تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
ماجرای انتقام دختر ۱۷ ساله از ترامپ چه بود؟
میگویند انتقام غذایی است که باید سرد سرو شود؛ گرتا تونبرگ، فعال محیط زیست ۱۷ سالهای که وقتی شخصیت سال مجله تایمز شد توسط ترامپ مسخره شد،، دقیقا ۱۱ ماه صبر کرد تا بهترین جواب ممکن را به او بدهد. دسامبر ۲۰۱۹، ترامپ به گرتا گفته بود که روی "مشکل مدیریت خشمش کار کند" و برای تماشای یک فیلم قدیمی با دوستش به سینما برود. توییت رئیس آمریکا با جمله "خونسرد باش گرتا، خونسرد!" شروع شده بود و او انتخاب گرتا به عنوان شخصیت سال را "مضحک" خوانده بود. اما بعدازظهر دیروز، وقتی که ترامپ در توییتر با حروف بزرگ به نتایج انتخابات اعتراض میکرد، گرتا دقیقا همین حروف را به او برگرداند؛ ««چقدر مضحک! دونالد باید روی مشکل کنترل خشم خود کار کند و بعد هم با یک دوستش به تماشای یک فیلم قدیمی خوب برود. خونسرد باش دونالد، خونسرد!»
بازار لوازم خانگی مترصد ریزش قیمت
برای خرید یک جهیزیه متوسط به حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان بدون احتساب کالاها و لوازم غیرضروری نیاز است که به حتم بسیاری از خانوادهها قادر به تامین چنین هزینه ای نیستند. حداقل قیمت تلویزیون ۳۲ اینچ نیز ۵میلیون ۹۰۰ است و تا بیش از ۱۰۰میلیون تومان هم می رسد. قیمت ماشین لباسشوئی نیز حداقل از ۹میلیون و ۷۰۰هزار تومان شروع و تا حدود ۳۰میلیون تومان می رسد. امسال خبری از کسانی که برای تبدیل به احسن لوازم خانگی غالبا خرید می کنند، نبود و تنها کسانی که زندگی تشکیل می دهند یا کسانی که واقعا به وسیله ای به واسطه خرابی نیاز دارند، در بازار حضور داشتند.
برخی نمایندگان به دنبال منافع شخصی هستند /تصمیمات احمدینژاد پوپولیستی بود
حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به خبرآنلاین گفت: ️برخی کاندیداها با شعارهای پوپولیستی که منطقی و عقلانی نیست از احساسات مردم سوءاستفاده میکنند. رفتارهای پوپولیستی و عوامفریبانه می تواند قشر خاکستری را له یا علیه یک مجموعه کند. در فضای انتخابات باید رسانه ها، احزاب و نامزدهای انتخاباتی بخش مهمی از زمان خود را برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی دقیق بگذارند تا امکان مقایسه برای مردم هم فراهم شود. ️متاسفانه بخش مهمی از فضای پوپولیستی حاکم بر قوه مقننه برای منافع شخصی خود نمایندگان است. نمایندگان مجلس عموما برای اینکه جای خود را در منطقه خود باز کنند، شعارهایی فوق اختیاراتشان می دهد که باعث می شود امکانات و ظرفیت ها در جای خود صرف نشود یا گاهی به زور متوسل می شوند و وزیر را تهدید به استیضاح می کنند. ️رواج تفکر پوپولیستی بیش از همه به نهاد مجلس آسیب می زند، پیش از هرچیز تقویت نگاه ملی نمایندگان ضرورت دارد. ️بخشی از تصمیمات و شعارهای احمدی نژاد پوپولیستی بود و با واقعیت های کشور منطبق نبود.
اگر آمریکا توبه کند، ممکن است شرایط به گونه دیگری رقم بخورد
امام جمعه قم حسینی بوشهری گفت: مساله دیگر انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست که رهبر معظم انقلاب به خوبی به آن اشاره کردند و فرمودند که رفتوآمد این اشخاص برای ما مهم نیست و در بینش و نگاه ما تاثیری ایجاد نمیکند. به خاطر اینکه اینها روششان همین است و بارها امام نیز فرمودند که اگر این ها توبه کنند و دست از شرارت بردارند، ممکن است که شرایط به گونه دیگری رقم بخورد، ولی آن چه ما از این ها سراغ داریم، جز کینه و دشمنی نیست.
تاثیر انتخابات آمریکا در بورس پیشخور شده است
سعید اسلامی، عضو شورای عالی بورس: نتیجه انتخابات آمریکا در کوتاه مدت اثرات روانی در بورس میگذارد چرا که تغییر انتظارات ایجاد میکند؛ باید توجه داشته باشیم که اگر «بایدن» رییس جمهور امریکا شود بخش بزرگی از تاثیرات آن در بازار سرمایه پیش خور شده است و یکی از دلایل کاهش شاخص در روزهای گذشته به دلیل انتظارات کاهش قیمت ارز با پیروزی «بایدن» بوده است. اگر ترامپ رییس جمهور آمریکا شود، قطعا با افزایش نرخ دلار بخشی از این آثار برمیگردد؛ اما اگر با نتیجه انتخابات آمریکا، گشایش اقتصادی به نفع ایران ایجاد شود، با چشم انداز گشایش در صنایعی که تحریمها اثرات سنگینی روی آن گذاشته، قطعا تاثیرات انتظاری خود را نشان خواهد داد و اثرگذار خواهند بود. نتایج انتخابات آمریکا رفتارهای هیجانی در بازار سرمایه ایجاد میکند و اگر بایدن رییس جمهور شود اثرات انتظاری را در کاهش تحریمها در بازار سرمایه میبینیم و ممکن است برخی از صنایع مانند بانک و پتروشیمی اثرات انتظاری را بپذیرند./اقتصادآنلاین
رشد اقتصادی ایران از اسفند مثبت می شود
این تحلیلگر اقتصادی اصلاح طلب تاکید کرد: همه این موارد یعنی ایران از ۲۵۰ میلیارد بازرگانی خارجی در سال ۱۳۹۶ به بازرگانی خارجی صفر در سال ۱۳۹۹ رسید که نشان دهنده وارد آمدن سنگین ترین فشار اقتصادی بر کشور است.یلاز یادآور شد: از طرفی متوسط کاهش رشد اقتصادی در جهان بین ۵ تا ۶ درصد بوده و در کشورهایی همچون بریتانیا تا ۱۱ درصد هم کاهش داشته است؛ اما شاید این مقدار در این بازه زمانی در ایران کمتر بود و ما حتی از خرداد ماه امسال وارد رشد اقتصادی شدیم (در بخش اقتصاد واقعی و نه بخش خدماتی و اقتصاد غیرتولیدی) البته برای رشد اقتصادی در بخش خدمات باید تا اسفندماه صبر کنیم.وی در پاسخ به این پرسش که چه عواملی سبب رشد اقتصادی خواهد شد، گفت: البته این بهتر شدن در قیاس با سال قبل خواهد بود؛ این موضوع باید مورد توجه باشد، هرچند حالا هم عملکرد خودروسازی ها ۲۰ تا ۲۵ درصد رشد کرده است که سهم آنها ۲۰ درصد کل بخش صنعت و ۲.۵ تا ۳ درصد رشد اقتصادی کل کشور را شامل می شود، عملکرد فولادسازی ها و کشاورزی هم مثبت است. این عضو حزب کارگزاران سازندگی تصریح کرد: آنچه رشد اقتصادی کشور را منفی کرده، بخش نفت بوده اما آن هم همه ظرفیت های منفی خود را تخلیه کرده و از این بدتر و بیشتر نمی شود. همچنین بخش خدمات به دلیل شیوع ویروس کرونا که این دو بخش هم از اسفندماه مثبت می شود.
واکنش علم الهدی به احتمال پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا
امام جمعه مشهد گفت: اینطور نیست که اگر یک روزی در آمریکا جمهوریخواهان شکست خوردند و دموکراتها آمدند، وضعیت ما فرق کند، برخی افراد ناآگاه، مطلب خلاف و آدرس غلط میدهند، باید توجه داشته باشیم این آدرس غلط و این تحلیلهای نابجا ما را گول نزند و منحرف نکند، تمام عزت و عظمت ما در استقلال ما هست و حل مشکلات داخلی ما نیز در گرو روی پای خود ایستادن، استفاده از امکانات و داشتههای داخلی است.
کنایه عطاءالله مهاجرانی به ترامپ؛ هم کلافه ای هم آشفته!
عطاءالله مهاجرانی، وزیر ارشاد دولت اصلاحات به اعتراضات ترامپ به شمارش آراء انتخابات آمریکا واکنش نشان داد.عطاءالله مهاجرانی در توئیتی نوشت:توئیت های پی در پی ترامپ نشان می دهد که آشفته و کلافه است. می گوید:«دارند انتخابات را می دزدند، نباید آراء را بشمارند. انتخابات تمام شد. من پیروز شدم. پنش هم همینو میگه! میرم دادگاه عالی! آبی کمرنگ شدن میشیگان و ویسکانسن که صورتی بودند، ظاهرا خواب ترامپ را آشفته کرده است.
عامل گرانیها از دیدِ وزیر دولت اصلاحات
یک فعال سیاسی با بیان اینکه هیچ کس نمی داند لحظه بعد چه وضعیتی در اقتصاد ایران حاکم خواهد بود و هیچ ثباتی در قیمت ها وجود ندارد، از آن به عنوان بدترین وضعیت حاکم بر این عرصه نام برد.علی صوفی در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با علت گرانی و وضعیت بد اقتصادی حاکم بر جامعه که باعث تذکر رهبری نیز شد، اظهار کرد: بارها و بارها گفته ام. درست است که تحت فشار تحریم ها هستیم و این تحریم ها در وخامت اقتصادی نقش بالایی دارند، اما سیاست های غلط را از سال ۹۶ شاهد هستیم. سیاست هایی که به صورت سیاست نئولیبرالیستی و افراطی با رها سازی قیمت ارز باعث شروع گرانی ها و در ادامه باعث اعتراضات مردمی شد. وی ادامه داد: تازه قبل از این رها سازی مردم نسبت به وضعیت اقتصادی خود اعتراض کردند؛ در پی نا امیدی و استیصال مردم اعتراضاتی در دی ۹۶ صورت گرفت که در نوع خود بی سابقه بود. تنها پنج ماه پس از شروع به کار دولتی که در همان سال رای بالایی از مردم کسب کرده بود مردم به عملکردش چنان اعتراضی نشان دادند. متاسفانه این هشدار جدی نگرفته نشد ، بلکه برعکس عمل شد نوعی لجبازی اتفاق افتاد و بلافاصله قیمت ارز رها شد.وی ادامه داد: در سال ۹۷ در برنامه تلوزیونی نظرم را اعلام کردم که پیش بینی من این است که تیم اقتصادی در دولت نفوذ کرده که در دولت آقای هاشمی تحت عنوان تیم تعدیل اقتصادی هم حضور داشتند و تا سال ۱۳۷۴ موجی از گرانی بی سابقه ای را ایجاد کردند و باعث شدند مقام معظم رهبری هم نسبت به گرانی ها واکنش نشان دهند.
توئیت مادورو درباره دیدار راهبردی با ظریف
رئیسجمهور ونزوئلا در توییتی روابط راهبردی میان ایران و ونزوئلا را تزلزلناپذیر خواند.نیکولاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا پس از دیدارش با ظریف در توییتی نوشت: امروز (۵ نوامبر) لذت پذیرایی از بازدید محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران را داشتم. این بازدید روحیه تزلزلناپذیر روابط راهبردی همکاری و همبستگی میان ایران و ونزوئلا را به تصویب رساند.محمد جواد ظریف که چهارشنبه به ونزوئلا سفر کرده بود در ادامه دیدارهای خود با مقامات ونزوئلا با نیکلاس مادورو، رییسجمهوری این کشور آمریکای لاتین دیدار و رایزنی کرد.ظریف که در راستای سفر منطقهای خود به آمریکای لاتین به ونزوئلا سفر کرده بود در دومین روز سفر خود به کاراکاس با رییسجمهور ونزوئلا دیدار و در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی رایزنی و گفتوگو کرد.ظریف پس از ونزوئلا وارد هاوانا پایتخت کوبا شد.
ترکی الفیصل نگران بازگشت بایدن به برجام شد
رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان گفت که جو بایدن متعهد است به برجام بازگردد و این مساله مرا نگران می کند.به گزارش الخلیج الجدید، ترکی الفیصل، رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان گفت: پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا مرا نگران می کند زیرا او متعهد به بازگشت به توافق هسته ای ایران است.وی با حضور در نشستی در ابوظبی تاکید کرد: جو بایدن گفت که سیاست ترامپ در خاورمیانه و خروجش از برجام را نقض می کند.ترکی الفیصل گفت: جو بایدن تاکید کرد که به برجام باز می گردد اما او شروطی برای بازگشت دارد و ما هنوز نمی دانیم که شرط های او چیست.
برنامه عارف برای انتخابات ۱۴۰۰ چیست؟
خامسیان با بیان اینکه به کارگیری جوانان مطالبه جدی جامعه است، گفت: در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کاندیدای ریاست جمهوری باید این اطمینان را به جامعه بدهد که در بدنه دولت، پوست اندازی خواهد کرد؛ بدنه دولت فقط به معنی وزرا نیست بلکه بدنه میانی دولت بیشتر مدنظر است. متاسفانه جوانان کاربلد بسیاری به دلایل سلیقه ای، پشت درهای مدیریتی مانده اند و باید از این افراد استفاده شود. خامسیان در پاسخ به سوالی در خصوص حضور محمدرضا عارف در انتخابات ۱۴۰۰، گفت: مطمئنا هر زمان که تصمیم عارف درباره حضور یا عدم حضور در انتخابات ریاست جمهوری به قطعیت رسید خود او اعلام خواهد کرد و در مقطع فعلی، شخصا صلاحیت اعلام نظر در این خصوص را ندارم، ولی بر اساس تجربه مدیریتی عارف، میتوانم قاطعانه بگویم که او در هر سمتی که حضور داشت اولویتش، به کارگیری جوانان و زنان در مسئولیتهای مختلف بوده است. اگر عارف در سال ۹۲ کناره گیری نمیکرد و رئیس جمهور میشد، مطمئنا بدنه دولت از جوانان و زنان متخصص و با انگیزه تشکیل میشد و همین رویکرد را در صورت حضور در عرصه انتخابات ۱۴۰۰ به صورت جدی دنبال خواهد کرد.
حکیمیپور: در ایران مردم بیش از اندازه سیاسی شدهاند
احمد حکیمیپور گفت: تلاطمات اقتصادی که ناشی از شوک روانی و کاذب است باید حل شود وگرنه ایران نمیتواند به لحاظ توسعه پایدار برنامهریزی کند، چرا که همیشه در دنیا شوکهای مختلف وجود دارد و ما باید کار خودمان را انجام دهیم.احمد حکیمی پور، فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به وابسته شدن مسائل اقتصادی کشور به فعل و انفعالات کشورهای خارجی گفت: این موضوع جای تأسف دارد، چرا که مهمترین شعارهای انقلاب ما، استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بوده که در قانون اساسی هم آمده و نشانگر ماهیت انقلاب ماست.وی با بیان اینکه شاید کمتر کشوری را بتوان یافت که علی رغم اینکه بنایش بر استقلال است، به تحولات کشورهای بیگانه وابسته باشد، تصریح کرد: این موضوع باید ریشهیابی شود و صرفاً هم به حوزه مسئولین مربوط نمیشود و تبدیل به موضوعی روانی و فرهنگی در جامعه شده است. بازار، کارآفرین، تولیدگر سیاستمدار، جریانها همه و همه منتظر نتیجه انتخابات کشوری دیگر هستند. حتی اگر افرادی قرار است کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری کشور خودمان شوند، ورود جدّی آنها در گرو انتخابات ریاستجمهوری آمریکاست.حکیمیپور با بیان اینکه بازار ارز و طلا و سایر بخشها وابسته به نتیجه یک انتخابات خارجی شده، گفت: باید این موضوع را آسیبشناسی و با آن درست برخورد کرد. این واقعیت، موضوعی نیست که با تأسف خوردن حل شود، باید برای آن فکری کرد.
واکنش روحانی اصلاحطلب به یک تغییر در شورای نگهبان
یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: شورای نگهبان اختیاراتی در حیطه چارچوب قانونی دارد و تفسیر شورای نگهبان از قانون اساسی باید در چارچوب قوانین حقوقی باشد اما به عقیده من برخی از تفاسیر شورای نگهبان در چارچوب حقوقی نیست.حجتالاسلام والمسلمین سید ناصر قوامی، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت وگو با ایلنا، درباره تغییر ترکیب اعضای شورای نگهبان، اظهار کرد: طبیعتاً در شورای نگهبان اشخاصی که مواضع اصولگرایی دارند، منصوب میشوند، برای همین هم به نظر من هیچ چیزی در شورای نگهبان عوض نمیشود.وی افزود: آقای یزدی سوابق بیشتری در انقلاب داشتند و چندین بار تبعید شدند؛ ایشان یکی از چهرههای با سابقه در انقلاب است و اشراف بیشتری بر مسائل شورای نگهبان داشتند، در مجموع آقای خاتمی و آقای یزدی چه از نظر علمی و چه از نظر سوابق مبارزاتی قابل مقایسه نیستند.رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ششم در خصوص اظهارات اخیر سخنگوی شورای نگهبان، مبنی بر اعمال نظارت بیطرفانه و بر مبنای عدالت در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: ما درباره مسأله عدالت نمیتوانیم صحبتی کنیم و قضاوت نمیکنیم اما در برخی موارد به نظر میرسد اعضای شورای نگهبان اصولگرایی را حق میدانند و از آن طرفداری میکنند؛ بنابراین، به نظر من بحث عدالت مطرح نیست. بحث این است که آنها تفکرشان اصولگرایی است و به نظر خودشان این غرضورزی نیست. قوامی گفت: در میان فقها ولو اصولگرایان، افراد معتدلتری هستند که مواضع تند ندارند و میتوانند در جایگاه فقهای این شورا قرار گیرند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب اظهار کرد: شورای نگهبان اختیاراتی در حیطه چارچوب قانونی دارد و تفسیر شورای نگهبان از قانون اساسی باید در چارچوب قوانین حقوقی باشد اما به عقیده من برخی از تفاسیر شورای نگهبان در چارچوب حقوقی نیست؛ به عنوان مثال در یک از اصلهای قانون اساسی آمده است که مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمامی امور کشور را دارد که این احتیاجی به تفسیر ندارد و تفسیر برای زمانی است که واژهای از نظر حقوقی مبهم باشد؛ در این اصل هیچ واژه مبهمی وجود ندارد؛ اینها این اصل را تفسیر کردند که مجلس حق تحقیق و تفحص در امور برخی نهادها را ندارد یعنی در واقع یک اصل دیگری بر این اصل اضافه کردند؛ تفسیر باید در چارچوب حقوقی باشد.وی خاطرنشان کرد: بنابراین جایگاه شورای نگهبان جایگاه مهمی است اما اینکه این جایگاه چگونه مستقلاً حفظ شود، جای بحث دارد.
یک امامجمعه بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت
امام جمعه آوج به علت ابتلا به بیماری کرونا دار فانی را وداع گفت.حجتالاسلام سیدضیاءالدین هاشمی، امام جمعه آوج صبح جمعه پس از تحمل سه هفته رنج بیماری کرونا در بیمارستان بقیهالله تهران دار فانی را وداع گفت.وی که از شخصیتهای انقلابی و تأثیرگذار استان قزوین و مخصوصاً منطقه محروم آوج بود، بیش از دو دهه مسئولیت امامت جمعه و تبلیغ دین را در این منطقه بر عهده داشت.
تحلیل سالک از رابطه ایران و آمریکا بعد از پیروزی احتمالی بایدن
عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: هر کسی در آمریکا سر کار بیاید، باید در مقابل او به اقتضای سیاستهای جمهوری اسلامی عمل می شود؛ یعنی حفظ منافع ملی، انقلابیگری و مقابله با دشمن امری ضروری است.حجتالاسلام احمد سالک نماینده ادوار مجلس با اشاره به احتمال به کارگیری دوگانه مقابله-مذاکره توسط اصلاحطلبان در صورت پیروزی جو بایدن در آمریکا، اظهار داشت: هرکسی در آمریکا چه از حزب جمهوریخواه چه دموکرات، بر سر کار بیاید برای جمهوری اسلامی، که سیاستهایش مبتنی بر اصول انقلابی و اسلامی است، تغییری ایجاد نخواهد شد. سالک افزود: بایدن و ترامپ سر و ته یک کرباس هستند و خیلی برای ایران تفاوتی ندارند. جمهوری اسلامی هم هیچ گاه از سیاست ظلم ستیزی خود کوتاه نخواهد آمد.وی تاکید کرد: در صورت انتخاب هر فردی در آمریکا، مسئولین کشور بویژه وزارت امورخارجه باید توجه داشته باشند که نتیجه انتخابات آمریکا را مصادره به مطلوب نکنند. هرکسی در آمریکا سرکار بیاید باید در مقابل او به اقتضای سیاستهای جمهوری اسلامی عمل کرد یعنی حفظ منافع ملی، انقلابیگری و مقابله با دشمن امری ضروری است.عضو جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: امروز عدهای مساله را طوری مطرح میکنند که اگر بایدن بیاید، مذاکرات شروع میشود زیرا تفاوتی بین بایدن، ترامپ و اوباما وجود ندارد. این طوری نشود که عدهای خودشان را پیروز صحنه مطرح کنند و بگویند ما ترامپی که از برجام خارج شد را کنار زدیم و بایدنی که به برجام معتقد است روی کار آمد.
سالک گفت: اگر بایدن بخواهد به برجام و مذاکرات برگردد، دیگر دولت آقای روحانی فرصتی ندارد که بخواهد مذاکرات را به نتیجهای برساند. وی با بیان اینکه گفته رئیسجمهور مبنی بر اینکه انتخابات آمریکا برای ما مهم نیست با مواضع طرفداران و جریان سیاسی روحانی فاصله دارد، گفت: عناصری در دولت هستند که میخواهند ارتباط با دولت جدید آمریکا برقرار شود.
برادرزاده ترامپ فاتحه او را خواند!
برادرزاده ترامپ ساعاتی پس از آنکه عمویش دونالد ادعاهایی بی پایه را درباره روند انتخابات سوم نوامبر مطرح کرد، گفت، ما شاهد مردی هستیم که در موقعیتی منحصر به فرد است.به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه ایندیپندنت، مری ترامپ، برادرزاده دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت: دونالد ترامپ هرگز در چنین موقعیتی نبوده است. او ناامید است، کسی نیست او را از این مخمصه نجات دهد، او ناامید است و در واقع هیچ کاری از دستش برنمی آید، جز اینکه با بیچارگی این وضعیت را تماشا کند. مری ترامپ، نویسنده کتاب "چطور خانواده من خطرناک ترین مرد را خلق کرد"، گفت که سخنان عمویش به خوبی نشان میدهد که چه اتفاقی میافتد، به ویژه اگر رهبران جمهوری خواه نخواهند کاری بکنند.وی افزود: اینجا فقط با دروغگویی یا گمراه کنندگی دونالد ترامپ سر و کار نداریم بلکه با دونالد ترامپی سر و کار داریم که درباره تلاش برای کودتا سخن میگوید. رهبری یک کشوری که تلاش میکند تا به طرز ناامیدانهای انتخابات را غیرمشروع جلوه دهد. این یک اقدام نادرست و زشت است و باید جلوی آن گرفته شود.مری ترامپ گفت: او در یک خشم غیرقابل کنترل است می توانم تصورش را بکنم. خوب نیست که بدانیم کسی که در کاخ سفید است، دیگر تعادل روانی ندارد. باید درباره سخنان آقای ترامپ نگران بود.
خبرنگار سی ان ان: ترامپ مثل احمدی نژاد است
خبرنگار برجسته آمریکایی برخی خواسته های ترامپ را همانند خواسته محمود احمدی نژاد در سال ۲۰۰۹ توصیف کرد.به گزارش اقتصاد نیوز، کریستین امانپور خبرنگار برجسته آمریکایی با اشاره به درخواست ترامپ برای توقف شمارش آرا به شبیه سازی اظهارت او در کنفرانس مطبوعاتی دیشبش پرداخت. امانپور که تبار ایرانی دارد مدعی شد: در دوران کاری که او انتخابات را پوشش داده، آخرین رئیس جمهوری که خواستار توقف شمارش آراء بوده محمود احمدی نژاد است.
واکنش محمود صادقی به نتیجه انتخابات آمریکا
نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی تاکید کرد، نتیجه انتخابات آمریکا هرچه باشد، نباید موجب نزاع بین جناحهای سیاسی در داخل شود.محمود صادقی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «نتیجه انتخابات آمریکا هرچه باشد، نباید موجب نزاع بین جناحهای سیاسی در داخل شود. فرد پیروز هر که باشد، اگر به برجام برگردد نشانگر آن است که سیاست فشار حداکثری دولت آمریکا بر ایران ناکام مانده و این یک موفقیت تاریخی برای کل نظام خواهد بود.»
توئیت معنادار امیرعبداللهیان درباره انتخابات آمریکا
دستیار ویژه رییس مجلس در امور بینالملل با اشاره به سابقه مذاکره ایران با دو حزب دموکرات و جمهوری خواه در آمریکا گفت: ذوق زدگی از آمدن یکی و رفتن دیگری، همان یافتن سراب آرزوها در آمریکاست.حسین امیرعبداللهیان در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: « ما با حزب دموکرات و جمهوری خواه ایالات متحده مذاکره داشتیم. برجام از زمان اوباما نقض آمریکایی را آغاز کرد. ذوق زدگی از آمدن یکی و رفتن دیگری همان یافتن سراب آرزوها در آمریکاست. واقعیت آنجا همین است که می بینیم. بیتردید ایران قوی است و با اقتصادی قوی بیمه خواهد شد. با جهان رابطه عزتمند داریم.»
ترامپ باز هم تهدید کرد
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در توییتی فرماندار پنسلیوانیا را به نقض قانون اساسی آمریکا متهم و بار دیگر تهدید کرد موضوع انتخابات را به دیوان عالی میکشاند.