با سیصد و پنجاه و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین

حمله سنگین پهپادهای انتحاری روسیه به اوکراین/ استقرار ۱۰ هزار نظامی آمریکا در لهستان/ ارسال جنگنده می‌تواند اوکراین را سریع پیروز جنگ کند/ اخراج مقام‌های ارشد اوکراینی توسط زلنسکی

سیصد و پنجاه و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۶۳۷۶۰
|
۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۶ 12 February 2023
|
18906 بازدید
|

استقرار 10 هزار نظامی آمریکا در لهستان

بین الملل تابناک: سیصد و پنجاه و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

مسکو: ارسال تسلیحات به اوکراین به غربی‌ها کمک نخواهد کرد
۱۴۰۱/۱۱/۲۳ - ۲۳:۴۴

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز شنبه گفت که ارسال سلاح به اوکراین، به غربی‌ها کمک نخواهد کرد.

وی این سخنان را در واکنش به اظهارات «آندرزج دودا» رئیس جمهور لهستان مطرح کرده که گفته بود: «در صورتی که غرب فورا به اوکراین تسلیحات ارسال نکند، روسیه پیروز خواهد شد».

زاخارووا گفت: «این به شما کمک نخواهد کرد و تنها باعث وخیم‌تر شدن اوضاع می‌شود. ابراز ندامت برای آنچیزی که انجام شده، تنها راه برون رفت برای غربی‌هاست».

حمله سنگین پهپادهای انتحاری روسیه به اوکراین
۱۴۰۱/۱۱/۲۳ - ۲۲:۳۳

رسانه‌های اوکراینی ساعتی پیش از وقوع انفجار در شهر دنیپروپتروسک خبر دادند.

بر اساس گفته مقامات شهرهای نیکولایف و دنیپروپتروسک، صدای پرواز پهپاد روسی «گران-2» به سوی دنیپروپتروسک شنیده شده است. پیشتر نیز آژیر خطر در این شهر اوکراینی به صدا در آمده بود.

«جان کربی» از مقام‌های ارشد کاخ سفید اخیرا مدعی شده بود: «واشنگتن شکی ندارد که روسیه همچنان به دریافت پهپاد از ایران، برای استفاده در جنگ اوکراین، ادامه می‌دهد. به همان اندازه این نگرانی وجود دارد که روسیه ممکن است به‌دنبال راه‌هایی برای تقویت توانمندی‌های [نظامی] ایران در خاورمیانه باشد».

کربی در ادامه ادعاهای خود افزود: «این روابط رو به توسعه در حوزه دفاعی، نه تنها برای اوکراین بد است بلکه می‌تواند چیز بدی برای شرکا و دوستان ما در خاورمیانه نیز باشد، البته اگر واقعا مشخص شود که روسیه می‌تواند توانمندی‌های بیشتری به نیروهای مسلح ایران بدهد».

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز گذشته در گزارشی به نقل از منابعی که مدعی بود از یک کشور همسو با آمریکا هستند، نوشت که مسکو و تهران در حال همکاری برای ساخت کارخانه جدیدی در روسیه برای تولید پهپاد طراحی ایران هستند.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه نیز در واکنش به این گزارش با لحنی کنایه‌آمیز گفت که نمی‌داند که این روزنامه با اتکا به چه اطلاعاتی چنین خبری را منتشر کرده است.

مجارستان: تحریم روسیه فقط باعث ویران شدن اقتصاد اروپا می‌شود
۱۴۰۱/۱۱/۲۳ - ۲۱:۲۳

«پیتر زیجارتو» وزیر امور خارجه مجارستان گفت که این کشور با بسته دهم تحریم‌ها علیه روسیه مخالف است.

بر اساس گفته این مقام مجارستانی، تحریم‌ها علیه روسیه به صلح در اوکراین منتهی نخواهد شد و فقط به ویران شدن اقتصاد اروپا منجر می‌گردد.

وی که با یک شبکه رادیویی مصاحبه می‌کرد، افزود: «تحریم‌ها (علیه روسیه) کاملا شکست خورده‌اند».

زیجارتو اضافه کرد: «بسته دهم تحریم‌ها که در بروکسل در حال بحث است، همانند بسته نهم، تنها باعث ویرانی بیشتر در اقتصاد اروپا می‌شود».

وزیر امور خارجه مجارستان تاکید کرد: «این تحریم‌ها موضع روسیه را تغییر نخواهد داد و به صلح در اوکراین منجر نمی‌شود و فقط باعث مشکلات غیرقابل تصور در اروپا از جمله هجوم آواره‌ها و افزایش تورم خواهد شد».

«ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان نیز چند روز پیش گفته بود که چشم انداز پایان یافتن جنگ روسیه و اوکراین در دستان آمریکا که مهمترین حامی کی یف است، می باشد.

وی که این سخنان را در مصاحبه با یک روزنامه مطرح می کرد، افزود: «اوکراین تنها تا زمانی می تواند به جنگ ادامه دهد که آمریکا با پول و سلاح از آن حمایت کند».

اوربان اضافه کرد: «اگر آمریکایی ها خواستار صلح باشند، صلح بدست می آید».

فنلاند: می‌خواهیم با سوئد همزمان به ناتو بپیوندیم
۱۴۰۱/۱۱/۲۳ - ۲۰:۳۵

«سانا مارین» نخست وزیر فنلاند روز یکشنبه در مصاحبه‌ای تاکید کرد که این کشور هنوز تصمیمی برای ارسال تانک‌های لئوپارد به اوکراین اتخاذ نکرده است.

وی که با رادیو Yle مصاحبه می‌کرد بار دیگر بر عضویت همزمان این کشور و سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکید کرد.

مارین در این مصاحبه گفت: «ما نمی‌توانیم بر تصمیمات ترکیه و مجارستان تاثیر بگذاریم. ما به آنها گفته‌ایم که می‌خواهیم همزمان به ناتو بپیوندیم. از دیدگاه برنامه ریزی دفاعی ناتو، پیوستن زودتر فنلاند به ناتو و پس از آن پیوستن سوئد با تاخیر به این ائتلاف نظامی، مشکل ساز خواهد شد».

علی‌رغم اظهارات نخست‌وزیر فنلاند مبنی بر پیشبرد درخواست عضویت کشورش در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به همراه سوئد، اکنون از تغییر نظر هلسینکی خبر می‌رسد.

منابع ارشد فنلاندی چند روز پیش گفتند که تمام احزاب این کشور آماده هستند تا در صورت موافقت ترکیه فقط با درخواست هلسینکی، بدون همراهی سوئد به ائتلاف نظامی ناتو بپیوندد.

این منابع که نام یا سمتشان فاش نشد، در گفت‌وگو با رسانه‌های فنلاندی توضیح دادند: «اگر ترکیه یا مجارستان فقط با درخواست فنلاند برای عضویت در ناتو موافقت کنند و درخواست سوئد را رد نمایند، آنگاه فنلاند آماده است تا بدون سوئد به این ائتلاف نظامی بپیوندد».

یکی از این منابع اظهار داشت: «ما باید به این واقعیت اعتراف کنیم که ما همسایه روسیه هستیم. موقعیت ژئوپلتیک سوئد از وضعیت ما بسیار متفاوت است».

طبق این گزارش، مذاکره‌کنندگان فنلاندی پیش از کریسمس ۲۰۲۲ به توافقی با ترکیه‌ای رسیده بودند و مسئله عضویت در ناتو بدون سوئد، موضوعی حل شده برای هلسینکی است و استکهلم نیز از این تصمیم آگاه است.

جدای از مخالفت فقط یک حزب کوچک چپ‌گرا در فنلاند با عضویت در ناتو بدون سوئد، این گزارش نشان می‌دهد که در پشت پرده رویکردها با اظهارات علنی مقامات هلسینکی متفاوت است.

پیش از این «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه با اشاره به احتمال ارزیابی درخواست فنلاند برای عضویت در ناتو جدای از درخواست سوئد، گفته بود آنکارا مشکلات کمتری با هلسینکی دارد.

دو روز پس از هتک حرمت قرآن کریم در سوئد که قبلا هم مسبوق به سابقه بود، این اقدام هتاکانه در هلند تکرار شد و اخیرا هم این اقدام موهن در دانمارک رخ داد. این اقدام با واکنش تند ترکیه و احضار سفیران کشورهای مذکور همراه شد.

تکذیب خبر تمدید دبیرکلی استولتنبرگ در ناتو
۱۴۰۱/۱۱/۲۳ - ۱۹:۴۷

پس از انتشار اخباری مبنی بر تصمیم برای تمدید دبیر کلی «ینس استولتنبرگ» در ناتو با هدف حفظ ثبات در طول جنگ اوکراین،‌ سخنگوی این ائتلاف اعلام کرد، استولتنبرگ قصد تمدید دوره ریاست خود را ندارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «اوانا لونگسکو» سخنگوی ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) گفت: ماموریت استولتنبرگ به عنوان دبیر کل ناتو تاکنون سه بار تمدید شده و او تا پایان دوره ماموریت خود در مجموع برای ۹ سال در این پست فعالیت خواهد کرد.

وی ادامه داد: دوره ریاست دبیر کل ناتو، در اکتبر سال جاری (مهر/آبان ۱۴۰۲) به اتمام می‌رسد و او قصد ندارد که بار دیگر ماموریت خود را تمدید کند.

براساس این گزارش، پیشتر روزنامه آلمانی «ولت آم سونتاگ» به نقل از منابع دیپلماتیک ناشناس گزارش داده بود، ناتو با هدف حفظ ثبات در طول جنگ اوکراین دوره ریاست ینس استولتنبرگ بر ناتو را تا آوریل ۲۰۲۴ (فروردین ۱۴۰۳) تمدید خواهد کرد.

این روزنامه همچنین نوشته بود، هنوز تصمیمی در مورد جانشینی استولتنبرگ پس از پایان دوره اش گرفته نشده، اما پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا و بن والاس وزیر دفاع بریتانیا از جمله نامزدهای اصلی برای این پست هستند.

ینس استولتنبرگ اقتصاددان و رهبر سابق حزب کارگر نروژ، سال گذشته نیز دوره ناتو خود را تمدید کرده بود.

وی در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۱ و ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ میلادی نخست وزیر نروژ بود و یک سال پس از پایان دوره نخست وزیری به عنوان رئیس ناتو انتخاب شد. استولتنبرگ همچنین در دوره‌هایی ریاست وزارتخانه‌های دارایی و نیروی نروژ را نیز برعهده داشته است.

اخراج مقام‌های ارشد اوکراینی توسط زلنسکی
۱۴۰۱/۱۱/۲۳ - ۱۹:۴۶

در ادامه برکناری مقام‌های ارشد سیاسی و نظامی اوکراین، این بار «رسلان زیوبا» جانشین فرمانده گارد ملی این کشور از سمت خود اخراج شد.

دفتر ریاست جمهوری اوکراین شامگاه شنبه اعلام کرد که «ولودیمر زلنسکی» رئیس جمهور این کشور، دستور برکناری زیوبا از سمت جانشینی گارد ملی را صادر کرده است.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، اخراج زیوبا که مسئول امور لجستیک و تدارک نیروهای اوکراینی در خط مقدم بود، بعد از نشست‌های روز شنبه زلنسکی با نمایندگان سازمان‌های نظامی و اجرایی این کشور انجام شد.

گفته می‌شود رئیس جمهور اوکراین در این نشست‌ها درباره تقویت نهادهای دولتی این کشور و لزوم تداوم پاکسازی آنها از افرادی که اهتمام کافی به دولت کی‌یف را ندارند، صحبت کرده است.

زلنسکی پیش از این نیز یکی از معاونین ریاست سرویس امنیت داخلی اوکراین و همچنین رؤسای این سازمان در نواحی مختلف کشورش را اخراج کرده بود.

لاوروف: آمریکا به نقش خود در خرابکاری خط لوله نورد استریم اعتراف می‌کند
۱۴۰۱/۱۱/۲۳ - ۱۹:۴۵

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز یکشنبه گفت که مقام های آمریکا به مسئولیت خود در انفجارهای خطوط لوله نورد استریم، اعتراف می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک؛ لارووف افزود: مقام های ایالات متحده نه تنها دست داشتن در انفجارها در خط های لوله نورد استریم را پذیرفته اند، بلکه اکنون از سخن گفتن در این باره لذت می برند.

به گفته وزیر خارجه روسیه؛ هدف نهایی واشنگتن از خرابکاری در این خط لوله، نابود کردن ائتلاف نیرومندی بود که بر اساس منابع انرژی روسیه و فناوری آلمان، تشکیل شده بود و انحصار بسیاری از شرکت های آمریکایی را تهدید می کرد.

سیمور هرش نویسنده و روزنامه نگار مشهور برنده پولیتزر، چند روز پیش با ذکر جزئیات، تشریح کرده بود که چگونه غواصان آمریکایی آبهای پرعمق، هم زمان با برگزاری رزمایش های "بالتاپس" ناتو در تابستان گذشته، مواد منفجره زیر سه رشته خط لوله نورداستریم جاگذاری کرده بودند که در ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (چهارم مهر ماه) به دستور جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از راه دور منفجر شد.

اسپوتنیک با بررسی و تحلیل داده های تارنمای "فلایترادار ۲۴" دریافت که هواپیماهای نیروی دریایی آمریکا و آلمان، در هنگام برگزاری رزمایش بالتاپس ۲۲ ناتو در تابستان گذشته، به صورت مداوم و منظم بر فراز بخشی از خط های لوله نورد استریم که بعدا در آن انفجار رخ داد، پرواز می کرده اند.

ارسال جنگنده می‌تواند اوکراین را سریعا پیروز جنگ کند
۱۴۰۱/۱۱/۲۳ - ۱۹:۴۰

یک ژنرال سابق ارتش آمریکا گفت، اگر غرب فورا جت‌های جنگنده به اوکراین ارسال کند، این کشور به "پیروزی سریع" ظرف یک سال دست خواهد یافت.

بن هاجز، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا در گفت‌وگو با دویچه وله عنوان داشت: اگر این سطح کنونی از حمایت‌های غربی ادامه یابد، شکست روسیه می‌تواند سه الی چهار سال طول بکشد. هر چه زودتر تجهیزاتی را برای کسب یک نتیجه قاطع ارسال کنیم، این جنگ زودتر به پایان می‌رسد.

وی تصریح کرد: اگر حمایت‌های اضافی به اوکراین ارسال شود، نیروهای کی‌یف می‌توانند تا پایان سال جاری میلادی نیروهای روسی را از خاک اوکراین خارج کنند.

هاجز ضمن تقدیر و تشکر از انگلیس به دلیل آنچه "پیشرو بودن" در ارسال انواع کمک‌های نظامی به اوکراین خواند، خواستار ارسال جت‌های جنگنده به اوکراین شد.

بن هاجز، ژنرال سابق آمریکایی که از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ فرماندهی نیروهای مسلح آمریکا را در اروپا بر عهده داشت، ادعا کرد: روسیه تلاش می‌کند تا یک "حمله جدید گسترده" را آغاز کند اما توانایی ایجاد یک "حمله اصلی" را نخواهد داشت. آن‌ها توانایی لازم و نیروهای مسلحی در این زمینه ندارند. کی‌یف توانایی کافی برای محدود کردن موفقیت روسیه را دارد؛ اما این امر همچنان می‌تواند در زمینه تلفات و مهمات "هزینه‌بر" باشد.

وی در پایان تاکید کرد: کی‌یف باید کریمه را پس بگیرد تا "نظم مبتنی بر قوانین بین‌المللی" و "منشور سازمان ملل متحد" را حفظ کند. همچنین برای بنادر اوکراینی این موضوع مهم است که بتوانند از طریق کریمه به دریای "آزوف" دسترسی داشته باشند.

ماتئوش موراویتسکی، نخست‌وزیر لهستان روز جمعه با اشاره به ارسال جنگنده به اوکراین اظهار کرد: هرگونه تصمیمی مبنی بر ارسال جنگنده به اوکراین باید توسط ائتلاف نظامی ناتو تصویب شود.

قطعنامه ضدروسی در دستورکار مجمع عمومی سازمان ملل
۱۴۰۱/۱۱/۲۳ - ۱۹:۳۹

در آستانه یک سالگی جنگ اوکراین یک قطعنامه پیشنهادی برای محکومیت روسیه و همچنین رسیدن به توافق صلح، در سازمان ملل به رای گذاشته خواهد شد.

منابع آگاه در سازمان ملل روز شنبه به خبرگزاری تاس گفتند که یک قطعنامه پیشنهادی در آستانه یک سالگی شروع عملیات ویژه نظامی روسیه با هدف محکومیت مسکو و همچنین رسیدن به یک توافق صلح برای رای گیری به سازمان ملل ارائه شده است.

این پیشنهاد مبتنی بر فرمول صلح ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین است و روز ۲۳ فوریه (۴ اسفند) برای مشورت اعضای مجمع درمورد آن در نظر گرفته شده است.

براساس این گزارش، انتظار می‌رود آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا، دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و برخی دیگر از وزیران خارجه اروپا در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل که در مورد اوکراین است، شرکت کنند.

علاوه بر این، شورای امنیت سازمان ملل نیز قصد دارد نشست وزیران را در مورد وضعیت اوکراین در روز ۲۴ فوریه (۵ اسفند) برگزار کند که در این نشست بلینکن، بورل، کولبا و وزیران خارجه فرانسه، آلمان و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا یا معاونین آنها شرکت خواهند کرد.

همچنین برنامه ریزی شده است که زلنسکی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل شرکت کند اما این اقدام در حال حاضر به علت برنامه سفر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به اروپا محتمل نیست.

منابع آگاه به خبرگزاری تاس گفتند که این برنامه‌ها برای رویدادهای ۲۳ و ۲۴ فوریه می‌تواند تغییر کند و برخی جزئیات آن به علت دلایل امنیتی طبقه بندی شده است.

رئیس جمهوری اوکراین در نشست ماه نوامبر گروه ۲۰ در بالی اندونزی، یک طرح صلح ۱۰ بندی را ارائه کرد. دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرده است مسکو اطلاع ندارد که اوکراین آماده یک طرح صلح است و اینکه زلنسکی در اظهاراتش واقعیت امروز را در نظر نگرفته است.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز بر این باور است که پیشنهاد کی‌یف برای برگزاری نشست صلح در سازمان ملل یک ایده بیهوده است.

واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در سازمان ملل هم در سخنانی تاکید کرده که ابتکارهای صلح زلنسکی به استهزا گرفتن مفهوم طرح صلح است.

تصرف یک منطقه کلیدی توسط گروه نظامی واگنر
۱۴۰۱/۱۱/۲۳ - ۱۹:۳۸

گروه نظامیان واگنر وابسته به ارتش روسیه از تصرف یک منطقه در نزدیکی شهر کلیدی باخموت در شرق اوکراین خبر داد.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، ارتش روسیه ماههاست در تلاش برای کنترل شهر باخموت است.

«یووگنی پریگوژین» رئیس گروه واگنر ارتش روسیه طی بیانیه‌ای اعلام کرد، امروز یک شنبه حملات نیروهای واگنر به کنترل شهر «کراسنا هورا» در چند کیلومتری باخموت انجامید.

گروه نظامی واگنر، نقش مهمی در پیروزی‌های اخیر روسیه در اوکراین داشته‌ است. آمریکا اخیرا این گروه را در لیست گروههای جنایتکار طبقه بندی کرده است. «جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی در شورای امنیت کاخ سفید گفته، «معرفی گروه واگنر به عنوان سازمان جنایتکار بین‌المللی به ما این امکان را می‌دهد تا این گروه و کسانی که با آن همکاری می‌کنند را مجازات کنیم».

 تولید جنگ‌افزارهای انگلیسی در اوکراین

گزارش یک روزنامه انگلیسی نشان می‌دهد، تسلیحات و خودروهای نظامی لندن می‌تواند بنا بر طرح‌های در حال مذاکره بین انگلیس و اوکراین، در این کشور تولید شوند.

امروز یکشنبه، روزنامه تلگراف در این باره نوشت: مقام‌های ارشد صنعت دفاعی انگلیس با همتایان خود در کی‌یف در حال گفت‌وگو در مورد این طرح‌ها هستند که هر توافقی به عنوان یک رشد چشمگیر در رابطه بین دو کشور در نظر گرفته می‌شود.

یک منبع آگاه به این روزنامه گفت: دیگر شرکت‌های دفاعی اروپا نیز در حال مذاکره با اوکراین هستند و شرکت‌های انگلیسی دوست ندارند در این زمینه از رقبای آلمانی و فرانسوی خود شکست بخورند. در جلوی صف این رقابت انگلیس قرار گرفته است.

این در حالی است که ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس به دنبال درخواست جنگنده از سوی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در جریان سفر هفته گذشته‌اش به لندن، به ارسال این پرنده‌ها به کی‌یف تمایل نشان داده است.

پیش از احتمال تولید جنگ‌افزارهای انگلیسی در اوکراین، کی‌یف برخی از انواع سلاح‌های کوچک آمریکایی و اسرائیلی را تحت لیسانس تولید می‌کرد و برخی از تانک های خود را با تجهیزات الکترونیکی رژیم صهیونیستی تطبیق می‌داد.

طبق نوشته روزنامه تلگراف، کی‌یف به جای خرید تسلیحات، توپخانه و خودروهای نظامی با طراحی غرب، تمایل به تولید آنها دارد.

استقرار ۱۰ هزار نظامی آمریکا در لهستان

آندژی دودا، رئیس جمهور لهستان گفت، شمار پرسنل نظامی آمریکا مستقر در لهستان طی دو سال گذشته دو برابر شده و به ۱۰ هزار تن رسیده است.

به گزارش اسپوتنیک، در پایان سال ۲۰۲۰، رسانه‌ها از حدود ۵۰۰۰ سرباز آمریکایی مستقر در لهستان خبر دادند.

دودا در مصاحبه با فیگارو گفت: ما هر کاری برای پیوستن به ناتو انجام داده‌ایم؛ دقیقاً برای دریافت ضمانت بر اساس ماده ۵ معاهده [ناتو]... امروز با تقویت حضور ناتو در جناح شرقی، تقریباً ۱۰۰۰۰ نیروی آمریکایی در سرزمین ما مستقر شده‌اند.

ناتو از اواخر سال ۲۰۲۱ با اعزام نیروهای اضافی، جناح شرقی خود را در امتداد مرزهای روسیه و بلاروس تقویت کرده است. در واکنش به آغاز عملیات نظامی مسکو در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، ناتو با ارسال کشتی‌ها، هواپیماها و نیروهای زمینی بیشتر به منطقه و قرار دادن آنها در حالت آماده باش، جناح خود را تقویت کرد.

ماده ۵ ناتو، که مقرر می‌دارد هرگونه حمله به یکی از اعضای این ائتلاف «حمله علیه همه متحدان تلقی می‌شود»، پس از سقوط موشک در لهستان و کشته شدن دو تن در نوامبر ۲۰۲۲، دوباره مطرح شد. ایالات متحده به این نتیجه رسیده است که موشک از روسیه شلیک نشده است؛ اما ورشو مدام در مورد اهمیت تضمین‌ها صحبت می‌کند.

وی همچنین گفت که لهستان بودجه دفاعی خود را به بیش از ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در سال ۲۰۲۳ افزایش می‌دهد تا توانایی‌های دفاعی خود را تقویت کند.

دودا گفت: ارتش لهستان در حال گسترش توانایی‌های دفاعی خود است. ما در حال خرید سلاح هستیم. در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴ درصد تولید ناخالص داخلی برای دفاع اختصاص خواهد یافت. وی افزود که این رقم دو برابر استاندارد ناتو است.

در سال ۲۰۲۲، بودجه دفاعی لهستان ۲.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی بود. ورشو قصد داشت در سال ۲۰۲۳ آن را به ۳ درصد یا حدود ۲۸ میلیارد دلار افزایش دهد. در عین حال، طبق داده‌های رسمی، لهستان در حال حاضر بیش از یک درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای تأمین تسلیحات و تجهیزات نظامی به اوکراین هزینه کرده است.

دودا تصریح کرد: اگر غرب و متحدانش کمک نظامی فوری به کی یف نکنند، روسیه می‌تواند اوکراین را شکست دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۵
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۳
کم کم فکر میکنم که جنگ تموم شده دو ماه است در لهستان مستقر میشن دو ماه است روسیه در حال تهاجم بزرگ است اوکراین گدایی میکنه پوتین تهدید میکنه خسته نشدید این چه جور تهاجم بزرگی است که حتی یک شهر بزرگ شرق و جنوب اوکراین اشغال نشده طبیعی است ارتش آمریکا در کشورهای عضو ناتو استقرار نیرو بکنه سولدار کجاست ما تو شهرمان یک کوه داریم به اسم سوردار شاید روسیه اونجا را گرفته روس از خرسون ژاپورژیا عقب نشینی کرد لیمان هم همین طور کدوم تهاجم بزرگ باور کنید این جنگ مزخرف ترین جنگ تاریخ است بقول روسیه تمام نیروی هوایی اوکراین منهدم شده و بقول اوکراین تمام ناوگان زرهی روسیه نابود اگه واقعا دوست دارید جنگ با پیروزی روسیه تموم بشه آقای ولادیمیر پوتین بجای حرکت در آوردن پانصد هزار سرباز بیگناه در شرق همه را ببر بلاروس دو قسمت کن نصفی برند لویو باقی کی‌یف جنگ تمام است ولی نه من باید کل اوکراین را بگیرم باش تا به همین خیال آبروریزی بزرگ داشتی جمع کنید این مسخره بازی ها تون رو یک سال شد هیچ....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
سکوت
این جنگ دیگه فرسایشی شده است و احتمالاً تا یکی دو سال آینده نتیجه آن مشخص نیست
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
چه فرسایشی این چه جور فرسایشی است که زلنسکی در ایتالیا ویلا میخره و بخور بخور بودجه میکنند فرماندهان اوکراین و روسیه همیشه تهدید به انتقام بزرگ می‌کنه مردم اوکراین آواره چهل میلیارد دلار کمک مالی به اوکراین چه ثمری داشته دوسال جنگ خسته نباشی کی گفته یعنی تا دو سال دیگه هر روز استقرار در لهستان داریم تهاجم بزرگ داریم انهدام نیروی هوایی داریم ده میلیون نفر کشته داریم کمک گرفتن بوگاتیر های افسانه ای روسیه داریم حضور بیگانگان داریم یا گروه انتقام جویان شایدم ماموران سازمان شیلد قرار است بیان کمک یا شاید از ازگارد نیروی کمکی قراره برسه شاید شانگچی یا شی هالک قراره کمک بکنه شاید زلنسکی بخواد خواننده هم بشه و پوتین رپر بایدن هم استراتژیست بشه بی خیال من خسته شدم از این به بعد هرچی به نظر من درست بود میگم نه روسیه شکست خورد نه اوکراین سر خط خبرها سیرک بزرگ ادامه دارد لطفاً چاپ کنید
ناشناس
| Australia |
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
چه چیزای بی ربطی و بهن ربط دادی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
ولی اگر جنگ اتمی شروع شود 24 ساعته به پایان خواهد رسید
با خاکستر شدن تمام آمریکا و اروپا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
فقیه نوری حالت خوبه؟
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۳
روسیه پوزه کثیف زلنسکی را با هم به خاک می مالد این جنگ جنگ واقعه است و روسیه به هر قیمتی پیروز آن خواهد شد حتی با استفاده از بمب اتمی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
آمریکا یک پهپاد و بالون رو نمیتونه رهگیری و شناسایی کند
بعد اگر روسیه حمله اتمی به خاک آمریکا داشته باشه تمام شهر های آمریکا نابود و با خاک یکسان خواهند شد
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۳
من به اصرار روسیه به جنگ موندم! این همه تلفات اصلا قابل توجیح نیست. بهترین راه مذاکره هست باید اوکراین رو راضی کنه به ناتو نپونده و خسارت هم بده تا جلوی خسارت بیشتر رو بگیره واقعا توقع نداشتم تانک های روسی بنزین تموم کنند یا سربازانش بی غذا بمانند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
این جنگ پاسخ به برخی شرارت ها و جنایت های اروپاست اروپایی ها که 4 جنگ در خاورمیانه راه انداختند در عوض هر مسلمانی که کشتند باید 10 اروپایی فاسد آلوده مرتد به جهنم فرستاده شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
روسیه اولین قدرت اتمی جهان هستش با هزاران بمب اتم و انواع سلاح های هسته ای
قوی ترین موشک های اتمی جهان رو هم ساخته هرچند که چهار تا موشک اتمی هم برای نابودی امریکا کافی است
نیویورک
شیکاگو
واشنگتن
لس آنجلس
ناشناس
| Australia |
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
پوتین که از روز اول می گه مذاکره منتها زلنسکی اختیارش دست دیگرانه
سیروس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۳
نود درصد نیروهای نظامی زیر ساخت های نظامی و اقتصادی اوکراین نابود شده آن هم توسط شش هزار سرباز روسی و تعدادی نیروهای طرفدار روسیه ، بعد این رسانه صهیونیست دست نشانده مزدور میگه اوکراین می‌تونه پیروز بشه ، در ضمن بن هاجر هیچوقت نگفته به اوکراین هواپیما بدید روسیه شکست میخوره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۳
پوتین ملعون
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
پوتین از این بایدن ملعون مفنگی بهتره
ناشناس
| Australia |
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
پوتین حداقل معتاد و دزد و قاچاقچی انسان نیست زلنسکی ها و بایدن ها می ان و میرن و همچنان پوتین رییس جمهوره
ناشناس
|
Canada
|
۲۱:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۳
در طول تاریخ معاصر روسیه بیشترین سابقه تجاوز تصاحب وجنایت به کشور ما داشته است به امید پیروزی اوکراین و نابودی کور کرملین
پاسخ ها
ناشناس
| Australia |
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
خاصیت وطن فروش شستشوی مغزی شده اینه که تاریخ جدید و ترور و تحریم و ... ول کردید به تاریخ قرن بوق چسبیدید که حتی جد بزرگوارتونم یادش نمیاد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
به امید پیروزی کشور روسیه
و نابودی آمریکای تروریست ظالم کافر جنایتکار
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
انگلیس بیشترین جنایت رو به ما کرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۳
جنگ اوکراین برای گسترش قلمرو دولت آمریکا است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
عظیم ترین کشور اروپا اوکراين ویران و نابود شده اما تا الان حتی یک گلوله هم به طرف خاک روسیه شلیک نشده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
مگر نه اینکه ۳ سال طول می کشد تا یک خلبان آماده پرواز با جنگنده شود پس بر چه اساسی می گویند اگر جنگنده به اوکراین بدهند پیروز می شود؟ عقل هم چیز خوبی است‌
پاسخ ها
ناشناس
| Australia |
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
مگه دارند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
بعنوان یک ایرانی ملی گرای مسلمان، چنانچه از پهپادهای ما و توسط روسیه متجاوز اشغالگر خونخوار به خاک و زندگی و جان مردم اوکراین حمله گردد
نه تنها احساس افتخار نمیکنم که شرمنده و خجالت زده و مدیون مردم اوکراین بی پناه و مدافع حقوق شان میباشم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
چهار تا صهیونیست مرتد اروپایی به درک واصل شدند
خوشحالی هم دارد
البته شما منافق های آلبانی باید هم ناراحت و عزادار باشید سراغ شما هم خواهیم امد
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
ناشناس 00:47 راستی اون زمانی که تمام اروپا و آمریکا به صدام بمب و سلاح می دادند تا بر سر ایرانی ها آتش بریزند آیا دنیای غرب هم وجدانش کار می کرد ؟؟راستی شما هم از دست غربی ها هم بابت این همه ارسال سلاح به صدام ناراحت هستید یا نه ؟؟شاید هم اون زمان لذت می بردید
ناشناس
| Syrian Arab Republic |
۱۸:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
اتفاقا برعکس ، ما احساس افتخار میکنیم ، سیستمی را ایجاد کردیم که دلقک دست نشانده امریکا را درست و حسابی ادب کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
خخخخ آمریکا از هرکی خوشش نمیاد بهشون میگه جنایتکار و تروریست!
من هم از یه همسایه مون خوشم نمیاد مردک جنایتکار تروریست!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
تروریست نیست؟
آمریکا کمتر از 200 سال تاریخ داره ولی
:
حمله نظامی به عراق
حمله نظامی به ژاپن
حمله نظامی به ویتانم
بیست سال کشتار در افغانستان
جنگ روانی و تحریم ایران
ایجاد داعش و القاعده
حمله نظامی مستقیم به ایران و ماجرای دشت طبس
هنوز جنایت ناکازاکی و هیروشیما فراموش نشده
کشتار مسلمانان سوریه
ویرانی فلسطین و گرفتن سرزمین آن ها برای اسرائیل
حمایت سیاسی و نظامی کامل از وهابی های داعشی
حمله نظامی به یمن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
آمریکای جنایتکار شیطان بزرگ است
ناشناس
| Australia |
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
فکر می کنه همه مثل خودشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
بله اما این ها گوشه ای جنایت ها و شرارت های آمریکاست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟