روشی ساده برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی

تحقیقات اخیر نشان می دهد که یک صبحانه خوب می تواند به حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی کمک کند.
کد خبر: ۱۲۸۲۲۴۵
|
۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۶ 08 January 2025
|
1542 بازدید

روشی ساده برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی

به گزارش تابناک به نقل از مهر، به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید می‌گوید برای داشتن قلب سالم، بهترین صبحانه صبحانه‌ای است که ۲۰ تا ۳۰ درصد از کالری مورد نیاز در روز را تأمین کند.

مطالعه نشان می‌دهد که یک صبحانه خوب ممکن است عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی را در افراد مسن کاهش دهد.

این مطالعه از این نظر منحصر‌به‌فرد است که هم محتوای کالری صبحانه و هم کیفیت غذا‌های مصرف شده و تأثیر آنها بر سلامت قلب را بررسی می‌کند.

محققان اسپانیایی در این مطالعه، کارآزمایی اولیه فواید نسبی رژیم مدیترانه‌ای را با و بدون فعالیت بدنی قابل توجه بررسی کردند.

۳۸۳ نفر در این مطالعه شرکت کردند. زنان بین ۶۰ تا ۷۵ سال و مردان ۵۵ تا ۷۵ سال سن داشتند.

همه آنها دارای اضافه وزن یا چاق بودند، با شاخص توده بدنی (BMI) بین ۲۷ تا ۴۰ کیلوگرم بر متر مربع. آنها همچنین حداقل سه نشانگر سندرم متابولیک داشتند. این مطالعه پیشرفت شرکت کنندگان را به مدت ۳۶ ماه پیگیری کرد.

محققان دریافتند که یک صبحانه بهینه و مطلوب ممکن است ۲۰ تا ۳۰ درصد نیاز روزانه شرکت کنندگان به کالری را تأمین کند.

آنها اندازه‌گیری‌های مرتبط با سلامت قلبی عروقی را برای افرادی که کمتر از این مقدار یا بیشتر از آن مصرف می‌کردند، پیگیری کردند.

در پایان مطالعه، افرادی که کمتر از ۲۰ درصد یا بیش از ۳۰ درصد از کالری روزانه خود را در وعده صبحانه مصرف کرده بودند، نسبت به افرادی که مقدار توصیه شده را دریافت کرده بودند، افزایش بیشتری در BMI و دور کمر داشتند.

آنها همچنین سطوح بالاتری از تری گلیسیرید و سطوح پایین‌تر HDL یا کلسترول خوب نسبت به کسانی که ۲۰ تا ۳۰ درصد از انرژی خود را در شروع روز مصرف می‌کردند، داشتند.

برای ارزیابی کیفیت غذای صبحانه، محققان از شاخص تعادل وعده غذایی استفاده کردند که کیفیت وعده غذایی را بر اساس محتوای ۹ ماده مغذی آن تخمین می‌زند. این موارد شامل پروتئین، چربی کل، فیبر، پتاسیم، کلسیم، آهن، سدیم، قند‌های افزودنی و چربی اشباع شده است.

میانگین وزنی شرکت کنندگان از کیفیت صبحانه به صورت «متوسط»، «کم» یا «بالا» بر اساس مقیاس ۰ تا ۱۰۰ نمره گذاری شد.

پس از ۳۶ ماه، برای کسانی که صبحانه‌ای با کیفیت پایین خورده بودند، محققان افزایش بیشتری در دور کمر، تری گلیسیرید بالاتر، کلسترول HDL پایین‌تر و کاهش نرخ تخمینی فیلتراسیون گلومرولی در مقایسه با افرادی که صبحانه با کیفیت متوسط یا با کیفیت بالا خورده بودند، مشاهده کردند.

تری گلیسیرید‌ها چربی‌های موجود در خون هستند که می‌توانند در خطر حمله قلبی و سکته مغزی نقش داشته باشند. میزان فیلتراسیون گلومرولی اندازه گیری عملکرد کلیه است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟