بین الملل تابناک: قرار گرفتن ۷۰ هزار سند از پرونده پزشکی نتانیاهو در اختیار ایران، خنثی شدن طرح کودتا در ارمنستان، پاسخ ایران به ادعاهای امارات درباره جزایر سه گانه ایرانی، سفر یک هیات عربستانی به اسرائیل و ورود اولین گروه از ارامنه قرهباغ کوهستانی به خاک ارمنستان، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
قرار گرفتن ۷۰ هزار سند از پرونده پزشکی نتانیاهو در اختیار ایران
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اقدامی که ظاهراً از آشفتگی و عصبانیت روانی او حکایت داشت، ایران را به حمله هسته ای تهدید کرد. با وجود این، اطلاعاتی که به دست یک روزنامه ایرانی رسیده حکایت از این دارد که نتانیاهو احتمالا به یک بیماری مزمن روانشناختی مبتلاست.
نتانیاهو در اظهاراتی که بعدا دفتر او از آن عقب نشینی کرد گفت: «ایران باید با تهدید هسته ای معتبر مواجه باشد؛ اما این هشدار ممکن است از رازی حکایت کند که کاملا محرمانه نگاه داشته شده است: بیماری روانی نتانیاهو.
برای اطلاع از آنچه در گذشته رخ داده لازم به یادآوری است که اواسط ماه سپتامبر پایگاه خبری لبنانی المیادین با استناد به یک منبع امنیتی ایرانی گزارش داده بود که نخست وزیر اسراییل با یک پرونده قضایی جدی درگیر است.
این منبع ایرانی خاطرنشان کرد که قوه قضاییه اسرائیل هنوز این پرونده را افشا نکرده، زیرا انجام این کار مصداق «تهدید علیه امنیت داخلی» برای این رژیم به شمار می رود. او خاطرنشان کرده بود،چنانچه جزییات این اطلاعات افشا شود حیات سیاسی نتانیاهو با خطر جدی مواجه خواهد شد.
روزنامه تهران تایمز به اطلاعات تازهای دسترسی پیدا کرده که نشان میدهد موضوع بسیار فراتر از آن است که به پرونده نتانیاهو محدود باشد. بنا بر اطلاعاتی که در اختیار تهران تایمز قرار گرفته، ایران به تمام آرشیو قضائی اسرائیل دسترسی پیدا کرده است که شامل اطلاعات مهم و حساس درباره پرونده نتانیاهو می شوند.
بنا بر اسناد قضائی اسرائیل، نتانیاهو و همسرش سارا از عود بیماری روانی رنج میبرند و این امر برخی از اعضای حزب یائیر لاپید را بر آن داشته است که سراغ نهاد رفته تا مناسب بودن نتانیاهو برای پستهای ارشد در اسرائیل را زیر سوال ببرند.
اعضای حزب لاپید همچنین کل پرونده پزشکی نتانیاهو و همسرش را نزد دادگاه بردهاند به این امید که به خاطر مشکلات روانی، مانع از تصدی وی بر مسند قدرت شوند.
دادگاه اسناد مذکور را بررسی کرده و جدیت خود را برای پیگیری پرونده اعلام کرده است اما یک مقام ارشد قضایی این پرونده را مسکوت نگاه داشته و در دست نوشتی، آورده است که «دادگاه اختیارات لازم را برای رسیدگی به این پرونه ندارد و ادامه این روند میتواند امنیت ملی اسرائیل را به خطر اندازد.»
علاوه بر این پرونده، نتانیاهو با دیگر شکایات مواجه بود که به خاطر رشوه، اعمال زور و یا استفاده از نفوذ سیاسی مسکوت ماندهاند.
بنا بر رسانههای اسرائیلی، این پرونده میتواند دلیل خوبی برای علت هک شدن اخیر شماره تلفنهای حزب لاپید و شخص لاپید باشد. ناظران اعلام کره اند که نتانیاهو میتواند پشت پرده این هک شدن باشد.
با توجه به این که اطلاعات پرونده دادگاه نتانیاهو،حزب وی و بسیاری از مقامات دولت کنونی اسرائیل بعلاوه برخی از سوء استفادهها و کمکهای اعلام نشده مالی به هاردیس و پروندههای فساد و جاسوسی آنها درز کرده است، احتمال انتقامجویی را نمیتوان رد کرد. در هر حال، نکتهای که اکنون مهم است این که اطلاعات فوق محرمانهای که در اختیار ایران است میتواند امنیت ملی رژیم اسرائیل را به خطر اندازد.
همچنین، آرشیو قضایی اسرائیل شامل اسنادی است که نشان میدهد چگونه قوه قضاییه اسرائیل به شیوهای سیستماتیک علیه شهروندان عرب اسرائیل تبعیض قائل میشود. این اسناد نشان می دهند که قضات اسرائیلی همواره بر اساس دستورالعملی اعلام نشده، علیه شهروندان عرب اسرائیل حکم دادهاند.
در مجموع بر اساس اطلاعات منابع آگاه به مساله، بیش از ۷۰ هزار صفحه اسناد قضایی که برخی از آنها دارای مهرهای محرمانه و فوق محرمانه است، درز کرده و در حال بررسی و تحلیل است.
افشای آرشیو قضایی اسرائیل نشانه دیگری از این است که اسرائیل تا چه حد آسیبپذبر شده است. این در حالی است که مقامات اسرائیلی، به ویژه دیوید بارنی، رئیس موساد، لفاظی های خود را علیه ایران افزایش داده اند.
به گفته منابع آگاه به موضوع، ایران در پاسخ، ادارهای را که مسئول مقابله با اسرائیل است، به سطح بالاتر و به یک دیپارتمان در داخل نهادهای امنیتی ایران ارتقا داده است.
خنثی شدن طرح کودتا در ارمنستان
سرویس امنیت ملی ارمنستان امروز اعلام کرد که یک گروه هشت نفری از افرادی را که برای «غصب قدرت» در ارمنستان با استفاده از تسلیحات توطئه کرده بودند، بازداشت کرده است.
در شرایطی که تعداد زیادی از معترضان در «ایروان» پایتخت ارمنستان علیه پاشینیان در پی عملیات اخیر جمهوری آذربایجان در قرهباغ کوهستانی تظاهرات برپا کردند، مقامهای امنیتی ارمنستان از خنثی شدن عملیات کودتا در این کشور خبر میدهند.
وبگاه «نیوز» ارمنستان گزارش کرد، هشت تن از اعضای نهاد غیردولتی میهنپرستان به نام «صلیبیها» بر اساس شواهدی که سرویس امنیت ملی ارمنستان میگوید با تفتیش خانهها و دفتر این سازمان پیدا کرده است، بازداشت شدند.
در میان اموالی که سرویس امنیت ملی ارمنستان از گروه فوق ضبط کرده است، میتوان به اسلحه، مهمات، تپانجه، جلیقه ضدگلوله، دستگاه های ارتباط از راه دور، رایانه و دفترچه یادداشتهایی حاوی یکسری نوشتههای مختلف اشاره کرد.
«آلبرت بازیان» شهردار سابق ایروان و نماینده سابق پارلمان ارمنستان نیز در بین هشت نفری بوده است که به اتهام توطئه برای کودتا در ارمنستان بازداشت شدند.
سرویس امنیت ملی ارمنستان میگوید که تحقیقات برای یافتن شواهد بیشتر در جریان است و گزارشها حاکی از آن است که کل افراد گروهی که بازداشت شدهاند در باندهای خلافکار سابقه داشتهاند.
این خبر در حالی منتشر شده است که چهارشنبه شب هفته گذشته، معترضان به عملکرد پاشینیان در جریان بحران منطقه قرهباغ کوهستانی در ایروان تظاهرات برپا کردند و با نیروهای پلیس درگیر شدند.
معترضان در پی تسلیم جداییطلبان ارامنه در منطقه قرهباغ کوهستانی علیه پاشینیان تظاهرات برپا کردند. توافق آتشبس در قره باغ کوهستانی تنها با گذشت ۲۴ ساعت از آغاز عملیات برقآسای جمهوری آذربایجان به دست آمد.
اکثر ساکنان منطقه قرهباغ کوهستانی را ارامنه تشکیل میدهند و رسانههای محلی امروز گزارش کردند که در پی جدیدترین تحولات در این منطقه، ۱۲۰ هزار تن از آنها قصد ترک این منطقه را دارند و میخواهند به ارمنستان بازگردند و تمایلی ندارند بخشی از جمهوری آذربایجان باشند.
بنا بر گزارش یورونیوز، پیش از این پاشینیان روز سهشنبه هفته گذشته از فراخوان برای کودتا علیه دولت خود انتقاد کرده بود. مخالفان وی پس از جنگ پیشین بین باکو و ایروان در سال ۲۰۲۰، علیه توافق پاشینیان با باکو تظاهرات برپا کرده بودند و او را به خیانت به کشور متهم کردند که در نهایت نخستوزیر ارمنستان با برگزاری انتخابات زودهنگام و پیروزی در انتخابات توانست به عنوان نخستوزیر ارمنستان همچنان به کار خود ادامه دهد.
پاسخ ایران به ادعاهای امارات درباره جزایر سه گانه ایرانی
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل به ادعاهای وزیر مشاور در امور همکاری های بین المللی امارات متحده عربی درباره جزایر سه گانه ایرانی پاسخ داد.
هیات جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، ضمن رد ادعای تکراری نماینده امارات در خصوص جزایر سه گانه خلیج فارس گفت: باعث تاسف است که نمایندگان این کشور هر ساله در این نشست همان ادعای بی پایه در خصوص این جزایر ایرانی در خلیج فارس را تکرار می کنند.
در بیانیه جمهوری اسلامی ایران آمده است: ما چنین اظهارات و ادعاهای بی پایه در تعرض به حاکمیت و تمامیت ارضی یک عضو سازمان ملل را به منزله نقض فاحش حقوق بین الملل و منشور ملل متحد قلمداد کرده و آن را ناقض اصل همسایگی مطلوب و ضرورت احترام به تمامیت ارضی کشورها می دانیم.
نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در خلیج فارس همواره بخشی جداناپذیر از سرزمین ایران و تحت حاکمیت کامل ایران بوده و همواره همینگونه خواهد ماند. هرگونه ادعای در مغایرت با این حقیقت، بی اعتبار است.
بیانیه هیات جمهوری اسلامی ایران در نشست هفتاد و هشتم مجمع عمومی سازمان ملل اظهار می دارد ایران همواره به سیاست دوستی و همسایگی مطلوب نسبت به تمام همسایگان خود پایبند بوده و نسبت به توسعه روابط با تمام همسایگان خود از جمله امارات متحده عربی اهتمام کامل دارد. درعین حال تاکید می کند تمامیت ارضی ایران و حاکمیت ایران بر این جزایر موضوع هیچ مذاکره ای نخواهد بود.
این بیانیه همچنین در ادامه با اشاره به اظهارات هیات کویت در جریان این نشست در خصوص منابع مشترک گازی در خلیج فارس اظهار می دارد، دولت ایران معتقد است مسائل مربوط به تحدید حدود مرزهای دریایی و بهره برداری از منابع طبیعی مشترک بین کشورها باید از طریق گفتگو و مذاکرات دوجانبه و با در نظر گرفتن اصل حسن همجواری حل و فصل شود.
سفر یک هیات عربستانی به اسرائیل
یک هیات رسمی عربستان به ریاست نایف بن بندر السدیری، سفیر این کشور ظرف روزهای آتی وارد رام الله میشود. این گام، نخستین سفر در نوع خود از زمان اعلام انتصاب السدیری به عنوان سفیر تام الاختیار و فوقالعاده و سرکنسول عربستان در قدس اشغالی است.
رادیو محلی «أجیال» به نقل از یک منبع فلسطینی گزارش داد: «این هیات قرار است در اقدامی بیسابقه از زمان اشغال قدس در سال ۱۹۶۷، به مناسبت جشن سالروز میلاد پیامبر اسلام (ص) در مسجد الاقصی نماز اقامه کند.
براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، این مقام فلسطینی گفت که در بحبوحه تلاشهای دیپلماتیک برای دستیابی به توافقی بین رژیم صهیونیستی و عربستان ـ که ممکن است شامل امتیازاتی برای فلسطینیها باشد ـ یک هیات سعودی قرار است به زودی در رامالله با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کند.
این مقام افزود: ریاست این هیات را نماینده غیرمقیم عربستان در امور فلسطینیها که ماه گذشته منصوب شد، بر عهده خواهد داشت.
این سفر پس از آن انجام میشود که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، هفته گذشته گفتند که تلاشها برای دستیابی به توافقی برای عادی سازی روابط بین دو طرف در جریان است.
اما مقامات آمریکایی اشاره کردهاند که عادی سازی روابط هنوز دور از دسترس است زیرا انتظار میرود که شامل توافق دفاعی با واشنگتن و برنامه هستهای غیرنظامی برای عربستان سعودی باشد.
از جمله مسائلی که باید حل و فصل شود، مساله فلسطین و درخواست برای احیای روند صلح است که منجر به راه حل دو دولتی میشود.
ورود اولین گروه از ارامنه قرهباغ کوهستانی به خاک ارمنستان
اولین گروه از ساکنان ارامنه منطقه قرهباغ کوهستانی پس از تحمل ده ماه محاصره و به خاطر حمله نظامی برق آسای اخیر جمهوری آذربایجان برای بازپسگیری کنترل کامل منطقه، وارد خاک ارمنستان شدند.
هزاران تن از شهرها و روستاهای متاثر از این درگیری مجبور به ترک خانههایشان شده و به اردوگاه صلحبانان روسی در قرهباغ منتقل شدند.
خبرگزاری دولتی Armenpress گزارش داد: «اولین گروه از تخلیهشدهها در حال حاضر در «کورنیدزور» هستند و ساکنان تخلیه شده قره باغ در مرکز کمیته بینالمللی صلیب سرخ جمع شدهاند.»
این آژانس افزود: روند ثبت نام همچنان ادامه دارد، زیرا نیازهای اولویت دار در حال ارزیابی هستند. این آژانس خبری همچنین خاطرنشان کرد: مقررات سکونت فقط به استان سیونیک محدود نمیشود و در صورت نیاز در سایر استانها نیز اقامتگاه ساماندهی میشود.
همچنین مقامات ارمنستان گزارش دادند تا یکشنبه شب در مجموع ۳۷۷ نفر از این منطقه وارد ارمنستان شدهاند.
به نقل از یورونیوز، وزارت دفاع روسیه هم گزارش داد که نیروهای حافظ صلح این کشور - که از سال ۲۰۲۰ در قره باغ کوهستانی مستقرند - به انتقال ۳۱۱ غیرنظامی از جمله ۱۰۲ کودک کمک کردند. هرچند عدد دقیق این افراد را نمیتوان کامل تایید کرد.
وزارت دفاع روسیه افزود که نیروهای حافظ صلح روسیه یکشنبه پنج اتوبوس و ۴۱ وسیله نقلیه شخصی حامل ۳۱۱ غیرنظامی از قره باغ از جمله ۱۰۲ کودک را به ارمنستان همراهی کردند.
این وزارتخانه در بیانیهای تاکید کرد که غیرنظامیان، قدردانی خود را از پرسنل نظامی لشکر روسیه ابراز کردند.
یکی از افرادی که خود را به روستای «کورنیدزور» در ارمنستان رسانده است به آسوشیتدپرس گفت: «مثل یک کابوس بود. هیچ کلمهای برای توصیف آن وجود ندارد. روستا به شدت گلوله باران شد. تقریبا هیچکس در روستا نمانده است. خانه قدیمی مادربزرگم اینجا در روستای تغ (در منطقه سیونیک ارمنستان) است. آنجا زندگی خواهم کرد تا ببینیم بعدا چه اتفاقی میافتد.» او به دلایل امنیتی از ذکر نامش خودداری کرد.
به گفته یکی از رهبران جداییطلب قرهباغ کوهستانی، ساکنان ارمنیتبار این منطقه از بیم پاکسازی نژادی و به دلیل آنکه نمیخواهند تحت حاکمیت آذربایجان زندگی کنند، به ارمنستان خواهند گریخت.