الهام قرهی ـ بین الملل تابناک: عقب افتادن بایدن از ترامپ در هفت ایالت کلیدی، غرق شدن کشتی انگلیسی در دریای سرخ، حمله هوایی سوریه و روسیه به مواضع تروریستها، آمادگی ارمنستان برای امضای توافق صلح با جمهوری آذربایجان و رایزنی سفیران ایران و عربستان، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
عقب افتادن بایدن از ترامپ در هفت ایالت کلیدی
نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می دهد رییسجمهور سابق آمریکا اقبال بیشتری برای رفتن دوباره به کاخ سفید در مقابل رقیب دموکراتش دارد.
به گزارش راشاتودی، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا همچنان در نظرسنجیهای عمومی از «جو بایدن» جانشین خود در کاخ سفید پیش است.
نتایج نظرسنجی جدید «مورنینگ کنسالت و بلومبرگ نیوز» نشان داد، نامزد احتمالی جمهوریخواهان در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا در هفت ایالت کلیدی از جو بایدن پیش است.
نتایج این نظرسنجی حاکی است، ۴۸ درصد از رأی دهندگان گفته اند اگر امروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شود، از ترامپ حمایت میکنند، در حالی که ۴۳ درصد از بایدن ۸۱ ساله حمایت میکنند.
رئیس جمهور سابق آمریکا در هر هفت ایالت کلیدی، از جمله آریزونا (۶%)، جورجیا (۶%)، میشیگان (۲%)، نوادا (۶%)، کارولینای شمالی (۹%)، پنسیلوانیا (۶%) و ویسکانسین (۴ درصد) چند امتیاز از رقیب دموکرات خود جلوتر است.
این نظرسنجی همچنین نشان داد که ۸۲ درصد پاسخ دهندگان، بایدن ۸۱ ساله را برای ریاست جمهوری «بسیار مسن» میدانند، در حالی که ۴۷ درصد معتقدند، این موضوع در مورد ترامپ ۷۷ ساله هم صدق میکند. نزدیک به ۳۸ درصد رأی دهندگان اعلام کردند که ترامپ و بایدن هر دو برای خدمت به عنوان رئیس جمهور آمریکا مسن هستند.
بنا به نتایج این نظرسنجی ۵۹ درصد آمریکا ترامپ را فردی خطرناک توصیف کردند. این رقم برای بایدن ۴۸ درصد اعلام شد. ۱۴ درصد هم ترامپ و هم بایدن را افراد خطرناک دانستند.
غرق شدن کشتی انگلیسی در دریای سرخ
ارتش آمریکا امروز -یکشنبه- تایید کرد که کشتی «روبیمار» متعلق به یک شرکت انگلیسی پس از حمله موشک بالستیک ضد کشتی توسط ارتش یمن در ۱۸ فوریه، غرق شده است.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در پلتفرم «ایکس» با تایید این خبر نوشت: «تقریباً ۲۱ هزار تن کود سولفات آمونیوم فسفات که کشتی حمل میکرد، یک خطر زیست محیطی در دریای سرخ محسوب میشود.»
روز شنبه، دولت مستعفی یمن نیز اعلام کرد که کشتی انگلیسی «به دلیل عوامل جوی و بادهای شدید» در دریای سرخ غرق شد.
در بیانیه «گروه بحران برای رسیدگی به وضعیت کشتی روبیمار» که توسط دولت مستعفی یمن تشکیل شده، آمده بود: «ما غرق شدن کشتی (MV Rubimar) را در عصر جمعه همزمان با شرایط جوی و وزش باد شدید در دریا اعلام میکنیم.»
در ۱۸ فوریه، ارتش یمن اعلام کرد، در پاسخ به حملات آمریکا و انگلیس به یمن، کشتی باری «روبیمار» را در دریای سرخ با چند موشک نیروی دریایی هدف قرار داده که منجر به آسیب شدید شده که خطر غرق شدن آن وجود دارد.
نیروهای مسلح یمن در آن زمان تاکید کردند، در حین عملیات مراقب بودند تا خدمه کشتی سالم از آن خارج شوند.
به گفته دولت مستعفی یمن، این کشتی «هزاران تن کود و سوخت» حمل میکرد و در حدود ۱۶ مایلی از سرزمین اصلی یمن قرار دارد. این در حالی است که انصارالله روز شنبه بر انتقال کمکهای امدادی به نوار غزه به عنوان شرط اجازه خروج کشتی انگلیسی تاکید کرد.
محمد علی الحوثی، یکی از اعضای شورای عالی سیاسی این گروه، در پلتفرم ایکس گفت: ما مجددا تاکید میکنیم که پیشنهاد برای یدک کشی (پس گرفتن) کشتی (روبیمار) در ازای ورود کامیونهای امدادی به غزه محقق میشود.
او بدون جزئیات بیشتر افزود که انصارالله «بریتانیا را مسئول تمام عواقب (سرنوشت کشتی) میداند.»
حمله هوایی سوریه و روسیه به مواضع تروریستها
جنگندههای سوریه و روسیه در یک عملیات مشترک مواضع گروههای تروریستی در ادلب و لاذقیه را بمباران کردند.
یک منبع میدانی در سوریه اعلام کرد، این حملات هوایی چهار موضع تروریستهای «هیئت تحریر الشام» و «حزب الترکستانی» را در غرب استان ادلب و شمال شرق لاذقیه آماج قرار داد.
همچنین این منبع به انهدام کارگاه تولید پهپاد و موشکهای تروریستها اشاره کرد و گفت در این حملات بیش از ۹ تن کشته شدند که بیشتر آنها از کشورهای شرق آسیا بودند.
در روزهای اخیر، مواضع گروههای تروریستی در محورهای سهل الغاب در شمال غرب استان حماه مورد حمله ارتش سوریه قرار گرفت و طی آن سه تروریست کشته و چند تن هم زخمی شدند.
در عملیات مشترک ارتش سوریه و روسیه، مواضع تروریستهای «هیات تحریر الشام» و «حزب الترکستانی» در شمال و شمال غرب سوریه، چندین بار هدف حملات هوایی ارتش سوریه و روسیه قرار گرفت.
وزارت دفاع سوریه به تازگی در بیانیهای اعلام کرد، با همکاری نیروی هوایی روسیه، حملاتی را علیه تروریستها در ادلب انجام داده است.
این حملات در پاسخ به حملات روزهای گذشته تروریستهای «هیئت تحریر الشام» به حماه و لاذقیه بوده است.
آمادگی ارمنستان برای امضا توافق صلح با جمهوری آذربایجان
یک مقام ارشد ارمنستان روز (شنبه) اعلام کرد، این کشور در صورتی که باکو از اراده سیاسی لازم برخوردار باشد، آماده امضای توافقنامه صلح با جمهوری آذربایجان است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، واهان کاستانیان معاون وزیر امور خارجه ارمنستان در مصاحبهای در جریان مجمع دیپلماسی آنتالیا در ترکیه به خبرگزاری «رویترز» گفت: ایروان اراده سیاسی برای عادیسازی روابط با جمهوری آذربایجان بر اساس اصولی که پیشتر میان طرفین توافق شده بود را دارد.
این مقام ارشد ارمنستان با بیان اینکه «مساله نشان دادن اراده سیاسی و رهبری است» اعلام کرد، ایروان اراده سیاسی مورد نیاز را از جمله در گفتوگوهای روز گذشته (جمعه) بین وزرای خارجه ارمنستان و ترکیه نشان داده است.
کاستانیان افزود: اکنون اگر طرف آذربایجانی براستی تمایل به [برقراری] صلح دارد، فقط مستلزم آن است که بپذیریم اصول توافق شده از سوی رهبران را روی کاغذ بیاوریم و امضا کنیم.
معاون وزیر امور خارجه ارمنستان خاطرنشان کرد که طرفین باید تمامیت ارضی و حاکمیت یکدیگر را به رسمیت بشناسند و تمرکز را باید بر طرح «چهارراه صلح» ایروان با هدف اصلی توسعه ارتباطات در منطقه، برای کمک به ثبات منطقهای قرار دارد.
ایروان و باکو در ماه دسامبر (آذر/دی) اعلام کردند که پس از دههها اختلاف میخواهند به توافق صلحی دست یابند، اما هنوز توافقی امضا نشده است.
کاستانیان همچنین گفت که ارمنستان خواهان عادیسازی کامل روابط با ترکیه از جمله باز کردن مرز مشترک و برقراری روابط دیپلماتیک است.
وی با بیان اینکه «برقراری روابط دیپلماتیک بهطور اساسی ارتباط بین دو کشور است»، اظهار داشت: ایروان اقدامات مورد نیاز برای باز کردن مرزهای مشترک با ترکیه از جمله اصلاح زیرساختها را انجام داده و منتظر پاسخ آنکارا است.
رایزنی سفیران ایران و عربستان
علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان و عبدالله بن سعود العنزی، سفیر عربستان در ایران با یکدیگر دیدار و رایزنی کردند.
این دیدار که در دفتر سفیر عربستان در ایران انجام شد، عبدالله بن سعود العنزی در صفحه اجتماعی ایکس نوشت: «خوشحالم که میزبان جناب آقای دکتر علی رضا عنایتی سفیر جمهوری اسلامی ایران در پادشاهی عربستان سعودی در دفتر خود بودم.
در این دیدار بسیاری از موضوعات مورد توجه روابط دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.»