قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی، در پی ضعیف شدن دورنمای کاهش فوری نرخ بهره آمریکا، حدود ۲ درصد کاهش یافت و به کاهش هفتگی تن داد.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۳۷ سنت معادل ۱.۷ درصد کاهش، در ۷۷ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۵۴ سنت معادل ۲ درصد کاهش، در ۷۲ دلار و ۲۸ سنت در هر بشکه بسته شد. هر دو شاخص، هفته گذشته حدود ۷ درصد نزول کردند.
ضعیف شدن رشد در چین و احتمال کاهش تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه هم، راه صعود قیمتها را بست.
نرخهای بهره بالا که به رشد اقتصادی و تقاضا برای نفت لطمه میزنند، در اقتصادهای بزرگ مانند آمریکا و منطقه یورو ظاهرا برای مدتی باقی خواهند ماند.
دادههایی که روز جمعه منتشر شد، نشان داد کارفرمایان آمریکایی، در ژانویه، مشاغل بیشتری از آنچه پیش بینی شده بود، اضافه کردند و به این ترتیب، احتمال کاهش نرخهای بهره آمریکا در کوتاه مدت، کمتر شد و دلار در برابر همه ارزهای رقیب، صعود کرد.
مت اسمیت، تحلیلگر شرکت کپلر گفت: قیمتها پیش از این گزارش، تغییر چندانی نداشتند اما آمار اشتغال بهتر از حد مطلوب، احتمال کاهش نرخهای بهره را کمتر کرد.
باب یاوگر، از شرکت مالی میزوهو اظهار کرد: عامل دیگری که در کاهش قیمت نفت، تاثیر داشت، اختلال در پالایشگاه شرکت بریتیش پترولیوم با ظرفیت تولید ۴۳۵ هزار بشکه در روز در وایتینگ ایندیانا به دلیل قطعی برق بود. بشکههایی که جایی برای رفتن ندارند، ممکن است در مخازن نگهداری شوند.
برق این پالایشگاه تا اواسط روز جمعه برقرار شد اما منابع آگاه گفتند: شرکت بریتیش پترولیوم هنوز تاریخی برای ازسرگیری فعالیت این پالایشگاه، اعلام نکرده است.
در این بین، شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز اعلام کرد تعداد دکلهای حفاری نفت آمریکا که معیاری برای ارزیابی تولید در ماههای آینده است، هفته گذشته در ۴۹۹ حلقه، ثابت ماند.
در آن سوی آتلانتیک، سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا هم اعلام کردند هنوز زود است نرخهای بهره در منطقه یورو، کاهش داده شود.
نگرانی نسبت به روند احیای اقتصادی چین، استمرار یافت و صندوق بینالمللی پول پیش بینی کرد رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۴، به ۴.۶ درصد آهسته میشود و در میان مدت، کاهش بیشتری پیدا کرده و به حدود ۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۸ میرسد.
عامل دیگری که به کاهش هفتگی نفت منتهی شد، گزارشهایی از آتشبس میان رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطین بود که باعث شد قیمت نفت در معاملات روز پنج شنبه، بیش از ۲ درصد سقوط کند. توقف درگیریها، ریسک ژئوپلیتیکی در منطقه خلیج فارس و خطوط کشتیرانی دریای سرخ را که برای جریان تجارت انرژی جهانی حائز اهمیت است، کاهش خواهد داد.
بر اساس گزارش رویترز، همچنین، منابع آگاه پنج شنبه گذشته اظهار کردند: تولیدکنندگان اوپک پلاس، سیاست تولید نفت خود را بدون تغییر حفظ کردند. این گروه در مارس درباره تمدید یا عدم تمدید کاهش تولید فعلی، تصمیم خواهد گرفت. اوپک پلاس در جدیدترین توافق، کاهش تولید به میزان ۲.۲ میلیون بشکه در روز را در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۴ به اجرا گذاشته است.