بین الملل تابناک: اعلام شرطهای آمریکا برای تحویل جنگندههای «اف-۱۶» به ترکیه، وقوع دو حادثه امنیتی در آبهای دریای سرخ، حمله هوایی آمریکا به پنج هدف در یمن، چراغ سبز روسیه به عضویت ترکیه در بریکس و واکنش طالبان به مواضع اعلامی در کنفرانس امنیتی مونیخ، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
اعلام شرط های آمریکا برای تحویل جنگندههای «اف-۱۶» به ترکیه
رسانهها از هدف قرار گرفتن دو کشتی در آبهای دریای سرخ خبر دادند.
شرکت حملونقل دریایی امبری اعلام کرد یک کشتی باری انگلیسی از وقوع حمله در تنگه بابالمندب خبر داد.
سازمان تجارت دریایی انگلیس هم اعلام کرد گزارشی از وقوع یک حادثه امنیتی جدید در دریای سرخ دریافت کرده است.
این سازمان اعلام کرد ناخدای یک کشتی، وقوع انفجاری را در ۳۵ مایل دریایی جنوب شهر «المخا» یمن گزارش کرد.
طبق گزارش رسانهها، کشتی هدف گرفته شده در جنوب المخا از امارات میآمد.
حمله هوایی آمریکا به پنج هدف در یمن
فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده در غرب آسیا موسوم به «سنتکام» مدعی شد که پنج هدف را در یمن مورد حمله قرار داده است.
فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده در غرب آسیا موسوم به «سنتکام» ادعا کرد، پنج هدف را در یمن مورد هجوم قرار داده است.
بر اساس بیانیه صادرشده از سوی فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده در غرب آسیا، سنتکام مدعی شد که پنجهدف شامل سه موشک کروز، یک زیردریایی هدایتپذیر و یک شهپاد ارتش یمن را هدف قرار داده است.
علاوه بر این، سنتکام ادعا کرد، برخی منطقهها از خاک یمن را که تحت کنترل جنبش انصارالله یمن است هدف قرار داده است.
طبق بیانیه صادره از سوی فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده در غرب آسیا، سنتکام مدعی شد، این نخستین بار است که یک زیردریایی هدایتپذیر ارتش یمن را هدف قرار میدهد.
چراغ سبز روسیه به عضویت ترکیه در بریکس
مسکو و آنکارا درباره عضویت ترکیه در بریکس گفتوگو خواهند کرد.
در همین زمینه، «سرگئی گلازیف»، وزیر اقتصاد کلان روسیه در نشست کمیسیون اقتصادی اوراسیا (EEC) در مصاحبهای با سی ان ان گفت: «ریاست روسیه در بریکس طی سال ۲۰۲۴ ممکن است دلیل خوبی برای بحث در مورد احتمال پیوستن ترکیه به این سازمان توسط مسکو و آنکارا باشد.»
این مقام روسی افزود: «من معتقدم که ترکیه شریک خوب روسیه است. این بستگی به خود ترکیه دارد که تصمیم بگیرد به بریکس بپیوندد یا نه. درهای بریکس همیشه باز است و بسیاری از کشورها به این سازمان پیوسته اند.»
پیشتر «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در اجلاس سران بریکس در سال ۲۰۱۸ شرکت کرده بود. همچنین «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه گفته که آنکارا ممکن است به بریکس بپیوندد. ترکیه هنوز هیچ اقدامی در این راستا انجام نداده است.
واکنش طالبان به مواضع اعلامی در کنفرانس امنیتی مونیخ
سخنگوی حکومت سرپرست طالبان نگرانیهای مطرح در «کنفرانس امنیتی مونیخ» نسبت به افغانستان را بیاساس خواند و گفت که حقوق همه شهروندان این کشور محترم شمرده میشود.
به گزارش خبرگزاری باختر، ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست طالبان در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) این نگرانیها را تکذیب کرد و نوشت: نگرانیهای مطرح در نشست مونیخ بیاساس است.
وی افزود: افغانستان بعد از سالها امن شده است، اینجا هیچگروه بیگانهای وجود ندارد و اجازه فعالیت نیز به آنها داده نمیشود. در دو سال اخیر، با حکومت سرپرست طالبان، تهدیدی از افغانستان متوجه هیچ کشوری نشده و گامهای محکم و موثری برای مقابله با مواد مخدر برداشته شده، کشت آن به صفر رسیده است و مبارزه علیه قاچاق نیز ادامه دارد.
ذبیح الله مجاهد اظهار داشت: به حقوق همه شهروندان کشور از جمله زنان احترام گذاشته میشود. مردم امنیت جانی، مالی و روانی دارند و درب دادگاهها همچنان برای همه افغانستانیها، بدون هیچگونه تبعیضی، باز است و حقوق آنها برآورده می شود.
مجاهد همچنین گفت: افغانستان به سوی رفاه اقتصادی پیش میرود، ارزش ارز این کشور حفظ و پروژههای بزرگی آغاز شده است. در بخشهای بهداشت، آموزش و پرورش و ساخت و ساز پیشرفت صورت گرفته و برنامههای بهتری در دستور کار قرار دارند.
سخنگوی حکومت سرپرست طالبان افزود: با وجود این پیشرفتها، ادامه داشتن ارائه تصویری نادرست از افغانستان، جوسازی و ایجاد احساس ترس نسبت به افغانستان، یا بر کمبود معلومات کشورها دلالت دارد یا اینکه مجامع بدخواه اطلاعات نادرستی را به چنین کنفرانسهایی منتقل میکنند. سوگیریهای توطئهآمیز هرچقدر جوسازی کنند، افغانستان باز هم به پیشرفت خود ادامه میدهد و منتظر بیانیه و تشویش هیچ کسی نخواهد ماند.
این در حالی است که در «کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۲۴»، ۱۲ کشور اروپایی نسبت به وضعیت حقوق بشر در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفتند که شرایط افغانستان از کنفرانس سال گذشته تاکنون تغییری نکرده است.