اعلام وفاداری القاعده به «شورای ریاستی» یمن

گروه تروریستی القاعده که طی سال گذشته متحمل شکست‌های سنگینی از نیروهای صنعاء شده، به شورای ریاستی جایگزین رئیس‌جمهور فراری یمن، اعلام وفاداری کرد.
کد خبر: ۱۱۱۴۹۷۴
|
۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۵ 21 April 2022
|
45648 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از فارس، گروه تروریستی القاعده یمن، روز گذشته با انتشار یک ویدئو، ضمن اعلام حمایت از «شورای ریاستی» جایگزین «عبدربه منصور هادی» که با برنامه‌ریزی و دستور ریاض تشکیل شده، استراتژی ائتلاف سعودی را افشا کرد و از تجهیز شدن خود به پهپادها خبر داد.

القاعده با انتشار ویدئویی جدید از آن‌چه به عنوان عملیات انجام شده از سوی هواپیماهای بدون سرنشین علیه انصارالله توصیف کرد مدعی انجام «عملیات پراکنده» در مناطق مختلف در استان البیضاء شد؛ استانی که طی یک عملیات گسترده توسط نیروهای صنعاء از آن اخراج شده بود.

به نوشته وبگاه «الخبر الیمنی»، القاعده در ادامه با اشاره به اعلام وفاداری به شورای ریاست جمهوری و فراخوان آن برای بسیج نیروها، از نیروهای خود خواست تا با «حوثی‌ها» بجنگند.

این ویدئو، تنها چند روز پس از دیدار فرماندهی سلفی و «ابوزرعه المحرمی» عضو شورای ریاستی تحت هدایت «رشاد العلیمی» منتشر شد. المحرمی دارای روابط خوب و محکمی با القاعده و استاندار انتخابی هادی در البیضاء است.

بنا بر این گزارش، القاعده اخیراً همزمان با فشارهای ریاض برای آغاز مرحله‌ای جدید در یمن، در استان‌های عدن، لحج، ابین، شبوه و حضرموت فعال‌تر شده است. به اعتقاد تحلیلگران، ائتلاف سعودی به دنبال سوء استفاده و بهره‌برداری از القاعده برای تداوم عملیات‌های خود که مدعی شده، آن‌ها را متوقف کرده، است. در چنین شرایطی، سازماندهی مجدد القاعده یکی از کارتهای ائتلاف سعودی در مرحله آتی برای برهم زدن قواعد بازی و جلوگیری از برقراری ثبات در کشوری که از هشت سال جنگ و محاصره فرسوده شده است.

هفتم آوریل جاری بود که «عبد ربه منصور هادی» رئیس دولت مستعفی و فراری یمن در حالی که در ریاض به سر می‌برد، «علی محسن الاحمر» معاون خود را از سمتش برکنار و بعد از آن، کلیه اختیارات خود و معاونش را به «شورای ریاستی» به رهبری «رشاد العلیمی» واگذار کرد.

به موجب این انتقال قدرت، شورای ریاستی اداره سیاسی، نظامی و امنیتی این کشور را طی مرحله انتقالی در بخش‌هایی را که تحت کنترل ائتلاف سعودی قرار دارد، به دست می‌گیرد و علاوه بر آن، مسئولیت مذاکره با جنبش انصارالله در خصوص آتش‌بس را نیز برعهده خواهد داشت.

این شورا به ریاست رشاد محمد العلیمی و با عضویت هفت نفر دیگر کلیه اختیارات منصور هادی و معاونت آن را به دست گرفت که دیگر اعضای آن عبارتند از: «سلطان العرادة»، «طارق صالح»، «عیدروس الزبیدی»، «عبدالرحمن ابوزرعة المحرمی»، «عبدالله العلیمی»، «عثمان مجلی» و «فرج البحسنی».

در همان آغاز اعلام واگذاری قدرت صوری هادی به شورای ریاستی، بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاسی اذعان کردند که ریاض با تشکیل این شورای ریاستی ناهمگن در یمن به دنبال انتقال درگیری‌ها بین گروه‌های داخلی یمنی و پایان‌دادن به شکست‌های خود در جنگ چندین ساله در خاک این کشور است. اما با این وجود برخی در داخل یمن خوش‌بین بودند که تشکیل این شورا، بر وضعیت اقتصادی آن‌ها در یمن تاثیر مثبت بگذارد.

اما العلیمی در نخستین اظهارنظر رسمی پس از ادای سوگند، میلیون‌ها یمنی را که امیدوار بودند، تشکیل شورای ریاستی بر وضعیت نامناسب اقتصادی آن‌ها تاثیر بگذارد، شوکه و ناامید کرد.

وی در سخنانی ماموریت سعودی - آمریکایی خود را فاش کرد و گفت که مسئولیت این شورا، فراتر از مذاکره با «حوثی ها» و تامین امنیت دریانوردی بین‌المللی نیست.

او هیچ اشاره‌ای به وضعیت اقتصادی و معیشتی، دستکم در مناطق تحت سیطره شورای ریاستی در جنوب و شرق یمن و نیز سقوط ارزش واحد پول ملی یا مسئله خدمات‌رسانی به ملت یمن نکرد.

به اعتقاد ناظران سیاسی، اظهارات العلیمی نشان داد که ماموریت شورای تشکیل شده از سوی عربستان سعودی که جایگزین عبدربه منصور هادی شده، خارج کردن سعودی‌ها از باتلاق یمن از طریق مذاکره با صنعاء است.

تحلیلگران می‌گویند که همزمان شدن سخنان العلیمی در خصوص حفاظت از دریانوردی بین‌المللی با اعلام آمریکا مبنی بر افزایش گشت‌های دریایی و استقرار نیروی نظامی جدید در آب‌های سرزمینی یمن از دریای سرخ تا اقیانوس هند و عبور آن از خلیج عدن و دریای مکران، نشان می دهد که ماموریت شورای ریاستی یمن، حول محور یافتن پوششی برای استقرار نیروهای چند ملیتی و آمریکایی در مهمترین خطوط کشتیرانی در اطراف یمن می چرخد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟