به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، مصطفی معین، در چهل و هفتمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی کشور، اظهار کرد: با توجه به اینکه ایام نوروز نزدیک است و کشور در آستانه موج چهارم کرونا قرار دارد، امیدواریم که شکل جهش یافته و جدید این ویروس از سوی مسئولان و مردم بیش از پیش جدی قلمداد شده و سیاستهای قاطع و با ثباتی در جهت پیشگیری، کنترل و مهار آن اتخاذ شود.
وی، موضوع سلامت آحاد جامعه را مهم عنوان کرد و گفت: باید از سلامت و امنیت بهداشتی مردم دفاع کنیم و با توجه به هشدارهای مسئولان وزارت بهداشت و قرمز یا نارنجی اعلام شدن نقاطی از کشور به وسیله ویروس جدید، ضرورت شفاف سازی در خصوص واکسیناسیون کرونا بیش از پیش احساس میشود. به ریاست کل سازمان هم پیشنهاد میکنم درباره اقدامات انجام گرفته در مورد واکسیناسیون کادر درمانی فداکار کشور که در چرخه دیوانسالاری دولتی بدون پاسخ مانده است، جهت استحضار جامعه پزشکی کشور شفاف سازی و روشنگری کنند.
معین در ادامه ضمن قدردانی از تلاشهای ریاست کل سازمان نظام پزشکی ایران در خصوص رایزنی برای ورود واکسن کرونا و ایمن سازی کادر درمان بخش خصوصی، افزود: علاوه بر واکسیناسیون کادر درمان، موضوع تعرفههای سال ۱۴۰۰ و رفع تبعیض در این زمینه نسبت به سایر گروههای اجتماعی و نیز در داخل خانواده جامعه پزشکی و همچنین بازگرداندن اختیار قانونی تعرفه گذاری به سازمان نظام پزشکی از جمله مباحث مهمی است که باید توجه ویژه به آن داشت. رفع تبعیض بین جامعه پزشکی و سایر مشاغل و حل و فصل آن در درون جامعه پزشکی از معضلاتی است که اگر رفع نشود زمینه ساز بی انگیزگی و کاهش کیفیت خدمات، فرسودگی کادرهای پزشکی و یا مهاجرت نخبگان علمی کشور خواهد شد.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر نقش پزشکان جوان در آینده نظام سلامت، اظهار کرد: باید به طور جدی از حقوق پزشکان جوان دفاع کنیم زیرا سرمایههای ملی این مرز و بوم هستند اما با مشکلات متعددی در بیمارستانها و کشیکهای خود مواجه هستند.
وی با بیان اینکه اگر پزشکان ما بخواهند تا سن ۴۰ سالگی برای ادامه تحصیل خود در مقاطع مختلف آموزشی طرحهای خارج از مرکز بروند و از حداقل امکانات معیشتی هم برخوردار نباشند، آینده روشن و مطلوبی را برای نظام سلامت پیش بینی نمیکنم، خاطرنشان کرد: پزشکان جوان ما به نوعی در این زمینه در استثمار قرار دارند و این مسئله از نظر اخلاقی و مدیریتی قابل قبول نیست. زمانی که برخی از اعضای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیشنهاد حذف سربازی اجباری را مطرح میکنند، چرا ما از نخبگان کشور که در مقاطع عالی تحصیلی و علمی هستند، دفاع نکرده و خواستار تغییرات اساسی و ساختاری در خصوص قوانین و مقررات نحوه ادامه تحصیل، طرحهای اجباری خدمت خارج از مرکز و شرایط زندگی آنان نشویم.
وی تصریح کرد: چنانچه دولت به خدمات دانش آموختگان پزشکی در نقاط دورافتاده کشور نیاز دارد، طبیعی است که باید حقوق و مزایا و امکانات حداقلی معیشتی و زیستی آنان را فراهم کند.