بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح های سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته می شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
نام شهردار تهران نباید زیر سایه پروندههای تخلف باشد
امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا درباره انتخاب شهردار تهران که در روزهای اخیر در دستور کار شورای شهر قرار گرفته، گفت: مردم تهران بر اساس اعتماد به کاندیداها به آنها رأی دادهاند و حالا انتظار دارند حقوقشان مورد توجه و احترام واقع شود. واعظی آشتیانی ادامه داد: شورای شهر نه جای باندبازی است نه جای فعالیت سیاسی. امیدوارم دوره ششم هم همین نگاه را داشته باشد که نه فضای شورا و نه جایگاه شهرداری سیاسی نیست و حقوق مردم نباید وجهالمصالحه قرار گیرد.او همچنین گفت: نام شهردار تهران نباید زیر سایه پروندههای تخلف باشد. امیدواریم برخی ادعاها درباره دخالت مسئولان در انتخاب شهردار تهران نادرست باشد، چراکه این خلاف مطالبه مردم است.
عباس عبدی: مردم زیادی پیگیر انتقال دولت نیستند
عباس عبدی: امروز که مدیریت اجرایی در حال انتقال است، تا چه حد شاهد این شور و نشاط عمومی یا امیدواری نسبت به آینده هستیم؟ مردم تا چه اندازه پیگیر انجام این انتقال هستند؟ و از آن مهمتر اینکه چه درکی از آنچه قرار است در دولت و کشور رخ دهد، دارند؟ گرچه نمیتوانم نظر قطعی دهم، معتقدم اگر نظرسنجی شود مردم زیادی پیگیر این رویداد نیستند و درکی از آنچه پس از این رویداد رخ خواهد داد، ندارند. حتما عدهای پیگیر هستند و تصورات مثبتی از آینده دارند، ولی این تعداد به اندازهای نیست که شور و امید را در دل جامعه و مردم عمومی و برجسته و به عنوان انرژی برای موتور دولت بتواند عمل کند. اتفاقا تعداد قابل توجهی از مردم، گمان میکنند اوضاع یا تغییری نمیکند یا نه تنها بهتر نمیشود که احتمالا بدتر هم میشود این همان نامیدی است که در جریان انتخابات هم دیده شد.
سلیمی نمین: برخی اصولگرایان وصولگرا هستند
عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی اصولگرا، در رابطه با آسیبی که به عقیده برخی اصولگرایان با سهم خواهی به کابینه رئیسی در ابتدای کار وارد شده است، اظهار کرد: این موضوع سنت دیرپایی است. یعنی جریانات مختلف در کانونهای تعیین کننده تلاش میکنند که آن را از آن خود بشناسند این واژه در مورد آقای رئیسی هم صادق است. برخی افرادی که در ایجاد ستادهای مردمی سرمایهگذاری کردند، سعیشان بر گرفتن سهمی از اوست؛ اما رییسی نباید باج بدهد. او افزود: خوشبختانه عملکرد آقای رئیسی به گونهای بوده است که تاکنون با شخصی ملاقات نکرده است اگر سهم خواهی هم صورت گرفته به نحوی غیرمستقیم بوده است؛ یعنی تا به حال به هیچکس نه قولی داده و نه مذاکرهای با کسی داشته است. در واقع برخی اصولگرایان وصولگرا هستند این کلمه، نه نصیحتی است و نه ارشادی. این امری است که همه مسندداران قدرت تلاش میکنند تا همگونهای خود را مثلا حتی در مسند قدرت قرار دهند؛ بنابراین، این مطاب حتما به عنوان یک سنت غلط باید کنار گذاشته یا از آن گریز شود تمهیدات تاکنون خوب بودهاند.
تمام خاک فلسطین اشغالی زیر بُرد موشکهای نقطهزن ماست
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان در خصوص حمله پهپادی به نفتکش بعد از حمله پهپادی به نفتکش اسرائیلی به بیان نکاتی پرداخت. شریعتمداری نوشت: «مرسر استریت» وابسته به شرکت صهیونیستی «زودیاک»، مقامات رژیم صهیونیستی ضمن نسبت دادن این حمله به ایران (که هیچ قرینهای برای آن وجود ندارد) با سرو صدای زیاد و جنجال رسانهای از واکنش متقابل سخن گفتهاند! تا آنجا که شبکه ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرده اسرائیل چراغ سبز ایالات متحده و انگلیس را برای انجام عملیات علیه ایران دریافت کرده است! و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و نیز دولت بیآبروی انگلیس نیز بر ضرورت حمایت از رژیم صهیونیستی تاکید کردهاند! این بار رژیم صهیونیستی آشکارا و رسماً از احتمال حمله به کشتیهای ایرانی سخن میگوید و از این روی اگر دست به حماقتی بزند باید توجه داشته باشد که؛ الف: ایران اسلامی بر اساس اصل شناختهشده و رسماً تعریفشده «حق مقابله به مثل» -retaliation - مقابله به مثل را حق قانونی خود میداند و مخصوصاً وقتی پای رژیم کودککش، جعلی و اشغالگر رژیم صهیونیستی در میان باشد، نه فقط از آن عدول نمیکند بلکه از آن استقبال نیز خواهد کرد. در صورت حماقت رژیم صهیونیستی، علاوهبر تلافی سنگین و پشیمانکننده ایران علیه این رژیم، آمریکا و انگلیس هم شریک جرم تلقی میشوند و منافع آنها در منطقه نمیتواند و نباید از پاسخ سخت ایران در امان باشد. آنها به خوبی میدانند که تمام خاک فلسطین اشغالی زیر بُرد موشکهای نقطهزن ماست، ناوگان پنجم دریایی آمریکا در بحرین فقط ۲۴۰ کیلومتر با ما فاصله دارد و منافع انگلیس هم در منطقه به آسانی در دسترس خواهد بود و ... .
مکاتبه ابتکار با رئیس مجلس درمورد طرح صیانت از فضای مجازی
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در توییتی نوشت: طی مکاتبه ای با رییس مجلس نسبت به تبعات سیاست های محدودکننده عرصه فضای مجازی برای کسب و کار زنان تلاشگر و کارآفرین هشدار دادیم.معصومه ابتکار در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، نسبت به طرح صیانت از فضای مجازی واکنش نشان داد و نوشت: طی مکاتبه ای با ریاست مجلس مخاطرات جدی #طرح صیانت از فضای مجازی را برای هزاران کسب و کار مجازی و واقعی #زنان تلاشگر و کار آفرین این سرزمین اعلام کردم. وی تصریح کرد: نسبت به تبعات سیاست های محدود کننده در این عرصه هشدار دادم.
هشدار محسن رضایی درباره مهاجرت نخبگان
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نباید کاری کرد که نخبگان از ادامه کار ناامید و با پیشنهادهای جذاب کشورهای اطراف از خانه خود مهاجرت کنند.محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت: امروز میزبان برخی از مدیران موفق اقتصاد دیجیتال کشور بودم. وی ادامه داد: نباید کاری کرد تا نخبگان و متخصصان این حوزه که سرمایههای انسانی ما هستند از ادامه کار ناامید و با پیشنهادهای جذاب کشورهای اطراف از خانه خود مهاجرت کنند. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: ما در برابر استعدادهای کشور عزیزمان مسئولیم.
عفت شریعتی: می خواهیم فضای مجازی را «سالم» کنیم
عفت شریعتی نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح حمایت از کاربردن در فضای مجازی گفت: طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی به هیچ وجه به دنبال فیلتر کردن سایتها و یا تعطیلی کسب و کارهای اینترنتی مردم نیست.وی افزود: این طرح به دنبال سالمسازی فضای مجازی و قانونمند کردن و ضابطه مند کردن آن است و در سایه اجرای این طرح حتی کسب و کارهای اینترنتی حتی رونق هم پیدا خواهد کرد.نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تاکنون مصوبهای در باره این طرح در مجلس گذرانده نشده و آنچه به تصویب رسیده، نحوه رسیدگی به این طرح است که نمایندگان مصوب کردند که طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی بر اساس اصل 85 قانون اساسی در کمیسیون مشترک نیز خواهد بود و نمایندگان کمسیونهای دیگر در آن حضور خواهند داشت مورد بحث و بررسی قرار گیرد.شریعتی خاطرنشان کرد: در کمیسیون مشترک این ظرفیت وجود دارد تا از نقطه نظرات همه صاحب نظران و کارشناسان امر استفاده شود و در افزایش نقاط قوت این طرح و نیز حذف نقاط ضعف آن کمک گرفته شود.
بهاروند: وقتی کشتی ایران توسط زیردریایی مورد اصابت قرار میگیرد، چرا کسی آن را محکوم نمیکند
سفیر ایران در لندن با اعلام اینکه ایران کشوری است که ثبات در منطقه از جمله مهم ترین اولویت های سیاست خارجی اش است، گفت: در طول یک سال گذشته یازده کشتی ایران در دریاها و حتی در خلیج فارس مورد اصابت قرار گرفته است چرا کسی حمله به کشتی های ایرانی را محکوم نمی کند؟ چرا انگشت اتهام به سمت کسی نشانه نمی رود؟بهاروند گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال تنش در منطقه نیست؛ چرا که تنش به نفع هیچ کس نیست و ایجاد تنش های غیر ضروری در این منطقه حساس کسی را منتفع نخواهد کرد.به دنبال طرح ادعاهایی توسط وزیر خارجه بریتانیا علیه ایران،در مورد حمله به کشتی اسرائیل« مرسر استریت» در دریای عمان، محسن بهاروند سفیر ایران در بریتانیا در گفت و گو با روزنامه «فایننشال تایمز» ضمن تکرار مواضع رسمی کشورمان در مورد عدم مداخله ایران در حمله به این کشتی، اظهار کرد: ادعاهای مطرح توسط مقامات های بریتانیایی در این مورد «شتابزده و ناپخته» ارزیابی می شود.سفیر ایران که صبح روز دوشنبه نیز به وزارت خارجه بریتانیا فراخوانده شده بود به «اندرو انگلند» خبرنگار سیاست خارجی روزنامه فایننشال تایمز گفت: واکنش بریتانیا در این باره و متهم کردن ایران بدون داشتن مدارک و مستنداتی در این زمینه، شتابزده و ناپخته بود.بهاروند در این باره افزود: در غرب آسیا تنش های زیادی وجود دارد از یمن و افغانستان گرفته تا سوریه و لبنان،چرا بریتانیا باید در این منطقه پرتنش، با شتاب و بدون ارائه مدارک و مستندات ایران را متهم کند؟ در منطقه ما بازیگر تجاوزگری مانند رژیم اسرائیل وجود دارد که هر لحظه آماده است اقدامی علیه سایر کشورها انجام دهد؛ رژیمی که استاد تجاوز گری به دیگران و متهم کشورهای دیگر در این زمینه است.
انتقاد تند شورای هماهنگی اصولگرایان قم از زاکانی
شورای هماهنگی اصولگرایان استان قم از علیرضا زاکانی نماینده شهر قم به خاطر کاندیدا شدن و ارائه برنامه برای حضور در شهرداری تهران انتقاد کرد.
در متن این نامه آمده است:
برادر بزرگوار جناب آقای دکتر علیرضا زاکانی (دام عزه)
نماینده محترم مردم شریف قم در مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
ضمن تبریک ایام الله دهه ولایت و اعیادی که پشت سرگذاشته شد معروض میدارد چندی پیش از طرق مختلف و مجاری غیر رسمی شایعه نامزدی حضرتعالی برای تصدی پست شهرداری تهران را شنیده بودیم، اگر چه این خبر در همین سطح هم نگرانیهایی ایجاد میکرد اما چون از مبادی رسمی چیزی اعلام نشده بود، نیازی به نگارش چنین نامهای نیز احساس نمیشد.
تا این که امروز (۱۰ مرداد ماه) خبری بر روی خروجی خبرگزاری ایرنا قرار گرفت مبنی بر این که حضرتعالی به عنوان یکی از هشت نامزد تصدی این پست، برنامههای خود را به شورای شهر تهران تقدیم کردهاید و پیگیریهای دیگری که از منابع مطمئن صورت گرفت نیز خبر را تایید کرد.
البته ای کاش از قبل شورای هماهنگی اصولگرایان استان قم را که دعوت کنندهی حضرتعالی به قم و مهمترین حامیتان در انتخابات مجلس بود و شاید بیشترین اقبال مردم به حضرتعالی به خاطر اطمینانی بوده که به اعضای این شورا داشتهاند، در جریان امر قرار میدادید.
بعید است از حجم تلاشهای این شورا و رایزنیهای فراوان آن از اخذ حمایت علما و مراجع گرفته تا گروههای سیاسی انقلابی ریشهدار و تا مردم کوچه و بازار بی اطلاع باشید! آیا هجمههای مختلفی که به این شورا به خاطر قمی نبودنتان شد را فراموش کردهاید؟ بیننا و بین الله آیا شورای هماهنگی از زمان انتخابتان در مجلس از شما درخواستی به جز در راستای منافع عمومی شهر و کشور داشته است؟
عطریانفر: اولین منتقد دولت رئیسی جبهه پایداری است
محمد عطریانفر گفت: دور از ذهن نیست که جبهه پایداری اگر به آنچه میخواهد نرسد، منتقد دولت رئیسی شود.محمد عطریانفر در روز تنفیذ سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور جدید ایران، در گفتوگویی اینستاگرامی با سایت «فردا» درباره چالشهای دولت سیزدهم گفت: «من تصور میکنم آقای رئیسی با سه چالش عمده روبهرو خواهد بود؛ نخستین چالش همانی است که همه دولتها کم و بیش با آن مواجه بودهاند؛ اینکه یک شخصیتی که رئیسجمهور میشود ناگهان باید با حوزهای فراگیر روبهرو میشود و باید پاسخگوی 80 میلیون ایرانی باشد و باید بتواند منافع همه ملت را برآورده کند. دوم آنکه آقای رئیسی همیشه سابقه قضائی داشته است و شناختی نسبت به نیروهای کارآمد اجرایی ندارد. اگر مقایسه کنیم میبینیم که آقایان هاشمی، خاتمی و روحانی اگر قرار بود 200 نیروی اجرایی موثر معرفی کنند، میتوانستند این کار بکنند اما آقای رئیسی باید به افرادی اعتماد کند تا انها برخی را برای کابینه پیشنهاد دهند و به نوعی او با واسطه افراد را معرفی میکند. سومین چالش هم بحرانهای بینالمللی، تحریم و مباحث هستهای است که امیدواریم آقای رئیسی بتواند با تکیه بر ظرفیتی که وجود دارد این موضوعات را حل کند.»
غلامعلی رجایی: دولت رییسی هیچ راهی جز احیای برجام ندارد/ برای احیای برجام به «ظریف» نیاز داریم
فعال سیاسی اصلاح طلب: به دولت جدید توصیه می کنم از مشورت های دکتر ظریف استفاده کند.خروج ترامپ از برجام بهترین دلیل این است که ما از برجام نتیجه مطلوب را گرفتیم؛ البته ایده آل نبود.یکی از کاستی های این دولت این است که امثال دکتر ظریف را مثل دوره احمدی نژاد بفرستند که درس بدهند.هیچ جای دنیا با چهره های برجسته خودش که شاید از ممتازترین دیپلمات های سیاسی جهان در گفت و گو باشد و هوشی که در گفت و گو دارد، چنین برخوردی نمی کنند./ جماران