به گزارش تابناک به نقل از ایرنا؛ «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، در حاشیه نشست مجمع بینالمللی اقتصادی سن پترزبورگ در جمع خبرنگاران خارجی حاضر شد و به سوالات رؤسای برخی خبرگزاریهای خارجی پاسخ داد.
در همین ارتباط، ولادیمیر پوتین در پاسخ به پرسش علی نادری، مدیرعامل خبرگزاری «ایرنا» در حاشیه نشست سن پترزبورگ با اشاره نقش محوری ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید کشورمان در توسعه مناسبات تهران و مسکو بر ادامه همکاریهای دو کشور تا تحقق دستاوردهای توافق شده تاکید کرد.
رئیس جمهور روسیه در بخش دیگری از پاسخ خود درباره تعهدات پادمانی ایران در برابر آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: از نظر ما ایران به تعهدات خود در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی کاملاً پایبند است و تخطی نکرده است.
ولادیمیر پوتین با دفاع از عملکرد کشورمان در برنامه جامع اقدام مشترک آمریکا یا برجام ابراز داشت که آمریکا یک سویه از برجام خارج شد و جالب است که به ایران میگفتند که شما باید یکجانبه به تعهدات خود پایبند باشید. این مسخره است.
وی افزود: موضع روسیه این است که به برجام پایبند باشید و تعهدات اضافی نیز از یکدیگر نخواهید. ما از ایران خواستیم که آرامش خود را حفظ کنند و به برجام پایبند بماند، اما همواره با خود فکر میکردم که چگونه میتوان برجام را پیش برد؟
همچنین، پوتین تاکید کرد که باید مکانیزمهای جدیدی پیدا کرد. اینکه یک دولت توافقی را امضا کند و دولت بعدی آنرا مچاله کند که توافق نیست!
رئیس جمهور روسیه در ادامه افزود: این موضوع را در اوکراین نیز شاهد هستیم. سیاستهای دوگانهای که توسط آمریکا و غرب دنبال میشود.
پوتین با تاکید بر حق مسلم ایران در دستیابی به انرژی صلح آمیز هستهای اضافه کرد که ایران به تمام تعهدات خود در چهارچوب برجام پایبند بوده است و فکر میکنم ایران حق مشروع استفاده از انرژی هستهای را دارد و غرب باید این موضوع را بپذیرد.
رئیس جمهور روسیه بار دیگر با هشدار به مواضع دوگانه غرب در قبال برنامه هستهای ایران گفت: غرب اگر به این روند ادامه دهد شاید ایران نیز دیگر به تعهدات خود عمل نکند.
گفتنی است که مجمع بینالمللی اقتصادی سنپترزبورگ تا هشتم ژوئن (۱۹ خردادماه) برپاست و این شهر روسیه در این مدت میزبان مقامات و صاحبنظران مختلف از کشورهای مختلف جهان است.
طبق اعلام مقامات کمیته سازماندهی نشست بین المللی اقتصاد سن پترزبورگ، موضوع اصلی این مجمع امسال «تشکیل نقاط رشد جدید، اساس یک جهان چندقطبی» است.