آیت‌الله صافی گلپایگانی به لقاءالله پیوست

آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در ساعت یک بامداد به رحمت ایزدی پیوستند. پیکر آیت‌الله صافی طبق وصیتشان به شهر کربلا منتقل خواهد شد تا در جوار حرم حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به خاک سپرده شوند.
کد خبر: ۱۱۰۲۲۶۰
|
۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۲ 01 February 2022
|
45177 بازدید
|

آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی، شیخ المراجع پس از سال‌ها نشر معارف اهل بیت ـ علیهم السلام ـ به رحمت ایزدی پیوست تا پس از عمری مجاهد در راه دین، در کنار سرور و سالار شهیدان، بیارامد.

به گزارش «تابناک»؛ آیت الله صافی گلپایگانی مرجع تقلیدشیعیان ساعت یک و بیست دقیقه بامداد دوازدهم بهمن ماه در پی ایست قلبی تنفسی و موفق نبودن عملیات احیا به ملکوت اعلی پیوست.

حجت الاسلام والمسلمین سید باقر گلپایگانی در گفت‌وگویی اظهار داشت: آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در ساعت یک بامداد به رحمت ایزدی پیوستند. این مرجع فقید از روز پنجشنبه هفته گذشته و بعلت بیماری در بیمارستان آیت الله گلپایگانی(ره) قم بستری شده بودند.

آیت الله صافی گلپایگانی متولد ۳۰ بهمن ۱۲۹۷ در گلپایگان اصفهان فقیه، مجتهد و از مراجع تقلید شیعه امامیه بود. شیخ المراجع، سالیان متمادی در حوزه علمیه قم به تدریس و تحقیق و تألیف آثار گوناگون فقهی، کلامی و حدیثی پرداخته است.

بنابر اعلام دفتر مرحوم آیت الله صافی، پیکر آیت‌الله صافی گلپایگانی(ره) طبق وصیتشان به شهر کربلا منتقل خواهد شد تا در جوار حرم حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به خاک سپرده شوند.

آیت‌الله صافی گلپایگانی به لقاء الله پیوست

دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی هم اطلاعیه ای صادر کرد که به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

الذین تتوفیهم الملائکه طیبین یقولون سلام علیکم ادخلوا الجنه بما کنتم تعملون.

ساعاتی قبل قلب تپنده مرجعی بیدار و مدافع غیور حریم اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و زبان گویای دفاع از حق واحکام الهی و خادم دلباخته آستان ملائک پاسبان حضرت ولی الله الاعظم ارواح العالمین له الفداء، زعیم حوزه های علمیه، حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره الشریف، از حرکت باز ایستاد و روح بلند و بی قرارش که مشتاق لقای پروردگار بود، کالبد تن را شکست و به ملکوت اعلی پیوست.

کارنامه پرافتخار این مرجع عالیقدر، مشحون از نُصح و خیرخواهی برای کیان اسلام و تشیّع و دلسوزی برای همه بندگان خدا بود.

ضمن عرض تسلیت این ضایعه جبران ناپذیر به پیشگاه مقدس مولا و محبوبش، حضرت بقيت الله الاعظم، عجل الله تعالی فرجه الشریف و حوزه های مبارکه علمیه و مردم شریف ایران و دوستداران مرجعیت در همه نقاط جهان به اطلاع می‌رساند مراسم تشییع و تدفین پیکر مطهر ایشان متعاقبا اعلام خواهد گردید.

 

نگاهی به دوران حیات آیت الله العظمی صافی

آیت‌الله صافی گلپایگانی به لقاء الله پیوستآیت‌الله‌العظمی صافی گلپایگانی کنار آیت‌الله‌العظمی محمدرضا گلپایگانی

والدین

پدر او عالم عارف، مرحوم آيت‎الله آخوند ملا محمدجواد صافي (متولد ۱۲۸۷ ق) بود كه علاوه بر تخصّص، تحقيق، تأليف و تدريس در گرايش‎هاي مختلف علوم اسلامي مانند فقه، اصول، كلام، اخلاق، حديث و…، در زمينه هنرهاي ارزشمندي چون شعر و خوشنويسي نيز سرآمد بود. زهد، تقوا، عشق به ولايت و فضيلت‌هاي علمي اخلاقي آن بزرگ‌مرد، از يك سو و مواضع قدرتمندانه او در سنگر امر به معروف و نهي از منكر و جبهه‌گيري‎هاي صريحش در برابر افكار انحرافي، غيرمتديّنان، ظالمان و جابران آن روزگار از سويي ديگر، هر قدر كه مردم گلپايگان را شيفته و مطيع محض او مي‎نمود، هيات‌حاكمه، خوانين و زورگويان را در برابرش شكننده‎تر مي‎كرد؛ چنان‌كه آنها هميشه او را سدّ راه اعمال خلاف شرع و بدعت‎گذاري‎هاي خود ديده و تا زنده بود از غيرت ديني و خشم الهي او مي‎ترسيدند. آفتاب عمر آن عالم جليل‌‌القدر در افق عصر بيست و پنجم رجب سال ۱۳۷۸ هـجری قمری، مصادف با شب شهادت حضرت امام موسي كاظم‌ ـ علیه‌السلام ـ غروب كرد.

مادر او بانوي فاضله، شاعره و عاشق اهل بيت ـ علیهم‌السلام ـ فاطمه خانم، دختر حضرت آيت‌الله آخوند ملا محمّدعلي بود. از ويژگي‎هاي بزرگ معنوي، اخلاقي، كه در وجود آن مرحومه، متبلور بود، مي‎توان به تعبّد، اخلاص، تقوا، معرفت به حضرت حق، شجاعت، صراحت لهجه، شوهرداري كم‎نظير، اهتمام در تربيت كودكان، راز و نياز خاشعانه، ذكر، دعا و نماز شب اشاره كرد.

تحصيلات

آيت‌الله العظمي صافي، در نوجواني قدم به وادي علم و معنويت ـ حوزه ـ نهاد و ميهمان صفاي حلقه‎هاي صميمي درس و بحث و مَحرَم شور وصف‎ناپذير مناجات نيمه‌شب پاك‌باختگان حوزه شد. ابتدا در گلپايگان، كتب پايه ادبيات عرب را نزد عالم جليل‌القدر، مرحوم آخوند ملا ابوالقاسم مشهور به «قطب» آغاز كرد و ادامه مباحث ادبيات، كلام، تفسير، حديث، فقه و اصول را تا پايان سطح در همان‎جا پي گرفت و در اين مدّت حجم وسيع كتب مهم رشته‎هاي مذكور را نزد پدر بزرگوارش، حضرت آيت‌الله آخوند ملا محمّدجواد صافي آموخت. در سال ۱۳۶۰ هجری قمری، گلپايگان را با دنيايي از خاطره‎هاي شيرين دوران كودكي و نوجواني و لذّت حضور در كنار پدر و مادري مهربان و دلسوز، كه اكنون از حسرت فراق او پريشان بودند، ترك كرد و رنج مشكلات هجرت به قم را پذيرا شد، تا با حضور در مجلس درس و بحث اساتيد بزرگ حوزه علميه قم به تكميل تحصيلات و تحقيقات خود بپردازد.

ايشان چند سال بعد به نجف اشرف مشرّف و در آن‎جا نيز از محضر مراجع عاليقدر آن حوزه، براي يك سال بهره‎مند شد.

هوش و استعداد فوق‎العادّه و تلاش و جديّت در امر تحصيل او را مورد علاقه خاص اساتيد بزرگ قم و نجف قرار داد. حضرت آيت‌الله العظمي صافي پس از آن مجدداً به قم بازگشتند و بيش از پانزده سال حلقه‎نشين مجلس درس و بحث و اخلاق و عرفان مرجع پرافتخار شيعه، حضرت آيت‌الله العظمي بروجردي (قدس‌سره) و نيز يكي از مشاورين ويژه و برجسته و از اصحاب خاص استفتاء آن بزرگوار گشت و آن مرحوم، نظر به توانايي والاي علمي آيت‌الله العظمي صافي، پاسخگويي به سؤالات مهم و حسّاسي از فقه و كلام شيعي و نيز نگارش كتاب ارزشمندي درباره مهدويّت را كه «منتخب‎الاثر» نام گرفت، به ايشان واگذار كردند.

اساتید

از اساتيد مهم آن بزرگوار در قم، مراجع تقليد، آيات عظام: سيد محمّدتقي خوانساري، حجّت، صدر، بروجردي و در نجف، آيات عظام: شيخ محمّدكاظم شيرازي، سيد جمال‎الدين گلپايگاني و شيخ محمّدعلي كاظمي را مي‎توان نام برد.

ويژگي‌هاي آيت‌الله العظمي صافي

آیت‌الله صافی گلپایگانی به لقاء الله پیوستدیدار آیت‌الله صافی گلپایگانی با رهبر معظم انقلاب در سال 89

زهد، تقوي، اخلاص، قناعت، توكل، سعه صدر، صراحت لهجه و امر به معروف و نهي از منكر، از ويژگي‎هاي مهم روحي ـ اخلاقي اين فقيه وارسته است.

وجودش، درياي بي‎كرانه عشق به انوار مقدّس ائمّه معصومين ـ علیهم‌السلام ـ است و هر پگاه بعد از نماز، در دعاي عهد، مي‎توان ترنّم تمنّاي دل شيدايي‌اش را در نغمه «اَلْعَجَلْ اَلْعَجَلْ يَا مَوْلَايَ يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ» شنيد و او را عصرهاي جمعه، ميان خيل عاشقان مهدي‌ ـ علیه‌السلام ـ ميهمان لحظه‎هاي پرمعنويت مسجد جمكران، ديد.

تدريس، تحقيق و تسلّط در زمينه علوم متنوّع اسلامي همچون فقه، اصول، كلام، حديث، رجال و…، تأليف حدود هشتاد اثر ارزشمند و محقّقانه به زبان‎هاي فارسي و عربي كه بعضي از آنها به چند زبان ديگر نيز ترجمه شده، از ويژگي‎هاي علمي ايشان است.

برخورداري از چنين موقعيت‎هاي والاي علمي، ايشان را در حوزه علميه قم، در رديف ممتازين قرار داد و بزرگاني چون آيات عظام: سيد جمال‎الدين گلپايگاني، بروجردي، امام‌خميني و سيد محمدرضا گلپايگاني و بعضي ديگر، مقام بلند علمي ـ معنوي او را ارج نهادند؛ و آيت‎الله العظمي سيد جمال‎الدين گلپايگاني ـ رحمه‌الله ـ در حدود ۴۵ سال پيش، اجتهاد متين و اوج مقام فقهي آيت‌الله العظمي صافي را طيّ مكتوبي مهم، اعلام كرد.

ايشان سال‌ها از طرف مرحوم آيت‌الله العظمي بروجردي(قدس‌سره) و پس از ارتحال آن بزرگوار، از معدود كساني بود كه مسئوليت امتحان فضلاي حوزه در سطح عالي و درس خارج را داشته و شماري از مجتهدان كنوني و مدرسين حوزه علميه قم، نزد معظم‎له امتحان داده‎اند.

اين فقيه گرانقدر، علاوه بر موارد مذكور، مطالعات گسترده‎اي در زمينه ادبيات و تاريخ اسلام و ايران داشته و ضمن آشنايي با قالب‎هاي گوناگون شعري، در سرودن شعر نيز مهارت كامل دارند.

اين مرجع فرزانه، حتّي اكنون نيز با تمامي مشغله‎هاي موجود، اخبار و مسائل دنيا و بالخصوص جهان اسلام را هر روز با دقت تمام ازطريق رسانه‎هاي گروهي دنبال كرده و بنا به اطلاعات وسيع تاريخي ـ سياسي، از قدرت تحليل بالايي در زمينه رويدادهاي منطقه‎اي، جهاني و دنياي اسلام برخوردار است و مصداق واقعي «عالِم به زمان» مي‎باشد.

قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، حضور در صحنه‎هاي مختلف مبارزه با رژيم ستم‎شاهي باعث حسّاسيت ساواك، نسبت به اين فقيه آگاه گشت و بالأخره به توقيف يكي از كتب ايشان كه حاوي مطالبي در نقد فساد رژيم شاه بود، منجر شد. در همين حال نشر بعضي كتب مهم حضرت آيت‌الله العظمي صافي كه در دفاع از تشيّع نگاشته بود نيز، در بعضي از كشورهاي عربي ممنوع شد و بدين صورت دولتمردان اين كشورها همسو با برخي مزدوران قلم به ‌دست استعمار، نتوانستند خشم خود را از نوشته‎هاي آگاهي‌بخش و بيداركننده‎اش، پنهان نمايند.

با پيروزي انقلاب اسلامي ايران، ايشان در سال ۱۳۵۸هجری شمسی، به‌عنوان عضو مجلس خبرگان اوّل، انتخاب و در سال ۱۳۵۹ هجری شمسی، از سوي حضرت امام‌خميني(قدس‌سره) به عضويت شوراي نگهبان منصوب شد و هشت سال به‌عنوان دبير شوراي نگهبان، منشأ خدمات ارزنده‎اي به نظام مقدس و مردم عزيز گشت و در پاسداري از حريم اسلام و قرآن، لحظه‎اي ترديد به خود راه نداد.

حضرت آيت‌الله العظمي صافي، كه حدّاقل از دو دهه قبل، با وجود داشتن تمامي شرايط مرجعيّت، كريمانه از آن گذشته بود، با ارتحال حضرت آيت‌الله العظمي گلپايگاني(قدس‌سره) در آذرماه ۱۳۷۲هجری شمسی، بنا به تقاضاهاي مكرّر و اصرار پي‌درپي علما و مردم، بالأخره تصدّي مرجعيّت را پذيرفت و اكنون به‌عنوان يكي از مراجع عمده، و اركان اصلي حوزه علميّه قم، به‌شمار مي‎رود.

تأليفات

تأليفات و آثار معظّم‌له بيش از ١۵٠ مجلّد مي‌باشد که به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره مي‌کنيم:

جلاء البصر لمن يتولّي الائمة الاثني عشر
القرآن مصون عن التحريف
رسالة قيّمة حول عصمة الأنبياء والأئمّة
عنوان صحيفة المؤمن
سبط المصطفي
ارث الزوجة
التعزير؛ أحکامه و ملحقاته
الاحکام الشرعية ثابتة لا تتغير
مع الشيخ جاد الحق في إرث العصبة (مسألة التعصیب)
إيران تسمع فتجيب
رسالة في حکم نکول المدّعی علیه عن الیمین
حديث افتراق المسلمين علي ثلاث وسبعین فرقة
من لهذا العالم؟
رسالة في تفسير آيه التطهير
رسالة في ضرورة وجود الحکومة أو ولاية الفقهاء فی عصر الغیبة
بحث حول الإستقسام بالأزلام (مشروعیة الاستخارة)
بين العلمين الشيخ الصدوق والشيخ المفيد
رسالة القرعة (التداعی فی مال من دون بینة ولا ید)
النقود اللطیفة علی الکتاب المسمّی بالأخبار الدخیلة
رسالة في البداء
إلي هدي کتاب الله
فقه الخمس
فقه الحجّ (چهار جلد)
البکاء علي الإمام الحسين
تفسير آية الإنذار
هداية العباد (دو جلد)
جامع الأحکام (دو جلد)
ولايت تکويني و ولايت تشريعي
پرتوي از عظمت امام حسين
شهيد آگاه
الهيات در نهج البلاغه
رسالة في معاملات مستحدثه
نيايش در عرفات
راه اصلاح يا امر به معروف و نهي از منکر
سیر حوزه‌هاي علمي شيعه
نويد امن و امان
پاسخ به ده پرسش
سفرنامه حج
عالي‌ترين مکتب تربيت و اخلاق يا ماه مبارک رمضان
اصالت مهدويت
تجلّي توحيد در نظام امامت
پيرامون معرفت امام
عقيده نجات‌بخش
به‌سوی دولت کريمه
نداي اسلام از اروپا
به‌سوی آفريدگار
انتظار، عامل مقاومت و حرکت
فروغ ولايت در دعاي ندبه
وابستگي جهان به امام زمان
معرفت حجّت خدا
در آرزوي وصال
زندگانی بوداسف
اعتبار قصد قربت در وقف
تفسير آيه فطرت
زندگانی جابر بن حيّان
پيرامون روز تاريخي غدير
مقدّمه‌اي بر ترجمه کتاب «مقتضب الأثر»
امامت و مهدويت
حول ديات ظريف ابن‌ناصح
شرح حدیث عرض دين
رمضان در تاريخ (حوادث تاریخی)
نگرشی بر فلسفه و عرفان
معارف دين (سه جلد)
باورداشت مهدويت
استفتائات پزشک
استفتائات حجّ (مشتمل بر هزار مسأله)
حاشيه بر عروة الوثقي
رساله توضيح المسائل
مناسک حجّ
احکام نوجوانان
مناسک عمره مفرده
حديث بيداري (مجموعه پیام‌ها)
صراط مستقیم
فخر دوران
ارمغان مشهد
زن در پرتو اسلام

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵۲
در انتظار بررسی: ۹۲
انتشار یافته: ۱۰۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
روزمون خراب شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
آره واقعا گریه امانم نمی ده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
خدا بیامرزه
پاسخ ها
نصرت
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۹:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
خدارحمتشون کنه.اگه فقط 48 روزدیگر درقید حیات میماندند 3 قرن را میدیدند.قرن 13-14-15
فاطمه رحمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
خدا رحمت کند ایشان را . دوست دارم کتاب فروغ فقاهت ایشون رو بخونم . گاهی فکر میکنم اگه من برم آیا کتابی میتونم به یادگار بزارم که دیگران بخونن و منو یاد کنند.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
تازگیها حرف هایش کیهان رو ناراحت میکرد . البته خودی بود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
عزیز من، معنای این جمله رو میدونی که منفی میدی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
عزیز من ،میتونست ترجمه اش رو بذاره که ببینیم چی میگه
کولیوند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
روحش شاد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
خداوند متعال این مرجع عالی قدر را رحمت کند و با ائمه اطهار علیهم السلام محشور بفرماید.
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
روح بزرگش شاد و مورد قرین رحمت الهی قرار گیرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
انا لله و انا الیه راجعون
ضمن تسلیت به بازماندگان آن مرحوم برای ایشان غفران الهی را آرزومندم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
مقایسه تعداد - و+ ها نشون میده که مسئولان مذهبی ما چه بر سر اعتقادات و دین مردم آورده اند
اسبویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
انا لله و انا الیه راجعون.
پاسخ ها
اسبویی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
اونایی که دیسلایک دادن خودشون رو به روانپزشک نشون بدن بد نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
شمایی که مردم رو به روان پزشک معرفی میکی حتما داری از امین آباد پیام میدی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
کاملا معلومه که منفی ها سازماندهی شده است
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟