بین الملل تابناک: هشدار خاخامهای ارشد صهیونیستی درباره حمله به ایران، سفر امیرعبداللهیان به نیویورک برای حضور در نشست شورای امنیت، درخواست روسیه از شورای امنیت برای تحریم اسرائیل، هشدار رئیس ناسا نسبت به تواناییهای فضایی چین و سفر قریبالوقوع بلینکن به پکن، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
هشدار خاخام های ارشد صهیونیستی درباره حمله به ایران
منابع خبری چهارشنبه شب گزارش دادند که خاخامهای ارشد رژیم صهیونیستی هشدار دادند که حمله احتمالی به ایران برای این رژیم خطرناک است.
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد، خاخامهای ارشد رژیم صهیونیستی به آریه درعی، رئیس حزب شاس هشدار دادند که حمله احتمالی به ایران برای (رژیم) اسرائیل خطرناک است.
بر اساس این گزارش، آریه درعی، عضو ناظر کابینه جنگ رژیم صهیونیستی مخالفت شدید خود را برای حمله احتمالی به ایران اعلام کرده است.
سفر امیرعبداللهیان به نیویورک برای حضور در نشست شورای امنیت
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چهار روز پس از عملیات نظامی تنبیهی «وعده صادق» در پاسخ به حمله رژیم اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق سوریه، برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین وارد نیویورک شد.
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران عصر چهارشنبه به وقت محلی با استقبال امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد؛ این نخستین سفر وزیر خارجه ایران در سال جدید شمسی به نیویورک، مقر اصلی سازمان ملل متحد و سومین سفر پس از آغاز جنگ اسرائیل در غزه است.
وزیر خارجه ایران قرار است روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست عالی رتبه شورای امنیت سازمان ملل در مورد فلسطین ذیل دستور کار «وضعیت خاورمیانه از جمله مساله فلسطین» شرکت و سخنرانی کند.
دیدار با دبیر کل سازمان ملل متحد و سفرای کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در محل سازمان ملل، از دیگر برنامههای رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان در این سفر خواهد بود.
همچنین انجام چندین ملاقات دوجانبه و مصاحبه مطبوعاتی هم از برنامههای دیگر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این سفر است.
امیرعبداللهیان پیش از عزیمت به نیویورک، توقفی در استانبول ترکیه داشت و از سرکنسولگری ایران در این شهر بازدید کرد.
درخواست روسیه از شورای امنیت برای تحریم اسرائیل
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با اشاره به وضعیت فاجعهبار انسانی در غزه و عدم پایبندی رژیم صهیونیستی به قطعنامههای الزامآور شورای امنیت درباره برقراری آتشبس در غزه طی ماه مبارک رمضان، خواستار بررسی موضوع تحریم رژیم صهیونیستی از سوی شورای امنیت شد.
نبنزیا روز چهارشنبه (به وقت محلی) در نشست شورای امنیت درباره تحولات غرب آسیا و فلسطین با بیان اینکه غزه شاهد بروز یک فاجعه بیسابقه است، اظهار کرد: اما با وجود این، (رژیم) اسرائیل مانع ورود نیمی از کاروانهای کمکهای بشردوستانه به این منطقه میشود.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با تاکید بر اینکه نقش آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) باید کامل احیا شود تا وضعیت فلسطینیان غزه بیش از پیش بحرانی نشود، خاطرنشان کرد: کل منطقه از عواقب و اثرات منفی تضعیف نقش آنروا، متأثر خواهد شد.
نبنزیا در ادامه با اشاره به پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به قطعنامههای سازمان ملل، یادآور شد: قطعنامه شماره ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل که خواستار برقراری آتشبس در نوار غزه در ماه رمضان بود، اجرایی نشد و به همین دلیل، این شورا باید به فوریت موضوع اعمال تحریمها علیه رژیم صهیونیستی را بررسی کند.
هشدار رئیس ناسا نسبت به تواناییهای فضایی چین
رئیس ناسا نسبت به تقویت تواناییهای فضایی چین با استفاده از برنامههای غیرنظامی برای پنهان کردن اهداف نظامی هشدار داد و از واشنگتن خواست هشیار بماند.
بیل نلسون، مدیر ناسا به اعضای کمیته تخصیص بودجه مجلس نمایندگان درباره بودجه ناسا برای سال ۲۰۲۵ گفت: چین به ویژه در ده سال گذشته گامهای خارقالعادهای برداشته است، اما آنها بسیار محرمانه هستند. ما معتقدیم که بسیاری از برنامه فضایی به اصطلاح غیرنظامی آنها یک برنامه نظامی است و من فکر میکنم ما در یک مسابقه هستیم.
نلسون گفت امیدوار است پکن «به خود بیاید و بفهمد که فضای غیرنظامی برای استفادههای صلح آمیز است.»
او گفت که ایالات متحده باید قبل از چین دوباره روی ماه فرود بیاید، زیرا هر دو کشور ماموریتهای ماه را دنبال می کنند؛ اما او ابراز نگرانی کرد که اگر پکن ابتدا وارد شود، می تواند بگوید: خوب، اینجا قلمرو ماست، شما بیرون بمانید.
نلسون قبلاً گفته بود که ایالات متحده در «مسابقه فضایی» با چین است و هشدار داد که چین در نهایت میتواند ادعا کند که «مالک» منطقه غنی از منابع ماه است.
در سال ۲۰۲۲، برنامه فضایی چین یک ایستگاه فضایی در مدار زمین راه اندازی کرد و چندین ماموریت مداری و بازیابی نمونه را انجام داد. از آن زمان، ایالات متحده در حال برنامهریزی برای بازگرداندن فضانوردان به ماه در سال ۲۰۲۶ با مأموریت Artemis III خود بوده است. چین میگوید امیدوار است تا سال ۲۰۳۰ انسان را به ماه بفرستد.
نلسون گفت، مطمئن است که ایالات متحده «نقشه جهانی» خود را در اکتشافات فضایی از دست نخواهد داد؛ اما شما باید واقع بین باشید. چین واقعاً پول زیادی را صرف آن کرده و آنها فضای زیادی در بودجه خود برای رشد دارند. من فکر می کنم که بهتر است مراقب خودمان باشیم.
سفر قریبالوقوع بلینکن به پکن
وزارت خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه (به وقت محلی) در بیانیهای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا این هفته برای دیدار با مقامهای ارشد پکن به چین سفر خواهد کرد.
به گزارش پولیتیکو، در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که بلینکن در طول سفر خود به چین، در مورد اهمیت حفظ خطوط ارتباطی باز برای مدیریت مسئولانه روابط بین واشنگتن و پکن گفت وگو خواهد کرد.
دانیل کریتنبرینک دیپلمات ارشد و دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور شرق آسیا و اقیانوسیه در یک نشست مطبوعاتی، با بیان اینکه بلینکن در سفری چهار روزه از ۲۳ آوریل (۴ اردیبهشت) راهی پکن میشود در مورد این سفر به خبرنگاران گفت: ما با رویکردی واقعبینانه، مطمئن و با تمایلی صادقانه به پکن میرویم تا رقابت خود با چینیها را به مسئولانهترین شکل ممکن، مدیریت کنیم.
کریتنبرینک همچنین با بیان اینکه مدیریت مسئولانه رقابت میان دو کشور اصلیترین هدف سفر بلینکن به چین است، افزود: ما امیدواریم که در این سفر حداقل به این هدف دست پیدا کنیم.
وی در ادامه با اذعان به اینکه در شرایط کنونی عاقلانه نیست که لیست بلندبالایی از دستاوردها را برای سفر بلینکن به چین پیشبینی کرد، گفت: با وجود این، ما امیدواریم در گفت وگو با مقامهای چینی در مورد تعدادی از موضوعات مشخص به نقاط مشترکی دست پیدا کنیم.
به نوشته پولیتیکو، بلینکن اولین وزیر خارجه آمریکا خواهد بود که در پنج سال گذشته از چین بازدید میکند و اولین مقام کابینه جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده خواهد بود که در چهار سال گذشته به پکن سفر خواهد کرد.
از زمانی که واشنگتن سفر برنامهریزی شده بلینکن به پکن در ماه فوریه را پس از مشاهده و سرنگونی یک بالون چینی در حال پرواز بر فراز ایالات متحده، به تعویق انداخت، برقراری تماسهای دیپلماتیک بین دو کشور با دشواریهای زیادی مواجه بوده است.