بین الملل تابناک: رهگیری و شناسایی ۴۵ هواپیمای چینی توسط ارتش تایوان، واکنش شدیداللحن وزارت خارجه به تحریمهای استرالیا علیه مقامات ایرانی، حمله آمریکا و انگلیس به فرودگاه الحدیده در غرب یمن، دیدار وزرای خارجه سوریه و عربستان در منامه و افزایش تولید بمبهای سنگرشکن توسط آمریکا، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
رهگیری و شناسایی ۴۵ هواپیمای چینی توسط ارتش تایوان
روز چهارشنبه، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که ۴۵ فروند هواپیمای چینی را در اطراف این جزیره شناسایی کرده است.
این وزارتخانه در بیانیهای، با اشاره به خط دریایی ۱۸۰ کیلومتری که تایوان و چین را از یکدیگر جدا میکند، گفت: ۲۶ فروند از این هواپیماها از خط میانی در تنگه تایوان عبور کردند؛ این آمار بیشترین تعداد هواپیماهایی را نشان میدهد که در سال جاری میلادی پیرامون تایوان شناسایی شدهاند.
این تحول در حالی است که قرار است، «لای چینگ ته» در روزهای آتی به عنوان رئیس جدید تایوان فعالیت خود را آغاز کند؛ لای چینگ ته مانند تسای اینگ ون، رئیس فعلی تایوان، حاکمیت پکن بر تایوان را رد میکند. قرار است، روز ۲۰ می (۳۱ اردیبهشت) مراسم تحلیف لای چینگ ته برگزار میشود.
روابط پکن و تایپه از زمان حاکمیت حزب دموکراتیک ترقیخواه در تایوان از سال ۲۰۱۶ بدتر شده و پکن از مذاکرات با دولت استقلالطلب تایوان اجتناب کرده است.
چین، جزیره تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند و دو طرف از زمان جدایی در سال ۱۹۴۹ به دلیل جنگ داخلی و با عقبنشینی دولت وقت چین، جداگانه اداره میشوند.
حدود چهار سال گذشته، چین رزمایشهای نظامی را در منطقه اطراف این جزیره افزایش داده است.
آمریکا به رغم آنکه میگوید به اصل چین واحد پایبند است، در عمل با انجام اقداماتی بیپروا و ترویج تعامل رسمی با تایوان، در حال توسعه روابط خود با این جزیره است.
وزارت دفاع چین سال گذشته در بیانیهای اعلام کرد: پکن از آمریکا میخواهد تا موثر و کامل به تعهد خود در زمینه عدم حمایت از استقلال تایوان عمل کرده و فوری تسلیح تایپه و تقویت روابط نظامی آمریکا با تایوان را متوقف کند.
واکنش شدیداللحن وزارت خارجه به تحریم های استرالیا علیه مقامات ایرانی
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه ای، اقدام رژیم استرالیا در اعمال تحریم علیه برخی مقامات و نهادهای حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران را به شدت محکوم کرد.
در متن بیانیه دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط آمده است: «سکوت استرالیا و شرکای آن در قبال اقدام متجاوزانه و نقض قوانین و حقوق بینالملل توسط رژیم صهیونیستی در حمله به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و موضع این کشورها نسبت به اقدام مشروع ایران علیه این رژیم در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع وفق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، به خوبی نمایانگر رویکرد دوگانه استرالیا و شرکای غربی آن در قبال تحولات منطقه است.
رویکرد دوگانه استرالیا و شرکای آن در انتخاب گزینشی هنجارهای بینالمللی، نه تنها کمکی به کاهش بیثباتی در منطقه نمیکند، بلکه با سکوت در برابر حمله رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک، تأمین تسلیحاتی آن در کشتار بیرحمانه مردم بی دفاع غزه، رژیم اسرائیل را در نقض قواعد بینالمللی و ارتکاب جنایات جنگی بیشتر تشویق کرده و منطقه را به سوی بیثباتی رهنمون مینماید.
عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه، اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در کشتار مردم فلسطین و حمایت بیدریغ ائتلاف شرارت از جمله استرالیا از این رژیم است.
جمهوری اسلامی ایران رویکرد غیرقانونی توسل به ابزار تحریم از سوی استرالیا و تبعیت آن از واشنگتن را به شدت محکوم کرده و حق اقدام متقابل را برای خود محفوظ میدارد.»
حمله آمریکا و انگلیس به فرودگاه الحدیده در غرب یمن
رسانههای یمن سهشنبه شب گزارش دادند که فرودگاه «الحدیده» در غرب یمن، هدف حمله هوایی نیروهای آمریکا و انگلیسی قرار گرفت.
فرودگاه بین المللی شهر الحدیده چهار بار از سوی ائتلاف آمریکا و انگلیس بمباران شد.
به گزارش ایرنا، ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه، شماری از کشتی های اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید که نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردارند.
دیدار وزرای خارجه سوریه و عربستان در منامه
وزرای خارجه سوریه و عربستان در جریان دیدار با یکدیگر به بررسی روابط دوجانبه میان دو کشور و راههای توسعه آن پرداختند.
«فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود در حاشیه نشست سران عربی در بحرین دیدار کرد. دو طرف در جریان این دیدار ضمن ابراز خرسندی نسبت به پیشرفت در روابط دوجانبه و تلاش دو کشور برای توسعه این روابط در زمینههای مختلف، به بررسی اوضاع فاجعهبار انسانی در اراضی اشغالی فلسطین در نتیجه تداوم جنایت نسلکشی رژیم صهیونیستی در حق فلسطینیان پرداختند.
بر اساس نوشته روزنامه فرامنطقهای رای الیوم، وزرای خارجه سوریه و عربستان در جریان این دیدار، بر لزوم توقف جنایات رژیم اشغالگر علیه فلسطینیان و تضمین ورود کمکهای بشردوستانه به آنها تاکید کردند.
حملات رژیم صهیونیستی به غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون موجب شهادت دهها هزار غیرنظامی شده که بیشتر آنها زن و کودک بودند. همچنین این حملات موجب ویرانی گسترده نوار غزه شده است. در پی این حملات، رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری به اتهام ارتکاب کشتار جمعی احضار شد.
فیصل المقداد در جریان این دیدار تلاشهای عربستان طی دوره ریاست سیودومین دور نشست سران عربی و تلاشش برای تقویت همکاری مشترک میان کشورها عربی را ارج نهاد.
در این دیدار «بسام صباغ» و «حبیب عباس» معاونان وزیر خارجه، «حسامالدین آلا» نماینده دائم سوریه در اتحادیه عرب و «ریاض عباس» مدیر امور عربی حضور داشتند.
افزایش تولید بمبهای سنگرشکن توسط آمریکا
بلومبرگ سهشنبه شب گزارش داد، آمریکا تولید بمبهای سنگرشکن را که به منظور حمله به تاسیسات زیرزمینی هستهای طراحی شدهاند، افزایش میدهد.
بمبهای ۳۰ هزار پوندی (۱۴ هزار کیلوگرم) «نفوذگر مهمات انبوه» که با نام سنگرشکن نیز شناخته میشوند، فقط از بمبافکن رادارگریز بی-۲ قابل شلیک هستند و بزرگترین بمب غیرهستهای آمریکا به شمار میآیند.
این سنگرشکنها از بمبهای ۲ هزار پوندی (۹۰۰ کیلوگرم) غیرهدایتشونده که هفته گذشته دولت بایدن، ارسال آنها به اسرائیل را به تعویق انداخت، بسیار بزرگتر هستند.
نیروی هوایی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد، «کارخانه مهمات سازی ارتش مکآلستر» که در جنوب شرق ایالت اوکلاهما در حال احداث است، تولید بمبهای سنگرشکن را به طرز قابل توجهی افزایش میدهد.
مقامهای این کارخانه ماه مارس به بلومبرگ گفتند که در حال حاضر ماهانه ظرفیت ۲ بمب سنگرشکن وجود دارد که گسترش این کارخانه باعث میشود بتوان هر ماه شش، احتمالا هشت بمب تولید کرد.
فرانک مککنزی، رئیس سابق فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) گفت که سنگرشکنهای «نفوذگر مهمات انبوه» برای سنتکام و فرماندهی ارتش آمریکا در اروپا و منطقه هندوپاسیفیک «سلاح بسیار مهمی» هستند.
وی در ایمیلی به بلومبرگ نوشت: این بمب تضمین میکند که ما میتوانیم تاسیسات به شدت محافظتشده زیرزمینی را در هر جایی که باشند، هدف قرار دهیم.