بین الملل تابناک: اظهارات شدیداللحن و غیرسازنده وزیر خارجه آلمان علیه ایران در بغداد، بیانیه روسیه در نشست شورای حکام آژانس درباره ایران، درخواست آمریکا از ایران برای توقف فوری غنی سازی ۶۰ درصد، تحریم دو وزیر طالبان توسط اتحادیه اروپا و اعلام آمادگی عربستان برای مذاکره با ایران، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اظهارات شدیداللحن و غیرسازنده وزیر خارجه آلمان علیه ایران در بغداد
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان که به عراق سفر کرده، به طرح ادعاهایی علیه ایران پرداخت.
وی در عراق با متهم کردن ایران به انجام حملات موشکی برونمرزی، آن را غیرقابل پذیرش توصیف کرد و گفت این حملات هم غیرنظامیان و هم ثبات منطقه را در معرض خطر قرار میدهد.
او گفت: «رژیم ایران با این حملات موشکی نشان میدهد، علاوه بر اینکه بیپروا و بیرحمانه مردمش را سرکوب میکند، زندگی انسانی و ثبات منطقه را در معرض خطر قرار میدهد تا در قدرت بماند.»
او که در کنفرانس خبری با همتای عراقی خود حضور داشت، گفت: «این مساله برای کل منطقه غیرقابل قبول و خطرناک است.»
بیانیه روسیه در نشست شورای حکام آژانس درباره ایران
روسیه در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ادعاهای کشورهای غربی درباره برنامه هستهای ایران پاسخ داد.
«میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین این بیانیه را قرائت کرد و گفت: «همکاران عزیز همه نگرانیهای عدیده شما به آسانی قابل رفع است.»
وی اضافه کرد: «برای اینکه این اتفاق رخ بدهد، مشارکتکنندگان در گفتوگوهای وین باید به وین بازگردند و ظرف چند روز پیشنویس تصمیم در خصوص احیای برجام را نهایی کنند.»
درخواست آمریکا از ایران برای توقف فوری غنی سازی ۶۰ درصد
آمریکا در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ایران خواست غنیسازی ۶۰ درصدی را متوقف کند.
بیانیه دولت آمریکا را «لاورا هالگیت» نماینده این کشور در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین قرائت کرد.
نماینده آمریکا، بدون اشاره به نقض عهد کشورهای غربی به ویژه واشنگتن در برجام گفت: «ایران همچنان به توسعه برنامه هستهای خود فراتر از محدودیتهای برجام ادامه میدهد.»
هالگیت با بیان اینکه ادامه تولید اورانیوم ۶۰ درصدی در ایران «هیچ هدف صلحآمیز باورپذیر» ندارد گفت: «ایران باید این فعالیت به شدت نگرانکننده که مغایر با رفتار همه کشورهای سراسر جهان است را کنار بگذارد.»
نماینده آمریکا در بخش دیگری از سخنانش تلاش کرد، ایران را مقصر متوقف ماندن مذاکرات رفع تحریمهای وین جلوه دهد.
او گفت: «سپتامبر گذشته ایران با طرح مطالباتی که میدانست غیرممکن و غیرواقعبینانهاند، امیدهای بازگشت سریع به اجرای کامل برجام را بر باد داد.»
تحریم دو وزیر طالبان توسط اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا اعلام کرده است که 9 نفر از اعضای طالبان از جمله وزیر تحصیلات عالی و وزیر امر به معروف و نهی از منکر این گروه را به لیست تحریم های اضافه کرده است.
اتحادیه اروپا گفته است که به دلیل فرمان ممنوعیت زنان از تحصیلات عالی و اعمال تفکیک جنسیتی در فضاهای عمومی، «ندامحمد ندیم»، وزیر وزارت تحصیلات عالی و «محمدخالد حنفی»، وزیر وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست افغانستان را تحریم کرده است.
این اتحادیه افزوده است که این اقدام بر عزم اتحادیه اروپا برای ارتقا و حمایت از حقوق بشر در سراسر جهان تاکید میکند.
طالبان مدتی قبل، تحصیل دختران را در دانشگاههای افغانستان تعلیق کرد و با وجود فشارهای گسترده به این اقدام خود ادامه داده است.
این اقدام طالبان با انتقادهایی از داخل این گروه نیز روبه رو شده و دو وزیر دفاع و کشور دولت موقت نیز از این تصمیم گلایه کرده و خواستار تغییر آن شدند.
«محمد یعقوب مجاهد»، وزیر دفاع طالبان طی سخنانی در مراسم خروج شوروی از افغانستان، ضمنی از رهبری این گروه انتقاد کرده بود.
ملایعقوب در این مراسم گفت: «ما در هر حالت باید به خواستهای مشروع مردم لبیک بگوییم و از تکبر و غرور خودداری کنیم.»
وی در ادامه خاطرنشان کرد، مردم افغانستان باید از طالبان حمایت کنند تا به گذشتههای تلخ برنگردند.
پیش از این نیز «سراجالدین حقانی»، وزیر کشور طالبان، با انتقاد از رهبری این گروه گفته بود که انحصار قدرت و تحمیل دیدگاه به مردم به سود آنان نیست.
اعلام آمادگی عربستان برای مذاکره با ایران
فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سهشنبه شب گفت که کشورش برای گفتوگو با ایران آماده است.
فرحان که با شبکه "العربیه" عربستان سخن می گفت، در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد: توافق هستهای با ایران ایدهآل نیست، اما لازم است نگرانیهای کشورهای همسایه را مرتفع کند.
وی همچنین روابط کنونی عربستان و آمریکا را «بسیار خوب» توصیف کرد.
بن فرحان درباره سوریه مدعی شد: شرایط در سوریه مورد قبول نیست.
وی در خصوص بازگشت دولت دمشق به آغوش کشورهای عربی نیز گفت: گفتوگوهایی برای بازگشت سوریه به آغوش کشورهای عربی وجود دارد؛ هرچند برای این کار، هنوز خیلی زود است.
وزیر امورخارجه عربستان همچنین درباره موضوع فلسطین ادامه داد: موضع ما در قبال آرمان ملت فلسطین روشن و شفاف بوده و آن ثبات و امنیت فلسطینیهاست.
وی افزود: اگر موضوع فلسطین حل نشود، احتمالا با خشونت بزرگ تری روبه رو میشویم.