بین الملل تابناک: توقف اعزام سفیر ایران به سوئد، حمله هوایی اسرائیل به حمص سوریه، شرط بایدن برای دعوت از نتانیاهو به آمریکا، سرنگونی پهپاد اسرائیلی توسط مقاومت فلسطین و سفر هیاتی از ارتش چین به انگلیس و فرانسه، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
توقف اعزام سفیر ایران به سوئد
یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه اعلام کرد: «به رغم انجام مراحل اداری اعزام سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران به سوئد، بهدلیل اهانت صورت گرفته به قرآن کریم در این کشور، وزارت خارجه فعلا برنامهای برای اعزام سفیر جدید نخواهد داشت.»
حجتالله فغانی به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در سوئد منصوب شده و قرار بود برای تصدی پست جدیدش به استکهلم برود.
در پی اهانت به قرآن کریم در سوئد پیش از این کاردار این کشور در تهران در غیاب سفیر به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید ایران به وی اعلام شد.
حمله هوایی اسرائیل به حمص سوریه
منابع محلی بامداد یکشنبه از شنیدهشدن صدای انفجار مهیب در آسمان حمص و طرطوس در سوریه خبر دادند.
به گفته رسانههای عربی، پدافند هوایی ارتش سوریه در حمص در حال مقابله با اهداف متخاصم در آسمان این شهر است.
برخی منابع نیز میگویند جنگندههای رژیم تروریست صهیونیستی در حال حمله به اهدافی در طرطوس و حمص هستند.
«آویخای ادرعی» سخنگوی ارتش رژیم موقت صهیونیستی درباره شنیده شدن صدای انفجار در فلسطین اشغالی گفت: «لحظاتی پیش یک موشک پدافندی سوریه به سمت اسرائیل شلیک شد که در هوا منفجر گردید.»
همزمان خبرنگار خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) نیز گزارش داد: «پدافند هوایی ما در حال مقابله با اهداف متخاصم در حریم هوایی ریف حمص است.»
خبرنگار این رسانه سوری در ادامه گفت: «صداهایی که در حریم هوایی ریف طرطوس شنیده میشود ناشی از مقابله پدافند هوایی ما با تجاوز اسرائیل در حمص است.»
خبرگزاری سانا همچنین خبر داد که پدافند هوایی ارتش سوریه تعدادی از موشکهای متخاصم را در ریف شمالی حمص سرنگون کرده است.
شبکه «المیادین» نیز گفت: «این تجاوز همزمان با پرواز هواپیماهای اسرائیلی در سواحل شمال لبنان انجام شده است.»
رسانههای صهیونیستی همچنین تصاویری از بقایای موشک پدافند هوایی سوریه که در شهر «الرهط» واقع در شمال فلسطین اشغالی سقوط کرد، منتشر نمودند.
برخی منابع اسرائیلی نیز ادعا میکنند، سامانه پدافند هوایی پاتریوت مستقر در شمال فلسطین اشغالی، یک موشک ضدهوایی سوری را که به سمت جنگنده رژیم جعلی صهیونیستی شلیک شده بود، رهگیری و ساقط کرد.
در ادامه گزارشها، خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از یک منبع امنیتی سوری نوشت: «جنگندههای اسرائیلی تعدادی موشک از فراز خاک لبنان به سمت اهدافی در حومه شهر حمص شلیک کردند. پدافند هوایی ما بیشتر موشکهای اسرائیلی را قبل از رسیدن به هدف سرنگون کردند.»
این منبع همچنین افزود: «صداهای انفجاری که در سراسر استان شنیده میشد، ناشی از انفجار اولیه موشکهای پدافند هوایی سوریه در مقابله با تجاوزات اسرائیلی بود.»
منابع سوری همچنین ورود دومین موشک پدافند هوایی به آسمان فلسطین اشغالی و انفجار آن در حریم هوایی صحرای نقب را تایید کردند.
خبرگزاری سانا دقایقی بعد به نقل از بیانیه وزارت دفاع سوریه نوشت: «حدود ساعت ۰۰:۲۰ بامداد امروز، دشمن اسرائیلی از سمت شمال شرق بیروت با حمله هوایی نقاطی در اطراف شهر حمص را هدف قرار داد. پدافند هوایی ما موشکهای متجاوز را رهگیری کرد و خسارات مادی وارد شد.»
شرط بایدن برای دعوت از نتانیاهو به آمریکا
یک شبکه صهیونیستی شنبه شب فاش کرد که دولت بایدن برای سفر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم تل آویو به آمریکا شرط گذاشته است.
شبکه ۷ رژیم صهیونیستی در این باره فاش کرد که جیک سالیوان، رئیس شورای امنیت ملی آمریکا گفته که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده به دنبال آن است که تا پایان سال جاری میلادی از نتانیاهو برای سفر به واشنگتن دعوت کند؛ اما بایدن برای نتانیاهو شرط گذاشته که با احزاب مخالف اسرائیل برای حل موضوع اصلاح قضایی به توافق برسد.
شرط بایدن برای سفر نتانیاهو به واشنگتن همزمان با برگزاری بیست و ششمین تظاهرات سراسری در سرزمینهای اشغالی علیه بی بی صورت میگیرد.
رهبران احزاب مخالف کابینه رژیم صهیونیستی اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش این چهره برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری میدانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.
تصویب این طرح اخیرا توسط نتانیاهو به تعویق افتاد اما معترضان تأکید بر لغو کامل این طرح دارند.
سرنگونی پهپاد اسرائیلی توسط مقاومت فلسطین
بامداد یکشنبه نیروهای مقاومت فلسطین موفق شدند یک پهپاد رژیم صهیونیستی را سرنگون کنند.
این پهپاد توسط گردان جنین وابسته به سرایا القدس و به دنبال تیراندازی گسترده به آن سرنگون شده است.
نیروهای مقاومت به نوع این پهپاد هیچ اشاره ای نکردند.
سرنگونی این پهپاد چند ساعت پس از آن صورت می گیرد که مقاومت اسلامی در لبنان ظهر روز شنبه یک پهپاد رژیم صهیونیستی را در جنوب این کشور سرنگون کرد.
در بیانیه این گروه آمد:این پهپاد راس ساعت ۱۲ به وقت محلی از سمت شهرک زارعیت در شمال فلسطین اشغالی حریم هوایی لبنان را نقض کرد و پیش از سرنگونی توسط رزمندگان، در ارتفاع متوسط با برد حدود ۷ کیلومتر در داخل حریم هوایی لبنان پرواز کرد.
در این بیانیه آمده است، دشمن صهیونیستی تلاش کرد، پس از هدف قرار گرفتن پهپاد، دوباره آن را در کنترل بگیرد؛ اما موفق نشد.
مقاومت اسلامی مشخصات این پهپاد را اعلام کرد که از نوع «R - Copter ۱۰۰۰» به طول ۱۷۰ سانتی متر و عرض ۲۰۰ سانتی متر و مجهز به دو دوربین باکیفیت است.
پیش از این، رسانههای جنگی مقاومت اسلامی اعلام کرده بودند، یک پهپاد رژیم صهیونیستی را سرنگون کردند که وارد حریم هوایی لبنان در جنوب شرقی منطقه صور شده بود.
رژیم صهیونیستی به سرنگونی این پهپاد اعتراف و اعلام کرد، این پهپاد هنگام انجام ماموریت روتین خود در خاک لبنان سقوط کرد و هیچ نگرانی درباره انتقال اطلاعات وجود ندارد.
سفر هیاتی از ارتش چین به انگلیس و فرانسه
روز شنبه، وزارت دفاع چین در بیانیهای اعلام کرد، یک هیات رایزنی راهبردی ارتش این کشور، سفری یک هفتهای را از شنبه ۲۴ ژوئن (سوم تیر) تا امروز اول ژوئیه (۱۰ تیر) به بریتانیا و فرانسه داشته است.
به نوشته روزنامه «چاینا دیلی»، وزارت دفاع چین در بیانیهای تصریح کرد: «هیات رایزنی راهبردی-دفاعی ارتش آزادیبخش خلق چین، سفری از تاریخ ۲۴ ژوئن تا اول ژوئیه به انگلیس و فرانسه انجام داد.»
وزارت دفاع چین در بیانیه خود اعلام کرد، این هیات در این سفر با طرفهای خارجی در مورد توسعه روابط دفاعی دوجانبه به بحث پرداخته و درباره مسائل مهم برای دو طرف در حوزه امنیت منطقهای و بینالمللی به صورت جامع تبادل نظر کرد.
طبق اعلام وزارت دفاع چین، تبادل نظرهای مقامهای چین با مقامهای فرانسه و انگلیس در این سفر باعث ارتقای اعتماد و درک متقابل و دوجانبه شد.
به نوشته «رویترز»، سخنگوی وزارت دفاع انگلیس در پاسخ به پرسش درباره این سفر گفت، این کشور اخیرا میزبان نشست «گفتوگوی راهبردی دفاعی چین و بریتانیا» در شهر لندن بود.
این سخنگو در بیانیه ای اعلام کرد: «این مذاکرات استراتژی های دفاع ملی دو طرف، وضعیت اوکراین، امنیت در حوزه هند-اقیانوسیه، ثبات راهبردی و اشاعه تسلیحات کشتار جمعی، دریای چین جنوبی و تایوان و روابط نظامی بریتانیا و چین را پوشش داد.»
مقامهای انگلیسی همچنین از احتمال سفر «جیمز کلورلی»، وزیر امور خارجه این کشور به چین در ماه ژوئیه در راستای تلاش برای بهبود روابط با چین و تعامل با آن در حوزههای تجارت، سرمایهگذاری و تغییرات آب وهوایی در ضمن حفاظت از امنیت ملی در برابر تهدیدات خبر دادند.
چین با آمریکا و متحدانش بر سر تایوان و روابط با این جزیره دچار تنش بوده است.
چین بارها به آمریکا درباره دخالت در امور تایوان هشدار داده و اعلام کرده از همه ابزارها برای جلوگیری کردن از جدایی طلبی این جزیره استفاده خواهد کرد.
تایوان بخشی از چین محسوب میشود که ادعاهای جداییطلبانه دارد؛ ادعاهایی که کشورهای جهان و سازمان ملل متحد بهرسمیت نمیشناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالیرتبه سیاسی یا نظامی از کشورهایی که پکن با آنها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و میگوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض و سیگنالهای نادرستی به نیروهای جداییطلب تایوان ارسال میکند.