بین الملل تابناک: تصویب ششمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران، واکنش وزارت خارجه به پیام نوروزی مقامات آمریکایی، توافق انصارالله و دولت مستعفی یمن برای تبادل ۸۸۷ اسیر، نظارت رهبر کره شمالی بر اجرای شبیه سازی یک ضد حمله هستهای و واکنش شدیداللحن اردن به موضع گیری وزیر صهیونیست، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
تصویب ششمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران
شورای وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه خود در اقدامی مداخله جویانه و با نقض منشور ملل متحد در لزوم عدم مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل، از تصویب ششمین بسته تحریمی خود علیه تهران به بهانه اغتشاشات چند ماه گذشته در ایران خبر داد.
بر اساس بیانیه صادره از سوی بروکسل، یک نهاد و هشت شخص ایرانی به فهرست تحریم های اتحادیه اروپا اضافه شده اند.
اشخاص تحریم شده عبارتند از؛
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسرو پناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
آیت الله احمد علم الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی
احمد راستینه هفشجانی، نماینده مجلس شورای اسلامی
حجت الاسلام سید علی خان محمدی سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر،
حجت الاسلام و المسلمین محمد صادق اکبری، رئیس کل دادگستری استان مازندران
مرتضی براتی، رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان
حجت الاسلام و المسلمین سید موسی آصف الحسینی، رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب استان البرز
وحید جلیلی، قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی و دبیر ستاد تحول در این سازمان.
همچنین، شورای عالی انقلاب فرهنگی نهادی است که به بهانه واهی حقوق بشری به فهرست تحریم های اتحادیه اروپا اضافه شده است.
دارایی های افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکت ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند.
این در حالی است که انگلیس هم ساعاتی پیش تحریم های جدیدی را علیه بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به بهانه مسائل حقوق بشری وضع و رسانه ای کرد.
واکنش وزارت خارجه به پیام نوروزی مقامات آمریکایی
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (سهشنبه) اول فروردین ۱۴۰۲ در توئیتر با اشاره به پیام نوروزی مقامات آمریکایی نوشت: دشمنی با نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران، بخش ثابت سیاست خارجی رژیم آمریکاست که در پیام نوروز هر ساله مقامات آن نیز خود را نشان میدهد.
وی افزود: ادعای دروغین حمایت از زنان ایرانی و همزمان حفظ و تشدید تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران، نمایش نفاق و دشمنی رژیم آمریکا و رهبران ضدایرانی آن است.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز، ضمن دخالت دوباره در امور داخلی ایران و تکرار ادعاهای بی اساس، مدعی حمایت از مردم ایران شد.
توافق انصارالله و دولت مستعفی یمن برای تبادل ۸۸۷ اسیر
پس از گذشت ده روز از آغاز مذاکرات در برن، پایتخت سوئیس، جنبش انصارالله و دولت مستعفی یمن، روز دوشنبه قراردادی برای تبادل ۸۸۷ اسیر از جمله ۷۰۶ اسیر یمنی در ازای ۱۸۱ سعودی و سودانی امضا کردند.
خبرنگار سایت خبری المیادین در ژنو گزارش داد که طرفهای یمنی در برن، قراردادی برای تبادل اسرا و بازداشت شدگان امضا کردند. این قرارداد شامل ۸۸۷ زندانی از دو طرف از جمله سربازان سعودی و سودانی و فرماندهان نظامی است.
در همین راستا، عبدالقادر المرتضی، رئیس کمیته اسیران در دولت صنعا اعلام کرد، توافق شد که ۷۰۶ اسیر یمنی در ازای آزادی ۱۸۱ اسیر سعودی و سودانی آزاد شوند.
وی افزود، این قرارداد سه هفته دیگر اجرایی میشود تا یک دور دیگر از مذاکرات پس از ماه رمضان برای تکمیل اجرای مفاد مابقی قرارداد انجام شود.
دقایقی پیش هم محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصارالله و رئیس هیات مذاکره کننده یمن در توییتی نوشت: بر اساس توافق سوئد و پس از چندین دور مذاکرات پیرامون پرونده اسرا، مذاکرات جاری در ژنو تحت نظارت سازمان ملل به سمت دستیابی به یک توافق بشردوستانه پیش میرود که بر اساس آن ۷۰۰ زندانی اعم از زنان و غیرنظامیان در ازای آزادی ۱۵ اسیر جنگی سعودی، سه سودانی و دیگر اسرا آزاد میشوند.
پیش از این توئیت هم خبرنگار المیادین در ژنو، از احتمال انعقاد قرارداد تبادل گسترده اسیران یمنی طی ساعات آینده خبر داد و گفت، مذاکرات طرف های یمنی (دولت صنعا - دولت مستعفی یمن وابسته به ائتلاف سعودی) که از ۱۱ مارس در نزدیکی برن، پایتخت سوئیس در حال انجام است، به پیشرفت چشمگیری دست یافته است.
منابع مشابه شرکت کننده در این مذاکرات هم اعلام کردند، برخی از مسائل فنی هنوز حل نشده است و طرفین در ساعات آینده به دنبال راهکار هستند.
این منابع خاطرنشان کردند، این قرارداد علاوه بر غیرنظامیان شامل فرماندهان نظامی و خبرنگاران نیز میشود.
گفتنی است، مذاکرات یمن از ده روز پیش در یکی از روستاهای سوئیس در برن و تحت نظارت سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی آغاز شد و افسران سعودی در آن شرکت داشتند.
اواخر مارس ۲۰۲۲، توافقنامهای تحت نظارت سازمان ملل متحد برای تبادل بیش از ۲۲۰۰ زندانی از هر دو طرف امضا شد؛ اما روند آزادی آنها در میان اتهامات متقابل نسبت به ممانعت از انجام این کار، متوقف شد و ماه اوت این مذاکرات به حالت تعلیق درآمد.
نظارت رهبر کره شمالی بر اجرای شبیه سازی یک ضد حمله هستهای
خبرگزاری دولتی کره شمالی، روز دوشنبه گزارش کرد، کیم جونگ اون، رهبر این کشور در اقدامی به عنوان هشدار به آمریکا و کره جنوبی، بر روند اجرای یک رزمایش با شبیه سازی یک ضدحمله هستهای علیه این دو کشور متحد، نظارت کرده است.
به گزارش رویترز، این رزمایش کره شمالی شامل پرتاب یک موشک کوتاه برد بود که در اتفاقی نامعمول از محل یک سیلوی موشکی مدفون در زمین پرتاب شد. به گفته تحلیلگران، این تاکتیک به افزایش سرعت و ثبات موشکها در آزمایش های موشکهای بالستیک در آینده کمک خواهد کرد.
خبرگزاری رسمی کره شمالی (کی.سی.ان.ای) نوشت، هدف از این رزمایش که در روزهای شنبه و یکشنبه برگزار شد، تقویت بازدارندگی جنگی و قابلیت ضدحمله هستهای این کشور بود و این رسانه در ادامه واشنگتن و سئول را به دست زدن به "تلاشی آشکار به منظور به راه انداختن جنگ" علیه کره شمالی متهم کرد.
در مطلب خبرگزاری "کی.سی.ان.ای" آمده است: این مانور همچنین هدفش به نمایش گذاشتن اراده سرسختتر کشورمان در دست زدن به یک پاسخ جنگی عملی و فرستادن یک هشدار شدیدتر به دشمنی است که مشغول گسترش دادن رزمایشهای جنگی خود برای دست زدن به تجاوزگری بوده است.
در این مطلب آمده است: در این رزمایش یک موشک بالستیک مجهز به یک کلاهک هستهای شبیه سازی شده در سناریوی حمله هستهای تاکتیکی، مسافت ۸۰۰ کیلومتر را قبل از اصابت به هدفش طی کرد.
بر اساس تصاویری که خبرگزاری دولتی کره شمالی منتشر کرد، کیم جونگ اون مجدداً همراه با دختر کوچکش در این آزمایش موشکی همچنان که شعلههای آتش از موشک در حال اوج گیری تا قبل از اصابت به هدفش خارج میشد، حضور پیدا کرد.
بر اساس ارزیابی تحلیلگران، این عکسها حاکی از آن هستند که یک موشک بالستیک کوتاهبرد از مدل کیان-۲۳ در این رزمایش پرتاب گشته؛ اما خروجی اگزوز موتور این موشک در زمان صعود حاکی از این است که برای پرتاب آن از یک سیلو استفاده شده است.
یانگ اوک، یک تحلیلگر انستیتوی مطالعات سیاسی "آسان" در شهر سئول گفت: تاکنون کره شمالی از پرتابگرهای متحرک برای پرتاب هر موشکی اعم از موشک بالستیک کوتاه برد تا موشک های بالستیک قارهپیمای بزرگتر استفاده کرده، ولی در این روش با توجه به شرایط نامناسب جادهای و سیستم های آن، تضمین ثبات موشک در عملیات واقعی دشوار بود. جدیدترین پرتاب موشکی کره شمالی میتواند به عنوان یک آزمایش برای آنکه در آینده از موشکهای بزرگتری همچون موشک بالستیک قاره پیمای هواسونگ-۱۷ در سیلوها استفاده شود، مطرح باشد.
سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی گفت، کره شمالی در حال دستیابی به پیشرفتهای فن آوری قابل توجهی در برنامه هستهای خود است اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، کیم جونگ اون گفت، این رزمایش توانایی جنگی ارتش کشورش را بهبود میبخشد. او از ارتش کشورش خواست برای انجام هر گونه "ضدحمله هستهای فوری و قاطع در هر زمان" آماده باشد.
رهبر کره شمالی خاطرنشان کرد: وضعیت کنونی در حالی که دشمنان در تحرکات خود برای تجاوز به کره شمالی جسورتر میشوند، به شدت میطلبد که کره شمالی بازدارندگی جنگ هستهای خود را تصاعدی تقویت کند.
وی افزود: نیروی اتمی کره شمالی با آمادگی بالای رزمی خود، تحریک ها و تحرکات بی پروای دشمن را به شدت جلوگیری، کنترل و مدیریت خواهد کرد و در صورت بروز هر گونه وضعیت ناخواسته، بدون هیچ تردیدی ماموریت مهم خود را انجام خواهد داد.
کره جنوبی و ژاپن روز یکشنبه از پرتاب یک موشک بالستیک کوتاه برد از سوی کره شمالی در محل سواحل شرقی این کشور خبر دادند.
کره شمالی به شدت به برنامه رزمایش نظامی مشترک کره جنوبی و آمریکا واکنش نشان داده و آن را تمرینی برای حمله به خودش خواند.
بر اساس گزارشها، سئول و واشنگتن در ماه جاری میلادی، مانورهای مشترکی را به اجرا درآوردهاند و در این راستا روز یکشنبه مانورهای هوایی و دریایی از جمله با شرکت بمبافکنهای B-۱B آمریکا اجرا کردند.
نظامیان نیروی دریایی و یگان تفنگداران دریایی در ارتش های آمریکا و کره جنوبی قرار است امروز دوشنبه پس از پنج سال، دوباره اجرای مانورهای فرود آبی خاکی در رزمایش بزرگ "سانگ یانگ" را ـ که دو هفته تا تاریخ سوم آوریل به طول میانجامد ـ اجرا کنند.
خبرگزاری دولتی کره شمالی همچنین نوشت، بیش از ۱.۴ میلیون شهروند کره شمالی داوطلب شده اند، با پیوستن به ارتش این کشور علیه سئول و واشنگتن بجنگند. با وجود این، یک روزنامه دولتی کره شمالی تنها دو روز قبل از انتشار گزارش این خبرگزاری، این رقم را حدود ۸۰۰۰۰۰ تن گزارش کرده بود.
واکنش شدیداللحن اردن به موضع گیری وزیر صهیونیست
یک منبع در وزارت امور خارجه اردن اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور سفیر رژیم صهیونیستی در امان را احضار کرد.
در بیانیه وزارت خارجه اردن آمده است: سفیر اسرائیل در پی اظهارات نژادپرستانه، تحریک آمیز و افراطی وزیر دارایی اسرائیل و استفاده از یک نقشه اسرائیل که شامل مرزهای اردن و اراضی اشغالی فلسطین، بود، احضار شد.
لازم به ذکر است که اسموتریچ، وزیر دارایی تندرو رژیم صهیونیستی که اخیراً به سبب اظهارات خود علیه شهرک حواره در جنوب نابلس و درخواست نابودی این شهرک جنجال آفرین شده بود، این بار هم در جریان سفر به فرانسه اظهارات عجیبی را بیان کرده است.
اسموتریچ مدعی شد، چیزی به اسم ملت فلسطین وجود ندارد و فلسطینیان نهایتاً ۱۰۰ سال است به وجود آمدهاند.
او در مراسم تقدیر از ژاک کوبفر، فعال تندرو صهیونیست و رئیس سابق حزب لیکود در فرانسه این اظهارات را بیان کرده است.
اسموتریچ مدعی شد، فلسطینیها قبل از این، تاریخ و فرهنگی در این سرزمین نداشتند و همزمان با مهاجرت یهودیان به این سرزمین، عربهایی هم از خاورمیانه وارد این منطقه شدند و بعداً ملتی فرضی به اسم ملت فلسطین را برای مقابله با صهیونیسم ایجاد کردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.