ترامپ امروز دستور اجرایی خود را برای خروج از توافقنامه آب و هوایی پاریس صادر کرد. این توافقنامه که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید، حدود ۲۰۰ کشور از جمله ایالات متحده را متعهد به همکاری برای جلوگیری از افزایش چشمگیر دمای جهانی کرد. طبق پیشبینیها، سال ۲۰۲۴ گرمترین سال ثبتشده بوده و رکورد دمای سال ۲۰۲۳ را شکسته است.
لغو اقدامات برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای در آمریکا میتواند پیامدهایی جدی برای مردم این کشور و سایر نقاط جهان داشته باشد. ایالات متحده پیش از این بزرگترین تولیدکننده تاریخی گاز دیاکسید کربن و بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز در جهان بوده است و همین موضوع، تأثیر زیادی بر مذاکرات بینالمللی در زمینه تغییرات اقلیمی دارد.
در داخل آمریکا، بلایای طبیعی و اقلیمی بهویژه بلایای مرتبط با آب و هوا که ارزش آنها به میلیاردها دلار میرسد، در سالهای اخیر افزایش یافتهاند.
بر اساس گفتههای ریچل کلیتوس، مدیر سیاستگذاری و اقتصاددان ارشد برنامه اقلیم و انرژی در اتحادیه دانشمندان نگران، خروج از توافق پاریس مخالف واقعیتهای علمی است و نشاندهنده بیتوجهی بیرحمانه دولت به تأثیرات منفی تغییرات اقلیمی میباشد، که مردم در ایالات متحده و سراسر جهان با آن مواجه هستند. این برنامه هدف دارد تا دمای کره زمین را در محدودهای مشخص حفظ کند و از گرم شدن بیش از ۱.۵ تا ۲ درجه سلسیوس جلوگیری نماید.
اگرچه این تغییر دما ممکن است از نظر عددی تفاوت زیادی به نظر نرسد، اما تأثیرات شدید تغییرات اقلیمی باعث شده است که بلایای طبیعی مرتبط با آب و هوا در سراسر ایالات متحده بهشدت افزایش یابند. آتشسوزیهای جنگلی در نزدیکی لسآنجلس که این ماه همچنان ادامه دارد، نمونهای از این بلایای گسترده میباشد که باعث ویرانی کامل جوامع شده است.
ترامپ پیشتر نیز در دوران ریاستجمهوری خود، آمریکا را از توافقنامه آب و هوایی پاریس خارج کرده بود. اما جو بایدن پس از ورود به کاخ سفید در سال ۲۰۲۱، مجدد به تعهدات این کشور در قبال توافق پاریس پایبند شد.
اکنون، آمریکا به جمع کشورهای ایران، لیبی و یمن میپیوندد که از این توافق بینالمللی خارج شدهاند. براساس قوانین سازمان ملل، خروج آمریکا از توافق پاریس پس از یک سال از ارسال اطلاعیه رسمی دولت ترامپ به این سازمان، به طور رسمی به اجرا درخواهد آمد./ منبع تک ناک
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.