بین الملل تابناک: واکنش نمایندگی ایران در سازمان ملل به خبر توافق موقت با آمریکا، امضای «اعلامیه آتلانتیک» بین واشنگتن و لندن برای مهار چین، پایان رزمایش مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس در عربستان، گفت وگوی نتانیاهو و بلینکن درباره ایران و توافق محرمانه چین-کوبا برای شنود ارتباطات نظامی آمریکا از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
واکنش نمایندگی ایران در سازمان ملل به خبر توافق موقت با آمریکا
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در پی انتشار برخی گزارشها، مبنی بر نزدیک شدن ایران و آمریکا به توافق موقت اعلام کرد: هیچ توافق موقتی به جایگزینی برجام در دستور کار نیست.
به گزاش نیویورک، نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه به وقت محلی تصریح کرد: " هیچ توافق موقتی به جایگزینی برجام وجود ندارد و در دستور کار نیست."
تارنمای میدل ایست آی با استناد به دو منبع که نام آنها را افشا نکرده بود، مدعی شده بود که ایران و آمریکا در آستانه توافق موقت برای رفع برخی تحریمها در برابر محدودیت غنیسازی اورانیوم در ایران هستند.
پیش از این نیز، کاخ سفید ادعاها و گزارش ها مبنی بر نزدیک شدن آمریکا و ایران به یک توافق موقت که بر اساس آن تهران برنامه هسته ای خود را در ازای لغو تحریم ها محدود می کند، رد نمود.
یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنحشنبه به وقت محلی در واکنش به مقاله ای در تارنمای میدل ایست آی به رسانه ها گفت: این گزارش نادرست و گمراه کننده است. هر گزارش در خصوص توافق موقت با ایران نادرست است.
امضای «اعلامیه آتلانتیک» بین واشنگتن و لندن برای مهار چین
رئیسجمهوری آمریکا و نخستوزیر انگلیس، شراکت اقتصادی جدیدی را با هدف رویارویی با چالشهای بزرگ ژئوپلیتیک کنونی، به ویژه در رویارویی با جاهطلبیهای چین اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "اعلامیه آتلانتیک" که ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس و جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در کاخ سفید امضا کردند، چندین مورد از جمله تقویت همکاری در صنعت دفاعی و تامین مواد معدنی لازم برای انتقال انرژی را تعیین میکند.
سوناک اواخر روز سهشنبه وارد واشنگتن شد و با جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا دیدار کرد و خواستار تعمیق روابط اقتصادی بین ایالات متحده و بریتانیا شد.
دولت انگلیس در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرده بود که نخست وزیر انگلیس خواستار همکاری امنیتی اقتصادی بین دو کشور خواهد شد که "به اندازه همکاری در زمینه امنیت سنتی" گسترده باشد.
پایان رزمایش مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس در عربستان
رزمایش «عزم عقاب ۲۳» روز پنجشنبه در برخی مناطق عربستان با مشارکت نیروهایی از آمریکا و کشورهای شواری همکاری خلیج فارس به پایان رسید.
به گزارش «الخلیج آنلاین» وزارت دفاع عربستان در بیانیهای اعلام کرد که فیاض بن حامد الرویلی، رئیس ستاد کل ارتش عربستان و رؤسای ستاد نیروهای کشورهای شرکت کننده شاهد پایان این رزمایش بودند.
در این بیانیه آمده است: این رزمایش با هدف ارتقای توان رزمی، دستیابی به آمادگی عملیاتی و تبادل تجارب در زمینههای برنامه ریزی و اجرا در تمامی سطوح و نیز نشان دادن عمق روابط راهبردی و نظامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا انجام شد.
نیروهای شرکت کننده در رزمایش طی دو هفته چند فرضیه را اجرا کردند که مهمترین آن، عملیات هوایی موشکی با مهمات جنگی، عملیات ضد هوایی دفاعی، عملیات سوخت گیری هوایی، عملیات جنگ سطحی، ضد دریایی و جنگ الکترونیک، حملات دریایی و دفاع در برابر سلاحهای کشتار جمعی و تلفات جمعی بود.
به نقل از میدل ایست نیوز، اواخر ماه گذشته، خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد: این رزمایش برای اولین بار در مرکز جنگ هوایی در منطقه شرقی عربستان انجام میشود.
گفتنی است پیش از این رزمایش جلسات مقدماتی و سخنرانیهای آکادمیک ویژه برای این رزمایش در ریاض و فلوریدا انجام شد.
این رزمایشهای مشترک در چارچوب همکاریهای راهبردی بین آمریکا و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس انجام میشود که جنبه نظامی بخش اساسی آن است.
کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سالهای گذشته و کنونی به تنهایی یا با کشورهای عربی و غربی در چندین رزمایش نظامی شرکت کردهاند.
گفت وگوی نتانیاهو و بلینکن درباره ایران
منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تلفنی با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا درباره همکاریهای نظامی و اطلاعاتی و همچنین ایران گفت وگو کرده است.
بر اساس این گزارش، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر خارجه آمریکا در خصوص همکاریهای نظامی و اطلاعاتی گفت وگو و توافق کردند همکاریها بین تل آویو و واشنگتن در زمینه هوش مصنوعی توسعه یابد.
این گزارش میافزاید، دو طرف همچنین درباره چالشها و فرصتها در منطقه رایزنی کردند و نتانیاهو از گفت وگوهای صریح اخیر هیأت اعزامی تل آویو به واشنگتن و از هماهنگی نزدیک بین رژیم اسرائیل و آمریکا قدردانی کرد.
نتانیاهو و بلینکن همچنین پرونده هستهای ایران را مورد بررسی قرار دادند و بنابر اعلام دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی، نتانیاهو در گفت وگو با وزیر خارجه آمریکا مدعی شده است هرگونه توافقی که برنامه هستهای ایران را متوقف نکند (رژیم) اسرائیل را ملزم نمیکند که علیه ایران اقدام نکند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه در نشست هفتگی کابینهاش به گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره حل و فصل برخی از موضوعات مرتبط با ایران واکنش نشان داده و آژانس را به سیاسی کاری متهم کرده بود.
نتانیاهو در اظهارات سخیف خود علیه ایران ادعا کرده بود که تهران به دروغگویی به آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه میدهد.
توافق محرمانه چین-کوبا برای شنود ارتباطات نظامی آمریکا
یک روزنامه آمریکایی مدعی حصول توافقی محرمانه میان چین و کوبا برای تأسیس یک تأسیسات شنود الکترونیکی در این جزیره در فاصله صد مایلی ایالت فلوریدا شده است.
والاستریتژورنال با گزارش این خبر به نقل از مقامهای آگاه آمریکایی نوشت: تأسیس چنین پایگاهی، چین را قادر به شنود ارتباطات الکترونیکی منطقه جنوب شرق آمریکا و همچنین رصد ترددهای دریایی خواهد کرد. این منطقه میزبان شمار بسیاری از پایگاههای نظامی آمریکاست.
مقر فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در شهر تامپا در فلوریداست. پایگاه فورت لیبرتی که بزرگترین پایگاه نظامی آمریکاست نیز در کارولینای شمالی واقع شده است.
مقامهای آمریکایی گفتهاند که دو کشور بر سر کلیات به توافق رسیدهاند. چین قرار است «چندین میلیارد دلار» برای فعالیت این تأسیسات شنود در اختیار کوبا قرار دهد.
کاخ سفید از اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کرد؛ اما جان کربی، سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای به والاستریتژورنال گفت: «نمیتوانم درباره این گزارش خاصی اظهارنظر کنم، ولی ما به خوبی از تلاشهای جمهوری خلق چین برای سرمایهگذاری در تأسیس زیرساختهایی با اهداف نظامی باخبریم.»
جان کربی همچنین اضافه کرد: «آن را به دقت زیر نظر داریم؛ گامهایی برای مقابله با آن برمیداریم و اطمینان داریم که قادریم به تمامی تعهداتمان در کشور، در منطقه و در سراسر دنیا عمل کنیم.»
این گزارش در شرایطی منتشر شده که آمریکا و چین تلاشهایی را برای کاستن از تنشها بعد از ورود یک بالن جاسوسی چین به خاک آمریکا آغاز کردهاند.
این گزارش همچنین میتواند انتقادها از قصد آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا برای سفر به چین طی روزهای آینده را افزایش دهد.
باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا در گفتوگو با والاستریتژورنال گفت: «اگر این گزارش درست باشد، حملهای مستقیم به ایالات متحده است؛ پس امیدوارم دولت درباره نحوه واکنش به این اقدام فکر کند.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.