پیش بینی آینده‌ای خشک برای تهران

جیره بندی آب تهران در تابستان ۱۴۰۱ قطعی خواهد بود

کارشناس ارشد حوزه منابع آبی گفت: به نظر می‌رسد فاصله بین کم آبی‌های خطرناک شهر تهران در هر سال، بیشتر و بیشتر می‌شود و معنای این وضعیت، پاسخگو نبودن جیره بندی‌ها برای تامین آب منازل و در نتیجه، گام گذاشتن‌های آغازین در مسیر خالی از سکنه شدن تدریجی تهران است.
کد خبر: ۱۰۸۳۸۲۶
|
۰۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۰ 24 October 2021
|
7460 بازدید
|
۷

به گزارش  تابناک به نقل از ایسنا، مهرماه ۱۴۰۰ اعلام شد که ۴۵۸ میلیون مترمکعب آب در سد‌های تهران ذخیره شده، در حالی که در زمان مشابه سال پیش، این مقدار برابر ۷۵۳ میلیون مترمکعب بوده است. این موضوع نشان دهنده ۲۹۵ میلیون مترمکعب کسری مخازن سد‌های پنجگانه تهران در مهرماه سال جاری است و تصور کنید که در دوره بارش یعنی پاییز و زمستان سال ۱۴۰۰، سد‌های تهران نتوانند این کسری را جبران کنند. در این صورت، به اعتقاد کارشناسان، در خوشبینانه‌ترین حالت، جیره بندی آب تهران در تابستان ۱۴۰۱ قطعی خواهد بود.

 داریوش مختاری با بیان اینکه شاید تهران در سال ۱۴۰۱ وضعیتی همانند بخش‌هایی از اصفهان ۱۴۰۰ را پیدا کند و شرکت آب و فاضلاب استان تهران ناچار شود با تانکر به بخش‌هایی از شهر آبرسانی کنند، اظهار کرد: وضعیت جیره بندی و حتی فراتر از آن دقیقا بستگی به حجم آب پشت سد‌ها دارد. پیشنهاد می‌شود شرکت آب و فاضلاب تهران وضعیت مشابه در سال‌های پیش که سد‌های اطراف تهران خالی شدند را بررسی کنند و با توجه به بارگذاری‌های بعدی در تهران، معلوم کنند که با چه میزان بارش، کسری مخزن سد‌ها برطرف خواهد شد و برای تامین تقاضای سال ۱۴۰۱ کافی خواهد بود.

وی افزود: دقت لازم برای پایدارسازی تامین آب استان تهران با جمعیت حدود ۱۷ میلیون نفر و شهر تهران با جمعیت حدود ۹ میلیون نفر بسیار بسیار لازم است. چنانچه بارش‌ها کافی نباشند و برای مثال فقط در حدی باشد که مخازن سد‌ها پر شوند، شاید تا مقطع تابستان ۱۴۰۱ تامین آب را پوشش دهند. در این صورت نقطه کانونی بحران، در پاییز ۱۴۰۱ پدید خواهد آمد. دقیقا جایی که دیگر جیره‌بندی پاسخگو نخواهد بود.

این کارشناس ارشد حوزه منابع آبی اظهار کرد: به نظر می‌رسد فاصله بین کم آبی‌های خطرناک شهر تهران در هر سال، بیشتر و بیشتر می‌شود و معنای این وضعیت، پاسخگو نبودن جیره بندی‌ها برای تامین آب منازل و در نتیجه، گام گذاشتن‌های آغازین در مسیر خالی از سکنه شدن تدریجی تهران است. این وضعیت، نتیجه بارگذاری چند برابری از توان بوم شناختی یک دشت است که در دهه‌های ۳۰ و ۴۰ هجری خورشیدی کاملا شاداب بود و پس از آن بارگذاری‌های خطرناکی روی این دشت انجام شد. اکنون این دشت با چند میلیون انشعاب آب و استقرار چند ده هزار واحد صنعتی در پیرامون آن به ویژه غرب دشت تهران، با ده‌ها بحران زمین شناختی روبرو شده است.

مختاری با بیان اینکه در چنین شرایطی، راهکار‌های حوزه صرفه‌جویی، واقع‌بینانه‌ترین راهکار بوده، این در شرایطی است که قانون توسعه و بهینه سازی مصرف آب شهری (مصوب اسفند ۱۳۹۵) همچنان معطل مانده است، گفت: پرهیز از بارگذاری‌های بیشتر نیز می‌تواند کمک کند. ارایه یک آمار دقیق از مسکن تهران می‌تواند کمک کند که آیا کمبود مسکن یک واقعیت است یا اینکه یک بارگذاری اضافی و غیر ضروری برای افزایش انشعاب‌های آب است. پرهیز از افزایش تغییر کاربری‌های زمین شهری پیرامون دشت تهران، پرهیز از توسعه شهرک سازی‌های گسترده و غیرضروری پیرامون تهران، جزو واقع‌بینانه‌ترین راهکارهاست.

وی ادامه داد: به جز این، مهاجرت یک امر خصوصی بوده و به آسانی و یا به اجبار نمی‌توان از بارگذاری‌های فعلی انجام شده روی این منطقه جغرافیایی کاست. به ویژه آنکه گران‌ترین زمین‌های شهری کشور در کلانشهر تهران واقع شده و به طور معمول، توان جذب مهاجر کلانشهر تهران به مراتب بیش از سایر کلانشهرهاست.

به گفته این کارشناس، ۷۰ درصد آب شهر تهران از محل سد‌های مخزنی تامین می‌شود و بهره برداری بیشتر از آبخوان دشت تهران، به فرونشست سالیانه به میزان حدود ۴۰ سانتی متر (یعنی هر ۱۰ سال برابر ۴ متر) آن دامن می‌زند و هرگونه بهره‌برداری و قرض از حوضه‌های آبریز مجاور نیز انجام گرفته است. به نظر می‌رسد در صورتی، مخاطرات کم آبی سال ۱۴۰۱ از جیره بندی فراتر نخواهد رفت که زمستان سال جاری با بارش‌های سیل آسا روبرو باشیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۲
چرا مردم بایست تاوان ناکارآمدی مسئولین کشور رو بدن چرا مسئولان بی توجه شدن به آینده کشور و مردم تاریخ برای این اتفاقات درسهای فراوان داده چرا درس نمی گیرید؟!!
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۲
کارد به استخون و کفگیر به ته دیگ خورده.
کارمون تمومه. کجاست محرابیان که به دروغ قول داد توی محلس فقط برا اینکه رای بیاره که کمبود اب و برق نخواهیم داشت. شرم بر شما. یه کلاس اولی هم میفهمه کهوایران به خشکی رسیده و کارمون تمومه دیگه.... آفرین افرین آفرین
محمدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۲
امارات به اندازه سه برابر مصرف آب تهران از دریا آب شیرین میکنه، تا کی ما باید نگران کمبود آب باشیم یعنی کشور به اندازه امارات هم عرضه ندارد؟؟!!! تا کی باید مردم تاوان بی عرضگی مسولیت رو بدن؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۲
راه حل :
ساخت ساز در منطقه ۲۲ را هزار برابر کنید
رشد جمعیت را تشویق کنید تا جمعیت بشه ۶۰۰ میلیون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۲
با تشكر از اطلاع رساني شما ..نمي دانستيم
خوب اقدام ؟؟؟؟؟ فقط حرف ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آيا خريد دستگاه آب شيرين كن و انتقال آب در دستور كار نيست ؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۲
اقای کارشناس حوزه ابی تازمانی که واحدهای مسکونی درکشورمخصوصا درتهران یک انشعاب اب شرب نداشته بشند وتازمانیکه سرویس بهداشتی وحمام وشستشو و.... از اب شرب استفاده شود اگر هرروز کشوربرف وباران ببارد بازهم قطعا بااین رشد ساخت وساز مشکل اب شرب درکشورراداریم چرا بجای توصیه به کم مصرف کردن نیومده اید درساخت وساز جدید وضعیت لوله کشی اب شرب واب سوریس بهداشتی را جداکنید؟ درشهرکها جدید مثل پردیس ورودهن پرند و..... میتوانستید برای حمام وسرویس بهداشتی ازاب تصفیه شده چاه وبرای مصارف شرب از اب اشامیدنی نصب کنید فقط نشستید مصرف نکنید باران نداریم برف نداریم سدها خالی شد واقعا دربین شماها دلسوز هم داریم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۲
حضرات اب لطفا اشتراک جدید در تهران برای دو سال نفروشید و این کمبود بخاطر منافع مالی شرکت ابفا بیش از ادامه ندهید هم زمان با فروش هوا توسط شهرداری برای ساخت برجها شما هم با انان همراهی میکنید و‌مشترکان فعلی از حق قانونی دور میکنید وقتی اب ندارید چرا اشتراک جدید میفروشید رییس محترم قوه قضاییه اگر ورود کنند شفاف تر میشود
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟