بین الملل تابناک: حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل، اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل، بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه، تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی و دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران، از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل
مقاومت اسلامی عراق در بیانیهای از حمله موشکی به بندر نفتی «عسقلان» واقع در اراضی اشغالی خبر داد.
مقاومت اسلامی عراق امروز در بیانیهای اعلام کرد، بندر نفتی عسقلان در اراضی اشغالی را با موشک پیشرفته کروز «ارقب» هدف قرار داده است.
همزمان سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) هم در بیانیهای اعلام کرد، سدیروت و مفلاسیم و برخی شهرکهای صهیونیستی مجاور نوار غزه را هدف حمله موشکی قرار داده است.
در پی این حمله، آژیر خطر در سدیروت و برخی شهرکهای اطراف غزه به صدا درآمده است.
اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل
پایگاه خبری انصارالله گزارش داد که نیروهای مسلح یمن همزمان با آغاز حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح از فعال سازی مکانیسم بند دوم مرحله چهارم درگیری با رژیم صهیونیستی خبر داد.
طبق مفاد بند فوق کلیه شناورهای هر شرکت کشتیرانی بین المللی که کشتیهایش به بنادر رژیم صهیونیستی وارد شود در فهرست اهداف نیروهای مسلح یمن قرار گرفته و تردد آنها در محدوده عملیاتی نیروهای مسلح یمن ممنوع خواهد شد.
طبق بیانیه روز جمعه گذشته سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن مرحله چهارم تشدید نبرد با صهیونیستها عبارت است از:
اول: هدف قرار دادن همه کشتیهایی که تصمیم ممنوعیت کشتیرانی اسرائیل را نقض و به سمت بنادر فلسطین اشغالی در دریای مدیترانه و در هر منطقهای که در دسترس ما باشد، حرکت کنند.
دوم: اجرای این امر از زمان اعلام این بیانیه شروع میشود.
سوم: اگر دشمن اسرائیلی قصد انجام عملیات نظامی در رفح را داشته باشد، نیروهای مسلح یمن تمامی کشتیهای شرکتهایی را که مرتبط با بنادر فلسطین اشغالی از هر ملیتی باشند، تحریم همه جانبه کرده و از ورود تمامی کشتیهای کشور مورد نظر به هر مقصدی جلوگیری خواهند کرد.
نیروهای مسلح یمن در پایان این بیانیه تاکید کردند که به یاری خداوند متعال و بر اساس حمایت و پشتیبانی مردم بزرگ یمن و همه آزادگان این امت، در آماده سازی برای مراحل گستردهتر و قویتر از اجرای هیچ عملیاتی تا پایان جنگ و محاصره علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه، دریغ نخواهند کرد.
تشدید عملیات اسرائیل در رفح در حالی انجام میشود که حماس موافقت خود را با پیشنهاد آتش بس اعلام کرده است. هرچند مقامات صهیونیست تاکنون نسبت به این موضوع رسما تعیین موضع نکردهاند، برخی منابع میگویند حماس با طرح تعدیل شده صلح مصر موافق کرده که مورد تأیید اسرائیل نیست.
بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه
به گفته مقامات واشنگتن، یک نظامی آمریکایی روز یکشنبه پس از سفر به روسیه، بازداشت شد.
به گزارش "ان بی سی نیوز" مقامات آمریکایی افزودند، این نظامی که به نامش اشاره ای نشد، در کره جنوبی مستقر شده و به تنهایی به روسیه سفر کرده بود؛ این سرباز متهم به سرقت از یک زن در کره جنوبی است.
ارتش آمریکا هنوز در این خصوص اظهار نظر نکرده است.
روسیه تاکنون چندین شهروند آمریکایی را بازداشت کرده است.
در میان برجسته ترین شهروندان آمریکایی بازداشت شده در روسیه، می توان به ایوان گرشکویچ، خبرنگار وال استریت ژورنال، که در مارس گذشته بازداشت شد، و پل ویلان تفنگدار سابق ارتش آمریکا که در سال ۲۰۱۸ دستگیر شد، اشاره کرد.
دولت آمریکا ادعا کرده که بازداشت گرشکویچ و ویلان غیرقانونی بوده و آزادی آنها در اولویت امور دولت جو بایدن رییس جمهور آمریکاست.
تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
دوازده سناتور جمهوریخواه آمریکایی، دادگاه لاهه (ICC) را تهدید کرده اند که اگر این نهاد برای مقامات ارشد صهیونیستی حکم بازداشت صادر کند، واشنگتن دادگاه لاهه را تحریم خواهد کرد.
به گزارش "آناتولی", این نامه یک صفحه ای خطاب به کریم خان دادستان دادگاه لاهه است. در این نامه آمده، هرگونه حکم بازداشت احتمالی علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و دیگر مقامات بلندپایه اسرائیل "غیرمشروع و فاقد مبنای قانونی است و در صورت اجرا، منجر به تحریمهای شدید علیه شما و نهاد شما خواهد شد."
این سناتورها آمریکایی با حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار مردم بیگناه فلسطین در این نامه ادعا کردند: اگر اسرائیل را هدف قرار دهید، ما شما را هدف قرار خواهیم داد. این احکام بازداشت از سوی دادگاه لاهه، آن را با بزرگ ترین دولت حامی تروریسم و نماینده آن همسو می کند. واضح است که هیچ شباهت اخلاقی بین تروریسم نشات گرفته از حماس و پاسخ موجه اسرائیل وجود ندارد.
دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران
در جریان برگزاری نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای در اصفهان، محمد اسلامی با عبدالله بن سعود العنزی، سفیر عربستان سعودی در ایران به دیدار و گفتوگو پرداخت.
محمد اسلامی در این دیدار ضمن خوشآمدگویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای، بر پیوند عمیق دو کشور تاکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد، تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.
وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوریهای پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوریهای نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژیهایی باشد درصورتیکه رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملا متفاوت و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.