به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، خبرنگاری از متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری روز دوشنبه به وقت محلی پرسید: علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه ایران درباره تبادل پیام بین دو ایران و آمریکا اعلام کرد که این تبادل پیام ادامه دارد آیا شما این اظهارات را تایید می کنید؟
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از تایید سخنان باقری گفت: «ما همیشه اعلام کرده ایم که دارای توانایی لازم برای ارسال پیام به ایران هستیم و این کار را زمانی که در راستای منافع ما باشد، انجام می دهیم.»
میلر در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه توافق یا راه حل دیپلماتیک میان حزب الله و اسرائیل، ایران را نیز شامل می شود؟ پاسخ داد که در خصوص گفتگوها صحبت نخواهد کرد.
او در عین حال گفت: مسلما ما دارای ارتباط مستقیم با حزب الله نیستیم. اما مدتی است که ما به دنبال راه حل دیپلماتیک برای این مساله بوده ایم.
علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد مذاکرات برای رفع تحریمها گفته است: تبادل پیام قطع نشده و اکنون هم جاری است.
به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریمهای ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
اقتصادنیوز: سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در پی طرح پیشنهادی آتش بس جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و واکنش های اسرائیل به آن گفت: آمریکا «مطمئن است» اظهارات بایدن منعکس کننده پیشنهاد اسرائیل است.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هستهای برجام صورت گرفت.