به گزارش تابناک به نقل از همشهری آنلاین، برخی کارشناسان سلامت معتقدند نظام سلامت کشور به ویژه بعد از پاندمی کرونا، تمرکز و توجه ویژهای بر درمان و احداث مراکز درمانی دارد. به تاکید آنها موضوع پیشگیری در این حوزه کمتر دیده میشود و این مساله میتواند منجر به بیمارتر شدن جامعه شود. اما به گفته حسین فرشیدی، معاون وزیر بهداشت دو مساله مهم بعد از پاندمی کرونا در نظام سلامت بیش از گذشته خود را نشان داد و همسو با بحث بهداشت و پیشگیری، به آنها هم باید توجه شود.
فرشیدی به همشهری آنلاین گفت: بعد از کووید-۱۹ با توجه به ماهیت خود بیماری متوجه شدیم که در کجا مشکل داریم؛ اول مشکل کمبود نیروی انسانی و دوم مشکل فضای فیزیکی مناسب.
این مسئول با بیان این که نظام سلامت ما باید تابآوری مناسب شرایط بحرانی مثل پاندمی کووید را در آینده داشته باشد، درباره کمبود نیروی انسانی به دو مشخصه اشاره کرد و افزود: کمبود نیروی انسانی باید برطرف شود و نباید فکر کنیم کووید تمام شده است. ممکن است بدتر از این پاندمی را در آینده هم تجربه کنیم. مشکلات دوران پاندمی با توجه به کمبود نیروی انسانی به خوبی مشخص بود. این در حالی است که نسبت استاندارد بیمار به گروه خدمات دهنده یا پرستاران در کشور ما مناسب نیست.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: در بحث سلامت خانواده هم اگر نسبت جمعیتی را عوض کنیم، برای هر ۱۵۰۰ نفر یک مراقب سلامت وارد سیستم میشود که در یکی دو سال آینده در بحث نیروی انسانی بسیار کمککننده خواهد بود.
فرشیدی درباره دومین مشخصه هم بیان کرد: در پاندمی کووید-۱۹ به لحاظ فضا و بستری بیماران مشکلات زیادی داشتیم. بر این اساس فضای فیزیکی جدید با این نگاه در حال ایجاد است. همزمان با آن، این که در شرایط بحرانی فضاهای ویژه مراکز درمانی به مکانی برای خدمات به بیماران بدل شود، هم مورد توجه قرار دارد.
او همچنین از تغییر رویکرد وزارت بهداشت از سال آینده در بحث بیماریهای غیرواگیر هم خبر داد و گفت: یکی از برنامههای مهم در ۱۴۰۳ پرداختن به بیماریهای غیرواگیر است. در حال حاضر کشورهای جهان درگیر بیماریهای غیرواگیر هستند و غربالگری برخی از این سرطانهای شایع و قابل پیشگیری مانند سرطان پستان، سرطان روده و سرطان دهانه رحم در برنامههای غربالگری ما قرار گرفته است.
فرشیدی ادامه داد: مردم باید بدانند میتوانند بسیاری از خدمات را به شکل رایگان ذیل نظام شبکه بهداشتی دریافت کنند تا از بیماریهای سخت در سالیان بعد جلوگیری کنند. در دنیا بروز سرطانها رو به افزایش است که دلایل مختلفی از جمله استرس، تغذیه، عدم تحرک و ژنتیک در آن نقش دارد. بخش مهمی از کنترل سرطان در پیشگیری و آگاهی است. سرطانها علائم اولیه دارند که باید مردم آنها را بشناسند تا در مراحل اولیه شناسایی و درمان شوند.