این تحلیلگر بین الملل با اشاره به اینکه ائتلافی که نتانیاهو در داخل رژیم صهیونیستی شکننده است، گفت: او در واقع تلاش می کند به نوعی احزاب راست افراطی را قانع کند که بر ائتلاف بمانند احزاب راست افراطی هم قبلا اعلام کردند تا زمانی که اسرائیل حماس را شکست ندهد جنگ باید ادامه پیدا کند. بنابراین نتانیاهوبا ادامه ی جنگ به نوعی می خواهد قدرت خود را حفظ کند چون می داند اگر ائتلاف بشکند در واقع موقعیت او شکننده خواهد بود.
قهرمانپور در این راستا ادامه داد:از نظر منطقه ای با توجه به تشدید تنش ها میان محور مقاومت و اسرائیل،اسرائیل تلاش کرده که از توان اطلاعاتی و جاسوسی و فناوری خودش برای ضربه زدن به محورهای مقاومت در حوزه های مختلف استفاده کند. این نشان میدهد اسرائیل تلاش میکند که در واقع قدرت بازدارنگی خودش را که در عملیات طوفان الاقصی از دست داد به نوعی احیا کند. مسئله بعدی این است که بتواند در سطح منطقهای در کنار سطح داخلی اعلام کند که بر محور مقاومت پیروز شده است.
تحلیلگر مسائل بین المللی در پاسخ به این سوال که بهترین پاسخ پشیمان کننده ایران برای رژیم صهیونیستی چه خواهد بود گفت: هرچند که اسرائیل پشیمان بشو نیست اما این نکتهی مهمی است که قدرت بازدارندگی اسرائیل زیر سوال رفت البته بحث جدیدی نبود بعد از سال ۲۰۰۶ که اسرائیل در جنگ ۳۳ روزه شکست خورد به نوعی روند افول قدرت بازدارندگی اسرائیل آغاز شد. قبل از عملیات ۷ اکتبر، در اسرائیل همیشه این بحث جدی وجود داشت که قدرت بازدارندگی اسرائیل باید احیا شود. اما عملیات طوفان الاقصی باعث شد ضعفهای اساسی اسرائیل نمایان شود.
قهرمانپور افزود:مسئلهای که الان وجود دارد تهدید هستی شناسانهای است که نتانیاهو یعنی حزب لیکود داره در جامعه تزریق میکند که دوران هولوکاست و کشتار یهود مجدد شروع شده است.نتانیاهو از این طریق توانست بخشی از افکار عمومی اسرائیل را با خودش همراه کند. و الان حرف او این است که مسیری که اسرائیل دارد ادامه میدهد با وجود هزینههای زیاد ولی لازمهی احیای قدرت بازدارندگی اسرائیل است.
وی نتیجه گیری کرد: لذا به نظر می رسد اسرائیل آمادهی ادامهی تنش و بحران است و از طرف دیگر یکی از ارزیابیهای قطعی استراتژیست های اسرائیل این است که کاهش حضور نظامیهای آمریکا در منطقه به ضرر اسرائیل هست و موقعیت و بازدارندگی اش را تضعیف می کند. هدف نتانیاهو از ادامه ی تنشاین است که آمریکا را از نظر نظامی وارد منطقه کند.و آمریکا را مجبور به دفاع از اسرائیل کند بنابراین ایران هر اقدامی انجام دهد به معنای پایان تنش نخواهد بود چرا که اسرائیل این تنش را ادامه خواهد داد تا زمانی که بداند قاطعانه حماس را شکست داده است و یا آمریکا به طور گسترده وارد جنگ شود.
قهرمانپور با اشاره به نزدیک بودن انتخابات آمریکا، در خصوص درگیری گسترده ی آمریکا در جنگ احتمالی گفت:در نگاه اول حضور آمریکا منفی است اما با دیدار روز گذشته لوید آستین وزیر دفاع آمریکا از ناو هواپیمابر کندی که در مدیترانه داشت نشان میدهد سیاست امریکا این است که تاجایی که می تواند وارد جنگ نشود اما از اسرائیل هم حمایت کند.
وی تاکید کرد: آمریکا چنین توانی را از نظر لجستیک و از نظر قدرت نظامی دارد و از همهی توانایی خودش مثل قدرت نظامی و توانایی دیپلماتیک و ارتباطاتی که با دوستان ایران در منطقه دارد و ازهمه ی امکانات خودش استفاده می کند که جنگی در منطقه رخ ندهد چون این جنگ به ضرر دموکرات ها در انتخابات نوامبر خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.