مرور روزنامه‌های دوشنبه ۲۶ آبان ماه

دولت بعدی و آن ۵۰ میلیون دلار / درسی که ارمنستان باید بیاموزد / مردم محور تصمیم‌ها یا کنار سیاست‌ها؟

مجادله دوباره قالیباف با روحانی، بایدن سوپرمن نیست، ایران و منازعه دو کشور همسایه، بازگشت ۳‌میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار ارز به کشور، ماجرای تخلفات سال ۹۳ شهرداری تهران، مخالفت شورای نگهبان با طرح مجلس برای یارانه ۱۲۰ هزار تومانی، تعطیلی کرونایی در مقایسه ایران و لبنان، ترامپ در گیر و دار پذیرش شکست و اعلان جنگ چین به اروپا و آمریکا، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۰۱۵۳۸۵
|
۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۴:۲۸ 16 November 2020
|
42211 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز دوشنبه ۲۶ آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شد که اعمال محدودیت‌های بیشتر از اول آذرماه، جدال قالیباف و روحانی بر سر آدرس گرانی ها، درخواست تعطیلی تهران و بودجه ۱۴۰۰ در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده اند.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

مردم محور تصمیم‌ها یا کنار سیاست‌ها؟

جعفرگلابی روزنامه‌نگار در سرمقاله امروز روزنامه آرمان ملی نوشت: حکومت‌ها و دولت‌های مسئول، معمولا براساس معدل شرایط جامعه حرکت می‌کنند و تصمیم‌های خویش را در این چارچوب‌ها محدود می‌کنند، به عبارت دیگر آنچه استراتژی‌ها وتاکتیک‌ها را مشخص می‌کند بیش از آنکه ناظر به آرمان‌ها و تمایلات و اهداف حکومت‌ها باشد تحت‌الشعاع وضعیت جامعه است. به نظر می‌رسد امروزه تعریف اقتدار هر کشوری از اقتدار نظامی فراتر رفته است و به حوزه‌های دیگر هم سرایت پیدا کرده است. دولت‌ها علاوه بر توان نظامی بر اساس بزرگی اقتصاد خود شاخ و شانه می‌کشند و درصورت لزوم مبارز می‌طلبند و پای خویش را از مرز‌های جغرافیایی بیرون می‌نهند تا آنجا که بسیاری از صاحب‌نظران معتقدند که در مناسبات بین‌المللی کنونی این اقتصاد است که حرف اول را می‌زند. لابد اگر چین روی اقتصاد تمرکز تاریخی کرد و موفق هم شد سرنوشت همسایه شمالی خود یعنی شوروی سابق را دید که درست از ناحیه اقتصاد ضربه خورد و فروپاشید. واقعیت آن است که ما سال‌های طولانی از اقتصاد غلفت کردیم یا از رعایت قواعدش سرباز زدیم و اکنون به هر سو که نظر می‌کنیم این مشکلات اقتصادی هستند که جلو راهمان سبز می‌شوند و محدودمان می‌کنند. اقتصادی که نه تنها فرمان‌پذیر نیست که در مقابل تصمیم‌های دستوری قدعلم و ثابت می‌کند که با هیچ‌کس شوخی ندارد.

دولت بعدی و آن ۵۰ میلیون دلار/درسی که ارمنستان باید بیاموزد/مردم محور تصمیم‌ها یا کنار سیاست‌ها؟

اکنون در شرایط خاص و بغرنج و احتمالا بی‌سابقه‌ای که به‌سر می‌بریم؛ حقیقتا مردم خصوصا دهک‌های پایین جامعه در عسرتی پردامنه و مشقتی گزنده به‌سر می‌برند و گاهی چنان می‌شود که راه پس و پیشی جلوی خود نمی‌بینند. گرانی بیداد می‌کند و کرونا بسیاری از آب‌باریکه‌هایی را که در زندگی‌ها جاری بود باریک‌تر و بعضا مسدود کرده است. اگر در آبان سال گذشته افزایش قیمت بنزین مشکل ایجاد کرد باید از همین زاویه اقتصادی به آن نگریست و دخالت و تحریک بیگانگان را فرع بر آن دانست. لازم نیست انسان اقتصاد‌دان باشد و انواع آمار‌های رسمی از اوضاع اقتصادی را بخواند و آنگاه متوجه شود که چه فشار عظیمی متوجه اکثریت مردم و خصوصا محرومان جامعه است. وقتی خط فقر در سال ۹۹ از حدود چهارمیلیون و پانصدهزار تا ۹ میلیون تومان برای یک خانواده چهارنفره برآورد می‌شود ودر جریان شیوع کرونا حدود یک‌میلیون و سیصدهزار نفر بیکار شده‌اند و تورم مهرماه امسال تا ۴۱ درصد رشد را نشان می‌دهد صدای خرد شدن استخوان و خم شدن کمر اقشار بزرگی از جامعه به گوش می‌رسد که احتمالا کم‌شنوایان مسئول هم آن را می‌شنوند! این حقایق تلخ و بزرگ با هر مقدمه و به‌وسیله هر کس ایجاد شده باشند وجود دارند و در حال چلاندن جان مردمانند. بدون کوچک‌ترین تردیدی بزرگ‌ترین اولویت کنونی لحاظ کردن شرایط مردم است که باید در همه تصمیم‌ها و استراتژی‌ها در اولویت قرار گیرد و همه چیز را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.

اگر در حال حاضر کرونا طغیان کرده و کل کشور و همه مناسبات آن را تحت تاثیر منفی قرار داده است، نمی‌شود بدون توجه به آن سیاست ورزید و مثل شرایط عادی تصمیم گرفت. ما با اقتصاد آسیب‌دیده از تحریم‌ها و فساد‌های شدیدا به دورانی از آرامش و ثبات نیاز داریم و اگر خواستار استقامت کشور هستیم باید به هر وسیله ممکن آن را به‌دست آوریم. لغو تحریم‌ها علاوه بر ضرورت‌های اقتصادی ناظر به موضوع اپیدمی کرونا هم هست. همین حالا تحریم‌های ظالمانه آمریکا بر توان کشور برای مقابله با این اپیدمی تاثیر منفی گذاشته است. دیر یا زود واکسن کرونا به بازار خواهد آمد و کشور ما در مقیاس وسیع نیاز عاجل به آن دارد. این در حالی است که همه کشور‌های جهان برای خرید و به‌دست آوردن آن صف بسته‌اند و بعضا پیش‌خرید هم کرده‌اند. آیا برنامه‌ای تدوین شده است که تحریم‌ها نتوانند در تهیه این کالای حیاتی مانع ایجاد کنند؟ آیا یکی از الزامات ما در استفاده از تحولات سیاسی آمریکا و استقبال از رفع تحریم‌ها همین نیاز‌های حیاتی نیست؟ آری سیاستمداران مسئول در کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین تصمیم‌های خود به نیاز‌های ضروری ملت خویش می‌نگرند و بهتر می‌دانند که دامنه تصمیماتشان تا چه حد در زندگی و مرگ و سختی و سلامت و رفاه و مشقت و رشد و عقب‌ماندگی و رضایت و عدم رضایت مردم اثر دارد. علاوه بر وضع اقتصادی، سلامت مردم که فعلا در معرض آسیب روزانه است نیازمند توجه عمیق و تنظیم سیاست‌های کلان براساس آن است. اگر مردم اصل هستند رفتار ما با هر کشوری تابعی از رعایت و ملاحظه وضع جامعه است.

درسی که ارمنستان باید بیاموزد

نوذر شفیعی کارشناس مسائل بین‌الملل طی یادداشتی در شماره امروز ایران نوشت: ارمنستان با محاسبه تمامی عناصر قدرت، یک کشور کوچک قلمداد می‌شود. جهت‌گیری سیاست خارجی یک کشور کوچک از سه حالت خارج نیست: مستقل، بی طرفی یا اتحاد.
ارمنستان به خاطر آنکه از همان ابتدا درگیر مسائل ارضی با آذربایجان شد، نمی‌توانست سیاست خارجی مستقل را در پیش بگیرد چرا که به تنهایی قادر به حفظ دستاوردهایش در جنگ با آذربایجان نبود.
در همین حال ارمنستان نمی‌توانست بی طرف باشد، چون با وجود درگیری با آذربایجان، قدرت‌های بزرگ حاضر نبودند بی طرفی آن را تضمین کنند. ارمنستان تحت این شرایط فقط می‌توانست استراتژی اتحاد را در پیش گیرد که همین کار را با روسیه انجام داد.

دولت بعدی و آن ۵۰ میلیون دلار/درسی که ارمنستان باید بیاموزد/مردم محور تصمیم‌ها یا کنار سیاست‌ها؟
هم اکنون آنچه اتفاق افتاده، آن است که روسیه هم به خاطر ملاحظاتی که با آذربایجان داشت (که البته ملاحظات معقولانه و آینده نگرانه‌ای نیست، چون در میان مدت جهت گیری سیاست خارجی آذربایجان به سمت غرب تغییر خواهد کرد) و هم براساس تفسیری که از پیمان دفاعی خود با ارمنستان دارد، به بحران قره‌باغ ورود نظامی نکرد.
سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود، این است که آیا می‌توان گفت استراتژی سیاست خارجی ارمنستان مبنی بر اتحاد با روسیه اشتباه بوده است؟ پاسخ هم مثبت است و هم منفی. منفی است، چون چاره‌ای جز اتحاد با روسیه نداشته است و مثبت است، چون با روسیه، کشوری که با دشمن ارمنستان یعنی آذربایجان همکاری نزدیکی داشته، وارد اتحاد شده است. بدیهی است وقتی روسیه نسبت به دو طرف درگیری ملاحظات استراتژیک داشته باشد، نمی‌تواند به نفع یکی علیه دیگری وارد جنگ شود. به نظر می‌رسد ارمنستان فاقد درک استراتژیک درخصوص این موضوع بوده و به همین دلیل الان تاوان آن را پرداخت کرده است.


حال که یک شکست سنگین بر ارمنستان تحمیل شده، ایروان برای آینده چه سیاستی را باید در دستور کار قرار دهد؟ پنج گزینه پیش روی ایروان وجود دارد: اول اینکه یک سیاست خارجی مستقل را در پیش گیرد. سیاست خارجی مستقل، مادامی‌که پیشینه تاریخی تلخی بین ارامنه، ترکیه و آذربایجان وجود دارد، همواره ایروان را در برابر سیاست تهاجمی ترکیه و آذربایجان آسیب‌پذیر می‌سازد؛ بنابراین نمی‌تواند یک گزینه قابل اتکا باشد. دوم اینکه ارمنستان با حل دائمی اختلافات خود با آذربایجان به سمت اتخاذ سیاست «بی طرفی» حرکت کند و قدرت‌های بزرگ و قدرت‌های منطقه‌ای نیز آن را تضمین کنند. این می‌تواند یک گزینه مطلوب برای ارمنستان محسوب شود. سوم اینکه تلاش نماید به عضویت ناتو درآید که البته در این مسیر با چالش ترکیه مواجه است. گزینه چهارم آن است که متحدین خود را تغییر دهد و به سمت اروپا و امریکا سوق پیدا کند، چرا که این‌ها متحدین مطمئن‌تری نسبت به روسیه هستند و گزینه پنجم آن است که به مام میهن یعنی ایران ملحق شود؛ چنان که هنوز خاطره ایرانی بودن در ذهن قدیمی‌های ارمنستان زنده است.


دولت بعدی و آن ۵۰ میلیون دلار

غلامرضا انبارلویی طی یادداشتی در شماره امروز رسالت نوشت: دولت سیزدهم با توجه به تعهدات دولت روحانی در ایجاد دین از محل دریافت وجوه و منابع حاصل از صندوق توسعه ملی و سایر استفاده از تسهیلات دریافتی از بانک مرکزی و دیگر کشور‌ها (وام روسیه) اوراق مشارکت و اوراق صکوک سررسیدشده و نشده و اسناد خزانه در اختیار بستانکاران حقیقی و حقوقی و همچنین اخیرا وام بانک جهانی را شاید بتوان بدهکارترین دولت‌های پس از انقلاب به حساب آورد. حجم عظیم نقدینگی، تورم بالای ۵۰ درصدی بر این بدهی‌ها گواهی می‌کند و از این باب تیم اقتصادی دولت بعدی می‌بایستی اهتمام ویژه‌ای در اصلاح حساب‌های ملی و جبران کاهش ارزش پول ملی ناشی از آن داشته باشد و تصمیمات مهمی در حوزه سیاست‌های پولی و مالی و همچنین صادرات و واردات اتخاذ نمایند و مدار دریافت‌ها و پرداخت‌های دولت را در مسیر قانون موضوعه قرار دهند و ایجاد دین جدید بر ذمه دولت، پرهیز و وجوه و اعتبارات را اولا: مصوب و ثانیا: در محل و مورد مقرر هزینه نمایند.

دولت بعدی و آن ۵۰ میلیون دلار/درسی که ارمنستان باید بیاموزد/مردم محور تصمیم‌ها یا کنار سیاست‌ها؟
یکی از دیون در شرف بر ذمه دولت قرارگرفته، وام ۵۰ میلیون دلاری اخیر دولت از بانک جهانی است که مراتب بر مدار قانون قرار گرفتن آن به شرح زیر است.
۱- گرفتن و دادن وام داخلی یا خارجی توسط دولت باید با تصویب مجلس باشد.
۲- اخیرا دولت با پیشنهاد وزیر دارایی به وزارتخانه اجازه داده تا نسبت به امضای اسناد و مدارک مربوط به موافقتنامه اخذ وام ۵۰ میلیون دلاری از بانک جهانی برای مقابله با ویروس کرونا را امضا تا با تأمین مالی مذکور، اقلام و تجهیزات پزشکی مورد نیاز از محل اعتبار مذکور وارد شود.
۳- نه‌تن‌ها اخذ وام، بلکه امضای هر عهدنامه خارجی باید با تصویب مجلس باشد.
۴- پرسش کلیدی آن است که آیا برای این وام ۵۰ میلیون دلاری مصوبه مجلس اخذ شده است؟
۵- اخذ وام از منابع خارجی در شرایط فعلی تحریم و بازپرداخت اقساط آن، هرچند، یک اقدام مثبت در دور زدن تحریم‌هاست، اما قرار نیست با نادیده گرفتن مقررات ظالمانه وضع‌شده توسط ۱+۵، قوانین و مقررات خود را نیز در مصرف چنین اعتباری نادیده بگیریم.
۶- بی‌شک بانک جهانی، پرداخت وجوه نقد را در راستای این وام نخواهد داشت و اقلام و تجهیزات باید با سازوکاری دیگر خریداری و به کشور وارد شود. فلذا مهم است که سازوکاری اندیشیده شود تا اولا اقلام غیرضروری و هزینه‌های غیرمرتبط در مصرف این اعتبار تحمیل نشود و بلکه پیشرفته‌ترین و به‌روزترین تجهیزات با فناوری بالا در مصرف این اعتبار مدنظر وزارت بهداشت و درمان قرارگیرد و در این فرصت بیمارستان‌های ما با پیشرفته‌ترین تجهیزات مدرن برای بیماری‌های خاص تجهیز شوند

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۷۴
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۶:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
(غلط نگارشی در صفحه اول روزنامه!!!)
در تصویر روزنامه آرمان ملی ، گوشه پایین سمت راست
تنصیف داری یا تصنیف دارایی؟ تنصیف دارایی می شود نصف کردن اموال کسب شده بعد از ازدواج ولی تصنیف دارایی یعنی چه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
جواب خانواده های متوفیان و تنهای خسته کادر درمان را کی میده؟
آن شنبه روحانی هنوز نیامده؟
ناشناس
| Japan |
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
مگه ارمنستان اراضی آزربایجان اشغال نکرده بوده مگه میلیونها تورک را از سرزمینشان بیرون نکرده بوده
خوبه آزربایجان قصاص نکرد فقط بیرون کرد اشغالگران
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
خود آذربایجان اشغال شده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
شاید خود فائزه تصنیف گفته است؟

ضمنا در غرب نیز تنصیف مال در موقعی است که زن و شوهر با یکدیگر کسب درآمد کرده باشند. نه کل اموال کسب نموده از طریق پدر و مانند آن
ترامپ چند زن طلاق داده، اما برای هر زنش مالش نصف نشده
کاظمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
دادش تو دیگه چه مفسری هستی ، با حضور بیش از ۳۰ میلیون ترک طرفدار آذربایجان و ترکیه در ایران و یک کشور آویزان اقتصادی و سیاسی به نام ایران ، ارمنستان مگه مغزش معیوبه به مام میهن بگرده.
ضمن اینکه ارمنستانی ها هیچ وقت ایرانی نبودند بلکه متحد ایران بودند. تلاش کن همین تاجیکستان و افغانستان آذربایجان و عراق رو به مام میهن برگردون تا امپراطوری عثمانی دوره ات نکرده و آذربایجان ایران رو ازت جدا نکرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
جغرافیای فعلی که ایران نامیده می شود جز متصرفات دولت های ترک بود پس آذربایجان جز ایران نبود مغالطه نکنید.
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
متحدایران هم هرگز نبودندبلکه فقط درپی سوءاستفاده ازمابودند ومنابع مابودند
ناشناس
| Japan |
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
تو خودتون نگهداری کافیه
آزربایجان و کردستان و بلوچستان و الاحواز راه خودش را پیدا خاهد کردووو
علی
| Netherlands |
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
دقیقا. همون موقع که سرزمینی که الان اسمش ارمنستان هست، موقع جدایی از ایران، سرزمین ترک ها و مسلمانان بود. روسیه تزاری با کوچ دادن سیستماتیک ارامنه به اونجا در جنگ با عباس میرزا ، جنگ رو به نفع خودش تغییر داد و با خیانت متعدد ارامنه در جنگ عباس میرزا با روسیه، از سرزمینهای قاجار جدا شد. حالا شما میگی خاطره ایرانی بودن دارن؟ خودشون خیانت کردن که جدا بشن. شما کسانی که در روز روشن در قرن 21 در مساجد مسلمین خوک پرورش میدن رو هموطن میدونی. ولی کسانی که نماز میخونن رو نه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
حتما خودت و اطرافیانت را می گویی؟ یا موارد محدود در اینترنت؟
کاطمی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
پانترک جان ترکیه خودش در حال فروپاشی با این اردوغان
بزودی بدون منابع و جاه طلبیاش هوا خواهد شد. لطفا تو یقتو پاره نکن. ضمنان تو چطر محاسبه کردی که ایران 30 میلیون ترک داره تازه اگر بشه بهشون گفت ترک نه ترک زبان. ترکیه نه منابع داره و قدرت درونزا بنابراین آمریکا و غرب اگه ساپورتش نکنن و مثل ایران باهاش رفتار کنن یک هفته هم دووم نمیاره و همین الانشم هر دوسال یکبار ارزش پولش نصف میشه. پس بتره اینقدر توهم نزنی و سر جات بشینی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
دولت ترک!!!!
آن زمانی که فرمانروایی بر جهان می کردیم نه آمریکا جونت بود و نه انگلیس و نه روسیه و نه دولت‌های ترک
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
ایران 30 میلیون تا ترک داره؟ واقعا؟
بدون شک جمعیت کرد و عرب و ترکمن و بلوچ و ... هم بیش از 20 میلیون هست.
پس فرسا کجا رفتن؟ پس فارس در ایران در اقلیت بوده ما خبر نداشتیم!!!!
توهم زده
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
حالت خوبه؟ترکیه دوتا توریست هم نداشته باشه از گشنگی می میرن. امثال تو حالا اینقدر ذلیل شدین که آویزون ترکیه شدین. ضمنا اینا جرات نداشتن یک هفته مقابل پوتین عرض اندام کنن چنان زد تو سر اردوغان که هنوزم نمیتونه سرشو بالا بگیره. آمریکا با اون ابرقدرتی جرات سربه سر گذاشتن ایران نداره حالا تو وطنفروش واسه ما جولان میدی و پشت ترکیه خودتو قایم میکنی
حسن
|
New Zealand
|
۰۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
تفسیر احساسی نوذر شفیعی جز پر کردن صفحات تابناک به هیچ دردی نمی خورد.
لطف دیگر مقاله ای ننویسید از این شفیعی از مسائل منطقه بی خبر.
ناشناس
|
Denmark
|
۰۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
بهترین درسی که ارمنستان وارامنه آموختندآنستکه پایشان رابیشترازگلیمشان درازنکنندوفکرنکنند برای همیشه میتوان بازرنگی وفریب دیگران وتظاهر دروغین وگندم نمای جوفروش بودن کارهاراجلوببرند به حقوق دیگران وبحقوق دیگران تجاوزکرد البته اگرهوش وحواسشان سرجایش باشد ودرسی که ماهم آموختیم حواسمان باشد فکرنکنیم هرکه غریبه است آدم درستی است وبه غریبه ها زیاداعتمادنکنیم درحالیکه غالباً موذی وکلک هستند ودرصددفریب ما البته مشکل بزرگ ماآنستکه بسرعت فراموششمان میشود حواسمان جمع باشد
پاسخ ها
یونس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
نگارنده گزینه پنجم ارمنستان را بازگشت به مام میهن ایران عنوان کرده است
گزینه اول : مرز و محدوده مام میهن دقیقا کجاست و ما باید ادعای ارزی در مورد چه کشورهایی داشته باشیم؟
گزینه 2 : اگر حتی ایران به ارازی دوران قاجار مام میهن اطلاق کند یعنی با 7-8 کشور باید مشکلات اساسی ایدئولژیک داشته باشیم که تماما همسایه ما هستند
گزینه 3 : با چه منطقی ارمنستان خود را به ایران الحاق میکند تا مردمش که درآمدشان از توریست و پلاژ کازینو و کاباره است و مساجد را آغل خوک میکنند،محجبه شده کازینو و کاباره ها را جمع کنند....

(لطفا منتشر کنید)
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
ما هم چنان درسی به آذربایجان می دهیم که وقتی برگردانیم به کشور یادش نرود ادعای مالکیت زمین داشته باشد
ناشناس
|
Denmark
|
۰۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
بهترین درسی که ارمنستان وارامنه آموختندآنستکه پایشان رابیشترازگلیمشان درازنکنندوفکرنکنند برای همیشه میتوان بازرنگی وفریب دیگران وتظاهر دروغین وگندم نمای جوفروش بودن کارهاراجلوببرند به حقوق دیگران وبحقوق دیگران تجاوزکرد البته اگرهوش وحواسشان سرجایش باشد ودرسی که ماهم آموختیم حواسمان باشد فکرنکنیم هرکه غریبه است آدم درستی است وبه غریبه ها زیاداعتمادنکنیم درحالیکه غالباً موذی وکلک هستند ودرصددفریب ما البته مشکل بزرگ ماآنستکه بسرعت فراموششمان میشود حواسمان جمع باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
نفر دوم القاعده سوار بر اتومبیل شخصی در پاسداران تهران ترور می شود لابد توقع دارید بایدن جعبه شیرینی و دسته گل هم بفرستد!؟
در محیط زیست و کلاس درس مدرسه و دانشگاه و دفتر وکالت بدنبال جاسوس نگردید. جاسوس درست زیر گوش تان نشسته است همان ها که پچ پچ کردند پناه دادن به نفر ذوم یک سازمان سوخته ای که سیا تاسیسش کرده استراتژی برنده است!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
این درسته که جنگ قره باغ یک توافق برای باز کردن یک کوریدور بین اذربایجان و نخجوان برای مسیر لوله گاز به ترکیه و اروپاست و ایران در این پروژه کنار گذاشته شده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
خخخه آن لبنانی بوده و نه عضو القاعده
کوچولو افکارت دست خودت باشد و نه رسانه های مورد دار
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
اول اینکه بعد چند ماه الان می گویند نفر دوم القاعده در ایران کشته شد!!!!!
دوم هم این که القاعده ساخته خود همین آمریکا است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
عکس روزنامه جوان آدم رو یاد این شعر میندازه
بچه ها این گربهه ایران ماست
پیلا پیلا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
این درس را ما باید از ارمنستان بیاموزیم که با حرف و لبخند و عکس دیپلماتیک کشوری برای کسی تره هم خورد نمیکنه مگر اینکه منافع ملی براشون داشته باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
این حرف ها رو بی خیال بشید چرا هر روز قیمت ها بالا می ره و هیچ کس صداش درنمیاد؟
پاسخ ها
بهروز
| Germany |
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
اقا ما دوست داریم همینطور مقاومت کنیم ..واکسن ندادن به درک....باید جلوشدن وایستیم مرگ برهمه
حامدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
عطریانفر حامی دولت: اصلاح طلبان با جان و دل از روحانی حمایت کردند و نمیتوانند از کارنامه اش فرارکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
با پیروزی بایدن توپخانه ناامیدی اصولگرایان شروع به کار کرد
مملکت بدون نفت
دولت بدهکار
مردم فلک زده
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟