بین الملل تابناک: ضربه مغزی ۲۳ نظامی آمریکا در سوریه، جلسه اضطراری شورای امنیت برای بررسی وضعیت سودان، آغاز رزمایش هوایی مشترک کره جنوبی و آمریکا، اعلام جزئیات مذاکرات عربستان با انصارالله یمن و حمله پهپادی ترکیه به سلیمانیه عراق، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
ضربه مغزی ۲۳ نظامی آمریکا در سوریه
فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی شد، طی دو حمله ـ که در ماه مارس توسط گروههای نظامی تحت حمایت ایران علیه نظامیان آمریکایی مستقر در سوریه انجام شده ـ ۲۳ نظامی ضربه مغزی شدهاند.
در بیانیه فرماندهی مرکزی آمریکا آمده است: «ما ۱۱ مورد ضربه مغزی ملایم دیگر را در پی حملات ۲۳ و ۲۴ مارس در شرق سوریه شناسایی کردیم.»
آمریکا در سوریه ۲۸ پایگاه علنی دارد که بیشتر این پایگاهها در مناطق نفتخیز و گازی سوریه است، تا بتواند هر چه آسانتر منابع نفتی این کشور را غارت کند. کما اینکه هفتگی، خبرهایی درباره غارت نفت سوریه توسط آمریکا و انتقال آن به عراق منتشر میشود.
پنجم فروردین ماه جاری نیز چندین راکت به پایگاه ارتش اشغالگر آمریکا در میدان گازی کونیکو اصابت کرد. این حمله با هشت راکت انجام شد که برخی از آنها در داخل این پایگاه و اطراف آن فرود آمدند.
میدان نفتی کونیکو، یکی از مناطق نفتی است که آمریکایی ها در آن پایگاه غیر قانونی احداث کردهاند و تحت حفاظت بسیار شدید قرار داد. دولت سوریه بارها اعلام کرده که به حضور غیر قانونی تروریست های آمریکایی پایان خواهد داد؛ این نخستین بازی نیست که نیروهای آمریکایی در منطقه طی حملات گروههای مقاومت با آسیبهای مغزی مواجه میشوند.
در سال ۲۰۲۰ و در پی جنایت نظامیان آمریکایی در ترور سردار سرلشکر «قاسم سلیمانی»، فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ایران اقدام به موشک باران پایگاه نظامیان آمریکایی در عراق کرد که طی آن بیش از ۱۰۰ نظامی آمریکایی دچار آسیب مغزی شدند.
نشست اضطراری شورای امنیت برای بررسی وضعیت سودان
پس از ابراز نگرانی کشورهای مختلف درباره جنگ داخلی در سودان، شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی وضعیت درگیریها در این کشور تشکیل جلسه اضطراری میدهد.
شبکه «ریانووستی» به نقل از یک منبع در سازمان ملل گزارش داد که شورای امنیت، روز دوشنبه جلسهای پشت درهای بسته برای بررسی وضعیت درگیری بین ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع در سودان برگزار میکند.
این دیپلمات سازمان ملل به ریانووستی گفت، موضوع درگیریها در سودان طی جلسهای که به درخواست انگلیس برگزار میشود، در چهارچوب بخش «متفرقه» در شورای امنیت به بحث گذاشته خواهد شد.
از سوی دیگر، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد: «از همه تلاشها برای یافتن راهکاری جهت حمایت از گفتوگو و میانجیگری در سودان استقبال میکنیم. اتحادیه اروپا آماده حمایت از چنین تلاشهایی است.»
پیش از این نیز همزمان با محکومیت درگیریها در سودان توسط کشورهای کانادا، انگلیس و اتحادیه آفریقا، نمایندگی آمریکا در سازمان ملل از شورای امنیت خواسته بود که اقدام فوری در این زمینه انجام دهد.
بامداد یکشنبه همچنین کمیته پزشکان سودان گفته بود که طی درگیریهای روز شنبه در این کشور، حداقل ۲۵ تن کشته و حدود ۱۸۳ تن هم زخمی شدند.
آغاز رزمایش هوایی مشترک کره جنوبی و آمریکا
نیروی هوایی کره جنوبی امروز یکشنبه در آخرین عملیات بازدارندگی در برابر تهدیدهای نظامی کره شمالی از برگزاری رزمایش هوایی بزرگ مشترک کره جنوبی و آمریکا طی هفته جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، بر اساس اطلاعات سرویس نظامی این رزمایش ۱۲ روزه شامل تمرینات نیروی هوایی از فردا دوشنبه در پایگاه هوایی گوانگژو واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب سئول با بسیج کردن ۱۱۰ هواپیما و بیش از هزار و ۴۰۰ سرباز آغاز می شود.
قرار است، کره جنوبی ۶۰ جنگنده از جمله هواپیماهای اف-۳۵A، اف-۱۵K و کی اف-۱۶ و تانک های حمل و نقل هواپیمای کی سی-۳۳۰ را در کنار بیش از ۴۰ هواپیمای آمریکایی از جمله جنگنده های نیروی هوایی اف-۱۶ و جنگنده های ای-۱۰ و جت های اف-۳۵ B و اف ای-۱۸ را در این رزمایش مورد استفاده قرار دهد.
نیروی هوایی کره جنوبی اعلام کرد که این رزمایش با تمرکز بر تقویت همکاری و ظرفیت عملیاتی مشترک دو متحد با جنگنده های پیشرفته نسل ۴ و ۵ برگزار خواهد شد. طی رزمایش آمریکا و کره جنوبی تمرینات مختلف از جمله پروازهای ضربتی حمله، عملیات دفاعی هوایی و عملیات پشتیبانی هوایی نزدیک را در دستورکار خود قرار خواهند داد.
جمعه گذشته، آمریکا و کره جنوبی رزمایش هوایی مشترک دیگری با حضور بمب افکن های استراتژیک آمریکایی بی-۵۲ اچ یک روز پس از آزمایش موشک بالستیک میان قاره ای هواسونگ ۱۸ از سوی پیونگ یانگ برگزار کردند.
اعلام جزئیات مذاکرات عربستان با انصارالله یمن
وزارت خارجه سعودی در بیانیهای اعلام کرد سفیر این کشور پنج روز در صنعا مذاکرات داشته است.
به گزارش ایندیپندنت، وزارت خارجه عربستان سعودی، روز شنبه، ۲۶ فروردینماه، در بیانیهای به شرح جزئیات دیدار هیات سعودی با مقامات انصارالله در صنعا پرداخت.
براساس این بیانیه، هیات سعودی به ریاست محمد آلجابر، سفیر این کشور در یمن، از ۸ تا ۱۳ آوریل در صنعا بوده است تا با انصارالله مذاکره کند.
طبق گفته وزارت خارجه عربستان سعودی، سفر محمد آلجابر به صنعا در تداوم ابتکارات ریاض در دو سال گذشته و آتشبسی بوده که سازمان ملل متحد سال گذشته اعلام کرد.
در این بیانیه آمده است: «جلسات در صنعا شامل مذاکرات عمیق درباره شماری از مسائل مربوط به اوضاع بشردوستانه از جمله آزادی تمامی اسرای جنگی، رسیدن به آتشبس و یافتن راهحل سیاسی جامع در یمن میشدند.»
وزارت خارجه سعودی در پایان افزود: «این مذاکرات شفاف، مثبت و سازنده بودند. با توجه به نیاز به مذاکرات بیشتر، تماسها بهزودی ازسر گرفته خواهند شد. هدف ما رسیدن به راهکار سیاسی جامع و پایدار در یمن است که مورد پذیرش تمام طرفهای یمنی باشد.»
این واکنش ریاض پس از آن است که محمد عبدالسلام، سخنگوی گروه انصارالله یمن اظهار کرد: دور مذاکرات با هیات عربستان را با حضور میانجیگر عمانی در صنعا به پایان رساندیم و فضای مذاکرات مثبت و جدی بود.
عبدالسلام اضافه کرد: توافق کردیم فضاهای آرام کنونی شامل آتش بس حفظ شده و نیز ارتباطات به قوت خود بمانند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ روز شنبه اعلام کرد، پروازی حامل برخی زندانیان انصارالله، عربستان سعودی را به مقصد یمن ترک کرده است. طی این روز، طرف مقابل نیز برخی زندانیان سعودی را آزاد کرد. این بخشی از روند آزادی نزدیک به ۹۰۰ اسیر و زندانی است که چند روز ادامه خواهد داشت. در روز چهارشنبه نیز ۳۱۸ زندانی با چهار پرواز بین عدن و صنعا جابهجا شدند تا بتوانند عید فطر را نزد خانوادههای خود بگذرانند.
روز شنبه دقایقی پیش از ساعت ۹ صبح به وقت محلی، پروازی از شهر ابها در جنوب عربستان سعودی بهسمت صنعا حرکت کرد. بنا بر اعلام صلیب سرخ، ۱۲۰ اسیر یمنی سرنشین در این پرواز بودند. اسرای یمنی پس از رسیدن به صنعا در باند فرودگاه بینالمللی با خبرنگاران صحبت کردند و از خوشحالی خود از آزادی گفتند.
طی روز شنبه قرار بود ۱۶ شهروند سعودی و سه شهروند سودانی نیز از صنعا به ریاض منتقل شوند. سودان بخشی از ائتلاف عربی تحت حمایت ریاض بود که برای مقابله با انصارالله و دفاع از دولت مستعفی یمن وارد جنگ داخلی در این کشور شدند.
صنعا، پایتخت یمن، از سال ۲۰۱۴ در اختیار انصارالله بوده است. دولت مستعفی یمن که ریاض آن را به رسمیت میشناسد، در بندر عدن، در جنوب آن کشور، مستقر است.
حمله پهپادی ترکیه به سلیمانیه عراق
ارتش ترکیه بار دیگر مناطقی از استان سلیمانیه در شمال عراق را به بهانه مبارزه با عناصر پ.ک.ک هدف حمله پهپادی خود قرار داده است.
حملات ترکیه به شمال عراق به بهانه مبارزه با عناصر پ.ک.ک با وجود هشدار مکرر مقامات عراق همچنان ادامه دارد.
ترکیه شنبهشب (۲۶ فروردین) شهرستان «بنجوین» در استان سلیمانیه را هدف حمله هوایی قرار داده است.
کانال تلگرامی صابریننیوز گزارش داد که ارتش ترکیه این حمله را از طریق یک پهپاد انجام داده است.
برخی منابع رسانهای عراق اعلام کردند که شنبهشب یک خودرو در حوالی روستای «کانیمیران» در استان سلیمانیه توسط پهپادهای ترکیه هدف حمله قرار گرفت.
گزارشهای اولیه نشان میدهد که در این حمله هوایی، یک نفر کشته شده و یک نفر هم زخمی شده است.