به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، دکتر آرتین کمالی گفت: پزشکی قانونی علاوه بر تصادف ساختگی با پدیدههایی همچون خودزنی با ادعای نزاع و درگیری برای دریافت دیه نیز مواجه است؛ در حالیکه این موارد از سوی کارشناسان با تجربه پزشکی قانونی قابل تشخیص است.
وی اضافه کرد: افرادی به قصد کلاهبرداری و دریافت خسارت، با کمک شخص یا اشخاص دیگر صدماتی متعدد و شدید که حتی شامل شکستگیهای استخوانی میشود در خود ایجاد میکنند که برخی مواقع این اقدام سبب نقص عضوهای ماندگار در افراد نیز میشود.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان اظهار کرد: این افراد با ادعای بروز این آسیبها و عوارض در سانحه تصادف یا نزاع و درگیری درصدد دریافت دیه و جبران خسارت به پزشکی قانونی مراجعه میکنند، در حالی که بسیاری از این صدمات ساختگی قابل تشخیص است.
دکتر کمالی با تأکید بر اینکه کارشناسان پزشکی قانونی قادر به تشخیص خودزنی از دیگرزنی هستند، بیان کرد: افرادی که به خودزنی اقدام میکنند در بیشتر موارد نه فقط از آسیب رساندن به خود سودی نمیبرند بلکه با مشکلات قانونی و قضایی نیز روبهرو میشوند.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان از دیگر اهداف این افراد سودجو را دستیابی به مدارک و مستنداتی برای دفاع از خود و شکایت از طرف مقابل دعوا و در نهایت دریافت دیه و خسارت برشمرد.
دکتر کمالی ادامه داد: آسیبهایی از این دست ممکن است محصول خودزنی یعنی ایجاد آسیب بدون هیچ گونه درگیری و حادثه یا تلفیقی از نزاع و خودزنی یعنی افزایش صدمات متعاقب منازعه و درگیری باشد.
وی از کاهش ۲۲ درصدی خودزنی خبرداد و افزود: از ۳۲۵ خودزنی شناسایی شده در ۱۰ ماهه امسال ۱۲۱ مورد غیرمنازعه و ۲۰۴ مورد منازعه و غیرمنازعه با هم بوده است.