بازدید 13036

سومین مناظره‌‌ انتخابات ریاست جمهوری بر مدار فرهنگ/قالیباف: فیلترینگ فسادزا است/قاضی زاده: سواحل خاص برای جت اسکی زنان ایجاد کنیم!/ زاکانی: ستاد آقای پزشکیان ایشان را به قعر چاه می‌برد

سومین مناظره‌‌ انتخابات ریاست جمهوری با محوریت بررسی چالش‌های فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.
کد خبر: ۱۲۴۳۸۵۵
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۹ 21 June 2024

به گزارش تابناک، سومین مناظره انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری (۱ تیر ۱۴۰۳) با محوریت فرهنگی شب گذشته با حضور کاندیداهای ریاست جمهوری برگزار شد.
گزارش زیر، روند آغاز تا پایان مناظره برای مخاطبان تابناک روایت می کند؛

بر این اساس ۶ کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری: مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی و مصطفی پورمحمدی قرار است به سوالات در این زمینه (فرهنگی) پاسخ دهند.

جزئیات برگزاری سومین مناظره‌‌ ریاست جمهوری

اقامه نماز جماعت نامزدان ریاست جمهوری پیش از شروع مناظره سوم برپا شد و در حال نامزدها در استودیو مناظرات حضور دارند.

این مناظره به موضوعات فرهنگی- اجتماعی اختصاص دارد و ۶ نامزد ریاست‌جمهوری در مدت حدود ۴ ساعت به بیان نظرات خود در این باره خواهند پرداخت.

ترتیب نشستن نامزدها در این مناظره سوم و ترتیب پاسخ به سوال‌ها به این نحو است:

۱- مصطفی پورمحمدی

۲- محمدباقر قالیباف

۳- مسعود پزشکیان

۴- سعید جلیلی

۵- امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی

۶- علیرضا زاکانی

سوالات دور اول سومین مناظره نامزدها

بخش اول مناظره امشب نامزدهای ریاست‌جمهوری به «سبک زندگی» می‌پردازد، سوالات کارشناسان در این بخش به شرح زیر است:

پرسش مردمی: برای مهدهای کودک ارزان قیمت چه برنامه‌ای دارید؟

برای آینده جوانان و ازدواجشان چه برنامه‌ای دارید؟

چگونه باید اعتراضمان به وضعیت را نشان دهیم که جزو اغتشاشات نشویم؟

مجدانی:‌ راهکارشان برای آسیبهای سبک زندگی اسلامی چیست؟

فتح‌اللهی: حل مساله آمار بالای سقط جنین در کشور را جزو راه حلهای حل مشکل جمعیت می دانید؟

رحمانی: در برابر پدیده بی حجابی غیر از رویکرد فرهنگی چه راهکاری را مدنظرتان است؟

پورمحمدی: زنان ایرانی بی‌بندوباری را نمی پسندند

مصطفی پورمحمدی به عنوان نخستین کاندیدا در این زمینه پاسخ داد: امام(ره) انقلاب را با زنان پیروز کرد و انقلاب و جنگ را با حضور زنان سامان داد.

وی ادامه داد: سه دیدگاه درباره زنان هست: اولی: ابزاری و نمایشی و لجام گسیخته با بی‌بندوباری که مردم و زنان ایران آن را نمی پسندند. دومی: حضور حداقلی و حضور به ضرورت یا اضطرار است. سومی: نگاه امام خمینی است که اعتقاد به حضور واقعی و جدی و تاثیرگذار البته با وقار و رعایت شئونات است. و سبک زندگی تراز نظام اسلامی.

او افزود: زنان در جمهوری اسلامی پیشرفت زیادی داشتند اما آیا به جایگاه واقعی خود رسیده‌اند؟ آیا سهم زنان در مجلس همین ۱۴-۱۵ نفر باید باشد؟

مصطفی پورمحمدی بیان کرد: هنوز به زنان اعتماد نداریم و آن ها را باور نکرده‌ایم؛ میخواهیم آنها ما را باور کنند و سبک زندگی که بهش باور داریم را از ما بپذیرند؟

وی گفت: متاسفانه دیگران دارند کعبه آمال زنان ما را در هالیوود و بالیوود و BTS و نتفلیکس تعریف می‌کنند!

او افزود: عده ای جای زبان رضایت و اعتماد را با زبان تهدید و باتوم در فرهنگ اشتباه گرفته اند.  اگر به زبان باتوم روی بیاوریم جوابش ناسزا و فحش و درشت گویی است.

پور محمدی تصریح کرد: زن لطیف است و نمی شود با خشونت و زیردستی و تحمیل با او رفتار کرد. آنچنانکه شهید سلیمانی گفت اینها دختران و پسران و فرزندان ما هستند.

وی افزود: بر جوانان و زنان و دخترانمان رحماء باشیم؛ ذلیل و خاکسار باشیم. چنانکه شهید رئیسی اینچنین با مردم عمل کرد و پاسخ شایسته دریافت کرد. 

قالیباف: امروز خانواده مهم‌ترین مرکز توجه دولت‌ است

قالیباف در این زمينه بیان کرد: خانواده بدون شک مهمترین جایی است که باید مورد توجه دولت‌ها باشد؛ بخصوص در دولت چهاردهم. بر این باوریم که جایی که باید مورد توجه باشد، خانواده است که می تواند بر مشکلات فائق شود.

وی افزود: اگر ایران قوی می خواهیم باید خانواده قوی داشته باشیم. زن محور حرکت در خانواده است.حتما نگاه برابر جنسیتی را قبول نداریم ولی حتماً عدالت جنسیتی در اولویت کار ماست.

قالیباف ادامه داد: زن به عنوان مادر و همسر و تربیت کننده فرزندان و مادرخرج در خانه است؛ هر بی‌تدبیری و اشکال و مشکل اقتصادی که می بینیم، زن هست که در خانواده جبران همه کاستی ها را از سطح ملی تا خانواده را انجام می دهد. تنها کسی که غمخوار و غمگسار خانواده است مادر است.

قالیباف گفت: قول می دهم زنان را در دوراهی خانه داری و فعالیت اجتماعی قرار ندهیم. انقلاب این فرصت را داد و امام و شهدا این فرصت را فراهم کردند که خانمها به اجتماع بیایند.

وی افزود: این قول را می دهم که در دولت بعد به گونه ای عمل کنیم که زن را در دوراهی قرار ندهیم که یا زن خانه دار باش یا موثر در جامعه! باید هر دو را برای زنان فراهم کنیم. خودشان هستند که باید انتخاب کنند هردوی آنها را یا هرکدام از آنها را. هر نشستی درباره زنان داریم، مردان می‌نشینیم و راجع به زنان تصمیم می‌گیریم!

پزشکیان: برخورد ما با زنان اخلاقی نیست

پزشکیان در این باره گفت: حقوق معلمان کفاف زندگی شان را نمی‌دهد. برخورد ما در جامعه با قشر زنان اخلاقی نیست. در تئوری هم هرچه بگوییم در عمل آنی نیست که باید باشد.

وی ادامه داد: در محله و مدرسه چگونه دختران را آموزش داده‌ایم که وضعیت اینطوری شده است؟ تبعیض ها باعث شده وقتی افراد در جامعه می آیند عقده ای باشند و نتوانند با هم حرف بزنند. ریشه اینها به همان مدرسه برمیگردد. باید به ریشه ها بپردازیم.

جلیلی: پیروزی‌های انقلاب مرهون نقش زنان است

جلیلی در این راستا بیان کرد: خیلی از موفقیتهای ما در تاریخ و پس از انقلاب مرهون زنان و نقش آفرینی زنان مسلمان است. مورگان شوستر ۱۱ ماه در ایران بوده ولی از عزم زنان مسلمان ایران می گوید و به عزت زنان مسلمان ایرانی درود می فرستد.

وی افزود: در یکی دو سال اخیر دشمنان خیلی روی موضوع زن در ایران متمرکز شده‌‌اند. آیا این نقطه ضعف در ایران بود یا قوت؟  عمیقاً معتقدم چون می دانند این یک نقطه قوت انقلاب اسلامی است که ایران می تواند با آن موفقیتهای خود را به رخ بکشد.

جلیلی گفت: تمدن غرب در موضوع زن به بن بست رسیده و به چالشهای جدی خورده است. ایران با الگوی جدیدی زنان خود را وارد صحنه کرده است.

جلیلی بیان کرد: همین کسانی که امروز در برابر کشتار ده‌ها هزار زن در غزه و فلسطین سکوت می کنند و برخی هم با قاتلان عکس یادگاری می گیرند، یک دفعه در موضوع زن در ایران خیلی فعال می شوند. از بایدن گرفته تا ماکرون.

وی تصریح کرد: یران با الگوی جدیدی زنان خود را وارد صحنه کرده و مدلی را به جهان نمایش می دهد که همه‌ آنها متحیر مانده‌اند. زن کارآفرین مسلمان دانشمند و مادر نمونه دارد خودش را نشان می دهد.

جلیلی گفت: چیزی که خیلی زنان ما از آن نگران هستند، این است که چرا این نقش و موقعیت زن و نقش آفرینی زن دارد سانسور می شود؟ یکی دو ماه پیش یک شرکت هوایی مپنا را دیدم که از ۲۵۰ کارشناس ارشد و ۸۰ PHD که کار بزرگی انجام می دادند نیمی از آنها زنان بودند.

قاضی‌زاده: نگاه غرب به زن در کشتار دختران غزه دیده می‌شود

قاضی زاده هاشمی در این زمينه گفت: امروز روز تولد ریحانه عزیز ما، دختر کاپشن صورتی با گوشواره قلبی است که نماد خشونت غرب آدمخوار علیه ماست. برخی از کاندیداها از زنان سو استفاده انتخاباتی می‌کنند.

قاضی‌زاده هاشمی بیان کرد: برخوردهای شعاری با موضوع زن کار صحیحی نیست؛ نباید سوءاستفاده انتخاباتی از موضوع زنان شود. ایران مهد خانواده است و زن هم بزرگترین سرمایه اجتماعی ماست. عاقبت نگاه جنسی به زن در غرب امروز خود را نشان می دهد. آنها هم مجبورند به ارزشهای خانواده محور برگردند.

وی افزود: امروز باید میدان دار حمایت از خانواده در جهان باشیم. این را شهید رئیسی در اجلاس سازمان ملل شروع کرد. در جهان باید با تمام جنبش های هم ارزش با ما در موضوع خانواده ائتلاف کنیم. دلیلی ندارد همه‌ی ارزشهایشان را قبول داشته باشیم ولی میشود در برخی موضوعات ائتلاف کرد.

او تصریح کرد: دغدغه بانوان ما حجاب نیست؛ این یک مغالطه است. ظلم تاریخی به بانوان شده؛ بعضی متحجرانه و بعضی جنسیت‌زده و با شعار آزادی. مسئله بانوان ما تبعیض است.

زاکانی: اسلام جایگاه رفیع زن را در فرصت بودن قرار داده است

علیرضا زاکانی گفت: خیلی از حرف‌هایی که زده می‌شود جنبه شعاری است اما اسلام جایگاه زن و دختر را به نحوی قرار داده که اینها یک فرصت هستند ونه اینکه مسئله باشند! آنها باید از دیگران دست‌گیری کنند، نیاز به دست‌گیری ندارند.

وی ادامه داد: زن در کنار همسری و مادری باید بتواند پیشتازی عرصه اجتماعی را داشته باشد. رهبر معظم انقلاب هم از دولت این را خواسته‌اند و دولت مکلف است این کار را انجام دهد.

زاکانی گفت: نوع مواجهه با بی‌حجابان جز از طریق احترام میسر نیست. آزادی، امنیت و حفظ حریم مردم باید ارتقا یابد. نباید حرف‌های خوب دیگران را فقط تکرار کرد.

او بیان کرد: امام در دهه شصت بیانیه ۸ ماده‌ای صادر و حریم خصوصی را از عمومی جدا کرده است. در حریم خصوصی نباید هیچکس دخالت کند.

وی افزود: حجاب هم شرعی و هم قانونی است؛ اما نوع مواجهه با بی‌حجابان جز از طریق احترام و مواجهه قانونی میسر نیست. احترام، احترام و احترام.

پورمحمدی: پوشش و حجاب دغدغه جدی جامعه است

پورمحمدی گفت: حجاب حکم شرع و حکم قانون است و همه ما قبول داریم. ۴۰ سال است که تلاش می‌کنیم برای پوشش رسمی و اسلامی تا قانع کنیم و سبک مناسب را ترویج کنیم. خیلی هم از بیت‌المال هزینه کردیم. در صداوسیما و دانشگاه‌ها و مدارس و ... اما به سطح مطلوب دست نیافتیم.

وی ادامه داد: البته باید انتظارمان را هم تعریف کنیم. توقعمان چگونه است؟ چه کسی مقصر است؟ چه کسی باید توبیخ شود؟ مجریان و مربیان و دست اندرکاران و سخنوران و ماها یا مردم و جوانان و دختران و بانوان ما؟

پورمحمدی افزود: به تهاجم فرهنگی به صورت جدی معتقدم و نگرانی اساسی باید داشته باشیم ولی خیلی از سبک‌های متفاوتی که ما نمی‌پسندیم نه بر اساس اعتقادات بلکه برای لجبازی و اعتراض است. به این باید عمیقاً توجه کنیم.

وی بیان کرد: زنان و دختران ما نجیب و عفیف هستند؛ با زنانمان ستیز نکنیم. آیا اگر در خانه با زنان و دخترانمان ستیز کردیم ما پیروزیم؟ باید از خانه و مدرسه و اداره هر کاری را سامان دهیم و نکشد به جاهایی که ناچار شود پلیس عزیزمان که حافظ امنیت است و بسیجیان از جان بهترمان که شرف نظام و انقلابمان هستند را درگیر حوادث تلخ کنیم.

او تصریح کرد: همه می‌دانیم موضوع حجاب پیچیده و ظریف است و نمی‌شود بی‌برنامه و فقط با روشهای تند با آن برخورد کرد. جواب نمی‌دهد! چرا اینقدر کشیدیم و کشیدند که پاره شد؟ ادامه بدهیم؟

وی ادامه داد: موضوع زن و حجاب و عفاف و جایگاه زن ایرانی، نقطه قوت و امتیاز ماست. اشتباه نگیریم. قرار من با شما بانوان و دختران و جوانان عزیزمان این است: اگر موفق به اعتماد شما شدم، لایحه عفاف و حجاب که مطرح است و مورد بحث است را پس می گیرم حتما و در دولت با کارشناسان و دلسوزان و با خود خانمها می‌نشینیم و مفصل صحبت می‌کنیم که ببینیم چه راهکار و ضوابطی را باید اعمال کنیم.

قالیباف: لایحه حجاب و عفاف به موضوع ایجابی پرداخته است

محمد باقر قالیباف نیز گفت: بدپوششی و بی حجابی حتماً آفت خانواده و جامعه ماست و نباید اجازه بدهیم این اتفاق بیفتد. اما مسئله این است که چگونه؟

وی ادامه داد: آقای پورمحمدی گفت لایحه حجاب و عفاف را پس می‌گیرد؛ این لایحه هنوز به قانون تبدیل نشده و مسیر خود را طی می‌کند. اما همه‌ این قانون به موضوع ایجابی پرداخته است. نمی‌شود بدون احترام و با تنش و با خشونت کاری کرد؛ همه اینها محکوم است.

او تصریح کرد: ۳۲ دستگاه طبق قانون مسئولند در این زمینه و باید نقش فرهنگی داشته باشند؛ کارشان را انجام نمی‌دهند و خلاصه می‌شود در پلیس ما. بعد این اتفاقات می‌افتد که هیچکدام از ما نمی‌پسندیم و باید جلوی این چیزها را بگیریم.

 قالیباف گفت: قانون مبارزه با خشونت علیه زنان درحال بررسی است. در قانون خانواده و جوانی جمعیت بحث زن و خانواده را بعد از 15 سال تصویب کردیم.

وی افزود: در لایحه مبارزه با خشونت در منزل و بیرون، ظلمی که به زنها می شود را پرداخته‌ایم. الان در کمیسیونها تصویب شده است و در صحن مجلس است و مراحل سیر خود را طی می کند.

او تصریح کرد: در شهرداری مرکز مداخله برای زنان را ایجاد کردم. اگر زن در خانه مشکلی پیدا کرد و مرد ناجوانمردی زن را بیرون کرد، کاری کرده بودیم که آن خانم شب بتواند در جای امنی حضور یابد.

پزشکیان: با قانون رفتار عوض نمی‌شود

مسعود پزشکیان گفت: کلی پول مراکز تربیت و دینی و مذهبی گذاشته‌ایم و نشده است؛ حال الان می‌خواهیم با این روشی که انتخاب کرده‌ایم درست کنیم؟ برخورد کردن و گرفتن و... اصلا آدم خجالت می‌کشد برخی رفتارها را بگوید.

وی ادامه داد: باید نگاهمان را نسبت به زنان عوض کنیم. از اینکه فکر کنیم جنس دو هستند و فقط برای خانواده هستند باید ذهنمان را عوض کنیم. باید در پستها و جامعه حضور داشته باشند.

او تصریح کرد: به جای برخورد خشن با اینها ببینیم چه کردیم که این وضعیت در جامعه ایجاد شده است.بعد از فوت همسرم، اگر قرار بود با دخترم با تحکم و زور عمل کنم، اینی نمیشد که الان شده است.

پزشکیان گفت: با قانون رفتار عوض نمی‌شود؛ همانطور که قبلا نتوانستند به زور حجاب را از سر زنان ایران بردارند، ما هم با زور نخواهیم توانست حجاب بر سرشان بنشانیم.

جلیلی: نباید اجازه داد نقش زنان نادیده گرفته شود

سعید جلیلی بیان کرد: نباید اجازه داد نقش پرشکوه زنان ایران در عرصه های مختلف سانسور شود.زن، همه‌ زنان ایران است. چرا نقش زنان خانه‌دار دیده نمی‌شود؟ 

وی ادامه داد: خیلی از هزینه ها برای مقابله با آسیب های اجتماعی که در دستگاه های دیوان سالار می‌رود و خروجی‌اش صفر است را باید اینجا یعنی زنان خانه دار اختصاص داد. ما برای این طرح مفصل داریم.

او تصریح کرد: چند میلیون زن سرپرست خانوار داریم که علاوه بر نقش مادری کار بزرگتر انجام می‌دهد. آیا اینها نباید دیده شوند؟حجاب برای حضور اجتماعی زن است؛ لباس حضور اجتماعی زن است؛ تا این حریم حفظ شود.

قاضی‌زاده: مشاغل ما مردانه طراحی شده است

قاضی زاده هاشمی گفت: کمی از زمان عقبیم. حرف‌هایی می‌زنیم که ۲۰-۳۰ سال پیش موضوع زنان بود. امروز قدرت اصلی ما زنان هستند. حرف زنان این است که تبعیض علیه زنان به معنی محدود بودن زیرساختها و فرصت‌ها علیهشان برداشته شود.

وی ادامه داد: الان بیش از ۹۴-۵ درصد زنان ما باسوادند و بسیاری از آنها سواد دانشگاهی دارند ولی بسیاری بیکارند چون مشاغل ما مردسالارانه تعریف شده است.

قاضی‌زاده هاشمی بیان کرد: الان ۳.۵ میلیون ورزشکار داریم که ۴۰ درصدش زنان هستند؛ چقدر از امکانات ورزشی ما برای زنان است؟جنس زن و مرد متفاوت است؛ نظام برنامه‌ریزی ما برای زنان و مردان باید متفاوت باشد. ما تنها کاری که کردیم زن و مرد را در مدارس جدا کردیم. در حالی که باید متناسب‌سازی امور هم صورت بگیرد.

قاضی‌زاده عنوان کرد: جنس زن و مرد متفاوت است؛ نظام برنامه‌ریزی ما برای زنان و مردان باید متفاوت باشد. ما تنها کاری که کردیم زن و مرد را در مدارس جدا کردیم. در حالی که باید متناسب‌سازی امور هم صورت بگیرد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مسئله اصلی جوانان ما این است که دولت آاز آنها در تشکیل خانواده حمایت کند. در دولت خانواده اعتباری برای خانواده‌ها در نظر گرفتیم. یک میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه که می‌تواند در اشتغال یا تامین جهیزیه یا ازدواجش استفاده کند و یا در حوزه دیگری سرمایه‌گذاری کند. مهد کودک قانون دارد و همه مکلف هستند وقتی بانوی با فرهنگ بکار می‌گیرند مهد کودک ارزان قیمت ایجاد کنند. اگر زمینه بارداری و فرزندآوری را آسان کنیم همه خانم‌ها علاقمندند که حداقل دو فرزند داشته باشند.

 

در بخش اولِ مرحله دوم مناظره، مردم و کارشناسان اقتصادی، سوالات دیگری با موضوع «حکمرانی در فضای مجازی» برای پاسخ دادن کاندیداها مطرح کردند.

مصطفی پورمحمدی گفت: بحث فضای مجازی و اینترنت و ارتباطات ضرورتش برای همه مشخص است تا جایی که رهبری فرمودند که اگر من رهبر نبودم رئیس فضای مجازی کشور می‌شدم.

 

وی افزود: فضای مجازی دنیای فرصت‌ها و تهدید‌ها است. باید این فضا را در ابتدا شناخت و تهدیدهای آن را ارزیابی کرد و بر روی فرصت‌ها دست گذاشت.

 

پورمحمدی تاکید کرد: بدون فضای مجازی زندگی امکان پذیر نیست، بچه‌ها از ابتدا در آن فضا رشد کردند و دنیای آنها با ما متفاوت است. راهکار این نیست که ما خودمان را از فرصت‌ها محروم کنیم. اینکه صورت مسئله را پاک کرده و بر روی فیلترینگ تمرکز کنیم درست نیست.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری با بیان اینکه موضوع فیلترینگ در یک مقطعی قابل دفاع بود اما استمرار آن مشکل ساز است، افزود: امروز با دنیای مافیای vpn روبه رو هستیم که مشکلاتی از جمله محدودیت سرعت اینترنت، امنیت، خالی شدن کیسه مردم را به دنبال دارد.

 

وی  تصریح کرد: در این مقطع یک مسئله اساسی را می‌گویم که راهکار چیست؟ ما کشور توانمند با ظرفیت علمی و تخصصی از جمله نرم‌افزار، سخت افزار و تولید محتوا هستیم. ما باید از ابتدا تمرکز بر روی ایجاد یک پیام‌رسان قوی می‌کردیم که من این موضوع را در دولت یازدهم به صورت جدی مطرح کردم.

 

پورمحمدی ادامه داد: بنده در گذشته در موضوعات دولت الکترونیک و فضای مجازی و ... فعال بودم و کارهای بزرگی نیز انجام دادم چراکه دغدغه مهم ما است.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری گفت: ما باید جمع بشویم یک پیامرسان قوی در منطقه و عرصه جهانی حداقل درجهان اسلام داشته باشیم. اما متاسفانه چون سود در آن بود هر موسسه دولتی و خصوصی راه افتاد که یک پیامرسان راه بیاندازد! امروز بعد از سالیان سال گرفتار شدیم.

 

وی خاطرنشان کرد: با یک پیام‌رسان شرقی صحبت‌های اولیه کردیم که در نهایت آقایان عقب‌نشینی کردند و امروز با مشکلات زیادی که در دنیای اینترنت و فیلترینگ و فضای مجازی رو به رو هستیم.

قالیباف: با فیلترینگ مخالفم

محمدباقر قالیباف اظهار داشت: فضای مجازی بسیار مهم است و فضای زندگی مردم در همه ابعاد خودش است؛ حتما با موضوع فیلترینگ مخالف هستم؛ زیرا خطرات و فسادهایی در خود دارد، اما در زمانی مانند زمان 1401 که بحث امنیت در اولویت است فرق دارد، اما در شرایط دیگر نیاز نیست.

 

وی افزود: حکمرانی در فضای مجازی مثل زندگی معمولی خودمان یک ضرورت است. الان بخش عمده اقتصاد در فضای مجازی است که باید استفاده کنیم.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم خودشان فرهنگ را تولید و خودشان مصرف می‌کنند؛ دولت‌ها باید آن را ناوبری و هدایت کنند.

 

قالیباف با بیان اینکه حمکرانی فضای مجازی یک ضرورت است، تصریح کرد: فرهنگ سه بخش است؛ یک بخش کالاها و تولیدات فرهنگی است؛ امروز پنجره طلایی جمعیتی را داریم در همین توان نیروهای متخصص و حرفه‌ای در فضای مجازی.

 

وی افزود: الان بچه‌های ما در دنیا در حوزه گیم می‌توانند در تراز دنیا حرکت کنند. الان با این سرعت اینترنت و رفتار فیلترینگی می‌توانند در دنیا پیشتاز باشند؟

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: فیلترینگ به جای مصون سازی خطر را بیشتر کرده است. هم خسارت مالی دیدیم و هم خسارت اخلاقی.

 

وی ادامه داد: بعد از فیلترینگ استفاده از وی پی ان از 22 درصد به 67 درصد افزایش یافته است. در آینده نزدیک باید سرعت اینترنت حل شود و اعصاب خردی مردم برداشته شود.

 

قالیباف بیان داشت: یک دلیل که مردم به سکوهای خارجی می‌روند بخاطر این است که احساس ناامنی می‌کنند. مقام معظم رهبری در این باره گفته‌اند که ورود به حریم شخصی حرام شرعی است.

پزشکیان: با فیلترشکن‌ها دسترسی به مطالب مستجهن راحت‌تر شده است

مسعود پزشکیان گفت: ما در حال حاضر فیلترینگ را راه انداختیم و کلی از شغل‌ها را هم از دست دادیم و کلی از آدم‌هایی که از این طریق امرار معاش می‌کردند زندگی‌شان به هم ریخته است و این طرف هم یک عده نیز کاسب شده‌اند و در حال وی پی ان فروختن هستند.

 

وی افزود: وقتی عزیزان درباره فیلترینگ یا حجاب صحبت می‌کنند، من فکر می‌کنم مشکل جای دیگری است  چرا که همه ما موافقیم که فیلترینگ نباشد و با زنان و دختران رفتار کرامت‌گونه انجام شود. حالا این حجاب‌بان‌ها را چه کسی در این مترو‌ها می‌گذارد، معلوم نیست.

 

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: من اعتقادم بر این است که باید اینترنت را آزاد کنیم. توییتر فضایی برای آموزش است و خیلی از سرمایه و علم و تکنولوژی را در این بستر می‌توانیم بیاموزیم. من اگر به ریاست‌جمهوری برسم قطع به یقین این ممنوعیت‌هایی که باعث شده که خیلی از شغل‌های فضای مجازی تخریب شود را با قاطعیت از سر راه برمی‌دارم.

 

پزشکیان خاطرنشان کرد: البته در بحران‌های خاص اگر نیاز باشد مداخله‌ای صورت گیرد قطعا مداخله می‌کنم ولی وقتی فضا آرام است چه لزومی دارد که فیلتر بگذاریم و بعد یک عده درست شوند که فیلترشکن بفروشند. تازه خیلی از این فیلتر کردن‌ها باعث این می‌شود که دسترسی به مطالب مستهجن راحت‌تر شود. دولت اگر اینترنت را آزاد کند خیلی بهتر می‌تواند مدیریت کند و نگذارند به آن فضاها برخی بروند.

جلیلی: سکوهای داخلیِ ما حکمرانی را به داخل آورده‌اند

سعید جلیلی خاطرنشان کرد: درود می‌فرستم به فعالانی که در موضوع فضای مجازی منفعل برخورد نکردند؛ فعال برخورد کردند. سعی کردند سوار آن بشوند و حکمرانی کنند. پیام‌رسان‌های بله، سروش، ایتا و روبیکا و نشان و بلد و اسنپ و تپسی و کافه بازار و بادصبا و غیره کار بزرگ انجام دادند یعنی برخورد فعالانه داشتند و نه منفعلانه.

 

وی گفت: امروز در سطح جهان سکوهای فضای مجازی نقش فزاینده‌ای در حکمرانی دارند و گفته می‌شود مرزهای جدید جایی است که یک سکو کاربر فعال داشته باشد و بسیاری از قدرت‌ها دنبال بین‌المللی کردن سکوهای خود هستند و برای فعالیت سایر سکوهای کشورها قوانین سخت‌گیرانه داشته باشند. مردم درباره اقدامات آمریکا برای تیک‌تاک شاهد بودند و اتحادیه اروپا نیز دو قانون تصویب کرده که برای آمریکا و سایر کشورها محدودیت‌هایی قائل شد.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: در بحث هوش مصنوعی نگرانی غرب این است که در فضا اگر کسانی حاکم شوند و از طرفی اطلاعات معتبر را گرفته و داده‌های غلط را اشاعه دهند و محاسبات را در حکمرانی متحول می‌کند.

 

جلیلی بیان کرد: امروز می‌بینیم وقتی امکان دست‌شان می‌آید ده‌ها هزار سایت علمی و پژوهشی را می‌بندند و عکس شهید قاسم سلیمانی را حذف می‌کنند. فعالان عرصه فضای مجازی در ایران نگذاشتند که کشور ما صرفاً مصرف‌کننده و تابع آنها باشد؛ اینان حکمرانی را داخل آورده و نشان دادند اگر فعال باشید هم مردم استقبال دارند.

 

وی خاطر نشان کرد: دیدیم که نرم‌افزار مسیریاب «نشان» جای «ویز» را گرفت و خدمات خوبی هم دارد. سکوهای ارتباطی می‌توانند سکوی جهش مردم ایران باشند. اگر از جهش سخن می‌گوییم، سکوی جهش همین سکوهای ارتباطی است و ظرفیت خوبی در این زمین داریم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: متخصصان خوبی در کشورمان داریم که در این عرصه می‌توانند کار کرده و موفق باشند.

جلیلی اضافه کرد: اگر با استفاده از این ظرفیت‌ها برای هرکسی که محتوا تولید می‌کند، 10 درصد هزینه اینترنتِ آن را به تولیدکننده‌ی محتوا بدهید، خواهیم دید چه موجی وسیعی از اشتغال رخ می‌دهد. زنانی که به‌دنبال اشتغال هستند، در این بستر می‌توانند شعل ایجاد کرده و درآمد کسب کنند. به شرطی که دولت وظیفه خود را انجام دهد و سهم آنان را در مصرف اینترنت پرداخت کند.

قاضی‌زاده: بهترین قاضی برای فیلترینگ عرف جامعه است

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی درباره برنامه‌اش در حوزه رسانه و فضای مجازی عنوان کرد: اینترنت یک کالای اساسی است و همه به آن نیاز دارند و یکی از بهترین مشاغل زنانه هم مشاغل اینترنتی هستند.

وی افزود: دولت هوشمند و اقتصاد دیجیتال بدون اینترنت ممکن است؛ نقد مسئولان و نظارت بر مسئولان هم بدون اینترنت امکان ندارد اتفاق بیفتد.

این نامزد انتخابات عنوان کرد: باید اینترنت سریع و با کیفیت و امن داشته باشیم. ما چند مشکل در حوزه اینترنت داریم یکی از آنها این است که  زیرساخت مناسب اینترنت توسعه پیدا نکرده حدود یک دهه توسعه زیرساخت‌ها متوقف بوده است. موضوع دوم محدودیت‌های فکر نشده  و سوم هم کمبود نیروی انسانی متخصص در این حوزه است زیرا تا کسی متخصص می‌شود به بیرون از کشور مهاجرت می‌کند چون در آنجا درآمد بالایی دارد.

 

قاضی‌زاده گفت: در دولت سیزدهم تلاش‌هایی در حوزه توسعه زیرساخت‌های اینترنت کردیم و پروژه فیبر نوری با گستردگی بالا شروع شده است و باید ادامه پیدا کند. سرعت اینترنت ثابت و همراه هم افزایش یافته است البته این رشد به دلیل استفاده از فیلترشکن‌ها ملموس نیست چون سرعت اینترنت را کاهش می‌دهد. البته محدودیت‌ها موثر نبوده؛ تلگرام 40 میلیون مشترک دارد و نشان می‌دهد که محدودیت‌هایی که گذاشتیم موثر نبوده است. یک جاهایی افراط کرده‌ایم.

 

وی ادامه داد: در خیلی از کشورهای جهان دسترسی به سایتهای مستهجن راحت نیست و آنجاها باید برخورد کرد.در حوزه دسترسی به سایت‌های مستجهن باید با قاطعیت برخورد کنیم اما در برخی حوزه‌ها با عقلانیت برخورد نکردیم که موجب مردم آزاری شده است.

 

قاضی‌زاده اظهار داشت: بهترین قاضی برای فیلترینگ عرف جامعه است؛  برای اینکار مدل‌هایی هم در داخل و خارج کشور هست. باید در این ماجرا خود خانواده‌ها درگیر شوند و خود آنها این کنترل را انجام دهند.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: باید وارد بحث حکمرانی اینترنت در جهان شویم و هم در حوزه تولید محتوا و هم در حوزه پهنای باند فعال شویم. در این حوزه دولت سیزدهم کارهای خوبی در حوزه فضایی صورت داده که باید دنبال شود.

زاکانی: بیشترین فیلترینگ در دوره پورمحمدی بوده

علیرضا زاکانی گفت: هیچ ملت و دولتی نیست که درک درستی داشته باشد و سرزمین و افکار عمومی خود را در اختیار بیگانگان قرار دهد! موضوع فیلترینگ از صیانت، متفاوت است. همین آقایانی که درباره فیلترینگ صحبت می‌کنند ابتدا بی پروایی کردند و امکان ظهور و بروز پیام رسان‌ها را طوری فراهم کردند که مبتنی بر ضوابط کشور ما نبود.

 

 نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری افزود: اولین اشکال به دوستانی که در این جلسه درباره فیلترینگ صحبت می‌کنند. بعدها دوستانی که در ستادهای آقایان هستند در فیلترینگ برای مردم مزاحمت ایجاد کردند. دولت باید دنبال کند تا سرورها قاعده‌مند به داخل ایران بیاید و دیگر فیلتری وجود نخواهد داشت.

 

وی با اشاره به اینکه تقویت ظرفیت‌ها و پیام‌رسان‌ها یک اصل است، افزود: در خارج از کشور باید متعهد به قوانین کشور باشند. موضوع صیانت و فیلترینگ در صحبت‌های دوستان خلط شده است. اینترنت و فضای مجازی در زندگی همه مردم وجود دارد.

 

زاکانی ادامه داد: بنده در سال 1381 برای 1250 مجموعه دانشگاهی سخنرانی داشتم گفتم که این موضوع یک موهبت است. زمینه ارتباط و تعامل را برقرار می‌کند آنها انقلاب را انحصار قرار می‌دهند و این بهترین فرصت است که پیام خود را برسانیم.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری اضافه کرد: ما در شهرداری تهران از هوش مصنوعی استفاده می‌کنیم، کدام از یک دوستان در مجموعه‌های خود از آن استفاده می‌کنند؟

 

وی گفت: در دولت آقای رییسی توسعه زیرساخت‌های کشور فعال شده و سرعت اینترنت قرار است تا 50 برابر بالاتر برود. از آمریکایی حداقل یه چیزی یاد بگیریم که به تیک تاک که رسیدند محکم ایستادند.

 

زاکانی اظهار کرد: ناظر به موضوع حجاب‌بان باید بگویم که برادر عزیزم آقای پزشکیان فرمودند امیرالمونین می‌فرمایند که دروغ را جدی و شوخی نگوئید. اگر حرفتان جدی بود توبه کنید چون دروغ است. اگر شوخی کردید که در آن دنیا مواخذه خواهید شد و حق ندارید شوخی نکنید. عناصر ستاد شما،‌ شمارا به قعر چاه می‌برند.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری ادامه داد: حجاب را جز با گفتگو و احترام و جز با زمینه رعایت قوانین از مسیر درست نمی‌شود، صیانت کرد. یک تشکری از آقای پورمحمدی کنم چرا که بیشترین فیلترینگ در زمان خود ایشان در دهه 90 صورت گرفته است و خود ایشان هم مسئول بوده است!

در بخش دوم از مرحله دوم، هر کاندیدا در 4 دقیقه وقت داشت تا سخنان دیگر نامزدها را نقد کند.

 

پورمحمدی: برخی از نامزدها را نامزد جدی نمی‌دانم

مصطفی پورمحمدی اظهار داشت: زمان زیادی گذشته است و ما نیز فقط ارائه مشکلات و حجم کاربران زیاد پیام رسان‌های خارجی و دغدغه‌ها را  می‌کنیم. جناب آقای قالیباف شما 4 سال رئیس مجلس بودید خیلی حرفهای قشنگی زدید و دغدغه‌های شمارا قبول دارم، چرا نگذاشتید پیگیری کنیم؟

 

وی گفت: امروز برای ملت تعیین‌کننده است. داستان VPN گردش مالی آن 50 درصد کل گردش مالی کل فضای مجازی است. بعد ما می‌نشینیم و می‌گوییم که این عیب بزرگی است!

 

پورمحمدی با طرح این پرسش که دولت شهید رییسی در 3 سال گذشته چه اقدامی را در این بخش انجام داد؟ تاکید کرد: دولت یازدهم،‌ دوازدهم و سیزدهم در کم کاری در این عرصه مهم مقصر می‌دانم. مسئله بسیار جدی است. مسئله پیام‌رسان مسئله مهمی برای کشور است که از جهات مختلف اقتصادی، امنیتی، فرهنگی است.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری تصریح کرد: خود بنده در این جهت 20 سال پیش درگیر بودم. در مرکز اسناد،‌ بر روی بانک بزرگ اطلاعات جامع کشور در موضوع هوش مصنوعی خوب عمل کردیم و  جزء 4 تا برنامه پیشتاز شناخته شدیم.

 

وی گفت: من در آن زمان گفتم در حوزه پیام رسان شراکت کرده و  بومی‌سازی کنیم. ما از پیام‌رسان‌های ایرانی تعریف کردیم اما ما نفی نمی‌کنیم. دولت‌ها باید استراتژی روشن داشته باشند و این همه ظرفیت را پراکنده نکنیم.

 

پورمحمدی گفت: وقتی قرار است 6 پیام‌رسان درست کنیم، 30 تا کارخانه خودروسازی درست می‌کنیم یا 50 تا لوازم خانگی درست می‌کنیم، رقابت‌های کور و ناهنجار درست می‌کنیم  و قدرت رقابت و توان ملی از ما گرفته می‌شود که اینها مسائل مهم کشور است.

پزشکیان: نظرسنجی بگذارید ببینید مردم از سرعت اینترنت راضی هستند؟

مسعود پزشکیان گفت: ما اخلاق را در گفت‌وگوها و رفتارهای‌مان رعایت نمی‌کنیم و با مردم هم متاسفانه همین برخورد را داریم. ما الان باندهای اینترنتی را وسیع می‌کنیم ولی در هر 5 متر یک مانع برای آن می‌گذاریم. این موانع اعصاب کسانی که از اینترنت استفاده می‌کنند را خراب می‌کند.

 

وی افزود: ما اگر بستر را آماده می‌کنیم نباید موانع برای آن درست کنیم که این موانع موجب عدم دسترسی آسان مردم شود. اگر ما بخواهیم در آینده از قافله علم و تمدن عقب نمانیم لازمه آن این است که با دنیا ارتباطات اینترنتی داشته باشیم. البته با در نظر گرفتن آن محدودیت‌های امنیتی  باید کاری کنیم که دانشمندان ما که در این رشته تلاش می‌کنند از مملکت خارج نشوند.

 

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: بیشترین افراد دانشمندی که بستر کار برای آنها آماده نیست آرام آرام در حال مهاجرت از کشور هستند در حالی که ما فقط در حال انداختن گناه به گردن هم هستیم ولی واقعیت این است که ما بسترها را برای کار در اینترنت آماده نکردیم و اگر هم آماده کردیم به قدری محدودیت بر سر راه نخبگان در این فضا قرار دادیم که همه مردم ناراضی هستند.

 

پزشکیان با بیان اینکه بیایید نظرسنجی از مردم انجام دهیم ببینیم راضی هستند یا نه؟ اوضاع خوب است یا نه؟،‌گفت: شفافیت با عدد و رقم مشخص می‌شود نه اینکه اینجا پشت تریبون بنشینیم و بگوییم که اوضاع خوب است. من اگر به قدرت برسم بستر را برای کسانی که در فضای مجازی کار می‌کنند آماده خواهم کرد.

 قاضی‌زاده: باید وارد حکمرانی اینترنت شویم

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی عنوان کرد: مردم که این صحبت‌های ما را می‌شنوند با خودشان می‌گویند انگار اینها فرزندان ما را فرزندان خود نمی‌دانند. هرچه ما برای فرزندان خود و سلامت فکری و روحی و روانیشان انجام می‌دهیم باید برای فرزندان مردم هم انجام دهیم. ما قرار است خادم این مردم باشیم تا آنها آرام زندگی کنند. به نظرم برخی صحبت‌ها از سر بی مسئولیتی است.

 

وی ادامه داد: ما باید سرعت توسعه امکانات را افزایش دهیم. دوستان توهین می‌کنند، بکنند ولی بی انصافی نکنند؛ به آمار مراجعه کنند و ببینند در این 2 سال و 10 ماه دولت آقای رئیسی چه اتفاقات بزرگی رخ داده است. یک سوال دارم؛ اصلا کل فیلترینگ را برداریم و همه چیز را به پلتفرم‌های خارجی ببریم؛ اگر خواستند یکدفعه همه حساب‌های ما را ببندند چه کنیم؟ اگر کسی کلاهبرداری کرد چه کنیم؟ مگر عکس حاج قاسم را اجازه داد اینستاگرام منتشر شود؟

 

قاضی‌زاده هاشمی تصریح کرد: چرا الان کسی از اوبر و آمازون در ایران صحبت نمی‌کند چون توانسته‌ایم پلتفرم‌های خوبی توسعه بدهیم و مردم احساس نیاز نمی‌کنند. عدم سرمایه  گذاری دولت برای ایجاد شبکه‌های اجتماعی بزرگ و موثر و جهانی باعث شده است که عقب بیفتیم.

 

وی تاکید کرد: باید باید با توسعه روابط با کشورهای همپیمان خودمان پلتفرم‌های بزرگ ایجاد کنیم و ما باید وارد حکمرانی اینترنت در دنیا شویم. در دولت سیزدهم اقداماتی خوبی در این حوزه انجام شده است و ما چندین ماهواره برای این کار به فضا پرتاب کرده‌ایم. اگر اقدامی نکنیم دیگران شاخصها و استانداردهای خود را برما تحمیل می‌کنند. لذا باید در این حوزه سرمایه‌گذاری جدی انجام دهیم.

زاکانی: تا آخر می‌مانم و نمی‌گذارم  شماها (پزشکیان و پورمحمدی) رییس جمهور شوید

علیرضا زاکانی خطاب به پزشکیان و پورمحمدی و هماهنگی ستادهایشان برای ارائه مطالب، گفت: من اجازه نمی‌دهم که سر مردم کلاه بگذارید. بنده نمی‌گذارم حق مردم را کسی ضایع کند.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری تصریح کرد: بنده یک جوان در دفاع مقدس بودم و وظیفه خود را انجام دادم و در دوره دانشجویی نیز نگذاشتم کسی حق مردم را بخورد.

زاکانی به پزشکیان و پورمحمدی اظهار کرد: امروز نیز نمی‌گذارم که شما کلاه بر سر مردم بگذارید؟ هرکدام از ما یک رئیس جمهور بالقوه هستیم  این چه نحوه برخورد کردن است؟ چرا عصبانی می‌شوید؟

وی گفت: شما هم هنر داشته باشید و برنامه ارائه کنید، چرا تخریب می‌کنید؟ آقای پزشکیان شما نیازی نیست به بنده پاسخگو باشید چرا که شما زیاد قرآن و احادیث می‌خوانید و پایبند هستید و آدم ارزشی هستید. اما کلاه سرتان می‌گذارند همانطور که در مجلس نیز سرتان کلاه می‌گذاشتند.

زاکانی خطاب به پزشکیان ادامه داد: بنده تا آخر می‌مانم و اجازه نمی‌دهم که شماها رئیس جمهور شوید! و اگر مردم انتخاب کنند رئیس جمهور خواهم شد.

 نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری تصریح کرد: نوع مواجه، مواجه غلط و زشتی است. شما با حقایق بسیار سطحی برخورد می‌کنید و دائما در سطح مطالبه‌گری هستید. بنده برنامه ارائه می‌کنم در حوزه فضای مجازی و اینترنت در شهرداری کار پیشرویی انجام می‌دهیم و با دولت شهید رییسی تفاهم کردیم.

وی ادامه داد: بنده حاضر هستم برای شما دو بزرگوار تور بگذارم شهر را ببینید.

 نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری اضافه کرد: اگر کسی قرار است راجب فیلترینگ صحبت کند قطعا آقای پورمحمدی نباید صحبت کند چرا که ایشان و دوستان ایشان بزرگترین عامل فیلتر در وزارت کشور بودند.

زاکانی گفت: بنده دو دهه است حرف میزنم و ده‌ها بار دادگاه رفتم و هر بار سربلند بیرون آمدم. نمی‌گذارم حق مردم را کسی بخورد و نمی‌گذارم حق شهید رییسی نابود شود.

وی اظهار کرد: کاری که آقای روحانی نکرد و زیرساخت‌ها را توسعه نداد اما دولت شهید رییسی زیرساخت‌ها را توسعه داد و حالا او بدهکار است چون دست انداز درست کرده است؟ اصطلاح دست انداز تعبیر دوستان شماست.

 نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری گفت: من به دوستان حاضر در جلسه می‌گویم که ناراحت نباشید با یکدیگر گفتگو کنیم، امروز نیز موضوع فرهنگی است و شب عید نیز است.

وی تاکید کرد: آقای پورمحمدی بگویند که در سالهای 1392 تا 1396 نقش وی در پیام‌رسان‌های خارجی و فیلترینگ آنها چه بوده است؟ یا ایشان از گذشته خود توبه کرده که بعید می‌دانم یا به چیزی رسیده است.

سوالات نوبت سوم از نامزدها 

نوبت دوم از مناظره سوم نامزدهای ریاست جمهوری 1403 آغاز شد.

پرسشهای مردمی:

راهکاری هست که فیلمهایی ساخته شود که مشکلات جامعه را نشان دهد ولی سیاه نمایی نشود؟

مجید شاه حسینی: در دولت سیزدهم طرح ناتمامی تهیه شد برای سینما و فضای مجازی و نمایش خانگی تا حقوق معنوی را تامین کند. سیاست شما در این مقوله چیست؟‌آیا این حقوق را به رسمیت می شناسید؟ و قانونی تدوین میکنید؟

طالبی: چه تدبیری دارند که فضای افسردگی را از بین ببرند و آنچه داریم را به مردم نشان دهند؟

شرفخانلو: برای پیوست فرهنگ به طرحهای توسعه ای و اقتصادی چه برنامه ای دارید؟

سبحانی‌ نسب: برای امنیت فرهنگی ما چه فکری کردید؟

گل علی بابائی: برنامه های شما برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و حمایت از نویسنده ها چیست؟

مصطفی پورمحمدی گفت: کشور ما یک کشور فرهنگی است و اقتدار فرهنگی داریم و انقلاب ما نیز انقلاب فرهنگی است. در 45 سال نیز شاهد تحولات زیادی در عرصه‌های مختلف فرهنگ و هنر بودیم و قله‌های زیادی را فتح کردیم و باید قبول کنیم که دستاوردهای ما قابل توجه است.

 

وی ادامه داد: هیچ کشوری بدون سیاست فرهنگی نیست اما نوعش متفاوت است، سیاست فرهنگی یک مسئله اساسی است. کشورها یک دوگانه‌ای در سیاست فرهنگی در کشورها دارند برخی سیاست صریح و مستقیم و برخی نیز سیاست صریح و غیرمستقیم است.

 

پورمحمدی افزود: آنجایی که سیاست مستقیم و صریح است با امر و نهی و تشویق و تنبیه ظاهری انجام می‌شود اما برخی سیاست‌ها غیرصریح و غیرمستقیم است که معمولا دولت‌ها به تنظیم‌گر، هدایت‌کننده و حمایت‌کننده ظاهر می‌شوند که فکر می‌کنم نوع رفتار دوم هوشمندانه‌تر، موفق‌تر و حاشیه‌های کمتری دارد و من مدافع این نوع سیاستگذاری هستم.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری گفت: بحث عدالت فرهنگی است که هم برای فعالان و هم برای مصرف‌کنندگان است که هم در مقام تولید و هم در مقام استفاده است به خصوص در پهنه سرزمینی که این موضوع اهمیت زیادی دارد.

 

پورمحمدی اظهار کرد: در همه جای ایران این ظرفیت‌ها را با مدیریت‌های توزیع‌شده و با قبول تنوع فرهنگی و قومی بپذیریم و ارتقا بدهیم و از توانشان بیشترین استفاده کنیم.

 

وی ادامه داد: شهید رییسی یک پروژه‌ بزرگی را آغاز کردند که تحت عنوان هنر برای همه بود که فکر بسیار جالبی بود البته توفیق نشد که به پایان برسد و باید ادامه پیدا کند.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری گفت: یکی از بحث‌هایی که در هنر مهم است تمرکززدایی است البته تمرکززدایی در همه بخش‌ها باید انجام شود اما فرهنگ و هنر یک اقتضای ویژه‌ای دارد و بسترهای موجود در کشور نیز یک ظرفیت‌های فوق‌العاده دارد.

 

پورمحمدی ادامه داد: ضمانت و تداوم رشد و ارتقای فرهنگی است که با تحمل و  صحه صدر و پذیرش سلیقه‌ها  ایجاد امنیت پایدار بای تضمین شود. فرهنگ امنیتی یا امنیتی فرهنگی مهم است. من معتقد هستم امنیت فرهنگی را هدفگیری کنیم و این می‌تواند بستر رشد و ارتقا را فراهم کند.

 5 نکته کاربردی قالیباف در زمینه فضای مجازی

محمدباقر قالیباف اظهار داشت: وقتی بیان می‌کنم که فضای مجازی فضای زندگی است؛ این موضع مهم است و باید به آن توجه شود.

 

وی افزود: 5 نکته کاربردی را می‌توانم در زمینه فضای مجازی بگویم: ابتدا باید از پلتفرم های داخلی موفق بی قید و شرط حمایت کنیم؛ مثل نشان و بله و ایتا و ....

 

نامزد ریاست جمهوری ادامه داد: دوم کسب و کار را باید امنیتش را برقرار و تقویتش هم کنیم. این نیازمند یک گروه در شوراست. سوم در تولید محتوا به شدت عقب هستیم؛ زیرساختها الان دارد آماده می شود ولی دولت باید از تولید  محتوا حمایت کند و پاداش بدهد در این زمینه.

 

قالیباف تصریح کرد: چهارم نظارت دقیق و هوشمند بر فضای مجازی هم لازم است تا این دغدغه از خانواده‌ها برداشته شود مخصوصاً از نیروهای نواجوانمان. پنجم حتماً باید با یک پلتفرم خارجی به صورت مشارکتی، کار کنیم.

 

وی افزود: باید از پلتفرم‌های موفق داخلی حمایت کنیم. همچنین در تولید محتوا به شدت عقب هستیم که باید دولت علیرغم مهیا ساختن زیرساختها باید در تولید محتوا حمایتگر باشد تا تولیدات خوبی ساخته شود.

 

نامزد ریاست جمهوری با بیان اینکه همه جا عدالت اساس است و در حوزه فرهنگی و هنری هم این مهم است، بیان داشت: باید بپذیریم که فرصت‌های تهران را کمتر در شهرستانها داریم.

قالیباف تاکید کرد: عدالت فرهنگی یکی از چالش های فرهنگی ماست که باید برای آن فکری شود.

 پزشکیان: آقای زاکانی یا جای مردم نشسته یا جای خدا!

مسعود پزشکیان اظهار داشت: در رابطه با بحث سینما و هنر مشکلاتی داریم و باید موانع برداشته شود. امسال 17 فیلم‌ بلند ایران که در فستیوال‌های بین‌المللی به نمایش گذاشته شد یا زیرزمینی بود  یا خارجی و در خودِ ایران مجوزهای لازم برای ساخت این فیلم‌ها داده نشد. این موانع است که باعث می‌شود هنرمندان ما در زیرزمین‌ها کار کنند. طبیعتا باید اینها اصلاح شود و ما از حضور این عزیزان استفاده کنیم. همه اصغر فرهادی را می‌شناسند که در دنیا چه اعتباری برای او قائل هستند.

 

وی افزود: واحدهای مسکونی مهر یا واحدهای مسکونی که در زمان آقای دکتر احمدی نژاد ساخته شد، هیچ یک از زیرساخت‌های فرهنگی آن از جمله مسجد، مدرسه، کتابخانه، جاهای تفریحی آن دیده نشد و فقط مسکن ساخته شد و هیچ پیوست فرهنگی نداشت و طبیعتا در جایی که پیوست فرهنگی دیده نشود مشکلات دیگری در آن جامعه اتفاق می‌افتد که ارزیابی‌های اجتماعی نشان می‌دهد که مشکلات فرهنگی و خانوادگی در مناطق خیلی بیشتر از جاهایی است که این پیوست‌های فرهنگی در آن دیده شده است.

 

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: برای کتابخوانی یکی از مشکلات ما گرانی کتاب‌ها است. تا ما نتوانیم قدرت خرید کتاب را برای مردم افزایش دهیم، استفاده از کتاب کاهش پیدا می‌‌کند. البته ما باید از مدارس شروع کنیم و هم به شکل فردی و هم به شکل تیمی مطالبی را طراحی کنیم و روش‌هایی را درست کنیم که بچه‌ها از مدرسه کتابخوانی را بیاموزند.

 

پزشکیان گفت:  اگر مردم به ما رای دادند قطعا به فیلم و فیلم‌سازان کمک می‌کنیم و موانعی که بر سر راه کارگردانان و هنرمندان و هنرپیشه‌ها است را برمی‌داریم و نمی‌ نگذاریم که تعدادی از اینها از مملکت خارج شوند.

 

وی خطاب به زاکانی که گفته بود نمی‌گذارد او رای بیاورد، گفت: آقای زاکانی گفت من نمی‌گذارم که شما رئیس‌جمهور شوید. پاسخ من این است که شما یا جای خدا نشسته‌اید یا جای مردم. این یک رقابتی است که مردم جواب خواهند داد و هیچکس نمی‌تواند جلوی دیگری را بگیرد.

جلیلی: باید برای عرصه فرهنگی نقشه‌ی مناسبی داشته باشیم

سعید جلیلی بیان کرد: از افتخارات کشور ما این است که تاریخ ما مملو از تولیدات فرهنگی است. امروز هم به‌مدد انقلاب اسلامی در 45 سال گذشته زیرساخت‌های فنی و نیروی انسانی ارزشمندی برای تولید فرهنگی داریم.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: دشمن می‌کوشد جلوی این را بگیرد و همان‌قدر که آمریکا سعی می‌کند پیشرفت هسته‌ای و صنایع ما را جلوگیری کند، در زمینه‌های هنری هم این کار را صورت می‌دهد. در فیلم‌های غرب می‌بینیم که علیه ایران و ملت ماست.

 

وی عنوان کرد: دشمن چون نتواسنته از این زیرساخت‌های خوب ما جلوگیری کند، می‌خواهد نرم‌افزار و امیدبخشی و موفقیت‌های ما را جلوگیری کند. در چندسال اخیر دیدم ما یک کارگردانی داریم که فیلم‌های خوبی می‌سازد، آقای احمدرضا معتمدی. او کتابی درباره فلسفه‌ی فیلم نوشته که چند فیلسوف بر آن مقدمه نوشته‌اند و کتاب عمیقی هم بود.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: هم‌چنین کارگردان سریال آتش و باد می‌گفت شش‌سال مطالعه تاریخی برای این انجام داده‌ام. ما زیرساخت‌های خوبی برای تولیدات فرهنگی داریم و باید نقشه کلان داشته باشیم.

 

جلیلی گفت: باید مشخص باشد که چه نقشه‌ای برای این عرصه داریم و کودکان، روستا، تاریخ و سایر موضوعات در این نقشه دیده شوند. دولت باید بداند چه نقشه‌ی کلانی دارد  و مدیر فرهنگی باید شایستگی فرهنگی داشته باشد. مدیر فرهنگی باید کسی باشد که در بین اهل هنر و مولد کار فرهنگی شناخته شده باشد و این قدرت را داشته باشد که جوانان این عرصه را راهبری کند.

 

وی افزود: اگر مدیر فرهنگی تولیدکننده‌ی فرهنگی نیست حداقل مصرف‌کننده‌ی فرهنگی حرفه‌ای باشد و فرهنگ را بشناسد.

قاضی‌زاده: باید فضا را باز کنیم و به فعالیت هنرمندان جهت دهیم

امیرحسین قاضی زاده هاشمی گفت: دولت ما باید نقش پیشرانی خودش را در تولیدات فرهنگی ایفا کند و باید حوزه فرهنگ مورد حمایت دولت‌ها قرار گیرند.

 

وی افزود: امروز فرهنگ ما مورد هجمه دشمنان است. مصری‌ها سریالی مثل حشاشین می‌سازند و تاریخ ما را آنگونه که می‌خواهند روایت می‌کنند. این بخاطر خلأ و کم کاری است که در عرضه فرهنگ خودمان انجام داده‌ایم.

 

قاضی‌زاده عنوان کرد: حتما از آثار بزرگ و فاخر حمایت می‌کنیم. ما یک تاریخ پرشکوه داریم و مثل خیلی از کشورهای دنیا نیستیم که مجبور به افسانه سرایی باشیم. رقبای ما اسطوره سازی می‌کنند چون اسطوره ندارند. قهرمانان تاریخی بزرگی داریم؛ شهدا قهرمانان بزرگ ما هستند و همگی قابل روایت هستند. دیگران قهرمان ندارند و می‌خواهند برای خودشان قهرمان بسازند ولی ما قهرمان داریم و باید آنها را روایت کنیم و آنها را به جهانیان معرفی کنیم.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: من مطمئن هستیم اگر آثار فاخر تولید کنیم در خارج کشور هم بیننده پیدا می‌کند. ایران فرهنگی بزرگ از غرب چین تا شمال آفریقا را در بر می گیرد و نباید بین خودمان و آنها دیوار بکشیم. باید جاده فرهنگی ابریشم را راه اندزی کنیم و هویت خودمان را که مورد هجوم غرب قرار گرفته با تیکه بر هنرمندان به جهان و منطقه عرضه کنیم.

 

وی تصریح کرد: ما توانستیم گفتمان مقاومت را به دانشگاه‌های آمریکا برسانیم و حتما اگر تلاش کنیم و می توانیم میراث ایرانی را هم به جهان عرضه کنیم. باید فضا را باز کنیم و دولت باید با تزریق منابع به فعالیت‌های هنرمندان جهت دهد.

زاکانی: هدیه زاکانی به پزشکیان / دوره سیاه 8 ساله روحانی

علیرضا زاکانی گفت: بنده ناظر به کارنامه خودم در این مدت مواردی را ذکر می‌کنم و با کارهای آینده تطبیق می‌دهم. سیاستگذاری فعال و حامی، وظیفه دولت است نه اعمال سلیقه فرهنگی و محدود که با شرایط و اقتضائات فرهنگی در تضاد باشد.

 

 نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری اضافه کرد: فرهنگ مثل هوا و سبب حیات است. دولت خدمت، دولتی است که حامی مردم در تولیدات فرهنگی و هنری است. ذائقه مردم یک ذائقه معلومی است و اینطور نیست که کسی ذائقه سازی کند.

 

زاکانی با اشاره به ساخت فیلم بی بدن توسط شهرداری تهران خاطرنشان کرد:‌ فیلم بی بدن را که سازمان فرهنگی و هنری شهرداری ساخت تا امروز پرفروشترین فیلم اجتماعی کشور شده است. ما حدود 2000 صندلی را احیا کردیم الان 5500 صندلی سینمایی داریم و 1000 صندلی دیگر نیز می‌سازیم تا به جشنواره برسد لذا توسعه زیرساختهای فرهنگی یک امر جدی است.

 

وی تصریح کرد: به اقتصاد فرهنگ باید دقت کرد و هم افزایش تولیدات پرمحتوایی و صادرات را مدنظر قرار داد. توجه به بیمه هنرمندان و صندوق اعتباری هنر در دولت خدمت دنبال خواهد شد.

 

 نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری گفت: جلوگیری از مداخله دستگاه‌های غیرمتخصص کار دیگری است که انجام خواهیم داد. توجه به زیرساخت‌های فرهنگی و نشاط فرهنگی و حوزه فیلم، سینما، انیمیشن و حقوق مالکیت‌ آنها موضوعات متعددی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

 

زاکانی ادامه داد: لذا موضوع فرهنگ و قالب‌های فرهنگی مثل کتاب و کتابخوانی یک امری است که ملتی با آن آشنا شود آینده خودر را می‌تواند برپایه تجارب پیشینیان بسازد.

 

وی در ادامه با معرفی دو کتاب و هدیه به پزشکیان تصریح کرد: دو کتاب معرفی می‌کنم که یکی دغدغه‌های فرهنگی است که فرمایشات مقام معظم رهبری است که علاقه دارم آن را به آقای پزشکیان تقدیم کنم.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری خاطرنشان کرد: چون در اینجا فرصت صحبت درباره دوران 8 ساله سیاه دوران روحانی نیست کتابی را معرفی می‌کنم. کتاب سال‌های بنفش است که در 920 صفحه عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم است که فاجعه رخ داده در آن دوران مشخص شده است.

 

وی گفت:‌ بنده، بنده خدا و یک نفر از ملت هستم. مردم امروز آگاه هستند و کلاه سرشان نمی‌رود.

پورمحمدی: سرقت‌های ادبی و هنری بسیار مهم است و در ایران برای آن قانون داریم

مصطفی پورمحمدی با بیان اینکه در اول برنامه چند پرسش مطرح شد که مهم هستند، اضافه کرد: یک سوال این بود که فضای افسردگی را چطور درمان خواهیم کرد؟ این مسئله جدی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. بدبینی‌های ما و اختلافات ما سایه بر دستاورد‌های ما انداخته است.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری گفت: سرقت‌های ادبی و هنری بسیار مهم است و در ایران برای آن قانون داریم. بنده زمانی که در دادگستری بودم یک معاونت حقوق مالکیت تشکیل دادم چراکه موضوع مهمی در رشد فرهنگ و هنر است.

 

پورمحمدی تصریح کرد: موضوع کتاب قله فرهنگ است و خوشبختانه با اشراف مقام معظم رهبری پیشتاز بوده و موفقیت‌های زیادی داریم. البته گرانی اقلام و کاغذ مشکلاتی ایجاد کرده است.

 

وی ادامه داد: رشد اقتصادی یک مسئله بسیار مهمی است که در همه عرصه‌ها تعیین کننده است و تقویت بخش خصوصی در کتاب مهم است و باید حمایت بیشتری از آن صورت گیرد.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری خاطرنشان کرد: در قله هنر، هنر هفتم و فیلم و سینما است و ظرفیت‌های جدیدی در دنیا ایجاد شده است. شبکه نمایشی خانگی از جمله فیلیمو، فیلم نت، نماوا و تلوبیون بسترهای مناسبی است برای اینکه این هنر، اقتصاد قابل توجه جذب کند.

 

پورمحمدی با بیان اینکه نهاد نظارتی بر شبکه‌های خانگی را باید اصلاح کنیم، تاکید کرد: مسئله مهم این است که اعتماد و باور به قدرت فرهنگ و هنر را در کشور داشته باشیم تا جامعه‌ای شایسته و تراز ایران و اسلام را بسازیم. در دولت قرار رسالت ما دفاع از هویت فرهنگی و  عدالت فرهنگی و امنیت جامعه و حقوق خلاقان و آفرینندگان آثار هنری است.

قالیباف: باید فرهنگ را ازسیاست زدگی دور کنیم

قالیباف در بخش ششم مناظره سوم، اظهار داشت: ما باید تلاش کنیم فرهنگ را از تصمیمات سیاسی و سیاست زدگی دور کنیم تا آسیب نبینیم. فرهنگ صاحبانی دارد.

 

وی افزود: فرهنگ را مردم تولید و مردم مصرف می‌کنند؛ دولت باید صرفا ناوبری فرهنگ را انجام دهد.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: وقتی حرف از فرهنگ زده می شود باید به زیرساخت، معیشت، هنرمندان و محتوا توجه داشته باشیم اگر به این موضوعات توجه شود اتفاق های خوبی در حوزه فرهنگ برای کشور خواهد افتاد.

 

قالیباف تصریح کرد: بنده به عنوان خدمت‌گزار در 12 سالی که در شهرداری بودم با همین نگاه به موضوع فرهنگ نگاه کردم.

 

وی ادامه داد: در شهرداری تهران 360 کتابخانه و چند ده هزار صندلی سینما، سالن‌های تئاتری در سطح کشورهای پیشرفته، سراهای محله، مساجد و... ساختیم.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت باید تولی‌گری فرهنگ را انجام دهد، تصریح کرد: در حوزه فرهنگی رویکردی داریم در موضوعاتی مانند باغ موزه دفاع مقدس در تراز بین المللی است.

 

قالیباف تصریح کرد: امروز زیبنده نیست که استانی وجود داشته باشد که سینما نداشته باشد؛ از این رو در دولت چهاردهم تمام تلاش را خواهیم کرد تا مجموعه های فرهنگی از جمله سینما ساخته شود.

پزشکیان: دولت باید فرهنگی باشد نه اینکه فرهنگ دولتی باشد

 مسعود پزشکان گفت: اولا دولت با ید از حالت مداخله گری در بیاید و سیاستگذار  باشد و کار را به سازمان‌های خصوصی واگذار کند. از سوی دیگر ممیزی باید شفاف بوده و نباید سلیقه‌ای باشد و من ممیزی سلیقه‌ای را رد می‌کنم.

 

وی افزود: اجازه مداخله سایر دستگاه‌ها در حوزه فرهنگ را نمی‌دهم. قانون مالکیت معنوی یک ضرورت است و باید آن را دنبال کنیم. دولت باید فرهنگی باشد ولی فرهنگ نباید دولتی باشد؛ تلاش می‌کنیم امنیت فرهنگی را برای اهالی فرهنگ محقق کنیم و تلاش حداکثری برای اعتمادسازی اهالی فرهنگ انجام می‌دهیم تا مهاجرت نخبگان اتفاق نیافتد.

 

پزشکیان ادامه داد: مصوبات قانون برنامه را باید دنبال کنیم و حتما باید منابع لازم برای تولید آثار فاخر به صداوسیما داده شود. هر جامعه‌ای در آن کتابخوانی گسترش باید معضلات اجتماعی در آن کاهش می‌باید و ساختار و زیرساخت‌ها باید طوری شکل یابد که مردم بتوانند از امکانات فرهنگی استفاده کنند.

جلیلی: عرصه فرهنگ نیازمند برنامه‌ی مشخص است

سعید جلیلی بیان کرد: رئیس‌جمهور باید فرهنگ را بشناسد چراکه وزارتخانه‌های فرهنگی زیر مجموعه‌ی اوست و بتواند راهبری فرهنگی در اداره بودجه‌هایی که تحصیص می‌یابد را اعمال کرد. مدیریت فرهنگی عابر بانک نیست و گزارش ثمره بودجه‌های فرهنگی مهم است تا این بودجه‌ها چه آثاری در عرصه فرهنگ داشته است.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: بودجه فرهنگی نباید میز و صندلی و ستاد‌ شود و باید خود را در آثار فرهنگی نشان دهد. قاعده‌مند کردن و استانداردسازی بر اساس منطق فرهنگی و قانون اهمیت بسیار دارد.

 

وی گفت: اگر مدیر فرهنگی فرهنگ را خوب نشناسد با اندک چیزی دچار خطاهایی می‌شود که هزینه‌ها را از بین می‌برد. به‌عنوان مثال در دوران دبیری شورای‌عالی امنیت ملی نامه‌ای درباره‌ی یک فیلم برای ما آمد و گفته شده بود که نباید پخش شود و به امنیت ملی ضربه می‌زند. من آن فیلمنامه را خواندم و گفتیم که مشکلی نیست و بسازند و به امنیت ملی هم لطمه‌ای وارد نکرد.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: ما 35 صنف داریم که در صنعت سینما مشغول‌اند و از سال 1368 شغل کارکنان صنعت سینما ردیف مشخص قانونی ندارد. باید مدیر فرهنگی تا پایان مسیر کاری را بداند.

 

جلیلی عنوان کرد: ما فرصت‌های خوبی در عرصه فرهنگ داریم؛ به‌عنوان مثال در زمینه بازی‌های رایانه‌ای 34 میلیون بازی‌کننده که داریم هزاران میلیارد تومان گردش مالی دارد و این یک فرصت است. هم‌چنین انیمیشن‌های خوبی که در کشور ساخته می‌شود، می‌تواند بازار جهانی داشته باشد. اگر این موضوعات جدی گرفته شود، آثار خوبی خواهد داشت.

قاضی‌زاده: دولت به کتاب و سینما و تفریح خانوار یارانه بدهد

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی گفت: ما باید به مردم و اهالی فرهنگ اعتماد کنیم. آنها این حوزه را بهتر از ما می‌شناسند و این حوزه یک حوزه تخصصی و فرهیختگی است و خیلی از سیاست‌مداران از حوزه فرهنگ سر در نمیاورند و جایی که سیاست‌مداران حاکم شوند با تزریق بی‌دلیل منابع مالی باعث انحراف در پایین دست می‌شوند و نه تنها کمک می‌کنند که یک عنصر ایمانی و فرهنگی رشد کند بلکه به او صدمه هم می‌زنند.

 

وی افزود: ما باید بپذیریم که دیگر صداوسیما تنها بازیگر حوزه فرهنگ ما نیست و پلتفرم‌ها جای زیادی را گرفتند و در عرصه فرهنگ فعال هستند. ما باید تلاش کنیم که با تفاهم با جامعه فرهنگی امور فرهنگی را پیش ببریم و این تنها با اعتماد و سپردن کار به دست اهالی فرهنگ و نظامات خودکنترلی ممکن نیست.

 

قاضی‌زاده عنوان کرد:‌ در فضای مجازی اگر کسی تولیدی داشت و فیلم کمدی فاخری توانست بسازد باید حتما سهمی از فروش پهنای باند به او بدهیم تا این کار رونق پیدا کند. رشد تولیدات فرهنگی تنها با مردمی سازی محقق خواهد شد. ما در بنیاد شهید با کمک گروه‌های مردمی و خانواده ایثار و شهادت توانستیم رویدادهای مختلف فرهنگی را با کار سپاری به مردم برگزار کردیم و بسیار هم با کیفیت‌تر و ارزان‌تر تمام شد.

 

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: دولت باید از خرید محصولات فرهنگی حمایت کند و به کتاب، سینما و تفریح خانوار ایرانی یارانه بدهد. ما یک کارت هوشمند خانوار ایرانی طراحی کردیم تا در این چارچوب به خانوار ایرانی به شکل پلکانی یارانه بدهیم.

 

فاضی‌زاده گفت:‌ دولت وظیفه دارد کاری کند که عموم مردم به محصولات فرهنگی، تفریحی و سفر دسترسی پیدا کنند و ما یک برنامه حمایتی برای اینها داریم. متاسفانه ظاهرا در این برنامه کسی قرار نیست دولت آقای روحانی را گردن بگیرد. ما فکر می‌کنیم باید از جلسه بعد مجبوریم بین دستاوردهای دولت نهم و دهم آقای احمدی نژاد و دولت آقای خاتمی مقایسه کنیم شاید دوستان گردن بگیرند. اینکه ما کارنامه ندهیم و چیزی گردن نگیریم. خب قبلا ما یک جایی بودیم و مردم باید عملکرد قبلی ما را ببینند و با عملکرد دیگران مقایسه کنند.

زاکانی: در دولت سیزدهم شادی‌های میلیونی متعدد رخ داده 

علیرضا زاکانی گفت:‌ موضوع مردم سالاری دینی که انقلاب به ما هدیه داد فقط در حوزه سیاست و صندوق‌های رای خلاصه نمی‌شود و بایستی عمق پیدا کند و در حوزه اجتماعی، فرهنگی و اقتصاد هم مشارکت مردم را باید ببینم.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری افزود: دولت خدمت، دولت حامی در جهت ایجاد بستر و فضای مناسب فرهنگی است. در حوزه فرهنگ توجه به حلقه‌های میانی و دقت در ایجاد سازوکارهای فناوری جدید برای تفریح و شادی برای ما موضوعیت دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر و دولت سیزدهم مشاهده می‌کنید که شادی‌های میلیونی در تعداد مخلتف رقم می‌خورد.این یک جنس فناوری است که حلقه‌های میانی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و ما نیز وظیقه حمایت داشتیم و کردیم.

 

زاکانی با بیان اینکه در تعلیم و تربیت ما عملاً مجموع زیرساخت‌های خودمان از جمله فرهنگسراها پشت سر مدارس و مساجد قرار دادیم و به آنها خدمت ارائه می‌کنیم و مدارس از ما خدمت می‌گیرند، ادامه داد: باید به فرهنگ به عنوان مدار سایر نظامات توجه کرد و تعلیم و تربیت به عنوان پیشران پذیرفت و بر مدار تحولات و جهش‌هایی که برای جامعه رقم می خورد از عناصر فرهنگی استفاده کرد. قالب‌هایی که در قالب فیلم و سریال نمایش‌های خانگی کتاب و کتاب‌خوانی و .... نیاز به یک حمایت جدی دارد.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری افزود: این موضوع پیام را اثرگذار می‌کند و ماندگاری پیام را بیشتر می‌کند. امروز اگر به آثار هنری گذشته نگاه کنید شناسنامه تمام عیار آن دوران را در این آثار هنری و ملی و دینی می‌بینید. به اصحاب هنر باید احترام گذاشت  و همه ظرفیت‌ها را بسیج کرد تا بیشترین همکاری و همیاری مردم را داشته باشیم و دراین مسیر با مشارکت همه گام‌های بلندی را برای آبادانی برداریم.

کاندیداها در آخرین مرحله از مناظره، طی 6 دقیقه (در صورتی که از این زمان در مراحل قبلی استفاده نکرده باشند) به جمع بندی مطالب خود پرداختند.

 معتقد هستم در حوزه فرهنگ یکی از اشکالات ما این است که توجه به نگاه رهبر معظم انقلاب نداریم؛ بدون شک ایشان یک شخصیت بی‌نظیر در عرصه مسائل فرهنگی و هنری در ابعاد مختلف هستند و در دنیا شناخته شده هستند.

 

وی افزود: ایشان  در سال 95 به مدیران فرهنگی توصیه داشتند که هزاران مجموعه خودجوش مردمی که کار فرهنگی میکنند باید روز به روز توسعه یابند و دستگاه های فرهنگی به اینها کمک کنند.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ما با این  نگاه حکیمانه رهبر معظم انقلاب در عرصه فرهنگ چه کردیم؟

 

قالیباف افزود: آیا ما امکانات و پول کم داشتیم یا آن را بد مدیریت کردیم؟ قریب به 90 درصد این پول در دستگاه های فرهنگی برای هزینه جاری خودشان است!‌ چرا فرصت را به نیروهای خلاق و جوان در حلقه‌های میانی و مراکز مردمی ندهیم؟

 

وی گفت: مردمی سازی که باید در اقتصاد کنیم ولی نکردیم، در فرهنگ هم باید همینگونه باشد و فرهنگ را مردمی کنیم.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: حتما یک سازمان نظام فرهنگی مانند نظام پزشکی و نظام مهندسی باید داشته باشیم  تا خود اهالی فرهنگ مدیریت کنند.

 

قالیباف در پایان بیان داشت: اثرات فرهنگی مثل داوود خطر و سیاه ساکتی و خواب و بیدار در دوره نیروی انتظامی بنده درست شد و باعث شد که در 70 روز بیش از 80 درصد مردم کمربند ایمنی بستند و این از طریق تولیدات فرهنگی صورت گرفت.

 پزشکیان: زنان ما باید بتوانند سازنده حیات طیبه برای جامعه باشند

مسعود پزشکیان اظهار داشت: در دیدگاه اعتقادی ما  فرقی بین زن و مرد در رابطه با کاری که می‌کنند دیده نشده است و اگر هر کدام از اینها باور داشته باشند و عمل درستی انجام دهند  پاداش درستی خواهند گرفت و در نتیجه ما باید کاری کنیم که زنان ما در جایگاهی  قرار بگیرند که بتوانند سازنده حیات طیبه برای جامعه ما باشند.

 

وی افزود: این نوع نگاه یعنی قبول کردن اینکه در جایگاه‌های مختلفی که مردان ما قرار می‌گیرند زنان ما هم می‌توانند قرار گیرند و با این نگاه نوع برخورد ما با دختران و زنان نباید خشن و اجباری باشد.

 

پزشکیان گفت: اینکه ما یک ایده‌آلی داریم یک بحث است و اینکه درگیر یک واقعیت هستیم یک بحث دیگر است. ما باید با زبان خوش با زنان و دختران‌مان برخورد کنیم و با رفتار مناسب جایگاه آنها را حفظ کنیم.

 

این کاندیدای انتخابات ریاست‌‌جمهوری خاطرنشان کرد: در رابطه با فضای مجازی ما کسب و کار یک عده‌ای را دچار مشکل کرده‌ایم. اینکه ما باید زیرساخت را بسازیم و اینترنت داخلی داشته باشیم خوب است ولی نباید با محدودیت‌هایی که ایجاد می‌کنیم، کسب و کار مردم را دچار اخلال کنیم.

 

وی در پایان افزود: در رابطه با فرهنگ و هنر و سینما باید کار را به کاردان‌ها بسپاریم و دولت باید سیاست‌گذاری کند و کار را به خانه سینما و تئاتر بدهد و خودش صرفاً نظارت کند. چرا باید هنرمندان کشور ما ممنوع الخروج شوند و یک عده‌ای هم از مملکت بیرون بروند. اینکه ما با نگاه امنیتی و به جای اینکه دولت فرهنگی باشد، فرهنگ را دولتی کردیم، موجب شده تا بیشتر جوانان ما نسبت به رفتار ما مشکل دارند.

 جلیلی: تولیدات فرهنگی ما باید جهانی شود

سعید جلیلی در بخش پایانی مناظره‌ی سوم بیان کرد: امام راحل 100 روز قبل از ارتحال‌شان در پیام منشور روحانیت فرمودند چه بسا شیوه‌های رایج اداره امور مردم در سال‌های آینده تغییر کند و باید برای آن فکر شود. امام مباحثی که امروزه درباره فناوری‌های مطرح می‌شود را در خشت خام می‌دید.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: باید سهم‌مان از این فناوری‌ها را روشن کرده و استفاده حداکثری داشته باشیم و اینها برای فرصت است و نه تهدید. چند نفر از ما فیلمی درباره یک قانون قهرمان ملی اندونزی در مبارزه با استعمار انگلیس است؟ چند نفر از ما اسم فیلم درباره قهرمان قرقیزستان را شنیده‌اید؟ این فیلم مانند داستان آتش و باد که سال گذشته پخش شد است.

 

وی گفت: یک جهان فرصت است که مشتاق شنیدن ماست؛ در حوزه تمدنی نوروز، مقاومت و اسلام داریم. زمینه برای ما فراهم است تا تبادلات فرهنگی داشته باشیم. قبل از شهادت آقای رئیسی، فهمی هویدی از من پرسید چرا خود را به ما نمی‌شناسید؟

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: اگر رئیس‌جمهور یا مدیران فرهگی در مراودات خارجی در کنار بازاریابی برای فناوری‌های سطح بالا و مسائل صنعتی، یک محصول فرهنگی هم ارائه کنند، تولید فرهنگی ما می‌تواند جهان را فتح کند.

 

جلیلی خاطر نشان کرد: یک سریال مختارنامه زمینه‌های وحدت فرهنگ ایران و عراق را فراهم کرد؛ زمان حضور داعش در عراق جوانان ایرانی و عراقی ذیل شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی مثل مختار و کیان جنگیدند.

 

وی افزود: این فرصت‌ها برای سال‌ها باقی خواهد ماند. خود دولت با اصلاح فرهنگی سیاسی باید کار فرهنگی کند. باید دین را دینی برپا کرد و کار دینی را به شکل دینی با قوت دنبال کرد. برخی اوقات یک دروغ مسئولان ممکن است میلیارد تومان هزینه‌های فرهنگی را از بین ببرد.

قاضی‌زاده: دختران ما از ریاکاری مسئولان ناراحتند

قاضی‌زاده هاشمی در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: خانواده بزرگ ایران تاریخ غنی و شگرفی دارد. ما مردم با یاری هم سختی را گذراندیم، ما یک ملت هستیم و همه با هم ایران را ساختیم. امروز هر جریانی که بخواهد بین ما جدایی بیاندازد خیرخواه ملت نیست. هرکس بخواهد به فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی خدشه وارد کند از ما نیست.

 

وی افزود: این هیاهوهای کاذب هرچند پر سر و صدا مشکلی را حل نمی‌کند. علی رغم اینکه دولت شهید رئسی نقاط قوتی داشت اما اهالی فرهنگ انتطار داشتند و ما قول می‌دهیم در ادامه این مسیر در دولت خانواده اهالی فرهنگ بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.

 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: صندوق حمایت از هنرمندان و فعالان گردشگری و فعالان رسانه را تقویت خواهیم کرد. بودجه صداوسیما به 24 هزار میلیارد تومان رسیده است؛ با این توجه که به سمت تولید محصولات فاخر برود.

 

وی ادامه داد: با ایجاد فرهنگ کارت خانوداه یک کارت اعتباری سالانه به خانواده ایرانی می‌دهیم تا از محصولات فرهنگی و خدمات سفر و ورزش با انتخاب خود استفاده کنند. زیرساخت‌های تفریحی و گردشگری خانواده را با رویکر برخورداری عادلانه زنان از این امکانات توسعه می‌دهیم و یک مرکز توسعه گردشگری جهانی خانواده برای گسترش گردشگری عفیفانه جهانی ایجاد می‌کنیم.

 

قاضی‌زاده گفت: نمی‌گذاریم اقتصاد دیجیتال دچار مشکل شود. لایحه جامع رسانه را دنبال می‌کنم و پای اجرای آن می ایستم. من هم به نوبه خودم قول می‌دهم نه از منتقدان خود و خانواده‌ام شکایت کنم و نه مانند برخی آنها را بی شناسنامه و بی‌هویت خطاب کنم.

 

وی در پایان گفت: نان برخی در حل نشدن مشکلات است و از بیست سال پیش بیان برخی مشکلات نقل محافل است و وقتی برخی دولت‌ها می خواهند مشکلات را حل کنند سر و صدا می کنند. وقتی دولت دهم موضوع ورود زنان به ورزشگاه را مطرح کرد برخی در مجلس طرح سوال کردند و رئیس جمهور را به مجلس کشدند. اگر امروز می‌بینیم دختران ما با مشکل مواجه‌اند به دلیل آن است که از ریاکاری مسئولان ناراحتند وگرنه عفیف هستند.

زاکانی: مردم به گذشته و برنامه‌های ما دقت کنند

علیرضا زاکانی در پایان سخناش در این برنامه خاطرنشان کرد: مردم عزیز، بانوان گرامی، دختران خوب و پسران عزیز و مردان و قهرمانان و پیشکسوتان این مرز و بوم. دوستان عزیز اگر به برخی از نکات اشاره نمی‌کردند این آخر برنامه را جور دیگری جمع بندی می‌کردم.

 

وی گفت: بیش از 45 سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد در همه ادوار پاسخگوی کارهای خودم هستم و در تمام فراز و نشیب‌های گذشته در طرف درست تاریخ ایستادم.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری خاطرنشان کرد: بنده مشهور هستم در حق خواهی، جوری حرکت می‌کنم که مخالفان بعضا پناه می‌‌آورند و حقوق خود را استیفا می‌کنند.

 

وی خطاب به پزشکیان گفت: آقای پزشکیان از بعضی از افراد در ستاد خود می‌توانند بپرسند و در بعضی از موارد که قرار بود به بعضی اجحاف شوند به سراغ بنده آمدند و حقوق آنها را استیفا کردم درحالی که در جناج بنده نبودند!

 

زاکانی تصریح کرد: در مقابل در جناح بنده و دوستان بنده اگر اشکالی پیش آمد معتقد بودم که دو برابر باید با آنها برخورد شود. نکته دوم این است که نسبت به موضوعات امروز کشور برنامه تحول دارم و از بیان آن نیز ابایی ندارم و با صدای رسا بیان می‌کنم و در بین کارشناسان مطرح می‌کنم.

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری ادامه داد: بعد از میزگرد اقتصادی یکی از کارشناسان گفتند که این نکات شما کشور را متحول می‌کند.

 

وی  به خاطره‌ای از خود در دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت:  قبل از عملیات خیبر یک فرمانده خوبی داشتیم که نامش "عبدالله نوریان" بود ک در دو کوهه اسم می‌نوشت و ما در تخریب بودیم. ما به حاج عبدالله رجوع کردم و حاج آقا حق‌شناس گفته بودند که این حاج عبدالله مقام کشف الشهود رسیده است.

 

زاکانی افزود: به حاج عبدالله گفتم که اسم من را نیز بنویس گفت چرا به من می‌گویی؟ برو به خدا بگو....

 

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری در پایان خاطرنشان کرد:‌ مردم به گذشته و برنامه‌های ما دقت کنند اما نهایت امر،‌ انشالله آنچه که خیر و صلاح کشور و آینده کشور را برای زنان و دختران و مردان پسران فراهم می‌کند، انتخاب خواهند کرد.

نظر شما درباره کیفیت مناظرات چیست؟

مناظره دوم دیشب (۳۰ خرداد) پنجشنبه شب با محوریت اقتصادی برگزار و با انتقادات گسترده‌ای از سوی کاربران فضای مجازی روبه‌رو شد و بسیاری آن را کسل‌کننده خطاب کردند.

با این اوصاف به نظر می‌رسد علی‌رغم تلاش‌های موفق و ناموفق صدا و سیما، مناظرات همچنان قادر به برانگیختن شور سیاسی در مردم نشده است!

شما چه پیشنهادی برای بهبود کیفیت مناظره های ریاست جمهوری دارید؟

تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۱
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۱۷۷
راه کار اینست که اینقدر مجری توضیح ندهد. اینقدر مقدمه چینی نکند. اینهمه سوال را یکجا بپرسند. باید در 4 دقیقه پاسخ دهد.چگونه ممکن است. سوال اساسی بپرسند مثلا آیا شما اگر رئیس جمهور شوید با چین درموضوع جزایر ایرانی برخورد می کنید یا آیا شما با طرح نور موافقید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
مناظره پاستوریزه! فقط برای خالی نبودن عریضه.

مردم می دانند در پس پرده چه خبر است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
فرقی بین این 6 نفر نیست. یکی بهتر از دیگری!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
مناظرات تاثیری بر روی رای دادن مردم ندارد.
این کاندیداها برای مردم مثل کف دست شناخته شده هستند.
تهرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
تحریم انتخابات مجلس به مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری لطمه زد
بزرگترین قربانی آن پزشکیان است
این چاهی است که اصلاحات خودش کند
قشقایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
نوددرصدمردم رای که میخان بدن پزشکیان اگردیگه نخان بپیچونن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
اگر خیلی شفاف و صریح پاسخ دهند که مشارکت کاهشی میشه!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
حق شکایت از کاندیدای که انصراف دهد به سبب گرفتن آنتن صدا وسیما، اتلاف وقت مردم و تضییع بیت المال محفوظ است
اسدالله شیواری
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
اولا این ۶ نفر همشون در ۴۵ سال گذشته صاحب مسولیت های بزرگ و متوسط بودند و شریک کارها هستند

و چطور تا حالا کارهایی که می‌گویند را نکردند؟

و کارهایی که بنظرشون اشتباه بوده را جلوگيري نکردند ؟

اینها طبق معمول فقط بازی با افکار مردم و عوام فریبی است و بس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
برای اولین بار بعد از انقلاب
یک کاندید به دیگری بی پرده می گوید
من نمی‌گذارم شما رئیس جمهور شوید!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
زاکانی خطاب به پزشکیان
من که نمی گذارم شما رئیس جمهور شوید
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
هرکس بیاد قاطعانه بگه با آمریکا صلح میکنیم
و سیاست خارجی رو اصلاح میکنی
بهش رای میدیم
برای مردم تفاوتی بین زاکانی، جلیلی، قاضی زاده و قالیباف نیست. وقت مردم را می گیرند بعد هم سه نفر کنار می روند. خوب سوال اینست، اگر دانسته شورای نگهبان دست به این گزینش زده باید پاسخگو باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
به جز پورمحمدی، از 5 نفر بقیه بپرسند که چه جوری دکتر شده اند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
بین جلیلی با قالیباف فرق هاست
قشقایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
من برای این که این سه نفرانتخاب نشن فقط به پزشکیان رای میدم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
واقعا من همشون و به یه اندازه دوست دارم و از همشون به یه اندازه خوشم میاد و هر نتونستم یکیشون رو انتخاب کنم پس رای نمیدم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
خطاب به 17:40
دکتر پزشکیان قبل انقلاب سال 55دانشگاه علوم پزشکی قبول شدن .البته میدونین ئیگه اون سالها سهمیه ای درکارنبوده .
برای بهبود مناظره کاندیدهای پوششی مثل زاکانی، قاضی زاده، جلیلی زودتر کناره گیری کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
جلیلی که گفت هرگز کنار نمیکشم پس یعنی پوششی نیست
قشقایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
اگرهموش هم کناربرن پزشکیان جلیلی بمونه بهتره چون این همه میدونیم پزشکیان اولین نفررای میاره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
به زاکانی و قاضی زاده که نقش پوششی دارند رای نمیدم و به هر کس که اینها رای بدهند هم رای نمیدم!
طراحی صحنه شلوغ و تاریکی داره
بهتر ساده و روشن باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
ما دیگه به تاریکی و سیاه بازی و پنهان کاری عادت کردیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
به خاطر شهید رئیسی هست
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
شانس اوردی چندتاپارچه مشکی نچسبوندن به درودیوار
باید قانونی گذاشته شود تا کاندیدهای پوششی نتوانند کناره گیری کنند

در خود امریکا هیچ کاندید پوششی وجود ندارد

در نهایت دو نفر که بیشترین محبوبیت رو داشتند باهم مناظره میکنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
در خود آمریکا هم؟!!!
مگه ما قوانینمون بر اساس آمریکاست؟ این چه حرف چرتیه؟!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
اونها هم یاد می گیرند عجله نکن!
دو سه تا پوششی هستند که ماموریت دارند توهین کنند فقط
این ادمها باعث میشه مردم از اصل برنامه نمایندگان بی خبر باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
وظیفه پوششی ۱ تهمت . پوششی ۲.توهین پوششی ۳ تهدید . آخه یه نفر و نصفی به چند نفر . این انصاف نیست!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
من که هر کدام از کاندیدا اعلام کنند به فرد دیگری رای می دهند نه به او رای می دهم و نه فرد مورد نظرش!
به نظرم 6 نفر رو که در سطح ریاست جمهوری باشن ، بیارن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
اشباه منفی دادم حق با شماست
قانون کناره گیری در دقایق اخر به نفع دوست و رفیقاشون باعث سرد شدن تنور انتخابات میشود

مناظره بیش از دو نفر خاله بازیه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
در عوض آینده شون تضمین میشه!
من پیشنهاد میکنم کلا مناظره ای برگذار نشه چون هیچکدوم کاندیدای منتخب مردم نیستن. و کسی هم براش مهم نیست. بجز یکیشون که عده ای برای قوم گرایی بهش رای میدن. خلاص
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
آفرین
واسه خدمت به شما
واسه خدمت به شما
کاندیدا های اومدن
همگی بگید ماشالله
ماشالله
یکی شون تیبا داره، نون نداره
یکی شون طلا داره، پول نداره
یکی شون شهردار، برنامه داره
یکی شون رئیس بوده، کار نداره
یکی شون هسته ای،بمب نداره
همگی بگید ماشالله
ماشالله
یکی شون خیلی خوبه
یکی شون خیلی خوبه
وکیل شده ، دوست نداره
عاشق دیوانه شده، زور نداره
همگی بگید ماشالله
ماشالله
شما بگید، شما بگید
به کی رای می دهید، حالا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
آهای آهای من تو رو می خوام
بالا بری من تورو می خوام
پایین بیای من تو رو می خوام
شیک بپوشی من تو رو می خوام
ساده باشی من تو رو می خوام
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
به هیچکدوم، ماشالله
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
تیم سایبری پزشکیان خیلی قوق هست الکی میرن زیر هر خبری می‌نویسند من فلان بودم ولی میخوام به پزشکیان رای بدم. من رای نمیخواستم بدم به پزشکیان رای میدم . من به فلانی میخواستم رای بدم ولی به پزشکیان رای میدم . در تلویزیون هم یه دعوای ساختگی انداختند که بگن مثلا من خیلی صبور هستم و فلان . این بازی ها قدیمی شده است و مردم گول نمیخورند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
نه شما خوبین دو تا پوششی واسه کمک به جلیلی گذاشتین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
داداش نسل قدیم دنبال رو یه شخص بود و هر کسی رو میگفتن بهش رای میدادن الان هم اینجور ادمها هستن اما انقدری نیستن که بتونن توی رای ها تاثیری داشته باشن برای مردم در درجه اول و اخر اقتصاد مهمه و بقیه ی چیزها در درجه چندمه کاندیداها بحث اقتصادی رو باز کنن و توضیح بدن چه راهکاری دارن اگه گران کردن سوخت های فسیلی راهکارشونه وقت مردم رو نگیرن و امروز اخرین مناظره باشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
پس بزار منم بگم
بخاطر زاکانی
میرم به پزشکیان رای میدم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
ما مردم کلا گول میخوریم ..فقط اندازه گولاش فرق می کنه!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
از نظر شماها مردم یا آلبانی نشین هستن یا تیم سایبری یا معاند.
کلا هر کس مثل شما فکر نکنه دشمن هست و خونش حلاله
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
استاد شکاک
من سایبری نیستم ولی از لج تو و زاکانی بی کلاس به پزشکیان رای میدم

واقعا ترسیدید کاملا از رفتاراتون معلومه
ضمنا منفی هاتم بشمار
هرکس فحش داد
بسوزه
بره کنار
محور مناظره امشب فرهنگ است ، سوال و جواب خوب نیست باید نامزد وزن خودش را نشان دهد و بگذارند هر چه دارد بیان کند .
به نظر میاد که همه کاندیدها دارند نقش بازی میکنند و هرکسی یک ماموریت دارد .
دکوراسیون هم که میلیاردی هزینه برداشته خط فکری برمامه سازان حسینیه معلا است.که با هدایت آقای جلیلی برادر هدایت میشود.
مردم همه چی رو میدونند و اونایی که فکر میکنن مردم نمی دونند خودشون ....
برای پیشنهادات ما برای صدا و سیما هم هست ؟
میفرمایند ۹۲ درصد راضی هستند !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
در واقع نظر ما مهم نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
برای ما مردم هم انتخابات مهم نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
از میوه فروشی سر کوچه نارمک بپرس کامل برات توضیح میده!
کسی که فقط اومده برای حمله به رقبا و نمیخواد تا پایان باقی بمونه چرا باید در مناظرات شرکت کنه و مردم رو از انتخاب درست دور کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
چون می خواد و میخان بهش پست بدهند .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
فکر کردی این جا قراره دموکراسی منحط غربی اجرا شه، تو هر قدم از اجازه ثبت نام تا احراز صلاحیت و پوشش و روکش، حساب و کتاب داریم ما
مناظرات همچنان قادر به برانگیختن شور سیاسی در مردم نشده است!
میدونید چرا ؟! چون میترسن درباره مشکلات اساسی کشور صریح و شفاف حرف بزنن مثل آقای جلیلی که بحث رو میپیچونه .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
اصول پیچاندن : عرض بنده این است . بحث بنده این است.باید اینجوری نباید اونجوری تقصیر آنهاست.!بدون راهکار شفاف و عملی
دکور برنامه مناظره بیشتر شبیه اون برنامه روضه خونی هست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
از فامیل های جلیلی بیشتر این انتظار نمیره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
درسته
برای ذکر مصیبت است
با هم گلاویز بشن بهتره
کشتی 6 دقیقه ای بگیرند بهتر از مناظرات 4 دقیقه ای ست
زاکانی جلیلی قاضی زاده خیلی نچسبند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
واقعا خییییییلی زیااااااد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
چون اصولا توانایی ندارند
قاضی زاده میخواد آرا رییسی رو برا خودش برداره
برو پوششی
رییسی رقیب نداشت
وگرنه رییس جمهور نمیشد
بهتره کلاً تبلیغات داوطلبین تعطیل بشه تا بیت المال هدر نره و پولش برای فقرا خرج شود!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
چرا فقط تبلیغات کل انتخابات
پیرمردهای پرحاشیه میخوان برا جوانان تصمیم گیری کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
مگه روسای جمهور آمریکا هر کدوم بالای هشتاد ندارند
مگه جوونایی که الان مسوولیت دارن مثل وزیر اقتصاد و وزیر ارتباطات و سخنگوی دولت و رییس دانشگاه تهران و ... چه گلی به سر مردم و جوانان زدند. مگه احمدی نژاد که رییس جمهور جوانی بود چه گلی به سر مملکت زد چ
اختلاف این اقایون به نفع مردمه
احمدی نژاد اگه بود نمیذاشت انقدر به پزشکیان حمله کنند
همشون و از دم تیغ میگذروند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
احمدی نزاد باید اونموقع کار رو تمام می کرد درست است پولها گم می شد و فقط قول سرخرمن می داد ولی نسبت به مردم دل رحم تر بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
همه بدبختی ها، ابتذال ها و بگم بگم ها از معجزه هزاره سوم شروع شد
زاکانی نهایتا به کارمند بانک خیلی میخوره
جلیلی هم معلم دینی خوبیه
انصراف هریک از کاندیدها در این مرحله باید جریمه مالی سنگین داشته باشه!!
به میزان پول پیام بازرگانی باید محاسبه بشه

چون از بیت المال استفاده شخصی و حزبی کرده اند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
به اینام سر کار رفتن مردم و مسخره کردن ملت رو هم اضافه کن
صداسبما خیلی بیسوادن
اول که میز نذاشته بودند
بعدم که دکور برنامه ی روضه خونی آوردند
مجری برنامه ها هم هرسه تا مال شبکه قرآنن

بابا یک پذیرایی بذارید جلوی کاندیدا
حالم بهم خورد به این بی سلیقگی
تا وقتی کاندیدا پته هم رو نریزن رو دایره تنور انتخابات روشن نمیشه
آقایون 6 نفر توضیح بدند که همسران و فرزندانشان کجاهستند و چه میکنند و چه درآمدی دارند؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
یعنی شما انتظار دارید فرزندان مسئولین مانند فرزندان بقیه مردم باشن ؟
کجای دنیا اینجوریه ؟
اونا باید در وضع مناسب و بعضاً لاکچری باشن تا خدای ناکرده توسط دشمنان خریده نشوند !!!!!!
ای بابا . . . اینا رو که دیگه همه میدونن ، همه
یکی از نقص های مناظرات این است که اصولگرایان به همه جوانب تصمیمات و عملکرد اعتدالگرا ها می توانند بپردازند اما اعتدالیون این امکان را ندارند زیرا به موضوع امنیت ملی برمی گردد ، من حتی نمی توانم اکنون به سر فصل‌های این تصمیمات و عملکردها اشاره کنم ، در همین حد هم ممنون تابناک
بذارید سوال ها رو چت جی پی تی بپرسه که شایبه طرفداری از این و ان نباشد. البته اگه باز نمی گین دست آمریکا میاد تو کار!
به نظر من پوششی ها برن کنار اصل کاری ها دو به دو مناظره کنن
این بیشتر شبیه میز گرد است تا مناظره...
جلیلی رئیس جمهور شود کشور را از چاله به چاه می اندازد .
ساختار انتخابات اشکال دارد. باید مناظرات و رقابت درون گروهی و درون حزبی برگزار شود و از هر جریانی یک نفر برای رقابت اصلی بیاید نه اینکه چند عضو کابینه باهم کاندید ریاست جمهوری شوند. در گذشته هم این اشکال بوده. انتخابات باید یک فرایند یک ساله باشد.
به نظرم به آقای زاکانی تذکر بدید فضا را متشنج نکنه مجری را عوض کنید بعضاذبه مجری حق دخالت بدید بهترین شکل برای هر میزگردی متناسب با آن مجری مسلط انتخاب کنید و چون آزاد باشه دلچب میشه حالا ممکنه مجری نتونه همه قواعد و عدالت را ملاحظه کنه ولی خیلی جذاب میشه
چرا من نمی توانم بروم صدا وسیما فحش و بد وبیراه بدهم ولی صدا وسیما اتاق خلوت یک نفر شده هروقت بخواد میاد، عکس نشون می ده. بعدم حق ندارند جوابش را بدهند.
جلوی تخریبهایی که آقایان زاکانی و قاضی زاده انجام می دهند را بگیرد
دورهمی اصولگرایان ساعت چنده ؟
چون صادق و راستگو نیستند. همه اش حرفای تکراری بدون ذره ای پبشرفت
ازین ۶ تا ۳تاشون که قطعا کناره گیری می‌کنن. مردمم بیکار نیستن بشینن حرفای کسایی که آخرش میرن کنارو گوش بدن
پزشکیان بیشترین رای رو میاره ولی خدائیش جرئت و رک گویی پورمحمدی رو پنج کاندید دیگر اصلا ندارند..!
استاد مناظره فقط احمدی نژاد
بد نبود اگر مثل بازی های لیگ مسابقه پبامکی برگزار میکردند و پیش بینی نتیجه و تعداد آرا مثل نتیجه بازی و تعداد گلها اثر خوبی در جذب بیشتر تماشاگر و هیجان بیشتری به مناظرات میداد
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
فکر جالبیه .
از اول مناظره یک شماره پیامکی اعلام بکنن و به هر نامزد یک شماره بدن و مردم هم اگه خواستن شماره نامزد مورد تأییدشون رو پیامک بکنن. البته به شرطی که شماره مختص (نظری ندارم و یا مخالفم) هم بذارند.
اخه رییس قوه مجریه باید قوانین رو اجرا کنه این 6 فرد انگار قرازه قانون تصویب کنند جالبه؟؟؟؟:!!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
آخه خودشون هم میدونن که خیلی از این قوانین به ضرر مردمه، به همین دلیل در قامت وضع قانون خودنمایی میکنن
واقعا صدا و سیما متخصص گند زدن توی هرچیزی است. خیلی مناظره ها را بی روح کرده.
مجری ها ۳ ساعت حرف میزنن اونوقت کاندیدا ۴ دقیقه
مجری ها ضعیف هستند
مناظره خیلی خوبه فقط وقتشو یخورده بیشتر کنید؟ (کلیشه معمول در مصاحبه درباره برنامه های تلویزیون)
اگر میشه مناظرات انتخاباتی بعد از انتخابات هم ادامه داشته باشن.
با تشکر از مسئولین صدا و سیما
به این میگین مناظره؟؟؟؟

میز گرد هم اینجور نیست
نمی شود مقامات علی رتبه بگویند در چه کسی نظر دادند و در اینده به ریس جمهور اختیارات داده خواهد شد یا نه وقت ملت رو تلف نکنن
پاسخ ها
ناشناس
| Tajikistan |
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
عالی بود این نظر. مرحبا
اول پول نفت را از دلالان تحریم ببرید خزانه
دوم برجام را به نتیجه برسانید
سوم تنش را در خاورمیانه بخوابانید
چهارم نظامیان به پادگانها برگردانید
پنجم فضای جامعه را از التهاب ترس و مهاجرت دور کنید
ششم سفره مردم را پر از نعمت های خدا کنید که اینهمه ثروت ملی دارند بدون پیش شرط
هفتم مقا و منزلت مادران معلمان و فرهیختگان را به فرهنگ عمومی مردم برگرداند
کلا رای بی رای خلاص
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
اگه رای ندیم که امثال جلیلی
کشور رو ازین وضعی که هست
بدتر میکنن بدتر که نه فاجعه بار تر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
ناشناس حالا خوبه پورمحمدی گفت چرا اف ای تی اف قبول نکردن، فکر میکنی یکی مثل پزشکیان بیاد اونا میرن میشینن تو خونه، که اگه انتخاب نشن وضع بدتر نشه
چیزه ما داریم برنامه دیگر میبینیم قشنگ تره
از 35 سال قبل تفکر زنان به شکل افراطی و زا تقلید از غرب به سمت مردانه سوق دادید و الان در باتلاق خانواده یا مسئله روز مانند حجاب و فرزند آوری نا آوری گیر کرده اید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
حالا کدوم کشور این کاری رو که میگی انجام داده، افغانستان؟
آقای جلیلی نگاه وحشتناکی به زنان دارد.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
من بیشتر از نگاههای پورمحمدی میترسم
همه فرزندان این سرزمین هستند از فردی پاک و منزه تا کافر و قاتل ولی قانون سرجای خودش هست
دورهمی اصولگرایان
زاکانی ؛ خودش هم به خودش رای نمیده
بحث من اینه که عمق استراتژیک زنان باید دیده شود
زاکانی راجع به حجاب بانها چیزی نگفت چرا ؟
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
آخه اینم سواله؟
خب مشخصه، زاکانی اینا رو گذاشته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
گفت دروغ هم گفت که حجاب بان در مترو نداریم
پورمحمدی و پزشکیان همانند مناظره اقتصاد مشخص هست هیچ برنامه ای ندارد و ناله می کنند فقط
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
اره، مثل جلیلی و قالیباف
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
قالیباف و جلیلی برنامه دارند اما این دو روتینی حرف می‌زند و عوامانه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
هیچکدوم هیچ برنامه ای ندارن
قالیباف که همون حرفای قبلی
اگه برنامه داشت در دورانی که
رئیس مجلس بود اجرا میکرد
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
این دوتا رو کنار هم نذار برادر .
نمیدونم چرا اینقدر از پورمحمدی میترسم ؟!!؟
یه جوریه ، نه ؟

کاری به تحریم انتخابات از جانب مردم ندارم، ولی مشخصه اگه واقعاً انتخابات درستی برگذار بشه، پزشکیان قطعاً رئیس جمهور میشه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
قالیباف رئیس مجلس بوده و نه رئیس دولت
رئیس مجلس توانایی اجرایی ندارد
قاضی زاده :
زنان ما باید بتوانند در سواحل جت اسکی انجام دهند !!!
عوامفریبی تا کجا ؟!
چرا در مناظره ها در مورد موضوع مهم خطر هجوم مهاجران افغانی در ایران هیچ صحبتی نمیشود و همه سکوت کرده اند؟!!
جلیلی در هیچ موضوعی مطلقا عقیدشو واضح نمیگه و بحث رو میپیچونه.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
چون اگه ایشون رئیس جمهور بشه، تنها کشورهایی که باهاشون رابطه خواهیم داشت؛ عراق و گینه بیسائوه
ناشناس
| Netherlands |
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
در مذاکرات هسته ای هم همینطور بود الان که مشخص شده طیف جلیلی منافع کشور را فقط به خاطر بحث جناحی نابود کردن و FATF را نپذیرفتن
حضرت علی فرمودند هرچیزی برای خود می‌پسندی برای دیگران هم بپسند و بلعکس انوقت آقایان مسئول فضای مجازی راذفیلتر میکنن شبکه های اجتماعی را برای مردم فیلتر و ممنوع و بد میدانند ولی خودشان همه در تویتر ایکس اینستاگرام و غیره هستند شگفتا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
سرزمین عجایب
اگه میخواین رای بدین به قالیباف رای بدین چون عملگراست و مثل بقیه فقط شعار نمیده کارنامش مشخصه ، ریاست مجلس هم به دردش نمیخوره نمیدونم چرا اصلا این پست رو قبول کرد .
یک نقدی من به همه کاندیدها دارم.آن است که بعضی ازکاندیدها می گویند درزمان بقیه کاندیدها،مادریک زمینه ای ،مثلا۲۰درصدبود،الان ۳برابرشده ،خوب معلومه مردم انتظار دارند دولت جدید بهترباشد،غیرازاین که مادرهرزمینه،برمی گردیم به عقب،نباید طوربگویند.
فکر کن کسایی که طرح عفاف و صیانت رو تصویب کردن و پیشنهاد کردن و اجرا کردن بشینن جلوت از بدی فیلترینگ و اجبار به حجاب بگن... یک زمانی اون بزرگوار گفت با پدیده ای روبرو هستیم که در دوربین زل می زند و دروغ می گوید ؛ الان دیگه پدیده نیست ، روتین و عادی شده
خیلی جالب شده امروز
زاکانی از اخلاق مداری صحبت میکنه
عکس های افرادی که غایب بودند را دیروز با اتهامات جلوی دوربین نشان میداد
و تهمت را به همه میزند و باز از اخلاق مداری میگه
واقعا بی اخلاقه
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
زاکانی تو آینه نگاه میکنه و میگه :
آخه پسر تو با چه رویی اومدی کاندید شدی ؟
* ایشون خوب میدنه که طرفداری نداره . فقط اومده ظرفیت رو پر کنه !!
زاکانی با کمال پر روئی به پزشکیان می گوید تو با رئیس جمهور صحبت می کنی .رفیق خونه پرش دو میلیون رای می آری .
پاسخ ها
ز
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
زنش بهش رای نمیده چه برسه دو میلیون نفر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
زیر یه میلیون
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
از خود پزشکیان پررو تر نیست
ناشناس
| Netherlands |
۱۴:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
زاکانی حتی ۲۰۰ هزار رای هم نداره
آقای پزشکیان چون قول داد به ناموس مردم احترام میذاره رای خانواده مارا دارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
همه احترام می‌گذارند اما وقتی تخطی شود....
زاکانی حال آدم رو بهم میزنه. همه اش میگه روحانی بد بود من خوبم. مشخصه اومده ماموریتش رو انجام بده و بره. همون که دوتا دیگه شون گفتند و جوابش رو ندادند. من که راضی نیستم با پول من که خرج صدا و سیمای میلی می کنند وقت تلف کنه و اگر اعتقادی به قیامت داره ... .
سلام
چطور ممکنه افرادی که بعد از حادثه برای شهید رئیسی که حداقل یکسال از دوره چهارساله اولش باقی بود نامزد شده اند برنامه داشته باشند و در مناظره از آن صحبت کنند ضمن اینکه پنج نفر از نامزدها هم فکر شهید رئیسی هستند و طبیعتا باید مدافع ایشان برای چهارسال دوم می بودند نه به فکر ریس جمهور شدن به جای ایشان در چهارسال دوم که برنامه بنویسند؟
رای ما حجت السلام پزشکیان !
به نظرتون یکی مثل زاکانی اگه کارنامش پاک باشه میاد اینجوری به آبروی خودش چوب حراج بزنه ؟ این آدم دیگه هیچی براش مهم نیست .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
آدمی که آبرو براش مهم باشه باآبروی دیگران بازی نمی کنه
ناشناس
| Netherlands |
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
زاکانی خیلی کارنامه پاکی داره مخصوصا با قراردادی که با شرکت ساختمانی چینی برای خرید اتوبوس برقی بسته اونم به قیمت سه میلیارد دلار !!!! هیچ کسی هم در کشور یقه شو نگرفته که شرکت ساختمانی چه دخلی به اتوبوس برقی داره فساد از این قرارداد آشکارتر از هر چیز دیگه است
خاله بازیه نه مناظره
پس بگم بگم ها کی شروع میشه منتظریم از مناظره های سال های قبل یاد بگیرید
بهترین حرف رو پزشکیان زد ؛ هر دولتی که اومده و رفته هم نکات مثبت داشته هم نکات منفی ، نمیشه بگیم صد درصد خوب یا بد بود .
تو مناظره دوم و سوم پزشکیان باز یه حرفهای شجاعانه و برنامه هایی داشت قالیباف و قاضی زاده هم برنامه هایی داشتند البته بیشتر منطبق بر سلیقه طرفداران خودشان بقیه هم تو حاشیه بودند حرفهاو برنامه های جالبی نداشتند
قوی تر از همه در زمینه فرهنگ جلیلی
و در زمینه مصرف کننده فرهنگ غرب و بی فرهنگی پزشکیان
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
پس چرا همه فرزندان مسئولانتون در غرب زندگی می کنند؟؟؟؟!!!!!
در کش و قوس انتخابات، حواستان باشد که از بعد از شهادت آقای رئیسی تقریبا تمام اپلیکیشن ها و اینترنت بانک های دولتی نظیر بانک رفاه، سپه و صادرات مختل شده اند طوری که برای یک نقل و انتقال ساده باید بارها تلاش کرد و گاهی یک نصف روز معطل شد. چنین اختلال هایی بعید میدانم اتفاقی باشد و بیشتر به نظر می آید در جهت ایجاد نارضایتی در بین مردم قبل از انتخابات رخ میدهد. مقامات جمهوری اسلامی باید هشیارتر باشند که خدای نکرده یک وقت سرشان کلاه نرود.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
مطمئنی این اختلالات فقط در این چند روز گذشته وجود داشته ؟!؟
خوبی تو ؟!؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲
والا اینترنت ما که سالهاست اختلال داره ، خوشا به حال شما که چند روزه
ما حتی تی وی صدا و سیما هم‌نداریم ؛)
پزشکیان با اون جمله که "تااخر می مانی ؟" زاکانی رو بیچاره کرد !!!!!!!!!!!
همین دو سه روز گذشته ۲۰ ایرانی که قصد پناهندگی داشتند در دریای مدیترانه غرق شدند . ببینید مردم در چه شرایطی گیر افتاده اند .کدام مناظره . چرا به اینجا رسیدیم .
زاکانی: ستاد آقای پزشکیان ایشان را به قعر چاه می‌برد
و اما آداب گفتاری و رفتاری وی نیز خودش را برای همیشه به قعر فرو خواهدبرد.
مناظره فقط مناظره های 88
مخصوصا احمدی نژاد و موسوی
اینا بچه بازیه
درود خدا بر مسعود پزشکیان
آقای پزشکیان کلی عاشق تو مشهد داری.
یاشاسین آذربایجان... یاشاسین مشهد... یاشاسین ایران
اصول گرا یعنی پیشرفت کشور و فکر مردم مخصوصا قشر محروم بودن .
اصلاح طلب یعنی پسرفت کشور و فساد و فکر سرمایه دار بودن .
بهترین گزینه ریاست جمهوری جلیلی و قالیباف هستش که اطلاعات خوب دارن و مدیریت قوی دارن و فکر کشور و مردم هستن البته قاضی زاده و زاکانی هم خوبه اما دستیار اونا بشن
من یه سوال دارم ؟ یه آدم عاقل باید چند بار سرش کلاه بزارن و دروغ بگن بهش و این هم باور کنه ؟؟ چند بار ؟؟
فقط زاکانی خوب حرف زد رک و صریح
پیشنهاد به صدا و سیما: ساخت سریال مناظره! برای روزهای پس از انتخابات و پربیینده شدن آن
هر شش نفرشون بازیگر هستن!!!!!!!
از جلیلی بدم می آید .
برچسب منتخب
# سعید جلیلی # مسعود پزشکیان # انتخابات ریاست جمهوری