بازدید 8238
گفت و گوی مفصل تابناک با رئیس پیشین سازمان مدیریت بحران؛

تهران پس از بحران وحشتناک است/ سرانجام تلخ ۲ میلیون نفر پس از زلزله/ ۱۲ هزار پلاک بر روی گسل

«تهران پس از بحران وحشتناک است.» این جمله را معاون وزیر پیشین کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در دولت دوازدهم در گفت و گوی مفصل خود با خبرنگار تابناک مطرح کرد.
کد خبر: ۱۲۴۶۰۶۱
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۹ 14 July 2024

تابناک- «تهران پس از بحران وحشتناک است.» این جمله را اسماعیل نجار معاون وزیر پیشین کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در دولت دوازدهم در گفت و گوی مفصل خود با خبرنگار تابناک مطرح کرد.

.

او هشدار می‌دهد در صورت وقوع زلزله در تهران حداقل ۲ میلیون نفر در تهران تحت تاثیر مستقیم قرار خواهند گرفت.

.

تصویر هوش مصنوعی از تهران پس از زلزله


نجار همچنین از طرح مهمی گفت که می‌توانست تهران را در زمان بحران نجات دهد، اما با کارشکنی‌های یک کارشناس ساده در یک اداره اجرایی نشد.

.تصویر هوش مصنوعی از تهران پس از زلزله

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در دولت دوازدهم همچنین در اظهارنظری وحشتناک می‌گوید: براساس آمار ۱۲ هزار پلاک در تهران بر روی گسل ساخته شدند این به معنای ۱۲ هزار مسکونی نیست و ممکن است در یک پلاک برجی چند طبقه ساخته شده باشد و هر پلاک می‌تواند در زمان بحران مشکلات زیادی را ایجاد کند.

.

تصویر هوش مصنوعی از تهران پس از زلزله

مشروح گفت و گوی خبرنگار تابناک با اسماعیل نجار معاون وزیر پیشین کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در دولت دوازدهم را می‌توانید در ادامه بخوانید.

.

اسماعیل نجار با اشاره به اینکه دورتادور تهران را گسل‌های مهمی احاطه کردند، می‌گوید: تهران بر روی سه گسل بسیار بزرگ «شمال»، «مشا» و «ری» قرار دارد و هر کدام از این گسل‌ها قدرت زلزله بالای هفت ریشتر را دارند.

معاون وزیر پیشین کشور می‌افزاید: هریک از این گسل‌ها اگر عمل کنند می‌توانند حدود ۲ میلیون نفر را تحت تاثیر مستقیم قرار دهند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در دولت دوازدهم با بیان اینکه از این تعداد برخی کشته و برخی مجروح و برخی دیگر نیز بی خانمان خواهند شد، اضافه می‌کند: مطالعه‌ای پیش‌تر در این زمینه انجام شده بود که بر طبق آن تعداد زیادی در بدو حادثه در تهران فوت خواهند کرد.


نجار با اشاره به آمار متناقض کارشناسی در مورد تعداد کشته شدگان زلزله احتمالی در تهران، بیان می‌کند: کارشناسان در مورد آمار کشته شدگان عدد‌های متفاوتی را مطرح می‌کنند، اما با توجه به جمعیت سیال ۴ میلیونی تهران اگر حادثه در شب رخ دهد نفرات کمتری کشته خواهند شد چراکه تعدادی از جمعیت تهران برای کار‌های اداری و کسب و کار در پایتخت حضور پیدا می‌کنند و در شب این افراد از شهر خارج می‌شوند بنابراین اگر حادثه در روز رخ دهد تلفات بیشتری خواهد داشت.

معاون وزیر پیشین کشور با اشاره به احتمال تخریب راه‌ها پس از زلزله، عنوان می‌کند: در صورت بروز حادثه، امداد رسانی در تهران قطعا سخت و با مشکلات زیادی همراه خواهد بود چرا که ممکن است در راه‌های ارتباطی اختلالاتی ایجاد می‌شود عملیات نجات زمینی با مشکل مواجه خواهد شد. 

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در دولت دوازدهم ادامه می‌دهد: به خاطر احتمال اختلال در راهها، باید بیشتر عملیات‌های نجات و امدادی به صورت پروازی انجام شود البته در سال‌های گذشته این موضوع نیز مورد تاکید قرار گرفته و در این زمینه اقدامات متعددی (مانند احداث باند‌های نشست و برخاست در مکان مختلف پایتخت و...) انجام شده است.

نجار البته هشدار می‌دهد که با توجه به نداشتن بالگرد دید در شب، امکان امدادرسانی در شب در صورت وقوع زلزله وجود ندارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در دولت دوازدهم در واکنش به افرادی که به تعداد محدود بالگرد‌های امدادی در کشور انتقاد می‌کنند، می‌گوید: در صورت بروز هرگونه حادثه صرفا بالگرد‌های هلال احمر و اورژانس حضور نخواهند داشت و بالگرد‌های بخش‌های مختلف از جمله نیرو‌های مسلح نیز در زمینه امدادی مامور به امدادرسانی و نجات خواهند شد و از این جهت جای نگرانی نیست.

او در خصوص باند‌های فرودگاهی که در زمان حادثه می‌توان از آن در زمینه جابجایی مصدومین کمک گرفت، نیز می‌افزاید: سه باند فرودگاهی دوشان تپه، قلعه مرغی و مهرآباد در تهران وجود دارد که می‌تواند در زمان حادثه از طریق آن حمل و نقل انجام شود.

نجار برای اولین بار در یک مصاحبه از اصرار عجیب یک نهاد برای واگذاری یک باند فرودگاهی می‌گوید و می‌افزاید: یکی از مراکز اصرار داشت تا باند دوشان تپه را واگذار کند که با اصرار وزارت کشور این موضوع منتفی شد.
 
معاون وزیر پیشین کشور همچنین از تصمیمی که در دقیقه نود از اجرای آن جلوگیری شد، اینگونه پرده داشت: «تصمیم گرفته شده بود که مرکز فرماندهی و کنترل مدیریت بحران در محدوده شهر آفتاب احداث شود، اما با مخالفت‌های یکی از کارشناسان سازمان برنامه و بودجه این طرح به سرانجام نرسید.»

او در توضیح این تصمیم می‌گوید: این تصمیم از این جهت گرفته شده بود که اولا شهرآفتاب خارج از تهران است و در صورت بروز حادثه در تهران امکان مدیریت پایتخت وجود داشت از طرف دیگر شهر آفتاب به مکان‌های حیاتی مانند فرودگاه، مترو و راه‌های ارتباطی و.. دسترسی‌های مناسبی دارد.

نجار خاطرنشان می‌کند: همچنین امکاناتی که در حرم حضرت امام خمینی (ره) ایجاد شده (از جمله پارکینگ و ۴۵۰۰ سرویس بهداشتی و حمام و...) می‌توانست در لزوم به عنوان یک نقاهتگاه بزرگ مورد استفاده قرار گیرد و در بخش‌های مختلف حرم از جمله پارکینگ آن می‌توانستیم بیمارستان‌های سیار احداث کنیم، اگر با احداث این مرکز در آن محدوده موافقت می‌شود عملا مشکل عملیات انتقال مجروحین با بالگرد در دوران حادثه مرتفع می‌شد.

معاون وزیر پیشین کشور ادامه می‌دهد: یکی از استدلال‌های مخالفت با ساخت این مرکز در آن دوران این بود که می‌گفتند شهر آفتاب نزدیک گسل ری است و مکان دیگری را در نزدیکی ساوه برای این احداث این مرکز در نظر گرفتند، اما مشکل اینجا بود که ساخت و ساز و یا انتقال زیرساخت‌هایی که شهرآفتاب دارد در ساوه هزینه هنگفتی را طلب می‌کرد و منطقی نبود.

به گفته نجار، برای برنامه ریزی جهت امدادرسانی به پایتخت در زمان بحران بازدید‌های زیادی از کشور‌های مختلف از جمله ژاپن، روسیه و.. داشتیم و در زمینه کار‌های زیادی هم انجام شده، اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

او می‌افزاید: در ایران عمده تجربه ما در زمینه امداد در زمان حادثه، مراکز جمعیتی حداکثر ۱۰۰ هزار نفری بوده است و محل حادثه در دهه‌های اخیر بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت نداشته لذا حادثه در کلانشهر تهران با این جمعیت قطعا تجربه جدیدی خواهد بود و قطعا می‌تواند مشکل ساز شود. کلیه امکانات و منابع انسانی تنها می‌تواند ۲۰ درصد نیاز در زمان حادثه را تامین کند و پایتخت از این لحاظ نیز باید تامین شود.

معاون وزیر پیشین کشور عنوان می‌کند: براساس آمار ۱۲ هزار پلاک در تهران بر روی گسل ساخته شدند این به معنای ۱۲ هزار مسکونی نیست و ممکن است در یک پلاک برجی چند طبقه ساخته شده باشد و هر پلاک می‌تواند در زمان بحران مشکلات زیادی را ایجاد کند.

وی در خاتمه طرحی برای دوران بحران در تهران مطرح کرد که قابل تامل است؛ به گفته نجار، باید مسئولیت پشتیبانی هر منطقه تهران به یک استان واگذار شود و منطقه‌ها با استان متناظر دائما و نه صرفا در زمان بحران مراوده دو جانبه داشته باشند و به صورت برخط اطلاعات دو طرف منتقل شود و در هر لحظه در جریان تمامی مسائل اتفاقات باشند، در این صورت اگر بحرانی رخ دهد استان مورد نظر می‌تواند سریعا وارد عمل شود و منطقه تحت نظر خود را مدیریت کند.

 

.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
پارس نماد- صفحه خبر
بلیط هواپیما
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۳۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
با سلام واحترام
همانطوریکه که مستحضرید در هنگام زلزله مشکل اساسی جایجایی آسیب دیدگان از زلزله می باشد که با توجه به آسیب دیدگی ابنیه، راهها و پل های موجود در شهر تهران عملا امداد رسانی متوقف می شود و تنها راه که کارشناسان هم قبلا آن را متذکر شده بودند امکان استفاده از زیر شهر تهران می باشد که به نظر می رسد حداقل دو خط شبیه مترو زیر زمینی مقاوم در برابر زلزله به حالت ضریدر از شمال شرق به جنوب غرب و شمال غرب به جنوب شرق تا انتهای شهر تهران باید احداث شود اگر هم پنج الی ده سال هم طول بکشد حداقل امیدی در آینده به کمک رسانی و امداد وجود دارد در غیر اینصورت بقیه اظهار نظرها به هیچ وجه عملی نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
مرگ حق است.
نباید مردم را ترساند.
ناشناس
| France |
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
شیوع امراض پس از رخداد زلزله رو هم به اینها اضافه کنید:
1. امراض ناشی از آب آلوده: به علت آسیب دیدگی سیستم تصفیه و انتقال آب و همچنین ماندگی آب آشامیدنی و نشت فاضلاب
2. امراض ناشی از هوای آلوده: به علت ازدحام بیش از حد افراد بی خانمانی که در یک مکان جا داده شده اند و گرد و خاک ناشی از ریزش آوار
3. عفونتهای پوستی: ناشی از زخمهایی که به درستی درمان نشده اند یا با تجهیزات آلوده درمان شده اند.
4. مشکلات روانی: ناشی از فقدان عزیزان و از دست دادن تمام هستی خود
5. امراض گوارشی: ناشی از غذای آلوده یا فاسد شده به علت آسیب دیدگی زیرساختها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
تهران دارای چنان مشکلاتی است که جز با تخریب کامل و بنا نهادن دوباره آن کاری نمی توان کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
"براساس آمار ۱۲ هزار پلاک در تهران بر روی گسل ساخته شدند این به معنای ۱۲ هزار مسکونی نیست و ممکن است در یک پلاک برجی چند طبقه ساخته شده باشد"
الان باید بفکر باشیم نه زمانی که اتفاق افتاد ... الان اگر به آن واحد ها اعلام شود شاید بتوان کاری کرد ولی بعد از آن دیگر این افراد وجود نخواند داشت که بخواهند کاری کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
همه می دونن خونه شون روی گسله ولی کی حاضره خونشو ول کنه بره ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
الآنم دیره اون روزی که ورق ورق تراول میرفت تو ماده صد و بدون ضابطه تراکم میفروختند باید به فکر میبودند الآن راهی نیست مگه اعلام رسمی تغییر پایتخت و نتیجتا خروج مهاجرین از تهران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
مهمترین مشکل بعداز زلزله احتمالی در تهران مشکل تامین آب است ، مردم با زحمت و پای پیاده خود را از بین پل‌های شهری تخریب شده به خروجی های تهران می رسانند تا با انواع خودرو شهر را ترک کنند اما در آنجا سیستمی که بتواند این جمعیت را سیراب کند وجود ندارد . در این زمان اگر زلزله در فصل گرم سال باشد شاید بهترین مکان اسکان بهشت زهرا باشد به خاطر سیستم آبرسانی قابل تعمیر و گسترده ‌ . پناه بر خدا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
من سوالم اینه که اگر زلزله ی تهران آنقدر شدید و ترسناک خواهد بود، چرا مسیولین خود تهران را ترک نمی کنند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
والله الانشم زندگیمون کم از بحران زلزله نیست!!! با اینهمه گرونی و مشکلات داریم نابود میشیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
مسئولین: هر وقت زلزله آمد فکری به حالش می کنیم.
نیک فرجام عزیز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
بادرود،درزلزله رودبارومنجیل بنده بعنوان تدارکات اقلام جایگاههای سیارپمپ بنزین ،روزسوم با۴حمل چارتریلرکالای موردنیازازتهران به نزدیکی ان شهرستانها رسیدیم که متاسفانه با ازدهام اتومبیلهای سواری و.....که ازتمامی نقاط ایران امده بودندوکمک رسانی راغیرممکن کرده بودندمواجه شدیم وبالاخره بعدازکلی مکافات باتاخیرقابل توجه توانستیم انجام وظیفه بنماییم واقعا شاهدصحنه های دلخراش وغم انگیزاین اتفاق بودم ودرواقع باید بگویم بسیاربی نظمی وعدم هماهنگی محسوس بود.
ناشناس
|
-
|
۱۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
هر چند وقت یک بار یکی برای دیده شدن شروع می کنه به صحبت در باره زلزله. حرف زدن دردی را دوا نمی کند از ژاپن متخصص بیارین تا مشکل حل بشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
زمان آقای خاتمی از ژاپن کارشناس آوردن نتیجه تحقیقات آنقدر جالب بود که دستور عدم نشر رو دادن !یکی از نتایج:گسل شمال تهران مشهور به گسل مشاء قابلیت ایجاد زلزله ای به قدرت9.2ریشتر داره بامیانگین بازگشت دوره زمانی 360 سال!9.2 ریشتر یعنی حدودصدوبیست برابر زلزله منجیل
کیوان فرح بخش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
تعدادی زمین خالی از گذشته بافی مانده و برخی پادگانهای قدیمی را هم می سازند و روحانی می گفت باید کچلی های تهران بدهیم خانه بسازند فکر این نیستند اینها باید برای مدیریت بحران باشد بعد از زلزله یا چیز دیگر منطقه تهرانسر تعدادی زمین خالی داشت برای مدیریت بحران خوب بود تا خرخره آپارتمان ساخته اند در منطقه ما در کوچه 6 متری آپارتمان 7 طبقه می سازند و مجوز می دهند کسی به فکر کیفیت زندگی یا آینده نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۴
در صورتی ک در تهران زلزله بالای ۷ ریشتر رخ دهد،بزرگترین فاجعه قرن اتفاق خواهد افتاد.شهری ک در بهترین حالت گنجایش ۴میلیون نفر را دارد،حداقل در حال حاضر بالای ده میلیون جمعیت دارد.با هزاران کمبود و مشکل ساختاری.بعضی از بحرانهایی ک حتی ب مخیله مدیران هم نمیرسه بعد از رخداد زلزله هجوم موشهایی است در تهران ب تعداد میلیونی وجود دارد ک بدنبال غذا از لانه های خود ب سطح زمین آمده و حالت تهاجمی خواهند گرفت.
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # اربعین # مسعود پزشکیان
نظرسنجی
با وزیر/ مسئول شدن شخصیت هایی که همسر و فرزندان آنها تابعیت خارجی دارند...