در شرایطی که یکی از معاونان وزارت آموزش و پرورش جذب چندهزار مربی پرورشی در مدارس را در سال جاری نوید داده، یکی دیگر از معاونان وزارت خانه تاکید دارد که نه این خبر تازه است و نه مجوز لازم برایش صادر شده!
به گزارش «تابناک»؛ در پی اظهارات قاسم احمدیلاشکی، معاون حقوقی و امور مجلس شورای اسلامی وزارت آموزش و پرورش در خصوص جذب ۱۱ هزار مربی پرورشی در زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جاری، انتقاداتی مطرح شد که از جمله به کمبود شدید و چشمگیر معلم در این وزارت خانه و ضرورت اولویت دادن به این کمبودها در حوزه آموزش، پیش از توجه به حوزه پرورش اشاره داشت.
انتقاداتی که موجب بازتاب قابل توجه تصمیم یاد شده بود و سرانجام به جایی رسید که یکی دیگر از معاونان وزارت آموزش و پرورش به خبر جذب مربی پرورشی واکنش نشان داد و به نوعی اصل خبر را مخدوش جلوه داد، به این صورت که تاکید شده: «هیچ خبر جدیدی از استخدام مربی پرورشی نیست و سازمان اداری و استخدامی، هنوز در حال بررسی نیاز و کد محل استخدام است و تا زمانی که تایید نکنند، نمیتوان دفترچه استخدام را صادر کرد.»
این را اصغر باقرزاده، معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش گفته و تاکید کرده که این وزارت خانه با کمبود حدود ۳۷ هزار مشاور و ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس مواجه است که امسال اجازه جذب ۲۵ هزار نیروی پرورشی اخذ شده، اما تا کنون هیچ خبری از صدور مجوز جذب این تعداد نیرو از سوی سازمان اداری و استخدامی نشده است.
وی در توضیح نیازمندیهای این وزارت خانه در حوزههای یاد شده گفته: وزارت آموزش و پرورش به رغم داشتن ۱۳ هزار نیروی مشاور در این حوزه با کمبود مواجه است چراکه به ازای هر ۱۲ دانش آموز، به حضور و فعالیت یک مشاور به میزان دو ساعت در هفته در مدارس نیاز است که این امر وجود ۵۰ هزار مشاور در مدارس را میطلبد، اما در حال حاضر فقط ۱۳ هزار مشاور در مدارس وجود دارد که هیچ یک از آنها در مدارس مستقر نیستند؛ یعنی با کمبود حدودا ۳۷ هزارتایی مشاور در مدارس روبه رو هستیم.
باقرزاده در خصوص کمبود معاون و مربی پرورشی هم گفته: در حال حاضر حدود ۴۷ هزار معاون و مربی پرورشی در کشور داریم که ۵۰ درصد این افراد در سالهای پایانی خدمت خود هستند. همچنین پیش از این وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود که بیش از ۸ هزار تن از این تعداد نیرو نیز طی امسال بازنشسته میشوند؛ بنابراین باید گفت حدود ۶۰ هزار مربی پرورشی کمبود داریم و هم اکنون از حدود ۱۱۵ هزار مدرسه کشور، ۵۰ هزار مدرسه به طور قطع، مربی و معاون پرورشی ندارند.
بدین ترتیب مشخص میشود که حتی در صورت تحقق جذب ۱۱ هزار مربی پرورشی هم، کمبودهای مدارس در این حوزه رفع نخواهد شد، بماند که کمبودها محدود به مربی پرورشی نیست و به تاکید معاون پرورشی، در حوزه مشاوره و سلامت هم چشمگیر است و البته میدانیم که شامل کمبود معلم در بسیاری از مقاطع و دروس هم میشود. مثل کمبود چند ده هزاری معلم ورزش و هنر و یا از آن مهم تر، کمبود قابل توجه معلم در مقطع ابتدایی که شمار زیادی از کلاسهای درس را خالی از معلم گذاشته و مسئولان را مجاب کرده که برای رفع کمبود از معلمهای بازنشسته یا حتی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استفاده کنند!
نکته جالب توجه در این میان آنجاست که تدابیر اندیشیده شده برای مقابله با این کمبودها به شدت ناکافی است و حتی این تدابیر هم اجرایی نمیشود. مثل تقاضای صدور مجوز جذب ۲۵ هزار نیرو (حدود ۲۰ هزار نیرو برای امور تربیتی و پرورشی، حدود ۳ هزار نیرو برای امور مشاوره و حدود ۲ هزار نیرو برای امور سلامت) که پیشتر معاونت پرورشی اعلام کرده بود و حالا تاکید دارد: این نیاز اعلام شده است، اما اینکه چطور مجوز صادر شود، هنوز نهایی نشده است و با چشم اندازی که ما داریم، به این زودیها این اتفاق نمیافتد.
تقاضایی که ظاهرا برنامه جذب ۱۱ هزار مربی پرورشی، ذیل آن در دستور کار قرار گرفته است و ناگفته پیداست که با نیازهای مدارس فاصلهای بسیار چشمگیر دارد؛ درست مانند فاصلهای که میان نیازهای این وزارت خانه در خصوص کمبود معلم وجود دارد و موجب شده که تقاضای افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان برای پوشش دادن آنها را داشته باشند که در نهایت موجب شده، ظرفیت این دانشگاه پس از ده سال افزایش بیابد، اما افزایشی اندک و ۵ هزارنفری که در قیاس با کمبود چندصدهزار معلم، بعید است راهگشا باشد!