بین الملل تابناک: اعلام تحریمهای جدید آمریکا علیه یک شرکت و پنج شخص مرتبط با سپاه، خشم اسرائیل از گزارش اخیر آژانس در مورد ایران، تهدید انصارالله یمن برای حمله به عربستان، مرگ مشکوک مقام موساد در ایتالیا و استقبال کشورهای «بریکس» از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اعلام تحریمهای جدید آمریکا علیه یک شرکت و پنج شخص مرتبط با سپاه
وزارت خزانهداری آمریکا در تداوم سیاستهای دوگانه دولت جو بایدن و نیز سیاستهای شکست خورده فشار حداکثری واشنگتن، تحریمهای جدیدی علیه پنج شخص و یک شرکت مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به اتهام توطئههای تروریستی اعمال کرد.
روز پنجشنبه به وقت محلی، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه دارایی آمریکا اعلام کرد، تحریمهای جدیدی علیه شخصیتهای وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و نیروی قدس سپاه پاسداران، وضع کرده است.
در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا ادعا شده است: امروز تحریمهای جدیدی علیه شخصیتهای وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و نیروی قدس سپاه پاسداران که در مجموعهای از توطئههای تروریستی از جمله توطئههای ترور مقامات سابق دولت آمریکا دو تابعیتیهای ایرانی آمریکایی و مخالفان ایرانی شرکت کرده اند، وضع میکنیم.
در این بیانیه در تداوم اتهام پراکنیهای واشنگتن علیه تهران ادعا شده است: این تحریمها سه فرد مستقر در ایران و ترکیه و یک شرکت وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه دو مقام ارشد سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هدف قرار میدهد که در طراحی عملیات مرگبار خارجی علیه غیرنظامیان از جمله روزنامه نگاران و فعالان نقش داشته اند.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، با تکرار اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادعا کرد: ایالات متحده آمریکا همچنان روی مختل کردن توطئههای سپاه و نیروی قدس آن متمرکز است. هر دو نهاد در تلاشهای متعدد برای ترور و سایر اقدامات خشونت آمیز و ارعاب علیه کسانی که آنها را دشمن حکومت ایران محسوب میکنند، دست داشته اند. ما به افشا و مختل کردن این فعالیتها و تلاشهای تروریستی برای ساکت کردن صداهای مخالف، به ویژه صدای کسانی که مدافع احترام به حقوق بشر و آزادیهای جهانی مردم ایران هستند، ادامه خواهیم داد.
وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که افراد تحریم شده شامل محمدرضا انصاری، از مسئولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روح الله بازقندی (بازغندی) رئیس سابق ضد جاسوسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و رضا سراج رئیس اطلاعات خارجی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میشود.
بر اساس اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، شهرام پورصفی (پورصافی) تبعه ایرانی نیز در فهرست تحریمهای امروز واشنگتن قرار دارد که وزارت دادگستری آمریکا در دهم اوت ۲۰۲۲ پورصفی را به ارائه و تلاش برای حمایت مالی از یک توطئه قتل فراملی متهم کرد.
این نهاد آمریکایی همچنین حسین حافظ امینی، فرد دوتابعیتی ایرانی و ترک مقیم ترکیه را از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دانسته و در فهرست تحریمها قرار داده است.
آمریکا همچنین شرکت "سهامی صنعت و تجارت صادرات و واردات هوانوردی رِی" مستقر در ترکیه به نام "رِی ایرلاین" را در فهرست تحریمهای جدید خود قرار داده است.
خشم اسرائیل از گزارش اخیر آژانس در مورد ایران
لیور حایات سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با عصبانیت از رفع ابهامات آژانس و بسته شدن پرونده سایت مریوان در حساب توئیتر خود نوشت: بسته شدن پرونده پادمانی سایت مریوان ایران توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی مایه نگرانی شدید است.
درحالی که رژیم صهیونیستی خود با ارائه اطلاعات دروغین در مورد وجود ذرات اورانیوم در سایت مریوان در سال ۲۰۱۹ جنجالهایی به راه انداخته بود، اکنون از قبول توضیحات ایران توسط آژانس احساس شکست کرده است. این سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل در پیام توئیتری مدعی شد: توضیحات ارائه شده ایران برای وجود مواد هستهای در این سایت قابل اعتماد یا به صورت فنی پذیرفته نیست.
با وجود اینکه گزارش آژانس دیده بان هستهای سازمان ملل، دروغهای تل آویو پیرامون سایت مریوان را رد کرده و توضیحات تهران را پذیرفته، حایات مدعی است که ایران همچنان به آژانس دروغ میگوید و جامعه بینالمللی را فریب میدهد.
این مقام صهیونیستی با ناامیدی از پیروزی دیپلماتیک ایران برای حلوفصل این پرونده، ادامه داد: تسلیم شدن مدیر کل آژانس و آژانس در برابر فشار سیاسی ایران بسیار ناامیدکننده است؛ عمدتاً به این دلیل که اطلاعات موجود در پرونده به طور ضمنی به دو وجه تخلفات آشکار ایران از توافقهای بازرسی اشاره می کند.
وی در راستای سیاستهای تحریکآمیز تلآویو به منظور غیرصلحآمیز نشان دادن فعالیتهای هستهای ایران، افزود: بسته شدن پرونده میتواند پیامدهای به شدت خطرناکی داشته باشد و این پیام را به ایرانیها میدهد که آنها نباید هزینه تخلفاتشان را بدهند و اینکه آنها میتوانند در مسیر دستیابی به یک برنامه هستهای نظامی کامل به فریب جامعه جهانی ادامه دهند.
در گزارش سه ماهه محرمانه آژانس بین المللی انرژی اتمی عنوان شده است که بازرسان این سازمان دیگر در مورد ذرات اورانیوم غنی شده با خلوص ۸۳.۷ درصد در تاسیسات زیرزمینی فردو سوالی ندارند. در این گزارش، همچنین آمده است که بازرسان تحقیقات خود را در مورد آثار اورانیوم در مریوان، در نزدیکی شهر آباده، در حدود ۵۲۵ کیلومتری (۳۲۵ مایلی) جنوب شرقی تهران بسته اند.
تهدید انصارالله یمن برای حمله به عربستان
گروه انصارالله یمن روز پنجشنبه تهدید کرد، در واکنش به عدم حلوفصل پرونده بشردوستانه از سوی عربستان در مذاکرات دوجانبه، به تشدید تنش نظامی بازخواهد گشت و حملات خود به تأسیسات اقتصادی در عربستان سعودی را از سر میگیرد.
به گزارش سایت شبکه المسیره، جلال الرویشان، معاون نخست وزیر دولت نجات ملی یمن گفت: تاکنون عربستان هیچ پاسخی برای حلوفصل پرونده بشردوستانه پس از مذاکرات ماه رمضان نداشته است. برآورد ما این است که آنها در حال خرید زمان هستند.
الرویشان افزود: مذاکرات جاری با طرف سعودی با میانجیگری عمان در اوضاع کنونی همچنان تلاشهایی برای دستیابی به صلح است که صنعا با آن برخورد مثبتی داشت.
وی اظهار داشت: امیدواریم عربستان درک کند که برنامههای توسعه اقتصادی نمیتواند با تهاجم به کشور همسایه جمع شود.
الرویشان با بیان اینکه صنعا توانایی کنترل نظامی بنادر عربستان و سرازیر کردن سرمایه به آنها را دارد و نیروهای مسلح یمن پیش از این نیز در این راستا عملیاتی انجام داده اند، ائتلاف عربی را به تلاش برای پیچیده کردن صحنه یمن از طریق تحرکاتی برای تجزیه این کشور متهم کرد.
مرگ مشکوک مقام موساد در ایتالیا
منابع خبری ایتالیا یکشنبه گذشته (هفت خرداد) از واژگونی یک قایقی تفریحی در دریاچه «ماجیوره» در شمال این کشور و غرق شدن یک مقام سابق موساد به همراه دو افسر اطلاعاتی ایتالیایی و یک زن روسی خبر دادند.
در این قایق تفریحی ۲۳ تن حضور داشتند، اما فقط چهار تن غرق شدند که همه آنها نیز عنوان اطلاعاتی-امنیتی داشتند؛ مسألهای که باعث شد، شبکه ۱۲ اسرائیل این حادثه را «مشکوک» و «پر رمز و راز» توصیف کند.
اما روزنامه ایتالیایی «کوریره دلا سرا» روز پنجشنبه از جزئیات تازهای در این خصوص خبر داد که باعث میشود به رازآلود بودن واقعه افزوده شود. این روزنامه نوشت، منطقهای که دریاچه ماجیوره در آن واقع شده، مرکز فعالیتهای الیگارشی روسیه (ثروتمندان نزدیک به مسکو) است. این روزنامه مدعی شد که آنها به کار انتقال پهپادهای ایرانی به روسیه مشغول هستند.
کوریره دلا سرا افزود: «هدف از دیدار افسران اطلاعاتی ایتالیا با افسر موساد در قایقی که در دریاچه ماجیوره غرق شد، هماهنگی برای تحت نظر گرفتن الیگارشهای روس درگیر در زمینه انتقال پهپادهای ایرانی به مسکو بود.»
در این گزارش، نام این افسر موساد «ارز شمعونی» عنوان شده است، هرچند مقامات رسمی تل آویو هنوز در خصوص اسم و رسم او توضیحی ندادهاند. این اتفاق در روزهای مصادف با سالگرد شهادت شهید سرهنگ پاسدار «حسین صیادخدایی» رخ داده است.
به نوشته کوریره دلا سرا، در میان چهار نفری که در این حادثه غرق شدند، یک زن روسی نیز حضور داشت که همسر کاپیتان قایق تفریحی بود و به نظر میرسد، مقامات اطلاعاتی ایتالیا و اسرائیل از اطلاعات او استفاده میکردند.
در این راستا، «رام بن باراک» معاون سابق رئیس موساد و عضو کنونی کنست گفت: «ارز شمعونی در سفر تفریحی نبود، بلکه حضور او در قایق مربوط به کارش بود، اما ارتباطی به عملیات امنیتی نداشت.»
وبگاه خبری عرب ۴۸ نیز به نقل از رسانههای ایتالیایی نوشت، مأموران امنیتی حاضر در قایق از پیش برای حضور در آن دریاچه برنامهریزی نکرده بودند، بلکه حضورشان اتفاقی بود. به نوشته این رسانهها، مأمور سابق موساد قصد بازگشت به اسرائیل را داشت، ولی از پرواز جا ماند و همکاران ایتالیایی او پیشنهاد میدهند، با آنها به دریاچه رفته و کمی بیشتر کنار هم باشند.
سال گذشته بود که روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یکم خرداد ماه در اطلاعیهای از شهادت مدافع سرافراز حرم سرهنگ پاسدار «صیاد خدایاری اصل» در اقدام تروریستی ضد انقلاب و عوامل موساد خبر داد.
تیم امداد و نجات ایتالیا نیز اعلام کرد که این قایق روز یکشنبه در نزدیکی «لیسانزا»، در انتهای جنوبی دریاچه در شمال این کشور، پس از توفانی شدن هوا ناگهان واژگون شد.
«کلودیو کرمانت» کاپیتان قایق متهم اصلی این حادثه است. پلیس میگوید به جای ۱۵ تن، ۲۳ تن را سوار قایق کرده بود. او در بازجویی گفته است: «۳۰ ثانیه قیامت بود، قایق بلافاصله واژگون شد و ما در آب افتادیم.»
پس از واژگونی قایق، به جز چهار نفری که غرق شدند، باقی سرنشینان با ۱۵۰ متر شنا خود را به ساحل رساندهاند؛ اینکه افراد اطلاعاتی و امنیتی موفق به شنا کردن نشده و مسافران عادی نجات یافته باشند، مسأله اصلی است که موجب شک و تردید رسانهها شده است.
روزنامه «لا رپوبلیکا» ایتالیا نیز روز گذشته گزارش داد، صبح روز سه شنبه، ده مامور اسرائیلی با یک پرواز اضطراری با هواپیمای نظامی به سرزمین اشغالی بازگردانده شدهاند.
استقبال کشورهای «بریکس» از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب
وزرای خارجه گروه بریکس نشستی را در جمهوری آفریقای جنوبی برگزار کردند. حاضران در این نشست، با صدور بیانیهای تاکید کردند: اعضای بریکس از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب استقبال میکنند.
در این بیانیه آمده است: اعضای بریکس همچنین حمایت خود را از تلاشهای صورت گرفته با هدف دستیابی به یک راهکار سیاسی و توافقی که به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه احترام میگذارد، اعلام میکنند.
گروه بریکس یک سازمان بین المللی است که روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی را شامل میشود و اقتصاد آنها ۲۳ درصد از حجم اقتصاد جهانی و ۱۸ درصد از حجم تجارت بینالمللی را تشکیل می دهد.
وزرای خارجه کشورهای عربی هفدهم اردیبهشت ماه (هفتم ماه می جاری) در نشست فوق العاده خود با بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب موافقت کردند. جمال رشدی، سخنگوی رسمی دبیرکل اتحادیه عرب گفت که این اتحادیه تصمیم گرفت، سوریه را به کرسی خود بازگرداند.
شورای اتحادیه کشورهای عربی در بیانیه پایانی خود، ازسرگیری مشارکت هیاتهای دولت سوریه در جلسات این اتحادیه پس از گذشت دوازده سال از تعلیق عضویت دمشق را تایید و اعلام کرد: تصمیم گرفته شد که شرکت هیاتهای دولت جمهوری عربی سوریه در جلسات شورای اتحادیه عرب و همه سازمانها و موسسات وابسته به آن از سر گرفته شود و این تصمیم از همین تاریخ (هفتم می) اجرایی است.
اتحادیه عرب در نوامبر (آبان/آذر) ۲۰۱۱ و با آغاز بحران این کشور عضویت دمشق را در این اتحادیه به حالت تعلیق درآورده و از همان زمان تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه این کشور عضو جبهه مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی وضع کرده بود.
بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، موجب خشم واشنگتن شده و مدعی است، سوریه اکنون استحقاق ورود دوباره به اتحادیه عرب را ندارد و این تصمیم به معنای حل بحران سوریه نیست.
آمریکا مدعی است، شرکای او اعلام کرده اند که قصد دارند از تعامل مستقیم با حکومت بشار اسد برای پیشبرد اولویت هایی از جمله دستیابی به راه حل بحران سوریه، افزایش دسترسی به اقدامات بشردوستانه، ایجاد شرایط امن برای بازگشت مهاجران، جلوگیری از فعالیت داعش و مقابله با قاچاق ماده مخدر «کپتاگون» استفاده کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.