخت فنی و مهندسی به خودکفایی میرسید و تمام این صنعت داخلی میشد،دلالی نفت که وزارت خونه نمیخواد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
کارت زرد و قرمز فایده ای نداره
این آقا تا آخر ریاست جمهوری هست و چندتا نماینده رو استخدا میکنه
اگه مجلس میخواد کاری کنه این جلسات تبلیغی را کنار بزاره و واقعا به ضرر و زیان ایشان رسیدگی کنه
مجلس قبلم از این حرفا میزد بعدش همه فهمیدن چه خبر بوده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
زنگنه راست مي گويد و اگر تاخيري هم در پيشرفت پروژه ها بوده ، در اثر تحريم ها و كمبودها بوده . صنعت پيشرفته نفت و گاز و پتروشيمي مثل خودرو سازي (پرايد) نيست كه با ضايعات و پسماندهاي فلزي و پلاستيكي بتوان آن را جمع كرد و با چند برابرسود تحويل مردم داد . همين پيشرفتهاي فعلي هم معجزه بوده كه با همت زحمتكشان صنعت نفت و گاز انجام گرفته . اگر كمبود و تاخيري هم هست برويد سراغ كسانيكه بر طبل جنگ مي كوبند و به قيمت فلاكت مردم ، از نعمات تحريمها بهره مند مي شوند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
بسلامتی ومبارکی دلار وارد کانال ۳۰ هزارتومانی شد !!!
سکه هم ۱۴۵۰۰۰۰۰ تومان ناقابل
علی برکت الله !!!
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
تو این تحریمها که حتی کشور دوست وبرادر چین هم از صنعت نفت کنار کشید وزیر نفت چکار بکند اتفاقا ایشان از فعالان وزرا هستند با اینکه اختیارات زیادی ندارند کارمیکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
با سلام و عرض ادب
لطف می کنید خبری هم از وضعیت افزایش ارز در این کشور تهیه بفرمائید.
این که مسئولین کشور به ویژه جناب دکتر همتی پاسخگو نیست یک بحث است، و اینکه خبرگزاری های رسمی کشور تا این حد نسبت به این موضوع بی تفاوت هستند یک بحث دیگر. لطفا رسالت خبررسانی را درست انجام دهید.
ظرف 17 روز اخیر قیمت دلار از 22500 به 29700 رسیده است. چرا نسبت به این موضوع کم توجهی نشان می دهید.
آیا این موضوعی کم اهمیت است؟
شهروند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
طبق روال قبل، دارن عادتمون میدن به این قیمت ها
ناصر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
سلام . کدام یک از این نمایندگان فاز 14 رو دیدن که حرف وزیر را در مورد اقدامات انجام شده قبول نمی کنند . این ها تماما تصمیمات سیاسی است . به کارکردن و نکردن زنگنه هم کاری ندارند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
کدام مجلس؟مجلس منتخب ملت یامنصوبین نهادهاوشورای نگهبان.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
مجلس وکلیه نمایندگان اگردناپلاسهاراپس ندهندبه شهداوکلیه مردم خیانت کرده اند.م
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات