به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از رویترز، نولند در یک تماس تلفنی به خبرنگاران اعلام کرد که به نیامی رفته و با ژنرال موسی سالائو بارمو وزیر دفاع خودخوانده شورای نظامی نیجر و سه سرهنگ دیگر از سران کودتای نظامی در این کشور دیدار کرده است.
نولند با اشاره به اینکه واشنگتن پیشنهاداتی برای بازگرداندن دموکراسی به این کشور ارائه کرده اما مقامات شورای نظامی علاقه چندانی به این پیشنهادات نشان ندادند، افزود: ما آنچه را که از نظر کمکهای اقتصادی و سایر کمکها در صورت عدم تغییر وضعیت و بازنگشتن محمد بازوم به قدرت در این کشور در معرض خطر قرار خواهد گرفت را به رهبران کودتای نیجر منتقل کردیم.
وی تاکید کرد: گفت وگوهای انجام شده بسیار صریح و در برخی مواقع بسیار دشوار بود زیرا با وجود اینکه ما برای پذیرش یک راه حل از سوی آنها فشار میآوردیم اما آنها در دیدگاه خود نسبت به اینکه چگونه میخواهند ادامه دهند کاملا قاطع هستند و البته دیدگاه مورد نظر آنها با قانون اساسی نیجر همخوانی ندارد.
به گفته نولند، وی ۲ ساعت با بارمو و تیم همراهش گفت وگو کرده اما درخواستهای او برای دیدار با محمد بازوم رئیس جمهور مخلوع یا عبدالرحمان چیانی رهبر کودتای نیجر پذیرفته نشده است.
به نوشته رویترز این کودتا که هفتمین کودتا در غرب و مرکز آفریقا در سه سال گذشته است، منطقه ساحل آفریقا یکی از فقیرترین مناطق جهان را تکان داده است.
نیجر با توجه به ثروت اورانیوم و نفت و نقش محوری آن در جنگ با شبه نظامیان اسلامگرا برای ایالات متحده، اروپا، چین و روسیه اهمیت دارد.
مشخص نیست که مذاکرات بعدی با مقامات شورای نظامی نیجر چگونه و چه زمانی ادامه خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مردادماه جاری «محمد بازوم» رئیس جمهور این کشور را در داخل کاخ ریاست جمهوری در بازداشت قرار دادند و سپس او را از مقامش برکنار کردند.
نظامیان نیجر در تلویزیون دولتی این کشور پس از برکناری بازوم از بسته شدن مرزها و برقراری منع آمد و شد خبر دادند.
کودتاچیان نیجر ششم مرداد ماه ژنرال عبدالرحمن چیانی را به عنوان رئیس شورای انتقالی این کشور منصوب کردند.
محمد بازوم در سال ۲۰۲۱ به عنوان رئیس جمهور نیجر انتخاب شد و یکی از مهمترین هم پیمانهای فرانسه و غرب در منطقه ساحل آفریقا بود.