چگونه آنلاین گذرنامه بگیریم؟

قصد دریافت گذرنامه یا تمدید آن را دارید و به دنبال راه غیرحضوری و آنلاین دریافت گذرنامه هستید؟ با ما همراه باشید.
کد خبر: ۱۲۶۲۸۹۱
|
۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۴ 30 September 2024
|
16837 بازدید

چگونه آنلاین گذرنامه بگیریم؟

به گزارش تابناک، با گسترش خدمات الکترونیکی و ارائه بسیاری از خدمات به صورت برخط، انجام بسیاری از امور تسهیل شده و نیازمند مراجعه حضوری نیست؛ صدور پاسپورت از جمله این امور است که آنقدر ساده شده که می‌بینیم صدور گذرنامه زیارتی هم در دستور کار قرار گرفته و در اربعین اخیر بالغ بر یک میلیون گذرنامه اربعین صادر شده و درب منزل تحویل متقاضیان شده است.

نحوه دریافت گذرنامه به صورت آنلاین

تا چند سال قبل، تنها راه صدور گذرنامه (که برخی آن را گذرنامه معمولی یا گذرنامه بین‌المللی می‌خوانند تا تفاوتش با گذرنامه زیارتی که فعلا تنها برای سفر به عتبات عالیات و کشور عراق مورد استفاده قرار می‌گیرد، مشخص شود)، و تمدید گذرنامه، مراجعه به دفاتر پلیس+۱۰ بود، اما حالا این خدمت به صورت آنلاین هم در دسترس است.

برای دریافت گذرنامه به صورت اینترنتی می‌بایست به سامانه سخا به آدرس اینترنتی sakha.epolice.ir بروید و یا از درگاه الکترونیکی پلیس گذرنامه به آدرس اینترنتی egozar.epolice.ir استفاده کنید. البته یک راه دیگر دسترسی به درگاه ورودی سامانه سخا، استفاده از اپلیکیشن «پلیس من» است.

ورود به سامانه سخا

با ورود به سامانه خدمات الکترونیک انتظامی یا همان سخا، باید از نوار ابزار کنار صفحه گزینه «خدمات پلیس مهاجرت و گذرنامه» را انتخاب کنید تا به بخش مربوط به گذرنامه هدایت شوید.

درخواست گذرنامه در سامانه سخا

در ادامه در نوار ابزار کشویی این بخش، باید روی گزینه «درخواست صدور یا تمدید گذرنامه» بزنید. از دیگر خدماتی که در این بخش از سامانه در دسترس کاربران قرار دارد، ثبت گزارش مفقودی گذرنامه (فقدان گذرنامه) و درخواست گذرنامه زیارتی است.

نوار ابزار کشویی سامانه سخا


نکته مهمنکته: اگر قصد استعلام گذرنامه و یا استعلام ممنوع الخروجی را دارید، می‌توانید از برنامه کاربردی پلیس، اپ پلیس من استفاده کنید. برای دریافت راهنمایی بیشتر در این خصوص و دریافت اپلیکیشن پلیس من به اینجا بروید یا روی لینک زیر کلیک کنید:

دانلود آخرین نسخه برنامه پلیس من و راهنمای نصب و کار با آن


با ورود به صفحه درخواست صدور گذرنامه، پنجره فهرست درخواست‌ها باز می‌شود که در آن درخواست‌های ثبت شده در سامانه را مشاهده خواهید کرد. در پایین صفحه دو دکمه برای «درخواست گذرنامه» و «درخواست گذرنامه زیارتی» تعبیه شده که می‌توانید با کلیک روی آنها، فرایند صدور آنلاین گذرنامه را آغاز کنید.

درخواست آنلاین گذرنامه

در پنجره درخواست گذرنامه، می‌توانید روند ثبت درخواست برخط گذرنامه را مشاهده کنید که در نخستین گام آن، اطلاعات فردی به نمایش در می‌آید که شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، کدملی متقاضی، تاریخ تولد، شماره شناسنامه و آدرس پستی (به انضمام کدپستی) است و ذیل آن قوانین درج شده است.

باید دقت کنید صدور آنلاین گذرنامه نیازمند کامل بودن این بخش از اطلاعات است و در نتیجه اگر اطلاعات هویتی تان و یا حتی اطلاعات دیگر مانند محل تولد، عکس مناسب گذرنامه (عکس جدید و تمام رخ برای آقایان و با حجاب کامل اسلامی برای زنان، با پس زمینه سفید، روتوش نشده و واجد دیگر ویژگی‌های مورد نیاز)، شماره تلفن همراه، اثرانگشت و... در سامانه موجود نیست، باید با مراجعه به پروفایل، آنها را وارد کرده و صفحه اطلاعات فردی تان را تکمیل کنید.

مراحل درخواست آنلاین گذرنامه

در گام‌های بعدی متقاضی باید فرم‌های مربوط به مشخصات ظاهری (مثل درج علایم مشخصه یا جای زخم)، ثبت اطلاعات آشنایان یا بستگان برای تماس در مواقع ضروری و مشخصات تکمیلی را کامل کند و با ویرایش و تایید نهایی اطلاعات، در بخش پرداخت هزینه صدور و ارسال گذرنامه را به صورت آنلاین و با درگاه پرداخت بانکی بپردازد و در نهایت، در مرحله آخر روی دکمه ثبت نهایی درخواست کلیک نماید.

تذکر به خانم هاتذکر: 

خانم‌های متاهل علاوه‌بر مواردی که بالاتر ذکر شد، برای گرفتن یا تمدید پاسپورت باید یکی از این اسناد را هم داشته باشند: «اجازه‌نامه محضری از همسر برای خروج از کشور» یا «اجازه محضری از همسر غیرایرانی یا مقیم کشور‌های دیگر». البته بانوان مقیم خارج از کشور نیازی به اجازه محضری همسر ندارند.

زنانی که همسرشان فوت کرده (به اصطلاح، خانم بیوه هستند)، برای دریافت گذرنامه به گواهی فوت همسر یا شناسنامه باطل‌شده وی نیاز دارند. 

زنانی که طلاق گرفته اند (به اصطلاح، خانم مطلقه هستند)، برای دریافت گذرنامه نیازمند اصل طلاق نامه هستند.

دقت کنید که با این شیوه و به صورت اینترنتی، هم صدور گذرنامه برای اولین بار (برای آنهایی که قبلا گذرنامه دریافت نکرده‌اند) ممکن است و هم تمدید گذرنامه برای آن دسته از متقاضیان که گذرنامه دارند، اما اعتبارش به پایان رسیده یا رو به پایان است و، چون مورد قبول بسیاری از کشور‌ها نیست، لازم است تمدید شود.

هزینه گذرنامه ۱۴۰۳ چقدر است؟

هزینه صدور گذرنامه (هزینه تمدید گذرنامه با صدور گذرنامه برای بار اول فرقی ندارد و یکسان است) در سال جاری حدوداً ۴۷۰ هزار تومان (دقیقا ۴ میلیون و ۶۹۸ هزار و ۸۰۰ ریال) است؛ این هزینه جمع کلی مبلغی است که باید برای درخواست گرفتن گذرنامه، عوارض شهرداری، چاپ گذرنامه، عکس بیومتریک چهره، احراز هویت و خدمات دفتری بپردازید؛ 

هزینه صدور گذرنامه: ۲۰۰ هزار تومان
عوارض شهرداری: ۲۰ هزار تومان
هزینه چاپ گذرنامه: ۱۷۲,۸۸۰ هزار تومان
هزینه عکس بیومتریک پاسپورت: ۲۱,۶۰۰ هزار تومان
هزینه احراز هویت: ۵۰,۴۰۰ هزار تومان
هزینه خدمات دفتری: ۵ هزار تومان

مدت زمان صدور گذرنامه ۱۴۰۳

چه مدت طول می‌کشد تا گذرنامه صادر شود؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که مدت زمان صدور گذرنامه به نسبت گذشته به شدت کاهش یافته و به عبارتی، صدور گذرنامه و رسیدن آن به دست متقاضیان سریع شده است تا جایی که معمولاً بین ۳ تا ۵ روز صادر می‌شود و در بازه کمتر از یک هفته به دست متقاضیان می‌رسد.

در نظر داشته باشید که صدور گذرنامه یک روزه امکان‌پذیر نیست و در صورتی که به هر دلیل تمایل دارید در زمان کوتاه تری گذرنامه تان را دریافت کنید، می‌توانید به ادارات گذرنامه بروید و به صورت حضوری متقاضی تسریع صدور گذرنامه تان شوید.


تذکر مهم درباره انواع پاسپورتتذکر مهم: عمده نکات این مقاله از جمله هزینه صدور پاسپورت، تنها درباره گذرنامه عادی صادق است و شرایط و ضوابط و همچنین هزینه صدور دیگر انواع گذرنامه در ایران، از گذرنامه زیارتی تا گذرنامه سیاسی (ویژه افراد دولتی و سیاسی که دو نوع دارد: Type D یا Type DP) و گذرنامه خدمت (ویژه سران دولتی، مقامات ارشد سیاسی، دیپلمات‌ها و همراهان؛ Type S) تفاوت‌هایی دارد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟